Eleasis-kuun 12. päivä, ote Yadis Arrakiksen päiväkirjasta

Kapteeni Ortimay jätti meidät Pakolaisten lahdelle, josta jatkoimme jalan takaisin viidakkoon. Eku kertoi hieman meille Nangaloren historiatsa, sekä Nsi'n erämaasta. Nimetty vanhan taustaperkele Raz Nsi'n mukaan, tällä suolla seisoi ennen Nsin linnoitus, joka sitemmin tuhoutui ja tämän armeijat tuhosivat ja riehuivat seudulla. Nyt se on kuoleman ja mädätyksen tyyssija. Kuulostaa kivalta.

Nangaloren sen sijaan ei pitäisi olla vaarallinen, mutta sen uskoo ken haluaa.

Eleasis-kuun 14. päivä, ote Yadis Arrakiksen päiväkirjasta

Eilen löysimme puhtaaksi kalutun ja pahasti poltetun luurangon, jonka luota Alarak löysi myös taikasauvan. Tänään löysimme ne, joidenka kädenjäljestä oli kyse. Magminejä, tulen maailmatason riiviöitä, jotka suolla kävivät kimppuumme. Pienet pirulaiset olivat kovempia kuin odotimme, ja niiden räjähtävät hengenlähdöt pisitvät Rinin maihin hetkeksi, mutta Eku osoitti taitonsa parantaessaan hänet jaloilleen.

Aivan, saavuimme suolle. Suo on kovin järkyttävän iso, pahan hajuinen ja täynnä vaaroja. Se on suo.

Eleasis- kuun 15. päivä, ote Yadis Arrakiksen päiväkirjasta

Liera, suuri vihreä erämiehemme, loikkasi päistikkaa suohon hakemaan jotain arkkua. Arkussa oli kartantekijän välineitä.

Siinä se, tämä on päivän kohokohta.

Eleasis-kuun 16. päivä, ote Yadis Arrakiksen päiväkirjasta

Tuota, eh heh. Saatoin hieman sössiä.

Suolla törmäsimme muihin matkustajiin. He eivät olleet vihamielisiä, Ilmaterin kiitos, vaikka he muodostuivatkin suurilta osin Zhentarimin korsto-osastosta. Heidän johtajansa oli kuitenkin mukavan oloinen puolihaltia-nainen nimeltä Xandala. Xandalassa ja Alarakissa oli jotain samaa- lohikäärmemäisyyttä, mutta Xandalan olemus oli enemmän...kultainen. Luonteensa oli kuitenkin jotain muuta. Xandala on etsimässä isäänsä- ARTUS CIMBERIÄ, jota hän kutsui huijariksi ja sosiopaatiksi. Artus oli hyljännyt Xandalan kadulle, jossa hän oli kasvanut. Nyt hän haluaa sanoa "suorat sanat" isälleen. You go girl, mutta toisaalta zhenttien läsnäolo voi kieliä muustakin.

...ja taisin möläyttää että Artuksella on taikasormus, josta Xandala oli kovin kiinnostunut. Zhentit ovat viimeinen porukka jonka käsissä Talven Sormuksen haluaisin nähdä, ja nyt pelkään että Artuksen tehtävästä tuli entistä vaikeampaa. Xandala ei vaikuttanut niinkään vihaiselta tyttäreltä kuin kostonhimoiselta uhrilta. Ehkä olen väärässä? Hänen ylisöpö vähälohikäärme-lemmikinsä Suvimieli on kuulemma hyvänluonteinen olento, eihän sellainen voisi hengata minkään murhaajan kanssa, eihän?

Eleasis-kuun 18. päivä, ote Yadis Arrakiksen päiväkirjasta

Kohtasimme eilen paikallisia sammakkomiehiä, pieniä grungi- nimisiä olentoja. Todella myrkyllisiä olentoja, mutta ei erityisen urheita. Johtajan kaaduttua ne loikkivat lipettiin, mutta ampua ne perhana osasivat. Tänään löysimme Wukka-pähkinöitä, joita voi käyttää valonlähteinä, niistä voi olla hyötyä. Huomenna lepäämme, ja ylihuomenna saavumme Nangaloreen.

Eleasis-kuun 19. päivä, ote Yadis Arrakiksen päiväkirjasta

MITÄ HELVETTIEN NIMEEN

YÖN AKKAA TULI LEIRIIMME JA VEI HIUKSIANI?? ALARAK, MUSHARIB JA RIN VAHDISSA, MUTTA SINNE SE VANA TULI, TELTTAANI! KIITOS PALJON TURVALLISUUS YSTÄVYYDESTÄ

Ja nyt Eku kertoi että Nanny Pu'Pu, jonka hän haluaa tappaa, on hirvittävin akka koko viidakossa, joka söi koko M'Balan väestön.

HYVÄÄ YÖTÄ SITTEN VAAN.


Xandala, Artus Cimberin tytär?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped