Olladran temppelin kellarissa

Trunaussa vietetyn iltapäivän ja yön aikana kerättiin voimia ja reppuihin soihdut kellarikerroksen tutkimista varten. Olladran temppelille saavuttaessa kumpikin seikkailija pani merkille, että pääovi oli suljettu yön aikana. Joku mahdollisesti on käynyt temppelillä eilisen seikkailun jälkeen?

Sisällä näytti samalta kuin eilen. Rhogar kävi rukoilemassa yläkerran patsaan juurella. Sillä välin Tim tutki pahoin vaurioitunutta huonetta tarkemmin ja löysi patsaan jalustan salaluukusta 19 kultarahaa ja avaimen, jonka huomattiin kohta käyvän porraskäytävältä löytyneeseen rauta-arkkuun. Etsinnöistä huolimatta muualta ylä- ja keskikerroksesta ei löytynyt muuta huomionarvoista.

Soihdut sammuu

Rhogar ja Tim käynnistivät valonlähteiksi soihdut ja alakerran tutkiminen alkoi. Ennen laskeutumista Rhogar kävi vippaamassa yhden palavan soihdun salin nurkassa olevasta sortumasta kellarikerrokseen. Soihtu jäi palamaan kuopan pohjalle. Tästä vinkkelistä ei kuitenkaan huoneen sisällöstä pystynyt havainnoimaan juurikaan enempää.

Kellarissa hiippailu sujui hyvässä järjestyksessä noin 30 sekuntia, jonka jälkeen Tim ja Rhogar päätyivät eri käytäviin. Samalla Rhogar havaitsi soihtunsa valopiirin rajalla liikettä edessä olevassa huoneessa. Tim ei tiennyt tästä mitään ja puski eteenpäin, kunnes päätyi pilarihuoneeseen, joka sijaitsee salin alla.

Rhogarin havaitsema hahmo katosi näkyvistä kauemmas valopiirin ulkopuolelle. Rhogar päätti rynniä perään ja onnistui laukaisemaan ansan syöksyessään kapeaa käytävää eteenpäin. Maasta iskevät karhunraudat eivät kuitenkaan osuneet, joten dragonborn sai jatkaa kulkuaan valtavan kolinan säestämänä. Päästessään kammioon Rhogar miltei törmäsi hitaasti reagoivaan puoliörkkiin, joka seisoi valokatveessa huoneen toisessa puolessa. Puoliörkki vastasi Rhogarin keskustelunavauksiin ojentamalla morningstaria ja taistelu alkoi.

Samassa sekä Tim että Rhogar kuulivat kovan pamauksen ja raskaita askelia toistaalta kellarista. Tim perääntyi Rhogarin luokse, heitti soihdun ja scimitarin väliaikaiseen säilytykseen lattialle ja otti varsijousen valmiiksi. Laukauksen jälkeen Timin viereen ilmestyi häntä takaa-ajava water troll ja seikkailijat huomasivat taistelevansa selkä selkää vasten, toisella puolella Rhogaria uhkaava puoliörkki ja toisella puolella hurja trolli. Taistelussa puoliörkkiä lukuunottamatta kaikki saivat pahoja haavoja. Timin ja Rhogarin hämmästykseksi trolli kasvatti joka kerta haavansa umpeen. Rhogar onnistui lopulta lyömään sotavasarallaan kipeän osuman vastustajaansa, joka pakeni. Rhogar siirtyi auttamaan Timiä käyttäen jäistä lohikäärmesyöksemiskysyään. Trolli ei jääsateesta juurikaan haavoittunut, mutta Timin lattialle jäänyt soihtu sammui.

Takaa-ajoa pimeissä käytävissä

Tim perääntyi ja Rhogar jäi pitelemään regeneroituvaa trollia paikallaan. Timin ukkosloitsu tuuppasi lopulta trollin taaksepäin käytävään, johon se jäi makaamaan kasaksi ruhjoutunutta trollinmakkaraa. Puoliörkistä ei näkynyt enää jälkeäkään. Trollin veri alkoi virrata takaisin hirviön ruumiiseen ja haavat paranivat jälleen. Verinen trolli nousi haparoiden seisaalleen ja kävi uudelleen taisteluun. Rhogar yritti miettiä, miten trolli tapetaan. Tim ei vaivautunut käyttämään aivonystyröitään vaan viipaloi trollin ohuenohuiksi siipaleiksi scimitarilla. Tästä kokemuksesta hirviö ei enää selvinnyt regeneroitumisvoiman hiipuessa elämänvoiman sammuessa kokonaan.

Rhogar ei hukannut aikaa vaan lähti selvittämään, minne haavoittunut puoliörkki oli kadonnut. Käytäviltä ei löytynyt mitään. Tim huomasi seisovansa yksin pimeässä, sillä ainut valonlähde oli kadonnut Rhogarin mukana.

Pilarihuoneen nurkalta löytyi lukittu ovi, jonka takaa kuului heikko, hätääntynyt ääni. Rhogar päätti jättää äänen toistaiseksi huomiotta ja seurata puoliörkkiä ainoaan mahdolliseen pakosuuntaan. Tim kaiveli repustaan uuden soihdun ja sen turvin avasi vielä tutkimattoman metallioven. Avaamisoperaatio muuttui pikaiseksi sulkemistoimeksi oven takaa paljastuneen jättiläismäisen hyytelön ojentaessaan muodotonta uloketta puolituista kohti.

Petturi jää kiinni

Rhogar löysi pakenijan jälkeensä jättämän ansan ja onnistui kiertämään sen. Tim kiipesi tikkaita ylös ja päätyi avaamaan salaluukun, joka vei sängyn alle ykköskerroksen saliin. Sängyn alta näkyi läheiset puoliörkin saappaat, joka asennosta päätellen oli kuullut luukun avaamisesta tulleen tömähdyksen. Tim huusi lujaa Rhogarille ohjeita, joka syöksyi alakerran portaita ylös ja ehti lyödä hiippailijaa sotavasarallaan jälleen. Puoliörkki päätyi tajuttomaan tilaan.

Rhogar virvoitti roguen ja kuulustelut alkoivat. Daktaniksi esittäytynyt kaveri pisti ensin hanttiin, mutta Rhogarin kyselytaidot laittoivat puoliörkin pian laulamaan. Kävi ilmi, että Trunaussa oli muitakin pettureita, joilla on jokin tehtävä. Daktani ja hänen clerickumppaninsa yrittivät kaivaa salakäytävää kaupunkiin, mutta peruskallion tullessa vastaan työ jäi kesken. Daktanin hommaksi jäi sytyttää sininen merkkituli, kun trolliliittolainen antaa merkin. Daktanille tehtävän on antanut Skreed, jonka Tim ja Rhogarkin tiesivät: hän oli aberrant dragonmarkia kasvoillaan kantava puoliörkkisamooja, joka toimi yhteistyössä Truvaun vartiokaartin kanssa. Skreed puhui usein "heimosta", jolle Daktani ja muut petturit suorittivat tehtäviään. Muuta Daktani ei tiennyt.

Seikkailijat sitoivat Daktanin, vapauttivat Othlanin pannuhuoneesta, löysivät petturiclericin ruumiin ja ottivat mukaansa arkun, johon Daktani oli kerännyt Trunausta ryöväämäänsä saalista. Paluu kylille havaittiin kaupungin muureilta hyvissä ajoin ja kaupunginvartioston kapteeni Kurst tuli osastonsa kanssa heitä vastaan. Daktani ja ryöstösaalis luovutettiin Kurstille.

Salaliiton varjo

Kurst ja muu Truvaun väki osoitti kiitollisuuttaan seikkailijoille. Othlan oli nuorukainen, joka oli hiippaillut hylättyyn temppeliin omia aikoijaan. Daktani oli vanginnut tämän, mutta ei oikein tiennyt mitä olisi hänelle tehnyt. Skreedin petturuus yllätti kaikki, sillä tämä oli osoittanut näennäisen kunnollisuutensa useilla retkillä örkkien ja pimentohaltioiden alueilla tehdyillä partioilla.

Mikä salaliitto on kyseessä? Ketkä siihen kuuluvat? Mitä sinisen merkkivalon sytyttäminen Olladran temppelin eteläseinustalle tarkoittaa?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped