Lähtökohta

Tuli luettua tuossa Cormac McCarthyn Tie ja aloin pohtimaan miten tästä tekee pelattavan.

Vaihtoehtoja on oikeastaan kolme:

  • Dogs of Apocalypse, DitV post-apokalyptisessa menossa
  • peli kauhusta ja epätoivosta, eräänlainen CoC-väännös, jossa maailman tuhossa ja surkeudessa mässäillään
  • ylivedetty Fallout-tyylinen juttu: supermutantit, sädepyssyt yms.

Testipelissä oli aikoinaan se ongelma, että asetelma toimi, mutta ei ollut mitään ajatusta mitä hahmot tekevät pelissä ja millainen olisi systeemi. Sellaista fiilistelyä vain.

Mulla kyllä sinänsä viehättäisi joku tuollainen tuon 1. ja 2. sekoitus, jossa hahmot yksinä ainoista pitää yllä toivoa ja järjestystä, koska pystyvät siihen, kun kannibaalijengit ja muut hullut riehuu ja kauppaa tehdään sytkäreistä yms. Jotain niin kuin tuo alemmat etsijät kohtaa länkkärit ja Dogsin Mad Maxin asetelmassa.

Aikaisempaa pohdintaa

Etsijät

Meitä kutsutaan etsijöiksi. Minulle ei ole kuitenkaan varsinaisesti selvinnyt mitä etsimme, tai sitten se kaikki on päässyt unohtumaan ajan myötä. Joidenkin mielestä etsimme parempia asuinsijoja, paratiisia helvetin keskeltä.

Etsijät on peli post-apokalyptisen maailman ihmisistä 2000-luvun puolesta välistä. Ydinsodat ja vakavat kulkutaudit ovat tuhonneet ihmiskunnan miltei täysin ja samalla ihmisyyden. Sivilisaatiot ovat sortuneet kaupunkien myötä. Maa ei ole kelvoton. Sen ihmiset ovat.

Etsijät ovat ihmisiä, jotka matkaavat tuhoutuneen maapallon läpi etsien uutta toivoa. Turhaan, joku voisi sanoa. Joku taas voisi väittää, että maa on nyt tabula rasa, uusi mahdollisuus.

Fallout 3:n ja parin kirjan jälkeen syntyi halu tehdä peli tuhonjälkeisestä maailmasta. Tuho muuttui vain jossain vaiheessa ydintuhosta pandemiaksi ydintuhon ongelmakohtien vuoksi (säteily, räjähdysvauriot...)

Pelisisältöä

Peli pohjautuu pariin kirjaan ja muuhun materiaaliin, joissa pohditaan millainen maapallo olisi ihmiskunnan jälkeen (Life after people, World without us, Tsernobylin tuhon kuvat). Tiukkaa tieteellistä settiä siis, mutta...

Ihmisiä kuitenkin olisi jonkin verran jäljellä (muutamia kymmeniä tuhansia eri puolilla maailmaa). Millainen tämä uusi maailma olisi heidän jäljiltään? Mad Max? Postman? Jotain muuta?

Kommentteja

Meinasitkos ihan vetää tätä joskus? --V

Joo. Kunhan saa matskua tänne sivuille ja halukkaita pelaajia. -sope

Kuulostaa hyvältä. Saako tässä shiskeswordeja ja rock-it-launchereita ;-) -V

Ootkos katsastanut Kingin Standin(Tukikohta)? Ja kun pelaamisen aika koittaa, olen mukana. -ilkkak

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped