Wanha Korvosa kärvistelee

Gozran 8. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Aika oli tullut, avata uniovi unimaailmaan, kautta Desniittien varjeleman seremonian. Milezza toimi auktorisena seremonia mestarina, Zeran etsi tien läpi varjojen, Majik rakensi laboarorionsa ja viritti hajusteista entistä väkevimpiä, Susi tanssi shoantilaisen raivotanssin ja Randall vahti ulko-ovea ja todisti tätä mielettämyyttä stoialaisesti kuin lainvartija vain voi. Lopulta unimateria alkoi rakentaa huonetta uudelleen, todellisuuden härmärtyessä. Lopulta lattiasta nousi unesta rakennettu ovi, jonka Milezza avasi mystisellä uniavaimella. Pettyneet astuivat yksitellen uneen, painajaistiehen joka päättyi mustuuteen ja yhtä yllättäen silmien aukeamseen maailmassa jossa kaikki oli rakennettu unesta ja hämärästä valomaailmasta. Vain sekuntteja myöhemmin madame Carrington ja tämän enää unimaailmassa elävä rakastajatar Ciurescu astuivat saliin vailla fyysisen maailman rasitteita. He onnittelivat Pettyneitä oven avaamisesta, varoittelivat tulevista vaaroista ja opastivat dreamcraftin saloihin. Susi loitsi itselleen ensin väkevää shoanti viinaa, Zeran monia hyödyllisiä asoita kiitos Milezzan luovuttaman avaimen.

Pian lähdettiin lyhyelle patikalle kohti Hook Streetin taloa, mutta aika ja etäisyydet paljastuivat pian toimivan oudosti ja hidastetusti täällä unimaailmassa. Ihan kuin joku voima yrittäisi pitää Pettyneet kaukana. Unimaailman vaaratkin paljastuivat nopeasti, oli taloja jotka yrittivät kutsua sisäänsä, rutistaakseen uhrinsa, maanjäristyksiä jotka aukoivat ja sulkivat itsensä, lentäviä nukkuvia kaappaavia hirviöitä ja mastiffeja jotka oli rakennettu varjkoista. Niistä kaikista kuitenkin selvittiin..

Hook Streetin talon lopultua näkyessä, vasten muuria painautuneena. Sen pihapiiri ja viereinen kortteli olivat rusennettu ja sysätty syrjään muuriksi romua. Hätäisimmät buffit ehtivät valua hukaan, sillä viimeiset sadat jalat kestivät kymmeniä minuutteja taivaltaa ja raivata tietä. Lopulta pihapiiri aukesi edessä, ja nopeasti oli selvää että se oli hyvin vartioita: nopeatammi, kuristajaköynnöksiä ja katolla piilottelevia yögauntteja. Kutsua ei jääty odottamaan ja diplomaattisen neuvottelun jälkeen possessoidun tammen kanssa pian puolustajat oli raivattu.

Sisäänkäyntiä itse taloon tähystettiin ensin ikkunoista,m mutta näky jonka ne paljastivat täytyi olla tosimailmasta jossa kartano oli palanut ja ränsistymässä. Täällä taas talo oli ehdottomasti elinkaarensa parhassa kunnossa, meilkein taideteos. Susi otti ja särki ikkunan, isään astuessaan hän katosi kuin taikaiskusta muiden näkökntästä koskaan saapumatta tosiamaailmaan. Muut seurasivat rivakasti, Suden onneksi. Hän oli päätynyt ulottuvuushypyssään oikeaan eteiseen, ja pian sen Desniittien ritaripehoilla koristetusta lasiovista astui ulos kaksi jättimäistä lasi golemia. Susi kävi toimeen ja pahoista vastaiskuista huolimatta pieksi ensimmäisen nopeasti shoantilaisella tehokkuudella. Pian tovereita alkoi astua mukaan saliin, useimpien saadessa vertavuotavia vammoja. Lopulta viimeinenkin lasigolem räjähti sirpaleiksi, ja kaikkien ihmeeksi se oli Randall loitsi pyhän virran joka sulki kaikkien verenvuodot! Kaksi ovea odottaa, toinen johtaa Desnan saliin ja toinen Nahumin rakastamaan kirjastoon, vai voiko oviinkaan enää luottaa?

 • Asnaan Sharoosh - vudralainen mieltymysten palatsin Rook's Roostin valtija
 • Avigail - Edesmenneen kirjakauppias Giorgion järkyttynyt ja väsynyt tytär
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
 • Dharga, Zeranin Lammin aikainen ystävä, varasialaisverinen lievä hulttio, liikkunut Zuruksen ja Jeminan kanssa
 • Diogorgio - Sillanedustan menestynyt mystisten opusten ja sarjakuvien kauppias Winding waystä
 • Esmeralda - Viamiosin Suudelman ystävällinen keittäjätär.
 • Frell Tann shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
 • Guttermaw - sammakkomainen vismainen hydrodaemon, joka suojeli Hämähäkki Neuvoston piilopirttiä
 • Madame Carrington - liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennustaja
 • Maynard Colville - Madame Carrington särmä miespalvelija
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Moses Greeley - Hämähäkkien veljeskunnan shiver välittäjä ja trokari
 • Myra Lombroso - Hämäkin Veljeskunnan uskollinen papitar joka piilotteli merenalaisessa Mog-Latharin katedraalissa
 • Nahum Caligaro - Hämäkki veljeskunnan aiempi vetäjä ja Myran puoliso, joka katosi osa luopioista mukanaan joitakin viikkoja sitten.. mutta on jossakin pelottavan lähellä.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Surmattu/kadonnut heti kuninkaan kuoleman jälkeen
 • Sally Scrabblebones - yöhäkki, joka on piinannut Sillanedustan unia jo sukupolvien ajan, tuli ja surmasi bakun..
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Surmattu/kadonnut löydettyään todisteita Neolanduksen mahdollisesta olinpaikasta

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped