Intro

Tarinamme alkaa Falcon's Hollown kylästä. Kylään on saapunut trubaduuri seurue ja he esiintyivät paikallisen puu konsortiumin johtajan Thuldrin Kreen kartanossa. Pian esityksen jälkeen seurueen tähtilaulaja Dune Honeyvale sairastui. Usean päivän ajan hänen kuumeensa vai pysyi korkealla ja hän alkoi yskimään verta. Tässä vaiheessa seurueen varalaulaja Chimon Galaran lähetettiin etsimään apua paikallisilta.

Aluksi Chimon vieraili paikallisessa kirkossa, johon on kokoontunut useita eri uskonto kuntia samankaton alle. Valtaosaa ei auttaminen erityisesti kiinnostanut, mutta eräs Iomedaen papitar, Lady Cirthana, olisi kovin auttavainen. Hän ei valitettavasti ollut kovin kokenut, joten hän ei voinut auttaa itse taudin kanssa, mutta avuliaasti ohjasi paikallisen parantajan, Laurelin, tykö.

Laurel pitää pientä puotia kylän pääkadun varrella ja kaupan edessä on pitkä jono. Chimon päättää jäädän jonottamaan eikä etuile jonossa. Lopulta hän pääsee sisään ja kiireinen nainen kärttyisästi kysyy mikä hätänä. Chimon selittää tilanteen ja selviää, että Dunella on luultaviminkin Black Scour hometauti, jonka seurauksena henkilö saattaa yskiä omat sisuskalunsa pihalle. Laurelilla on yksi parannuskeino isoöitinsä vanhasta kirjasta, jonka pitäisi tepsiä kyseiseen tautiin. Laurel tarvitsee kolme ainesta läheisestä metsästä lääkkeen luomiseksi.

  • Ikipuun sammalta tai naavaa
  • Rotan häntä juurta
  • Rautasammalta

Chimon palaa takaisin seurueensa pariin ja kertoo uutiset. Joukon johtaja Eadred Woodward käskee Chimon mennä etsimään ainekset. Chimon saa luvan palkata apureita metsään menemistä varten. Kullekin apurille maksetaan seurueen vähäisestä kassasta 30 kultarahaa.

Chimon suuntaa majataloon etsimään apulaisia ja löytääkin saman pöydän äärestä iso kokoisen mustan Mwangin, karskin kääpiön sekä ylvään Ulfeenin. Kaikki kolme suostuvat maksua vastaan mukaan puolituisen matkaan...

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped