Kampanjan sääntöjä

(:toc:)

Hahmonluonti

Hahmot luodaan käyttäen Pathfinder RPG:n High Fantasy Purchase -menetelmää (20 pts). Aloitus-HP:t ovat maksimi hit die. Racial bonus hit points on käytössä. Aloitusrahat arvotaan normaalisti. Hahmon alignment ei voi olla LE, NE tai CE. Pääsivulla lukee mitkä lisäsäännöt ovat käytössä.

Kokemus

Pelikerrasta saa yhden kokemuspisteen. Kokemuspiste tulee pelikertaan osallistuneelle hahmolle tai hahmon sattuessa kuolemaan suoraan uudelle hahmolle. DM:nä vieraileva pelaaja voi sijoittaa kokemuspisteen mille tahansa hahmolleen. Vierailevan DM:n pelikerralla pää-DM voi pelata mitä tahansa kampanjan ja muiden pelaajahahmojen voimatasoon sopivaksi katsomaansa sivuhahmoa.

Tasoerot

Pelikertaan osallistuvien hahmojen tulisi olla korkeintaan ±2 tason päässä toisistaan. Mikäli pelikertaan osallistuvan hahmon taso on yksi tai enemmän pienempi kuin pelaajahahmojen keskiarvo-lvl, hahmo saa pelikerrasta kaksi kokemuspistettä. Kokemuspiste ja bonuskokemus voidaan antaa hahmolle jo ennen pelikertaa, jos tästä seuraisi level-up joka kaventaisi tasoeroja.

Tasonnousu

Tasorajat ovat seuraavat:

Lvl1234567891011121314151617181920
+Xp-+2+2+3+3+4+4+5+5+6+6+7+7+8+8+9+9+10+10+11
Total02471014182328344047546270798898108119

Tasonnousun yhteydessä hahmo saa hit dien keskiarvon pyöristettynä ylöspäin verran hit pointeja (d6: 4, d8: 5, d10: 6, d12: 7).

Eri hit dien classeja multi-classatessa isoimman hit dien classin saa tuupata alimmaiseksi.

Esim: Hahmo ottaa levelin wizardia ja sitten levelin fighteria (d6 ja d10). Hahmon hit pointit classista ovat 10+4, eivät 6+6.

Lootti

Pelikerran aikana karttuneen lootin jakotapa on täysin pelikerralle osallistuvien päätettävissä. DM:iä kehoitetaan varovaisuuteen päättäessä mitä rojua ja miten paljon rahaa antaa pelikerrasta. Tienatun varallisuuden tulee olla järkevässä suhteessa osallistuvien hahmojen tasoon ja kampanjan yleiseen varallisuus/voimatasoon.

Päähahmon kuolema

Mikäli pelaajalta kuolee "päähahmo" ja "kakkoshahmo" on liian alhaisella tasolla osallistumaan samoihin geimeihin muiden päähahmojen kanssa päätetään tapauskohtaisesti mille tasolle pelaajan uusi hahmo tehdään tai kakkoshahmo leveloidaan. Uuden päähahmon lvl:ksi voi tulla esimerkiksi sama kuin alhaisimman tason toisen aktiivisen päähahmon lvl minimiexpalla.

Uusi hahmo saa aloitusrahojensa lisäksi ylimääräisiä tavaroita (taikaesineitä, mwk-esineitä) DM:n sopivaksi katsoman määrän.

Esimerkki: Deusin hahmo Irdan poistui kampanjasta ja Lehmuskan hahmo Erel pääsi hengestään. Tuolla hetkellä ryhmässä oli joitakin lvl 4 hahmoja, joten molempien pelaajien varahahmot Angbar ja Grunga nostettiin suoraan lvl 4:lle ja varusteiksi näillä tuli aloitusvarusteiden lisäksi mwk-esineitä, joitain satunnaisia taikaesineitä ja kasa rahaa.

Kakkoshahmot

Kakkoshahmot tehdään tasoa alemmaksi kuin alin aktiivinen ykköshahmo. Uuden kakkoshahmon bonusrahat ja varusteet tulevat DM:n harkinnan mukaan, oletusarvoisesti varallisuutta tippuu n. 1000 gp/taso verran.

Esimerkki: Deusin päähahmo Angbar poistuu kampanjasta hetkeksi vuorille mietiskelemään. Deusin kakkoshahmo Sobras tehdään suoraan tasoa alemmaksi kuin alin aktiivihahmo (tässä tapauksessa lvl 5 Angbar).

Houserulet

  • Ikääntymissäännöt eivät ole käytössä.
  • Leadership-feat ei ole käytössä.
  • Repun pudottaminen selästä on move action, joka ei provosoi AOO:ta (D&D 3.5 FAQ)
  • Kaksi ekstradimensionaalista tilaa sisäkkäin (esim. Bag of Holding ja Rope Trick) eivät vain toimi.

Valokeilassa

Kerran pelisession aikana hahmo saa +d6 yhteen d20-heittoon tilanteessa, jossa hahmo toteuttaa luonteenpiirrettään. Hahmo voi päättää d6-heiton käytön joko ennen tai jälkeen d20-heiton, mutta ennen kuin DM ilmoittaa DC:n. Tämä tarkoittaa joko sitä, että hahmo toimii selkeästi alignmentinsa mukaisesti, tai esimerkiksi kuumapäisen hahmon tapauksessa ns. polttaa proppunsa. Ehtojen toteutumisesta päättää viime kädessä DM.

Onnekkuus

Tilanteissa, joihin ei ole olemassa selkeää mekaniikka mallintamaan tapahtumia hahmon "onnekkuutta" tai "jumalten suosiota" voidaan mallintaa Luck-rollilla, joka on hahmon d20 + Cha mod. + 1/2 Class Level. DC on DM:n päätettävissä, mutta yleensä joko 15 tai 20 riippuen siitä, kuinka kriittisen tärkeä heiton lopputulos on.

Esimerkki: Vuotavassa kirkkoveneessä istuva Fenn pohtii muistiko pakata reppuunsa mukaan tilanteessa tuiki tarpeellista äyskäriä. DM ilmoittaa DC 15 ja Fenn heittää d20 + 1 (cha) + 3 (1/2 lvl) saaden tulokseksi yhteensä 16. Äyskäri löytyy kun löytyykin repun pohjalta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped