Nukkuminen

Hra Harrisonin ohjeistuksen mukaan (mikä on tullut harjoituksissa tiettäväksi) asukkailla tulee olla suojaan tullessaan nukkumis- ja ruokailuvälineet. Makuualusta+pussi kelpaavat myös nykymateriaaleista valmistettuina, vaikka huopa on toki tunnelmallisempi.

Otattehan silti hahmon huomioon myös tässä. Kun ilmahälytys soi aikaisin sunnuntaiaamuna, on ennakkovalmistautuminen ratkaisevaa - varsinkin, kun kaikkien ajatukset eivät juokse kovin ripeästi äkkitilanteessa aamulla.

Hahmojen suhtautuminen ennakkovalmistautumiseen ja koko suojan tarpeeseen on vaihteleva. Jotkut ovat olleet mukana hyvin koko ajan, jotkut pelkästään sosiaalisesta paineesta. Esimerkiksi Simmonsin sisaruksia ei edellisissä harjoituksissa ole näkynyt, ja hra Mason on paikalla silloin kun ei ole tien päällä ja niin edelleen.

Joillakin valmistautuminen on tulee vakavammin mieleen vasta peliä edeltävän viikon tapahtumien vuoksi.

Moni olettaa silti, että sunnuntain hälytys on harjoitus, jolla kansalaisia valmennetaan varmuuden vuoksi.

In- ja off-gamena edellinen tarkoittaa myös sitä, että jos hahmolla ei ole makuualustaa ja huopaa/makuupussia/lämpimiä vaatteita, hän nukkuu kovalla lattialla, sohvalla tai muilta lainaksi ruinaamillaan varusteilla.

Evp Harrison on ohjeistanut suojaan oikeutettuja asukkaita siitä, että tavaraa pitäisi olla makuuvarusteiden ohella vain yksi kassillinen päätä kohden.

Ruokailu

Suojan yleinen ruokavarasto on koottu ja ylläpidetty yhteisillä varoilla, pitkälti Harrisonien toimesta. In-game ruokailu järjestyy tästä samasta varastosta.

Pelitilassa on keittolevy, jolla ruokaa valmistetaan. Ruoka on pääasiassa purkkikamaa, joka 60-luvulla on mitä hienointa uutuutta. Ruoanlaittovuorot sovitaan paikan päällä hahmojen kesken.

Muistakaa kunnioittaa toisten ruokavaliota. Tämän vuoksi ruoasta tehdään aina kasvisruokaa, johon voi lisätä esim. vähän purkkilihaa erikseen lämmitetystä kasarista. In- ja off-gamesyistä lihaa ja muita luksustuotteita on hyvin vähän, joten niitä säännöstellään tarkasti. Laktoosi-intolerantikoilla on helppoa, sillä kylmätilaa ja maitotuotteita ei ole (pl. mahdollinen maitojauhe).

Hahmoilla voi tietenkin olla myös omia eväitä ja "eväitä". Tämän vuoksi vaikkapa maitolitran, pähkinäpussin ja banaanitertun koppaaminen mukaansa lähtiessään on täysin hyväksyttävää, ja kun ne loppuvat, ne loppuvat.

WC

Pelipaikassa on WC, joka on osa in-game tilaa. Pelimaailmassa koppi ei kuitenkaan ole vesiklosetti vaan parille kymmenelle hengelle mitoitettu kuivakäymälä. Sen muodostaa iso maanalainen tiilibetonisäiliö, jota voidaan käyttää myös esimerkiksi keittiöjätteiden hävittämiseen. Säiliö on yksi merkittävimmistä seikoista, jotka erottavat Johanneksenkadun suojan monista muista.

WC toimii myös pesupisteenä sekä in- että off-game.

Yleiset Suojan ylläpito ohjeet = mitä siellä tulee olla

Useimmat Pandemianin julkaisemista brittiäisistä Protect and Survive -tietoisku videoista ovat erinomaisia myös peliä ajatellen.

Protect and Survive - What To Put In Your Fallout Room - Video You Tube

http://www.youtube.com/watch?v=ZEP6wVSN_Ks

Pommisuojaan tulevia on myös kehotettu etukäteen pakkaamaan repullinen henkilökohtaisia
tarvikkeita ja esineitä, jonka voi hälytyksen soidessa nopeasti ottaa matkaansa. Tämän 
valmiiksi kasatun kassin tulisi sisältää lakanoiden lisäksi runsaasti vaihtovaatteita, sekä 
mahdollisesti jotain muistoarvoltaan tärkeitä esineitä. Repun saa siis käytännössä pakata 
miten haluaa, kunhan mukaan tulee vain se yksi laukullinen, ja liinavaatteet löytyy. 
Ja sanomattakin on selvää, että huomioitte pakkaamisessa hahmon näkökulman 
- osa hahmoista todennäköisesti viskoo vasta lähtiessään äkkiä jotakin mukaan.

Tupakointi

Tupakointi on in-game sallittua, mutta off-game se ei ole. Tämä johtaa siihen, että hahmot tupakoivat normaalisti mutta pelaajat eivät. Tupakointi, tai sen puute, on asia johon ei kannata kiinnittää huomiota. Tilanne ei yksinkertaisesti ole hahmojen silmin mitenkään normaalista poikkeava. Nikotiiniriippuvaisten pelaajien kannattaa varata itselleen laastareita huomaamatonta, vaikkapa vessassa vatsanpeitteisiin laitettavaa fiksiä varten.

Lääkkeet

Pelaajat saavat käyttää lääkitystään normaalisti. Tämäkin on asia johon ei kannata kiinnittää huomiota. Pyrkikää kuitenkin ottamaan lääkkeenne käymälässä, jolloin kanssapelaajat eivät turhaan pistä asiaa merkille. Jos on yksinkertaisesti kätevämpää säilyttää lääkkeitä kuten vaikkapa käsirasvaa yleisissä tiloissa, antaa mennä vaan. Lääkkeiden käyttö ei kiinnitä hahmojen huomiota millään tavalla. Jos lääkkeitä pyytää tri Danningilta, asia on tietysti aivan toinen.

Kielet

Suomi on tietysti hahmoille englantia. Hahmojen käyttämä englanti taas on hahmoille venäjää. Tätä kuitenkin sotkee hiukan pelimateriaalin (radio, lehdet) mahdollinen englanti, joka on hahmoille englantia.

Helpointa lienee muistaa, että hahmojen puhuma englanti on venäjää, kaikki muu englantia

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped