Kaupunki Punahunnun alla

Pharast 31. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Kuningattaren parantajiksi naamioitunut nelikko ja shoanti barbaari matkustavat alas hississä jossa soi surullisen rohkaiseva hautajaismusiikki. Ovet aukeavat itsekseen saliin, jonka pääovissa tanssivat luurangot rutosta kärsivässä Korvosassa. Muutkin seinät on koristeltu esteettisillä laatoilla, joista osa jo aavistunut rapistunut maanalaisessa kosteudessa. Susi marssii kohti pariovia, kun kuulee eteläisen pienemmän oven takaa puhetta "ketä noi on, ja miks ne raahaa mukanaa shoantia? - emmää tiiä, katotaan vaan hissukseen - joo". Sillä sekunnilla Susi törkkää vartiotuvan oven auki. Aavistuksen epävarmat vartijat, neljä kuningattaren parantajaa katselee maskien takaa Pettyneitä omien maskijensa takana. Lopulta vartijat toivottavat Pettyneet jatkamaan matkaansa ja toimittamaan shoantin hoitopisteelleen, sulkien oven takanaan. Susi marssii komeille parioville, ja astuu ansaan. Luurangot iskevät scythellä miestä polveen ja huone täyttyy hetkessä ja hetkeksi myrkyllisestä vihreästä savusta, joka ei kuitenkaan onnistu myrkyttämään ketään. Tämä ansan tahaton laukaisu kuitenkin paljastaa, vartiossa olleille että pettureita on uinut mukaan Urguthuan kuoleman tanssiin! Ne piirittävät Suden nopeasti ja tämä saakin kipeän iskun, mutta lopulta heistä yksikään ei selviä. Hälyytys kuitenkin jymisee nyt jossain pariovien takana. Majik löytää saman ansan myös pohjoiseen vievästä ovesta, mutta sen yllätys on vieläkin voimattomampi.

Pari ovien takaa löytyy järkyttävä huone, jonka seinät ovat kuin akvaario jonka takana sätkivät voimattomat epäkuolleet kyhnyttäen ja raapien kynnettömillä sormillaan lasia hgeikosti. Etäläisten kaksois ovien takaa löytyy uusi tutkimuskammio, jossa varisialaisten immuniteettia on testailtu ja osasta on kuolemassaan onnisttu loihtimaan epäkuolleita rutto zombieita. Urgothoan kultistien lisäksi paikalta tavataan itse Rolth Lamm, pahamainen nekromantikko ja murhamies, sekä Gaedren Lammin suvun viimeinen vesa. Rothin magia on vahvaa ja ukkonen leikkaa läpi Pettyneiden rivistön. Myös Suden voimia riistetään necromantisella säteellä. Kuitenkin surma ja turma syö nopeasti Rolthin monet liittolaiset ja tämä nauraa itse varmasti astuessaan maagiseen porttiin aivan Suden nenän edessä. Pohjoispuolen kaksoisovien takaa löytyy Urgothoan kultistien lepo ja vapaa ajan viihtyisä samettinen ja luurangoin koristeltu huone. Sen asukit tuhottiin samassa verilöylyssä.

Uudet luurankopariovet itään saavat odottaa. Tutkimushuoneesta onnistutaan pelastamaan vain yksi tajuton koekaniini, Majikin pommi valitettavasti surmasi toisen elossa mahdollisesti olleen henkilön, Randallin entisen kollegan Sable Companystä joka liittyi Harmaiden Neitojen piiriin vain pari viikkoa sitten. Tämän surullisesti runneltu ruumis ei lupaa hyvää muiden kokelaiden kohtaloista.. Vankiselleistä pelastetaan viisi varisialaista lisää, he kertovat karmasievista kokemuksistaan ja he jäävät asumahuoneeseen odottamaan toviottavasti Pettyneiden paluuta Zeranin veden ja murretun matkaleivän voimin. Viimeinen kammio sisältää huoneen jossa kuningattaren parantajat on varusteltu Urgothoan siunauksella julkisiin tehtäviinsä. Hälyytyksen jymy jatkuu kuitenkin luurankomiesten pariovien takana idässä.. myrkynkeittäjien kaikki salat eivät ole vielä paljastettu!

NPC:t

  • Andaisin - pahamaineinen Urgothoan papitar, jota syytetään tuhoisasta paiserutosta Nidalissa.
  • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Tarjoaa semi- ja ei-virallisia tehtäviä kaupungin järjestyksen palauttamiseksi.
  • Reiner Davaulus - Ileosan perhetohtori Cheliaxiasta, Punaisen Hunnun epidemian päätutkija ja tohtori. Tuntui selvittävän enemmänkin syytä osan varisialaisten immuniteetistä ja kantoi mantiksen muotoista amulettia.
  • Rolth Lamm - Gaedrenin ainoa selvinnyt poika. Avainrengasmurhaaja ja nykyinen nekromantikko. Jossain siunatun neidon parantolan alla tekemässä tutkimuksia uudelle työnantajalleen?
  • Ruan (kadoksissa) ja Deyanira Mirukova - varisialaiset sisarukset, veli lupaava ocarinan soittaja ja sisko kuorotyttö Marbledomessa
  • Stainton Drune & assistenttinsa Cisir, Korvosan Magistrate of Civic Order
  • Zeeva Foxglove - cheliaxlaisten ylimysten sukua, vaan ei itse aatelisarvoa omaava Vehreän Torin omistaja. Kiinnostunut mystiikasta ja enteistä. Ehdottomasti Randalin erityinen ystävätär.

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped