2020-10-25

Scott Adamsin koneella oleva äänitiedosto: message.wav (Tallennettu silloin, kun Scott Adams oli Waynesborossa, 31.8.) ”Doing well. We have many things to do and you are not sure what you are doing. Stop now. Stop now.”

Modeemin lokista näkyy, että on ottanut monta kertaa soittaa tiettyyn numeroon (Tennesseen, Knoxvillen numero). Vähän muihinkin. Yrittänyt lähettää sähköposteja siitä, että auttaa JA:ta. Luonnoksia viimeisistä päivistä: Ei siedä enää valoa, jotkut vaatteet hiertävät liikaa, kuulee liikaa. Paha olo. Pimeässä ei ole vaikeaa, hämäränäkö on kehittynyt. Tuntuu jotenkin pitävän tätä tyypillisenä? Yhteydet eivät ole onnistuneet. Modeemi ei toimi? Joku estää?

Ainakin Adamsin kirjoituksia voi käyttää ”todisteena” siitä, että hän oli huumeissa.

Hayley soittaa Emersonille ja pyytää, että joku näytteenottotiimi lähetettäisiin Green Riverin alajuoksulle tutkimaan, onko uuskudosta siellä tartuttavia määriä. Tapahtuu seuraavan 2 päivän aikana.

Martha juttelee Readyn kanssa lenkkeilijästä ja Ready miettii, että se oli varmaan Bud Aldrich.

Mustan helikopterin tyypit San Carlosista ovat samoja täällä, luultavasti.

Ready spekuloi: Ohjaako neokudos ihmisiä tekemään jotain vai ei? Ovatko ihmiset pyytäneet sen tänne jotenkin? Kuka?

Janen hotellihuone ei ole tuhoutunut. Sieltä löytyy romaani, hygieniatuotteita, pussi, jossa on nimikirjaimet. Jos saamme lausunnon siitä, että ne ovat Janen tavaroita, voimme käyttää niitä todistamaan, että Jane ainakin oli hotellissa Adamsin kanssa (tarvitaan todistajaksi huumehässäkkään) ja voimme vaatia jotain toimia kaupungin päättäjiltä?

Menemme Allenien tilalle.

Hayley suihkuttaa tunnistusainetta kosteuspyyhkeisiin ja tutkii ovenkahvan. Siinä on hieman magentaa. Muilla pinnoilla ei juuri ole.

Nancy on kotona. Martha esittelee tavarat ja Nancy hitaasti tutkii ne. Tuijottaa meikkipussia hetken ja sanoo sitten rauhallisesti, että se on Janen.

Hayley pyytää, jos saisimme vilkaista eläimiä. Nancy on vähän hämmentynyt ja sanoo, että niille ei kyllä ole tapahtunut mitään. No, haluaisimme silti vilkaista.

Palvelija Monica vie meidät katsomaan eläimiä.

Hayley toteaa, että eläimet ovat hyvinvoivia. Ja niissäkin on magentaa!

Ready kysyy Monicalta, miten täällä on jaksettu. Monica on vähän rasittunut. Hän kertoo, että on kummallista, että Nancy ei ole huolissaan, ja Roger on vain aina poissa tekemässä sitä verojuttua raatihuoneella. Ei ole Nancyn tapaista olla näin huoleton. Hänestä on tullut hyvin rauhallinen.

Ready kysyy Monicalta, saako ottaa sormenjäljet, jotta voimme sulkea ne pois sitten Janen tavaroista. Juu, totta kai, Monica on innostunut. Ready vinkkaa, että Hayleyllahan on uusi sormenjälkikitti ja kaikkea.

Hayley kosteuttaa mustetyynyn tunnistusaineella! Monican sormet ovat magentat.

Haluamme puhua kaupungin päättäjille vesitilanteesta ja ehkä Merlen yritysten paloturvallisuudesta ja ehkä huumejutuista. Menemme kaupungintalolle.

Menemme sisään aulaan, jossa on joku virkailija. Hayley kertoo, että meidän pitäisi kiireellisesti saada puhua kaupungin vesitilanteesta. Virkailija on hermostunut ja sanoo, että raati on niin hirveän kiireinen, että tänään ei millään voi. Huomiseksi voisi varata ajan.

Ready ei tätä sulata. Hän lähtee marssimaan kokoushuoneen ovia päin samalla, kun Charlie yrittää estää virkailijaa.

Virkailija on ihan hädissään. ”Kokousta ei saa keskeyttää!” Hän juoksee massiivipuuovien eteen estämään sisäänpääsyä. Martha siirtää hänet sivuun. Sitten Charlie ja Ready avaavat molemmat ovet ja Hayley on valmiina menemään sisään.

Kokoushuoneessa möllii valtava läjä lihaa. Siinä lienee 12 ihmiskehoa, liikkuva massa käsiä ja jalkoja. Jonkun pää pullistuu sieltä. Roger Allen, Merle Barn? Se lähtee vyörymään monilla jaloillaan ja käsillään päin!

Hayley tekee täyskäännöksen ja juoksee ulos. Samoin Martha. He pääsevät ulko-ovista.

Ready ja Charlie panevat ovenpuolikkaansa kiinni. Ready: ”Helkkari mä vihaan byrokratiaa.” Sitten hekin juoksevat. Eivät pääse vielä ulos rakennuksesta.

Kudosmassa jatkaa vyörymistä! Yllättävän nopea.

Martha kaivaa autosta singon, Hayley räjähteen.

Ready ja Charlie sulkevat kaupungintalon ovet, Ready työntää harjan ovenkahvoihin salvaksi ja Charlie raskaan kukkaruukun oven eteen.

Massa ei mahtuisi edes ulos ovista. Ikkunoista näkyy, että se alkaa litistyä ja venyä! Geelimäistä.

Ready ja Charlie juoksevat pois. Martha käskee Hayleyn heittää räjähteen, kun massa on vielä uloimpien ovien takana. Hayley heittää sen suoraan oven eteen, mutta se ei räjähdä. Sitten Martha ampuu singolla hiukan ohi. Mutta se tekee silti tuhoa. Massasta lähtee irti luumainen kyynärpäistä ja polvista muodostunut piikki, jota se oli tähtäämässä meitä päin.

Se vyöryy Hayleyn räjähteen päälle, joka räjähtää viimein. Pamaus on iso, massan osia lentää ympäriinsä, jopa meidän päällemme! Hayley yrittää pudottautua alas ja kieriä auton alle, mutta häneen osuu mössöä! Martha tiputtaa singon ja kaivelee liekinheitintä. Ready menee maasturiin suojaan. Charlie ottaa aseensa esiin ja ampuu.

Massa yrittää vähän liikkua, mutta on hidas ja alkaa sulaa.

Valuva massa tuntuu hyvin epämiellyttävältä Hayleyn iholla, kuin satoja iilimatoja. Hayley kömpii pakuun ja alkaa kaivaa vetyperoksidia. Hän upottaa kätensä sinne ja saa kaavittua massan irti. Sitten hän repii päällysvaatteet päältään ja heittää ne ja irti kaavitun mössön ulos autosta Marthan poltettavaksi.

Martha polttelee massankappaleita, aloittaen isommista ja liikkuvista ja edeten pienempiin ja liikkumattomiin.

Ready ja Charlie menevät pitämään ihmisiä poissa. Hetken päästä paikalle tulevat poliisi ja palokunta. Ready selittää, että vettä ei saisi käyttää, koska Marthan pitää polttaa mahdollisesti vaarallinen aine. Pelastajat häkeltyvät eivätkä oikein halua uskoa. Palopäällikkö tulee paikalle ja uskoo tarinan, ja hän saa pidettyä muut aisoissa. Poliisit pitävät siviilit poissa paikalta ja pelastajat varustautuvat veden sijaan vaahtosammuttimilla ja pitävät tulta silmällä kaukaa. He haluaisivat päästä sammuttamaan kaupungintaloa.

Hayley panee päälleen hazmat-puvun ja varustautuu vetyperoksidilla. Hän ei tosin voi käyttää sitä samaan aikaan kuin Martha liekinheitintä, koska räjähdysvaara.

Kun yleisö on muuten hallinnassa, Ready ja Charlie levittelevät jännittäviä huhuja siitä, mitä siellä oikein on. Mutanttikoiria, alligaattoreita, 10 mothmania yms.

Hayley menee muutaman pelastajan kanssa sivuovesta kaupungintalolle. He sammuttavat taloa sen verran, että enempiä tuhoja ei pääse syntymään.

Hayley kysyy pelastajilta, saisiko jostain lisää vetyperoksidia. Joo. Yksi lähtee hakemaan. Palokunnalta saa laatikoita, joihin voi panna vetyperoksidikylvyn ja kaataa massasta ylijääneitä kappaleita sinne. Teemme näin.

Ready huomaa Carincolan kameramiehen kuvaamassa. Häipyvät jonkin ajan kuluttua. Ready ja Charlie lähtevät autolla perään. Ready soittaa Oswaldille ja pyytää ohjeita kameran ja nauhojen suhteen. Hänellä ja Charliella ei oikein ole osaamista varastaa niitä salaa, ja laillisesti niitä ei saa. Lisäksi Carincola tuntee meidät ja siitä voisi seurata hankaluuksia. Oswald voi lähettää T-ryhmän.

Kuka kaupungissa tekee nyt päätöksiä, kun koko raati on oletettavasti kuollut?

Hayley soittaa Emersonille ja selittää, että nyt karanteeni olisi erittäin aiheellinen. Hän kertoo, että kaupungintalolta löytyi uuskudosmassa, joka koostui ilmeisesti koko raadista. Kaikki Waynesboron vettä juoneet ovat saastuneet ja on mahdollista, että tilanne on levinnyt jo muuallekin…

Seriffillekin pitää selittää jotain…

Selitys (TM):

  • Vedessä on jonkinlaista huumetta tai sen kaltaista ainetta, joka vaikuttaa ensi silmäyksellä vaarattomalta. Sitä ei ole vielä tutkittu.
  • Vesijohtovesi pitää keittää, jopa suihkuvesi. Pullovettä suositellaan.
  • Yleisesti ottaen ihmiset ovat kunnossa, vain Billy Ray näyttäisi tähän mennessä kärsineen pahiten.
  • Mutta huume vaikuttaa aiheuttavan hallusinaatioita ihmisille. Mahdollisesti myös aikakatkoja, joita on tapahtunut kaupunkilaisille?
  • Huume saattaa aiheuttaa mutaatioita eläimille, koska niitä löytyi suuri määrä kaupungintalolta.
  • Eläimet olivat erittäin vaarallisia ja jouduimme tuhoamaan ne räjähteillä, jotta ne eivät pääsisi ulos kaupungintalolta. Jäänteet siivottiin polttamalla ja ympäristö puhdistettiin vetyperoksidilla.

Seriffi vaikuttaa skarpilta, asialliselta ja on kauhuissaan. Selityksen kuultuaan hän on hyvin järkyttynyt ja reagoi taas hitaammin. Hayley ei ole ihan varma, onko hän täysin tilanteen tasalla. Hayley kertoo mahdollisesta tulevasta karanteenista, mutta suosittelee vahvasti seriffiä olemaan kertomatta siitä väelle, koska se voisi aiheuttaa joukkopaon, mikä olisi tässä tilanteessa suunnilleen pahinta. Ihmisillä ei näytä olevan juuri tällä hetkellä suurempaa hätää ja on parempi, jos henkinen hätä tai itse huumetartunta ei leviä.

Päivä alkaa olla pulkassa.

Ready ja Hayley päätyvät puhumaan tavaomaisemmista huumeista. Ready toteaa, että nyt ei tarvitse tanssia ollakseen tarpeeksi väsynyt nähdäkseen näkyjä. Hmm! Hayley käyttää kaikkea ainakin kerran.

Päätämme nukkua hajautetusti eri paikoissa, jos joku vaikka seuraa meitä.

Ready ajaa autollaan kappelille. Hayley menee CDC:n pakulla Hurricane Creekin harvaanasutulle alueelle. Martha menee maasturilla eläinlääkräin pihaan. Charlie menee asuntoautolla viljaympyröiden lähelle.

( Ready tekee nuotion, tanssii ja polttaa peyotea. Auton kasettisoittimesta teknoa. 9 wp -> 8 wp -> 3 wp.

Ready kaatuu maahan ja näkee taivaalla kojootin sijaan valoja. 4, vaihtavat väriä synkronoidusti, liikkuvat. Kasvattavat jalkoja. Samaan tapaan kuin keikan alun unessa. Jalat menevät kohti Hurricane Valleyta. Ready huomaa, että hänen jalkojaan paleltaa. Hän on verisessä virrassa. Maisema muuttui. Readyn edessä on jättimäinen kojootti. Se on vihainen. Ready: ”Miten mä pysäytän ne?” Kojootti tulee kohti, aikoo vastata. Se hyökkää päin. Ready yrittää olla väistämättä. Kojootti puree häntä olkavarteen. Hänen näkökenttansä muuttuu punaiseksi. Verisoluja? Verisolujen joukossa on samanlaisia jalallisia tähtiä, jotka muuttavat verisoluja. Useat tumat katselevat Readya. Sitten hän näkee ihmisiä, jotka haukkovat henkeä ja köhivät ja erittävät. Kojootti kävelee Readya päin. Se luo nahkansa. Sen lihasta työntyy kärhiä. Silmät sykkii samanlaista valoa kuin pallot taivaalla. Kylkiluut irtaantuvat ja näyttävät siiviltä. Joki ja musta, valtava lato.

Ready menettää tajuntansa.

Kun hän herää, hänellä on oikeasti puremajälki. )

13.9.1997, lauantai.

Kello on noin 9. Hayley ja Charlie tapaavat. Martha ja Ready eivät vastaa puhelimiinsa. Huolest. He menevät etsimään Marthaa eläinlääkärin pihasta. Auto on paikalla ja lukossa, mutta Marthaa ei löydy.

Hayley ja Charlie käyvät kysymässä eläinlääkäriltä. Hän ei ole nähnyt Marthaa. Auton kyllä. Hayley soittaa seriffille ja kertoo, että Martha on kadonnut. Pitäisikö järjestää etsintäpartio… Seriffi ihmettelee väsyneenä ja huolestuneena, että nytkö oikein liittovaltion agentti on kadonnut…

Readylle soittaa joku. ”Agentti Vaughn?” Ready ei tunnista ääntä. ”Olen agentti Oskar. Tutkin teleliikennettä. Kaupunki on jonkinlaisessa kuplassa. Emme voi luottaa siihen, että puhelut ovat niiltä jotka soittavat.” Hän yritti ottaa yhteyttä Vickyyn aiemmin. Yrittää toimittaa jonkun luotettavamman kommunikaatiojärjestelmän. Ready toteaa, että hän on jo myöhässä aamutapaamisesta. Hänkään ei ole saanut puheluita muilta.

Martha herää viljapellosta. Hän on noin sekunnin hyvin hämmentynyt ja muistaa sitten olevansa Martha, Tennesseessä työkeikalla. Ympärillä on peltoa. Vähän metsää… talo? Hänellä on yövaatteet ja hänellä on kylmä. Pellossa on vana, mistä hän on tullut. Siellä on kai tie. Hän lähtee sinne päin mistä tuli. Martha on hajoamispisteessä, mutta jatkaa kävelyä. Martha löytää tien. Hän lienee Wayne Hillsillä.

Martha kävelee pelloilta takaisin. Hänellä menee muutama tunti.

Muut ovat eläinlääkärin pihassa, kun Martha lopultakin pääsee takaisin. Hän haluaa pukea päällensä, mutta maasturi on lukossa… Charlie tiirikoi maasturin.

Marthalla on outo olo, jotain painetta vatsassa. Ei johdu vessahädästä. Marthalle tulee mieleen Janen tapaus ja hän huolestuu. Hän pyytää Hayleytä tutkimaan. He menevät Hayleyn pakuun ja Hayley ottaa ultraäänilaitteen esiin. Hän tuntee Marthan vatsassa aivan pienen epätasaisuuden ja huomaa sitten pitkän ja erittäin siistin arven. Luonnottoman siistin. Hän olisi järkyttynyt, ellei homma olisi niin siistiä.

Hayley kertoo Marthalle. Marthakaan ei hajoa, vaikka lähellä on. Hayley levittää tunnistusainetta arven ja tavallisen kudoksen päälle, ja arpi hohtaa niin magentaisena että.

Ultraäänessä ei näy mitään epäilyttävää. Hayley spekuloi, miten syvälle arpi ulottuu. Jos se on vain ihossa, sen voi leikata irti ilman ongelmia. Jos se menee syvemmälle, tarvitaan järeämpi leikkaus.

Martha haluaa uuskudosarvesta eroon. Hayley leikkaa arpikudoksen pois. Hän ottaa arven kohdalta ja vierestä lihaksista pienet kudosnäytteet ja testaa, löytyykö niistä uuskudosta. Ei vaikuta siltä.

Hayley suosittelee vielä varmuuden vuoksi katumuspillereitä. Hyvin aikainen raskaushan ei näkyisi ultraäänessä. Martha suostuu.

Charlie kertoo viljaympyrästä. Yksinkertainen, ei kovin näyttävä. Lakouma on pyörivä eikä esim. yhdensuuntainen tai keskustasta poispäin. Siinä ei ollut jalanjälkiä, mutta muita painaumia kyllä. Helikopteri? Charlie ei ole varma.

Kello on noin kolme. Menemme viimein jututtamaan eläinlääkäri Rosaa. Martha kysäisee, olisiko valvontakameraa, koska hän haluaa tietää, koska lähti. Ei ole. Rosa ihmettelee, että mihin Martha tarvitsisi valvontakameran tietoja. Onko Marthakin hukannut aikaa? Martha ei vastaa.

Eläinsilpomisista on tehty rikosilmoitus. Vaikutti sadistiselta väkivallalta. Paikallinen eläinrääkkääjä? Valitsi eläimiä laitumilta, navetoista, aitauksista. Jotenkin tainnutettu, osa kuoli. Hyvin erikoisella ja siistillä tavalla viilletty. Viiltelijä oli kiinnostunut jostain yhdestä elinjärjestelmästä. Eläinrääkkääjä tuntui aloittaneen Hurricane Valleysta ja liikkuneen luoteeseen päin. Mitä myöhemmäksi mentiin, sitä hienostuneempia erotteluja tehtiin. Myöhemmin eläimille tehtiin muutoksia. Osa eläimistä, silvotuistakin, oli elossa löydettäessä, mutta vain utareeton lehmä on elossa. Muut kuolivat vammoihinsa pian löytämisen jälkeen tai lopetettiin.

Utareettoman lehmän arpikudos on kuulemma erittäin siistiä. Hayley on ihmeissään, kun Rosa kertoo, että utareiden kohdalta työntyy esiin utare, kun vasikka koskettaa sitä. Sieltä tulee myös maitoa ja Dower lypsää sitä, lienee käyttänytkin johonkin.

Rosaa harmittaa, koska mitään ei tutkita. ”Mutta kukas meidän asioista täällä olisi muka kiinnostunut.”

Ready kysyy isosta mustasta ladosta. Hän piirtää sen. Rosa sanoo, että sellaisia on useampia. Hurricane Valleyssa on yksi hylätty. Kernsin perhe muutti sieltä muutama kuukausi sitten pois.

Lähdemme ulos.

Hayley kysyy, että mikä tämä latojuttu on. Ready selittää Marthalle, että hänhän tietää mitä aiemmin tapahtui (kojoottiviittaus). Ready piti yhteyttä Hernandeziin ja sai yhteyden toiseen tahoon. Lato liittyy. Valot ovat laskeutuneet laaksoon. Ihmiset voivat huonosti.

Hayley ja Charlie eivät tajua. Martha tajuaa.

Ready näyttää puremajälkeään ja pyytää Hayleyta katsomaan. Hayley on hieman tuohtunut ja kyselee rokotuksista. Ready ei ole ihan varma… Hayley tutkii eikä löydä erityisiä määriä uuskudosta. Desinfiointi ja laastarointi. Ja sitten hakemaan rokotuksia terveysasemalta ja pillereitä Marthalle.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped