Kaupunki Punahunnun alla

Pharast 27. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Pettyneet käyttävät päivän myydäkseen vaikka väkisin kertynyttä löydettyä käyttö- ja magiatarviketta, kohtuullisella menestyksellä. Muuten opetellaan uusia taitoja (Susi heitti tuplasuurmiekkansa jokeen) ja maagisia taitoja. Illalla oveen koputetaan, ja turvavälin takaaPettyneitä tiedustelee kapteeni Cora Crandon, joka tiedusteli ottaisivatko Pettyneet palkkamiekka tehtävän vastaan palveluksena Cressidalle. Kun ohut kiinnostus oli havaittavissa, selvisi että tehtävän antaa seuraavana aamuna Magistrate of Civic Order Stainton Drune kaupungintalolla aamu kahdeksalta. Näin sovitaan.

Toisaalla Randall lapioi sitä itseään ja piiskaa itseään läpi Sable Companyn koulutusta, samalla kun hippogriffin pentu on tehoruokinnassa ja peruskoulutuksessa. Samana päivänä häntä lähestyy kapteeninsa, joka pyyää miehen itse komentaja Marcus Thalassinus Endrinin puheille. Komentaja kertoo, että myös Sable Companyyn on tullut pyyntö vanhan palveluksen korvaamisesta. Magistrate Drune tarvitsee palkkamiekkoja, jotka eivät esiinny vironomaisina. Koska Randall ei ole vielä varsinaisessa vahvuudessa, ja on pärjännyt esimerkillisesti hänet on valitaan tehtävänn Companyn puolesta.

Aamulla virastokahvia juova Randall yllättyy kun tuttu nelikko marssii samaan vastaanottohuoneeseen, selkeästi Drunen audienssille. Hän höpöttää hermostuneesti muille, mutta Majikin kanssa ei monia sanoja vaihdeta. Samalla Cisir, Drunen oikeakäsi ilmoittaa että audienssi alkaa nyt.

Drune istuu valtavan pöytänsä takana ja ottaa Pettyneet vastaan muodollisesti, mutta Suden uhma tekee tähän jopa pienen vaikutuksen. Drune kertoo että asiat hänen synnynkorttelillaan ovat olleet jo tovin huonosti, Hämähäkin Veljeskunta harrastaa alueella shiverin myyntiä ja muuta occultista metkuilua. Mutta viime aikoina ruumiita on alkanut ilmestyä pitkin kaupunginosaa, osa harmaita ja osa kuollut vammoihin joita kaupunkielämä ei selitä. Virallisissa vartioston raporteissa asioille on pyritte keksimään luonnollinen tekijä, nämä raportit Drune antaa Pettyneille mukaan. Asia olisi ehkä jäänyt Punaisen Hunnun ja Wanhan Korvosan eristämisen takia taka-alalle, mutta nyt yksi oudosti menehtyneistä on silmää tekevän Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika, Frell. Palkkio 8 000gb esitellään silmin nähden raskaassa kirstussa. Se on Pettyneiden kun Frellin surmaajat on hiljennetty lopullisesti ja jos polku vie Hämäkin Veljeskunnalle, se on tuhottava lopullisesti.

Pettyneet lähetään matkohinsa kero tukun Drunen valtuutuskirjeitä, vartioston raportteja ja tieto että Frellin ruumis on viereisessä Longacre oikeustalossa säilössä. Cisir saattaa Pettyneet aivan ruumishuoneelle asti jyhkeästi vartioidun rakennuksen ensimmäiselle kallaritasolle. Pettyneet tunnistavat harmaan ruumiin nopeasti Frelliksi, sen päällä on vain vaatteiden rääsyjä ja sen jäsenissä on pelottavia puremia. Hyvin syvällinen tutkimus paljastaa että puremahaavat ovat todennäköisesti sioista, mutta kuoleman jälkeen. Kuolema näyttää tapahtuneen niin että sielu on kuollut toisella maailmantasolla jättäen maallisen ruumiin tyhjäksi. Maailman tason epäillään olevan unimaailma, mutta jokseenkin paikallinen sellainen. Samalla ruumiin haljenneesta suusta alkaa pulputa myrkyllisen vihreää sumua. Enne suurempaa vaaraa Susi kuitenkin lyö Randalin avustuksella ruumiin kappaleiksi ja Pettyneet saavat sumusta vain ikävän maistiaisen. Randalilin päivä jatkuu ikävässä päänsäryssä.

Vartioston raportit luetaan Longacre virastovankilan eteisaulassa, harmaiden neitojen kiusaksi. Raportit selittävät että ruumiita on ilmestynyt niin laiturin edustalle musertuneina, yö marketin myyntikojuihin korvasta korvaan kurkut aukaistuina, shiverin käyttäjien suosimalle kujalle hirtettyinä ja kuin takaa-ajossa purtuina, kaikki harmaita ja kuin tähän maailmaan unohtuneita.

Siirtymä Sillanedustalle alkaa, pääsy Wanhaan Korvosaan onnistuu Drunen kirjeellä. Wanha Korvosa köyhtyy silmissä joka askeleella kun Sillanedusta lähestyy. Sillanedusta on köyhä, ja ikuisen meren utuinen paikka joka on täynnä nautintoaineiden väärinkäyttäjiä, occultisteja ja muita outoja sieluja. Paikan päällä tarkastetaan laiturit ja shiverin käyttäjien kuja. Huhujen perässä suunnataan myös Madame Carringtonin asunnolle, joka kertoo joitakin totuuksia unimatkoiltaan oppimia juttuja. Lapsien pelkäämä hag Sally Breakbones on totta, mutta vain unien maailman tasolla. Madamea suojelee mystinen baku, olento joka on maaginen eläin ja pystyy suojelemaan ystäviään unien maailmantasollakin. Myra Lombroso toinen epäillyistä Veljeskunna johtajista on käynyt ueasti Madamen audienssilal, mutta jo vuosia sitten. Lombroso ei valitettavati ole paikkakunnalla tunnettu suku.

Lopulta päätetään alkaa jäljittää Frelliä. Tämän uumis löytyi Narrows kanaalista, mutta purujäljet viittaavat shiverpössyttelytarvernaan, jonka maksukyvyttömät ja toivottavasti jo menetyneet asiakkaat syötetään sisoille todisteiden piillottamiseksi. Päädytään KArjun Torhampaat nimiseen pössyttelyluolaan, mutta se paljastuu nopeasti liian vaatimattomaksi paikaksi omalle possulalle. Paikan isäntä on kuitenkin ahne kuin sika ja vielä samalla perillä paikkakunnan tapahtumista. Lahjusta vastaan hän kertoo ensin että Frell ikävä kyllä kävi vieraissa, ja kantapaikka oli Rook's Roost ja itse asiassa Frell vainaan muutama ystävä on löydettävissä Fever Dream kujalta.

Koska kuja, on heti vieressä päädytään sinne ensin. Aiemmin viimeisin hirttouhri laskettiin alas, ja samalla todettiin että hämähäkit olivat todellinen kuolemansyy, kuin mies olisi hukkunut niihin. Pelottavampaa oli, että hirttoköysi oli itse asiassa puoliksi kovettunut jättimäinen seitti. Frellin ystävä kolmikko löydetään sivukujalta. Yksi on shiveristä tajuton ja kaksi muuta torkkuvat. He pelästyvät silminnähden kun Frell mainitaan, mutta rauhoittuvat Pettyneiden esittäytyessä ystävllisesti ja antaessa pienet lahjukset. Ystävät ovat alkamassa puhua Frellistä, kun tajuton ystävä siemaisee oaikalle sykähtävää uniusvaa ja alkaa täristä, pienen hämäkin kiivetessä tämän suusta ulos. Unikkummittelu kiinnittää useat jalansijoilleen, mutta Susi on jälleen nopea. Hämähäkkiin tähdätty isku, ikävä kyllä repii addiktin pään auki ja tämä kuole välittömästi. Linkin maailman tasojen menehtyessä, myös unikummittelu päättyy välittömästi. Ystävänsä menettäneet puolivireät kaverit ovat tekemässä juoksua, mutta Susi kaappaa heistä toisen karhunsyleilyyn.

NPC:t

  • Cora Crandon, Vartioston kapteeni, aiempi palveluspaikka Wanhassa Korvosassa
  • Frell Tann, shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
  • Madame Carrington, liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennusta
  • Marcus Thalassinus Endrin, Sable Companyn komentaja joka vastaa suoraan kuningattarelle
  • Myra Lombroso & Nahum, Hämäkin Veljeskunnan johtajapariskunta?
  • Stainton Drune & assistenttinsa Cisir, Korvosan Magistate of Civic Order

Palkkiot

Unsold loots

  • 3 588gp (tahti nyt 1%/skill result day, characters are cumulative)

Racker's Alley

  • Key for bank of Abadar, nro 261

Same In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1bC50HJn-5_60ygNF479It_OUF3LrvkEyExlcHpCmS4c/edit?ts=5e7f27d1#gid=0

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped