Stanislavskyt

Stanislavskyt ovat asuneet Johanneksenkadulla alusta asti, ja Sergei onkin varmaan auttanut useimpia talonrakentajia sähköjen vetämisessä. Stanislavskyjen venäläiset sukujuuret eivät näy kovin voimakkaasti ulospäin mutta näkyvät kyllä selkeinä, kun heille tulee kylään. Eksoottisemmat venäläiset perinneruoat eivät välttämättä ole kaikkien makuun, mutta aina välillä Natasha keksii reseptin, joka maistuu epäileväisemmänkin suussa. Stanislavskyt ovat verraten liberaali perhe ja pitävät sivistyneisyyttä arvossaan. Heidän kirjahyllystään löytyvät venäläisen kirjallisuuden lisäksi myös laajalti klassikoita. Klassinen musiikki on heille rakasta ja koko katu tietääkin viulun soiton periytyneen Stanislavskeilla isältä pojalle. Välit aitanaapuri Williseihin ovat hieman hiertyneet, eikä ole kerta tai kaksi kun herra Willis on huudellut jotain aidan yli. Tiemmä joskus Sergei on taluttanut loppuillasta humalaisen herra Willisin takaisin kotiinsa, mutta siitä ei ole puhuttu sen enempää. Stanislavskyjen auto on vaatimaton, mutta huolella ylläpidetty vuoden '54 Hudson Hornet.

Sergei

Sergei on sähköinsinööri Tulsan sähkölaitoksella. Hän on rauhallinen älykkö, ehkä liiankin kiltti, joka innostuu taiteen parissa tai kun pääsee rakentelemaan jotakin. Hänelle erityisen rakas on laajennettuun autotalliin rakennettu pienoisrautatie, jota Dannykin käy välillä ihastelemassa. Avaruusohjelma on Sergeille sydäntä lähellä ja hän ihailee niin Yhdysvaltojen kuin Neuvostoliitonkin saavutuksia sillä saralla. Avaruuskilpailun todella lähtiessä käyntiin Sergeikin on innostunut rakentelemaan ja kokeilemaan pienten rakettien tekoa, joiden välillä onnistuneempia ja välillä vähemmän onnistuneita koelaukaisuyrityksiä on kiinnostuneet (ja kauhistuneet) voineet seurata Johanneksenkadun tyhjällä tontilla. Nyt jo parikymppiset kadun nuoret muistavat Sergein sinä naapurina, joka puhui aina liian vaikeita, sekavia ja tylsiä, jonka kotona sai pahaa mehua, mutta jonka kanssa saattoi päästä rakentamaan lennokkeja, kuuntelemaan sadepäivänä lyhytaaltoradiosta viestejä jostakin kaukaa ja joka oli liian rauhallinen suuttuakseen kovin pahasti kolttosista.

Natasha

Pjotr "Peter"

Peter on high-schoolin vastikään loppuun käynyt nuori, joka arvostaa amerikkalaista elämäntapaa. Monet naapurustosta ovat kuulleet hänen viulunsoittoaan grillijuhlissa tai vastaavissa tapahtumissa mutta viitisen vuotta sitten hän lopetti viulun soiton ja alkoi soittamaan rumpuja. Mahdollisesti perheelliset ovatkin kuulleet hänen yhtyeensä - "The Pigeons" - soittoa jossain koulun juhlissa. Tulevaisuus on vielä avoinna hänelle. Ei tiedä tahtooko jatkaa yliopistoon vaiko siirrtyä työelämään.

Simmonsien perhe


Aaron, Mildred, Tim ja Lisa Simmons silloin kun kaikki oli vielä hyvin.

Aaron ja Mildred kuolivat lento-onnettomuudessa muutamia vuosia sitten.

Perheen vanhempien menetys oli suuri paitsi lapsille, myös useimmille Johanneksenkadun asukkaille. Aaro ja Mildred olivat sydämellisiä, rehellisiä ihmisiä jotka tulivat toimeen koko naapuruston kanssa. Monien kanssa he olivat hyviä ystäviä. Aaron kalasti mm. herra Stanislavskyn ja Whitmanin kanssa ja oli seutukunnan parhaita perhonsitojia, joskin vaatimattomana miehenä hänen taitonsa jäivät vain lähipiirin tietoon.

Rva Simmons puolestaan oli loistava keittiöihminen, ja grilli- sekä joulujuhlien yms. ehdoton ykkösemäntä, joka auliisti jakoi tietoa muillekin. Edelleen naapurustossa valmistetaan useita ruokia ja leivonnaisia, jotka tunnetaan "Rva Simmonsin piirakkana" tai esimerkiksi "Mildredin lihapatana".


Ennen niin onnelliset lapset Tim ja Lisa muuttuivat ahdistuneiksi ja sulkeutuneiksi. Edes sisarusten keskinäiset välit eivät tunnu olevan aivan kohdallaan.

Suurin osa Johanneksenkadun asukkaista on nähnyt lähietäisyydeltä näiden lasten kasvavan aikuisikään. Onnetomuuden jälkeen naapurusto pyrki tukemaan ja auttamaan nuoria, mutta tuloksetta; lapsiin ei enää saatu kunnollista kontaktia ja he sulkeutuivat kuoreensa naapuruston sisällä. Molemmat alkoivat käydä töissä ylläpitääkseen taloa ja itseään.

Tim toimii autonasentajana Hansonin autokorjaamossa Pietarinkadulla ja Lisa keskustan hampurilaisravintolassa (Jerry's) tarjoilijana.

Masonien perhe

Masonit muuttivat Johanneksenkadulle viitisen vuotta sitten vastanaineena nuorena parina. Taloudellisesti heillä on välillä tiukkaa, mutta kohtuullisesti on kuitenkin tultu toimeen rekkaa ajavan Henryn ja osa-aikaisesti ompelijana työskentelevän Judithin palkalla. Lapsia parilla ei toistaiseksi ole; Danny on joskus kysynyt rouva Masonilta, miksei heillä ole lapsia, ja on saanut hetken hiljaisuuden jälkeen vastaukseksi väkinäisen hymyn ja epämääräisen toteamuksen "ehtiihän sitä vielä"...

Judith Mason

Judith on asunut Tulsassa viitisentoista vuotta, teini-ikäisestä lähtien, ja ollut suurimman osan ajasta töissä samassa kutomossa. Johanneksenkadulla hän on kuitenkin asunut vasta Henryn kanssa avioitumisestaan lähtien. Judithin elämä pyörii paljon Henryn työn ja tämän aikataulujen ympärillä: kun Henry tulee kotiin, Judith siivoaa talon lattiasta kattoon - naapurit voivat päätellä Henryn olevan tulossa pian, kun Judith on pihalla tamppaamassa mattoja ja tuulettamassa vuodevaatteita. Ajan viettäminen Henryn kanssa menee Judithilla aina kärkeen, ja jos Henry on joskus sattunut kotiin yllättäen aiemmin, on Judith melko sumeilematta tehnyt oharit naapureille/ystäville. Henryn poissaollessa Judith on sen sijaan hyvinkin seurallinen ja sopii mielellään vierailuita ja vaikkapa elokuvissa käymistä ystävättärien seurassa.

Yleisesti Judith on ystävällinen ja avulias henkilö, joka on kohtuullisen mutkaton ja "rento" (silloin kun ei osuta kipupisteisiin, ks. lasten hankinta yllä). Ammattiompelijana ja muutenkin käsistään kohtuullisen kätevänä Judith auttaa mielellään ompeluseuran naisia erilaisissa projekteissa, ja ihan mielellään on auttanut myös lapsia esim. roolivaatteiden teossa koulunäytelmiin tai vastaavissa hankkeissa. Judithin paras ystävä on Julia Willis, jonka luona on viettää paljon aikaa Henryn ollessa pois kotoa, ja on "Judith-täti" Willisin lapsille. Herra Willisin ollessa kotona Judith ei kuitenkaan ole yhtä innokas vierailemaan Williseillä. Julian jälkeen Judithin läheisimmät tuttavat ompeluseurasta lienevät Evelyn Harrison ja rouva Stanislavsky.

Poliittisesti Judith ei ole erityisen aktiivinen, ja lukee lähinnä naistenlehtiä ja kevyttä romaanikirjallisuutta. Hän ei ole ollut erityisen aktiivinen suojaan liittyvissä asioissa, ennen kuin Kennedyn puhe ja illallisilla Harrisonien luona käydyt keskustelut saivat hänen tiedostamaan tilanteen vakavuuden ja pakkaamaan laukun valmiiksi.

Henry Mason

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped