(:num:)

(:toc:)

Säännöt

Tällä sivulla ovat lueteltuina liigan säännöt. Ehdotettuja sääntöjä löytyy täältä.

Voimassa olevat säännöt

Living Rulebook

Käytössä on Blood Bowl Competition Rules Pack v2 http://www.games-workshop.com/MEDIA_CustomProductCatalog/m2350017a_m780049a_Blood_Bowl_Competition_Rules.pdf

Sääntökirjan valinnaisista säännöistä ovat käytössä kaikki säännöt Extra Rulesin alta. Optional League Rules (sivulta 34 eteenpäin) eivät ole käytössä.

Tarkistan tän vielä. -Touko 20.3.2013

Tiimit

Kaikki liigan tiimit ovat normaaleja TV1000 aloitustiimejä.

Sallitut tiimit:

 • Kaikki BB CRP:n perusjengit sallittu.
 • Lisäksi sallittu LRB 6 New Teams -dokkarin tiimit Chaos Pact, Slannit, Underworld
  • Nämä ovat käytännössä ei-virallisia vain siksi, että GW:llä ei ole näille sopivia figuja. GW:n kannasta huolimatta näillä on LRB6/CRP -porukan hyväksyntä.
 • Lisäksi sallittu Cyaniden tietokone-bowlista tutut Khorne Daemons.
  • Tiimi on fluffillisesti vähän hölmö, muttei riko balanssia ja tuo uuden pelityylin mukaan. Saa esittää vastalauseita jos kokee aiheelliseksi. Tiimi ei ole FUMBBL:essa eikä monessa muussakaan paikassa virallinen ja synnyssä tärkein tekijä oli Cyaniden tarve saada peliinsä lisäosa lisätiimeillä ja GW:n haluttomuus sallia muita lisätiimejä (=Slanneja ja Chaos Pactia). -Touko

Luovuttaminen

Luovuttaminen on mahdollista vain oman vuoron alussa ja vain jos jokin seuraavista ehdoista täyttyy:

 • Pelaajan tiimistä vähintään puolet on loukkaantuneiden laatikossa

Tässä varmaankin haetaan nyt jotain "Pelaajan tiimistä korkeintaan puolet ovat pelikunnossa. Pelikuntoisiksi lasketaan pelaajat, jotka ovat reservissä tai kentällä." ... Haen tässä nyt sitä, että loukkaantuneiksi tämän kannalta laskettaisiin knocked out, injured, dead ja tuomarin ulos heittämät. Vai miten tää on tarkoitettu? -Touko

 • Pelin toista puoliaikaa on pelattu vähintään 4 vuoroa.

Muuten luovuttaminen sääntökirjan mukaan.

Tähtipelaajat

Samassa ottelussa ei voi pelata kahta samaa tähtipelaajaa. Jos molemmat joukkueet ovat palkanneet saman tähtipelaajan, heitetään D6:

 • 1-2: TP laskuttaa tuhlatusta ajasta 20k molemmilta tiimeiltä ja lähtee pois
 • 3-6: TP liittyy enemmän tarjoavan valmentajan tiimiin pelin ajaksi. Pienemmän Team Valuen omaavan joukkueen valmentaja aloittaa tarjoamalla TP:n perushinnan, jonka jälkeen vuorotellen tilaisuus korottaa tarjousta tasan 10k:lla.

Pelinumerot

Jokaisella pelaajalla tulee olla selkeästi näkyvä pelinumero!

Most Valuable Player

Valmentaja antaa pelin jälkeen MVP:n mille tahansa omalle pelaajalleen, joka on saanut pelissä muutenkin haalittua SPP:eitä. Jos kukaan valmentajan pelaajista ei ole saanut pisteitä, arvotaan MVP:n saaja normaalisti.

Kannattaa huomata, että tällä mekaniikalla saa helpommin kohdistettua expaa normaalisti hitaasti expaaville nakkuloille, kuten esimerkiksi Black Orceille. -Touko 28.2.2013

Liigan rakenne

RUNKOSARJA: Kaikki pelaavat yhden pelin kaikkia vastaan. Peleistä saa valmentajakohtaisia pisteitä siten, että voitto on kolmen ja tasapeli yhden pisteen arvoinen. Häviöstä ei saa pisteitä.

LOPPU-CUP: Seitsemännen kierroksen jälkeen tiimit laitetaan pisteiden perusteella paremmuusjärjestykseen (1. tiebreaker on keskinäinen ottelu, 2. tiebreaker voitot, 3. tiebreaker teamvalue + rahat). Neljä parasta tiimiä menee lopputurnaukseen. Semifinaaleissa cupin korkeimmalle rankattu pelaa heikoiten rankattua vastaan ja vastaavasti toinen pelaa kolmanneksi rankattua vastaan. Pelit pelataan voittoon asti, eli tasatilanteessa normaalien bowlisääntöjen mukainen jatkoaika. Otteluiden voittajat finaaliin, hävinneet cupin pronssiotteluun. Sekä varsinaisen cupin että jumbo-cupin peleistä saa +D3 x 10,000 rahaa per ottelu siten, etta voittaja voi rerollata halutessaan joko D6- tai D3-heiton. Varsinaisen cupin voittaja saa antaa vapaavalintaiselle pelaajalleen special skillin Fan Favourite.

Uuden teamin starttaaminen

Jottei pelaaminen olisi jollekulle superpaskaa pakkopullaa, voi coachi aloittaa halutessaan aloittaa uuden teamin. Voitot ja pisteytys etusivun taulukossa ovat valmentajakohtaisia.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped