Hahmonluonti:

Luodaan hahmot ensimmäisellä pelikerralla tai heitellään nopat valmiiksi ropeconin aikana. Hahmot heitellään risti-nolla tyyliin, johon löytyy ohje täältä. Kaikki saavat kaksi traittia, joista toisen tulee olla Giantslayer Player's Guidesta. Hahmot ovat tässä seikkailussa sankareita, joten painotamme mielellään hyvis päätä, mutta neutraalit toimivat myös. Yleisenä sääntönä on, että tehkää toimivia hahmoja, mutta älkää tehkö täyttä min-max meininkiä tai yrittäkö rikkoa peliä, jotta ei tarvitse rukata kaikkia taisteluita. Ekalla tasolla normaalisti maximi hiparit ja tämän jälkeen ne heitetään joka tasolla itse plus GM tarjoaa pimeästi toisen vaihtoehdon, jos oma nopan tulos ei miellytä.

Sallitut lähteet:

Pelaajilla on melko vapaat kädet, mutta noin yleisesti ottaen kiellettyjä on suunnilleen kaikki featit mitä olisi kielletty Pathfinder Societyssä. Lupaa erikseen voi kysellä, jos haluaa pelata jotain erikoista rotua tai käyttää jotain erikoista feattiä. Traiteissa sama homma kuin feateissä, mutta jos traitti vastaa feattiä, niin sen käyttöä en yleensä hyväksy. Lupaa saa toki kysyä, jos on erittäin hyvät perustelut.

Muut erikoisuudet:

Pelaajat voivat käyttää Power Attackia, Deadly Aimia ja Combat Expertiseä, jos vain statit antavat siihen mahdollisuuden. Näin ollen helpottuu featti kuorma hieman, joten on mukavampi kokeilla erilaisia hahmoja. Muistakaa vaan, että vastustajat saavat myös tästä hyvästä hieman lisäapua, jotta pysyvät menossa mukana.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped