Uusi jäsen

Kun tapahtumat saivat varsin rajun käänteen Tranckenruckissa, koen että ennen seuraavaa pelikertaa täytyy hieman hahmotella seurueemme tulevaisuutta ja omaa hahmotilannettani.

Faktat ovat:

 • Taeron on kuollut, ja vaikeasti palautettavissa henkiin (ruumis vihollisen kontroimalla alueella, jos ollenkaan jäljellä).
 • Ephasto on ainakin toistaiseksi omistautunut virheensä korjaamiselle. Hän ehkä ajelehtii ihmisten ilmoille viimeisten pelastautuneiden kanssa tai menehtyy yrittäessään olla se sankari joksi itsensä kokee. Hänkin on siis kontrollini ulottumattomissa kun muu seurue matkustaa kohti sivistystä.

Mitä ryhmä tekee?

Mitä muut pelaajat / hahmot haluavat tehdä kampanjan jatkossa? Käydäänkö demonien kimppuun, jotka ovat liian vahvoja tapettaviksi ensi taistelukosketuksen mukaan vai jatketaanko ns. pääjuonen jäljillä. Tämä päätös vaikuttaa suuresti tuleviin hahmoratkaisuihini.

OCC keskustelun lisäksi on myös hyvä miettiä hahmojen kannalta. He eivät ole aivan niin untuvikkoja portaalejen ja demonien kanssa kuin kuvittelemme.

 • Me pysäytimmme heikompien demonien yöllisen hyökkäyksen Diomiralaisessa linnoituskaupungissa. Portaali suljettiin silloin voimakkaan maagin toimesta.
 • Me vastikään nousimme pilvilinnaan, jota piinasi myös portaali "Kuka-Tietää-Mille-Usvamaaailman"-tasolle. Portaali tuhottiin megalomaanisella pommilla. Voiko Joshua luoda uuden?

Kunnolliseen taisteluun demoneja vastaan tarvitsemme:

 • Keinon läpäistä damage ja spell resistancet
 • Keinon rajata vihollisten lukumääräinen ylivoima
 • Keinon tuhota portaali: arcaaninen tietämys ja loitsut; muut keinot
 • Keinon saada liittolaiseksi Norrlandin armeija (saattaa vaatia diplomatiaa), joka rajaa seurueemme tehtävät erikoisluontoiseksi (vs. massataistelu koko armeijaa vastaan)
  • Norrlandilla ei varsinaisesti ole omaa armeijaa vaan Lustia hallinnoi Norrlandia. Alueellisen Lustian armeijan avun voi mahdollisesti toki saada riittävää kannustinta vastaan Evilkele 2011-08-25 16:12

Hahmoideani

ENSImMÄINEN vaihtoehto loisin (tilapäis)hahmoksi paladiinin (mahdollisesti multiclass cleric). Paladiini on nuoruudessaan tehnyt osansa Norrlandin valloittamiseksi pedoilta ja pahuudelta. Hän on sittemmin eläköitynyt, perustanut perheen ja johtaa pientä kyläyhteisöä. Kuitenkin kuultuaan Tranckenruckin kohtalosta hän tuntee happaman maun suussaan ja haluaa vielä kerran kostaa demoneille, joiden takia hän on kerran menettänyt niin paljon. Käytössä olisi siis kokenut paladiini ja demonien metsästäjä, mikä helpottaisi hieman urakkaa Tranckenruckin raunioilla ja ehkä portaalin sulkemisenkin kanssa.

TOINEN vaihtoehto on muokkautumassa ranger/(bard/magus)/arcane acrheriksi. Tausta vähän vielä hämärän peitossa, mutta build on jotakin mitä en ole vielä koskaan kokeillut. Todennäköisesti soittelisi luutulla surumielisiä sävelmiä ja kantaisi tosinimeä Eagle-Eye Cherry.

KOLMAS vaihtoehto on pelata vain Ephastolla ja ehkä NPC-hahmolla (vaikka tuo saattueemme kyvykäs cleeri). Tämä antaisi aikaa katsella ja kummastella, mihin polkumme johtaa ja millä seurueella tulevaisuudessa. Laerlorn 2011-09-06 0:04

Vastaus 1.

Noh, itsehän olen ilmoittautunut ensi pelikerran PJ:ksi. Mulla on joitain ideoita tämän dilemman suhteen. Voidaan keskustella siitä, mutta ei ehkä näin julkisesti, etten spoilaa liikaa. Puhelimessa? Voin soitella viikonloppuna MIkkelistä, ettei nyk. taloudellinen tilanteesi kärsi tarpeettomasti puhelinmaksuista :)

Pyrin kuitenkin ensi pelikerran aikana:

 • palauttamaan porukan takaisin Helvetinportin alueelle, eli antamaan Ephastolle ainakin mahdollisuuden liittyä takaisin porukkaan, jollei kutsumus Suuremman Hyvän tekemiseen ole pysyvästi vienyt miestä mukanaan. Alueelle palaamisen tapahtuminen riippuu tosin varsin oleellisesti Joshuasta ja Panhandista. Ottaisinkin mielelläni Petemukselta kuittauksen tähän ketjuun tämän viestin lukemisesta, koska alustus sessiolle, jonka toivottavasti ensi viikolla tänne kirjoitan, tulee vaatimaan pientä interaktiivisuutta nimenomaan J:lta ja P:lta.
 • introamaan uuden (pysyvän) hahmosi sisään: kehittelin tosin intron siltä pohjalta, että hahmosi tosiaan olisi aiemman palautteesi mukaan akselilla paladin-cleric-ranger. Miettimäni intro tosin toiminee myös muilla hahmoluokilla, jos ko. hahmoluokat ovatkin jo menettäneet hohtoaan silmissäsi. Ultimate Combatissa on muuten paladiini-arkkityyppi Divine Hunter, joka on eräänlainen ranged-erikoistunut paladiini. Löytyy Hero Labista. Aika monet ominaisuudet ovat tosin hyödyllisiä vain, jos myös liittolaiset käyttävät jousta... Noh, onhan Joshualla pitkä jousi ja Liandrinilla lyhyt.

Voit tehdä uuden hahmon suoraan levelille 11 mun puolesta, jos kampanjan PJ:llä ei ole mitään sitä vastaan? Shade 2011-25-08 22:37

Uudet varsinaiset hahmot aina samalle tasolle kuin muutkin pelaajien hahmot Evilkele 2011-08-29 13:15
Hahmon luonnissa traitit ei taida olla salittuja (Pelaaja tai NPC hahmoille)?. "NPC":n puolesta kyllä totesin Shadelle, että ainakaan omasta näkökannastani en suositele lvl gappia. Laerlorn 2011-08-28 22:42
Traitit on sallittuja, jos voit hyvin perustella ne. Muistaakseni toiselle NPC:eistä otin ne, koska ne sopivat tuohon yleiseen taustaan. Level gim... *kröhm* gapp on täysin vliaikaisen PJ:n päätettävissä :) Evilkele 2011-08-29 13:15
Ephastossa on aina ollut hieman Varisian Wandererin vikaa (http://www.d20pfsrd.com/traits/regional-traits/varisian-wanderer-regional-varisia). Eläköön, Perform Dance on vihdoin class skill! Laerlorn 2011-09-03 0:16

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped