Pelaaja: Dare
Lisenssi: CC-BY-SA

Kuva (CC-BY-SA) Dare Talvitie, 2013

Koko nimi: Abu Mohammad Qassim bin Ayub bin Rahul al-Faiyum
Syntynyt: 1833 (?), al-Minya, Egypti
Ammatti: Geologi
Perhe: Vaimo ja lapsia Egyptissä
Uskonto: Islam
Ulkonäkö: 170 cm, 65 kg, tumma iho, afrikkalais-arabialaiset piirteet, kiharat mustat hiukset, tummat silmät, jäntevä ruumiinrakenne, tyylikäs pukeutuminen

Vaikutelma

Englantilaistunut herrasmies, sosiaalisesti avoin ja charmantti mutta hitusen naiivi. Kotonaan luentosalissa, laboratoriossa, salongissa, kaivauksilla ja erämaassa.

Osaaminen

Qassim on geologian tohtori, eikä ole tosiaankaan suorittanut opintojaan pelkästään laboratoriossa. Hän on viettänyt pitkiä aikoja kentällä, niin Britannian karstin kuin Egyptin aavikoidenkin parissa. Hän on suorittanut kaivosporauksia hiekkakiveen, kulkenut Mendipin kukkuloiden alapuolisissa onkaloissa ja kerännyt näytteitä tulivuorista. Hän ymmärtää kiveä ja maankuorta tyrmäävän hyvin. Hänellä on myös tottumusta teknisistä laitteista: ei hän mikään insinööritieteiden velho ole, mutta osaa tarvittaessa kyllä rakennella kaikenlaista pientä.

Luonnontieteellisen osaamisensa ohella Qassimilla on hyvät erämiehen taidot. Hän jaksaa taivaltaa pitkiä matkoja jalan, ratsastaa hyvin ja osaa käyttää kivääriä. Ehkä hieman odottamattomasti hän osaa myös nyrkkeillä ja liikkua liukkaasti jos tarve vaatii.

Yliopistokoulutus on jättänyt Qassimille laajan perussivistyksen. Hän osaa sujuvasti egyptin arabiaa, klassista arabiaa ja englantia, kelvollisesti latinaa ja välttävästi italiaa. Hänellä ei ole suurta ihmistieteiden tai biologian osaamista, mutta klassikot hän toki tuntee. Lapsuudessaan hän on tietysti egyptiläisenä kuullut Tuhannen ja yhden yön satuja, ja osaa tarvittaessa kertoilla niitä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped