Kalloja ja Kahleita

This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Kalloja & Kahleita on syksyllä alkava roolipelikamppanja, joka käyttää Pathfinder RPG:tä sääntöpohjana. Kamppanja perustuu Paizon Skull & Shackles-seikkailupolkuun. Pelinjohtajana on Tonnikala, pelaajien paikalla Pyry, Ismo, Visa ja Antti aka Blue_Hill. Tarkoitus olisi pelata vähintään kerran viikossa (kaksi jos keretään), vuoroviikoin joko Hämeenkyrössä tai Tampereella. Tänne kerätään pelikertaraportteja joko allekirjoittaneen aivokopasta tai pelaajien mietteitä sekä listaa tärkeistä EPH:ista ja paikoista.

Kampanja on päättynyt. Meret on puhtaat vapautta vainoavista vihollisista ja maine huipussaan ja rahat massissa. PJ kiittää ja kumartaa, seuraavan kerran jotain uutta ja erilaista.

Kampanjan alkutilanne

Orjia! Orjia olette te kaikki maar! Jok'ikinen Kahleiden poika on kymmenen teitin kuppaisten pirujen arvoinen ja jokainen Kapteeni selviää jokaisest teitin sloopista ja kadottaa ne myrskyyn! Me ryöväämme hopeareittejänne, viemme kaikki hopealantit jossa sen Abrogailin pärstä on ja kuskaamme ne takas kotisatamaan jossa juomme ja juhlimme kunnes meri meidät nielaisee! Mie olen valmis tanssiini Besmaran kanssa, en kadu vapaata elämääni aalloilla. Kuolleet ovat parempaa ryyppyseuraa kuin kukaan teistä kalkkinaamaisista pirunorjista! !
-Vapaakapteeni Wilhelm Wachen viimeiset sanat ennen hirttämistä.

Kahleet ovat saaristo etelän merillä Garundin mantereen länsipuolella. Se tunnettaan yhdestä asiasta—merirosvoista. Hurrikaanikuningas ja hänen piraattihovinsa ”hallitsee” tätä levotonta seutua, jossa piraattiruhtinaat kilpailevat maineesta ja mammonasta. Jopa alhaisin juoppo tai messipoika voi unelmoida omasta laivasta ja mahdollisuudesta olla huipulla.

Merirosvous ei ole vain tuhoamista ja väkivaltaa ihannoiville- laivalla saavat monet yhteiskuntaluokkansa rajoittamat aivan uuden vapauden. Monet heistä eivät selviydy kauaa, sillä Kahleiden saaristossa varomattomasti seilaavat joutuvat helposti muiden piraattien kynsiin, kannibaalien uhreiksi tai vaipuvat meren synkkään syleilyyn ikiajoiksi. Kaikki eivät nouse laivalle omasta tahdostaan, mutta voivat nuosta sieltä merirosvojen tarinoiden sankareiksi ja ottaa sen minkä heille tarjotaan. Vain taivaanranta on rajana...

Talon säännöt

Hahmot on tehty 20-pisteen ostosysteemillä. CRB+APG käytössä sellaisenaan, UM:sta ja UC:sta käytössä arkkityypit, magus ja ninja. Gunslinger, samurai ja tietyt summoner arkkityypit on kielletty. Pathfinder Companion-kirjat ovat käytössä kunhan ilmoittaa asiasta pj:lle.

Tuliaseita on olemassa mutta ne ovat harvinaisia. Gunslingerit ja arkkityypit joista saa tuliaseen automaattisesti ovat kiellettyjä. Tuliaseen käyttötaidon voi kuitenkin hankkia fiitillä tai erikoiskyvyllä (esim varkaan talentti firearm training).

Combat maneuverit eivät tarjoa tilaisuushyökkäyksiä jos onnistut maneuverissa. Epäonnistuminen tarjoaa tilaisuushyökkäyksen edelleen. Improved-fiitillä poistat epäonnistumisesta tulevan tilaisuushyökkäyksen normaaliin tapaan. Sääntö koskee niin pelaajia kuin eph:ita. Tällä säännöllä saadaan merirosvo-peliin sopivaa näyttävyyttä ja hienoja kohtauksia ilman automaattista rangaistusta.

Pelikerrat

Koiruohon kapina

Kuumemeren kaapparit

Myrskyn merkit

Tyhjien silmien saari

Maineen hinta

Hornan syömest'

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped