Taikuus

"Altaroksessa velhot ovat alentaneet itsensä kauppiaiden palkollisiksi. Vain harva velho nauttii meidän tuntemiemme mahtavien maagikkojen saamaa arvostusta." - Calein Meredocilainen, Matkoiltani VIII Kharnin kauppaliitto, Altaros.

Kauppavaltioiden alueella taikuus on osa ihmisten todellisuutta. Se ei kuitenkaan millään muotoa ole osa heidän arkielämäänsä. Kaikki tietämättömämmästä maalaisesta lähtien suhtautuvat velhoihin epäillen, ja jopa peläten. Totuus kuitenkin on, että kauppavaltioissa velhot ovat palveluntarjoajia muiden joukossa. Vanhimmat velhot käyvät kauppaa lumouksilla lähinnä rikkaiden kauppalordien kanssa. Nuoremmat velhot saattavat toimia jopa karavaanen vartijoina ja henkivartijoina. Useimmat taikurit aloittavat uransa 12 vuoden ikäisinä opipoikina, jotka palvelevat mestariaan kymmenen vuotta. Yleinen uskomus on, että taikurilla on oltava synnynnäinenlahja taikuuteen.

Taikuus ei ole kuitenkaan luonteeltaan luovaa. Taikurit ovat sidottuja osaamiensa loitsujen tarjoamiin mahdollisuuksiin eikä improvisaatiolle ole tilaa. Lisäksi monet taiat ovat monimutkaisia ja hankalia lausua, eikä niiden käyttö stressaavassa tilanteessa ole aina turvallista ympäristölle... Asioista paremmin perillä olevat tietävät, että loitsut imevät voimansa aina ympäristöstään. Näin ollen eritisesti nekromantia on pelätty ja halveksittu taikuuden laji. Altaroksessa nekromantiasta on uskontojen ja kiltaneuvoston yhdessä julistama kuolemantuomio.

Monet taikurit kantavat mukanaan erilaisia fetissejä ja taikakaluja, mutta pukeutuvat muuten lähes normaalisti. Useilla nuorila velhoilla on mukanaan myös lyhytmiekkoja tai muita vastaavia aseita. Vain mahtavimmat velhot kulkevat ilmeisesti aseetta. Heillä tosin on usein mukanaan koulutettuja koiria tai päteviä henkivartijoita. Tarinat kertovat toki velhojen maagisista suojauksista, mutta monen velhon tiedetään kuolleen varsin tavallisen nuolen, tikarin tai muun vastaavan lävistämänä.

Magiasta opittua

- Nekromantikot voivat saada kuolleen hengen puhumaan. Alkemia ei tähän pysty.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped