Peli 2: 21.2.2010

Paikalla: Sope, Ile (Troy) ja Vili (Horatio)

Kulttimurhaajat

Horatio Delaware häipyy hotellihuoneen ovelta niin nopeasti kuin jänishousuineen ehtii. Hieman rappeutunut opiskelija Troy McGilmore kaivaa esiin transylvanialaisen vasaransa ja käy rohkeasti ensimmäisen kultistin päälle ovensuussa. Hän saa lyötyä yhtä kultistia käteen, mutta saa lujan vastaiskun piikkisauvasta ja joutuu pakenemaan hotellin portaikkoon. Juonikas Troy huutaa tulipaloa ja saa hotellin sekasorron valtaan. Kultistit häipyvät hotellista asiakkaiden mukana. Troy palaa huoneeseen 610 ja lukitsee oven.

Barrington

Horatio on huolissaan, kun hänen toverinsa ei tule ulos hotellista ja palaa kuudenteen kerrokseen. Hän tiirikoi huoneen 610 oven auki ja kohtaa sisällä vasaran kanssa valmiina olevan pultsaritoverinsa. Troy on ehtinyt poimia huoneesta Jacksonin muistiinpanot. Hän tutkii Jacksonin vaatteita samalla kun Horatio vanhana rikospaikkatutkijana (YEEEAH!) tutkii Jacksonin ruumista. Hän piirtää muistikirjaansa kuvan Jacksonin otsaan kaiverretusta käännetystä ankh-rististä.

Tutkijat törmäävät huoneesta lähtiessään oven takana olevaan etsivä Barringtoniin ja muutamaan poliisiin. Barrington epäilee ensin hahmoja Jacksonin raa'asta murhasta, mutta kuultuaan tunnetun Horation kertomuksen, hän päättää hahmojen olevan aiheessa todistajia. He eivät saisi poistua maasta ennen jutun ratkeamista, jonka Barrington uskoo olevan ihan muutaman kuukauden sisällä. Egyptiin lähtö siis viivästyisi ja reilusti elleivät hahmot tekisi jotain.

Hahmot viedään poliisiasemalle, jossa Barrington kertoo teetarjoilun ohessa tutkivansa egyptiläismurhia. Hän oli saapunut hotellille, koska hänen poliisinsa olivat tarkkailleet aiheeseen liittyvää Jackson Eliasta jonkin aikaa. Poliisit oli hälytetty paikalle, kun Jacksonia oli saapunut tapaamaan kolme epäilyttävää ulkomaalaista, yksi kulkuri ja yksi englantilaismies. Keskustelujen lomassa selviää, että useimmat murhat olivat sattuneet Sohossa Blue Pyramid -yökerhon läheisyydessä. Barrington ja hahmot sopivat lähtevänsä paikan päälle illalla valeasuissa.

Ennen puolta kahdeksaa on vielä muutama tunti ja Troy päättää lähteä Sohon kaduille kyselemään tietoja murhista. Hänelle selviääkin, että kaduilla on hakattu ja jopa tapettu ihmisiä, joista hakattuja on lastattu mustaan pakettiautoon Blue Pyramidin läheisyydessä. Troy palaa Horation asunnolle ja kertoo tiedoistaan. Matkalla hän tutkii Jacksonin huoneesta löytynyttä muistikirjaa, jonka hän käänsi ennen poliisien paikalle tuloa.

Kirjassa on:

  • Penhew-säätiön johtajan, Edvard Gaviganin, käyntikortti
  • Mickey Mahoneyn nimi, jonka molemmat tuntevat roskalehtireportterina
  • sähke Harvardista, jossa Madeleine Atwright pahoittelee Jacksonille, että hänen pyytämäänsä kirjaa ei lydy tällä hetkellä heidän kirjastostaan
  • Roger Carlylelle osoitettu kirje Faraz Najirilta Kairosta

Blue Pyramid -yökerhossa

Horation palvelija Hamilton ilmoittaa herra Barringtonin saaapuneeksi puoli kahdeksalta. Troy, Horatio ja Barrington suuntaavat kohti Blue Pyramidia huonoissa valeasuissaan. Yökerho on ihan tavallinen rahvaan suosima paikka. Yökerhossa he näkevät opiskelijanuorten ympäröimän Ewa Cowlesin.

Ravintolan puolella ei tapahdu mitään ihmeempää ja Troy lähtee Horation kanssa ulos savukkeelle. Troy kiipeä sivupihan puolelta seinää pitkin ja murtautuu toisen kerroksen toimistoon, josta ei kuitenkaan löydy mitään epäilyttävää. Troy ja Horatio palaavat sisään ja Barrington lähtee kotiin nukkumaan. Troy ja Horatio päättävät jäädä vielä vähäksi aikaa.

Myöhemmin illalla yökerhoon saapuu arabi kantositeessä, jonka Troy tunnistaa samaksi kultistiksi, jonka käden hän mursi Chelsea-hotellissa. He tarkkailevat miestä pari tuntia ja lopulta kolkkaavat hänet kadulla.

Vanki

Vanki viedään taksilla Horation asunnolle, jossa hänet virvoitetaan. Mies kertoo raaoissa kuulusteluissa olevansa Abdul. Hän ei tiedä heidän palkanneen miehen nimeä, mutta kertoo, että edellisen isännän nimi oli Sir Aubrey. Abdul tietää myös, että musta autoo vie ihmisiä johonkin talolle Lontoon ulkopuolelle, mutta hän ei tiedä mihin. Troy ja Horatio uhkailevat miestä, mutta hän lopulta vain kertoo pahaenteisesti, että he tulevat näkemään kohtalonsa, kun Musta Faarao tulee. Mielipuolisessa kohtauksessa hän puree äkkiä kielensä poikki. Horatio lääkitsee sekaisin olevan miehen. He vievät lopulta mielipuolisesti korahtelevan miehen Barringtonin hoiviin.

Horatio tutkii kotona muistiinpanojaan ja tajuaa kauhukseen, että sir Aubrey, josta arabi puhui, on luultavasti ollut Sir Aubrey Penhew. Hahmot epäilevät, että nykyinen kultin johtaja on Penhew-säätiön johtaja Edvard Gavigan.

Mickey Mahoney

Aamulla Horatio lähettää sähkeen Atwrightille Harvardiin ja Eliasin toimitusyhtiööle, jossa kyselee tietoja.

Hahmot tapaavat lounaalla roskalehtitoimittaja Mickey Mahoneyn, jolta he yrittävät urkkia tietoja Gaviganista. Mahoney ei tiedä oikeastaan mitään ihmeempää, mutta myy Horatiolle uuden Scoopin, jossa on lehtijuttu egyptiläismurhista. Mahoney lupaa ottaa selvää Gaviganista ja Penhew-säätiöstä, kun hahmot lupaavat hänelle todistajatietoa Eliasin murhasta.

Horatio lähtee myöhemmin Scoopista löytämänsä ennustajan luokse, jonka mukaan Stars are right, mutta sieltä tulee vain tyhjä arpa. Troy tapaa Barringtonin ja veroviraston kontaktien kautta hänelle selviää Penhew-säätiön omistavan kartanon Essexissä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped