Korpinpesä

(:toc:)

Prologi

Titoksen yöllisen retken ansiosta seikkailijoilla on vihje seuraavasta tutkittavasta paikasta: Korpinpesä. Korpinpesä on Snorri Kivisilmän rakentama mutta nykyisin Huurajuoksijoiden omistama linnoitus parin päivän päässä kaupungista. Ulf Gormund on Ukshakkan kuuleman mukaan Korpinpesässä, joten seikkailijat ovat valmiita lähtemään matkaan. Spivey lähtee kolmikon mukaan parantajaksi, tueksi sekä viestinviejäksi.

Korpinpesän puolustajat

Matka Korpinpesälle kestää koko päivän mutta Hallan ja Titoksen yhteisillä taidoilla seikkailijat löytävät Korpinpesän. Pitkätalo on kiveen rakennettu, korkeintaan kaksi kerrosinen linnoitus, jonne ei ole muuta nähtävää sisäänkäyntiä kuin pitkä portaikko kalliota vasten. Linnoitus sijatsee korkean kallioharjenteen huipulla, noin 100 jalan korkeudessa. Seikkailijat jättävät hevosensa portaiden juurelle ja suuntaavat ylöspäin.

Matka ei ole pitkä mutta sitäkin ahdistavampi. Ovet löydetään salvattuna, Titos ja Halla kiipeävät heinäkatolle ja hakkaavat itselleen kattoon reiän, josta tiputtautua sisälle Korpinpesään avaamaan ovi Nazrakille. Seikkailijat aloittavat suuren salin tutkimisen, sekä viereisten huoneiden varmistamisen. He kuulevat miten erään oven takaa kuuluu keskustelua, Titoksen johdolla seikkailijat rakentavat barrikadin oven eteen. Kuitenkin he tajuvat, että huoneeseen johtaa toinenkin ovi. Nazrak avaa erän oven olettaen löytävänsä toisen tyhjän makuuhuoneen mutta yllättyy pahasti kun huoneessa onkin mustapukuisia ninjoa, jotka huutavat hälytyksen ja hyökkäävät!

Ninjat loikkivat seikkailijoiden kimppuun, samoin barrikoidun huoneen soturit. Nazrak ja Halla ottavat ninjat hoidettavakseen kun taas Titos jää pidättelemään sotureita näiden ainoan kulkuoven eteen. Nazrak ja Halla ovat liikaa ninjoille ja pian nämä kaatuvat heidän käsittelyssään. Halla pääsee ensimmäisenä auttamaan Titosta, jolla ei ole mitään ongelmia sotureiden kanssa, Ha'Oukenin kirjan opetukset ovat tulleet pysyväksi osaksi Titoksen taistelua. Viimeiset soturit koittavat paeta mutta viimeistään portaikossa seikkailijat saavat heidät kiinni ja tajuttomaksi. Spiveyn ansiosta seikkailijat saavat jatkaa matkaansa.

Seikkailijat jatkavat eteenpäin, löytäen keittiön sekä ruokavaraston, jossa olisi ruokaa pariksi kuukaudeksi. Seuraavaksi he löytävät laboratorion, josta Halla löytää lumotun sormuksen. Laboratoriosta lähtee portaat yläkertaan, sekä kaksi ovea tuntemattomiin suuntiin. Ensimmäinen paljastaa portaikon joka johtaa maan alle, toinen taas on lukossa. Titos tiirikoi toisen oven auki, löytäen vankilan jossa on tajuton mies.

Hetken herättelyn jälkeen mies virkoaa ja näyttää hämmentyneeltä. Mies esittelee itsensä Lute Haggerslyksi, kauppiaaksi joka on ollut Korpinpesässä noin kuukauden vankina. Seikkailijat vapauttavat hänet ja johdattavat ruokavarastoon jossa nääntynyt mies alkaa täyttää itseään ruualla. Lute kertoo heille tavanneensa niin Kirves-Jorganin, Goti Riimuloitsijan kuin Thorborg Silverskorrin ollessaan vankilassa. Kauppiattaresta Lute varoittaa seikkailijoita, nainen kykenee muuttamaan muotoaan. Seikkailijat jättävät Spiveyn ja Luten odottamaan heidän paluutaan.

Kirves-Jorgan ja tengut

Seikkailijat suuntaavat portaita ylös, saapuen aiemmin näkemänsä tornin keskiosaan. Päättäen varmistaa selustansa Nazrak avaa portaikon läheisyydessä olevan, ainoan oven. Oven takaa paljastuu hikinen, haiseva ja muutenkin saastainen huone, jossa haisee olut ja eläimet. Avatessaan oven Nazrak kuitenkin kiinnitti huoneen asukin huomion, pöydän ääressä maannut mies nousee ylös ja alkaa meuhkata seikkailijoille olevansa Kirves-Jorgan. Tähän Halla vastaa, että he ovatkin koittaneet löytää hänet, näin paljastaen itsensä miehelle. Hymyillen mies nousee ylös ja muuntuu karjuen isommaksi, karvaisemmaksi olennoksi, ihmiskarhuksi! Jorgan nappaa kirveensä ja karjaisten aloittaa taistelun!

Seikkailijat eivät anna Jorganille tilaa liikkua, ajaen tämän huoneensa nurkkaan. Karjuen ja vihaisesti hyökäten Jorgan aiheuttaa paljon vahinkoa seikkailijoihin, iskut suuntautuvat koko ajan hengenvaarallisiin paikkoihin. Paksusta nahastaan huolimatta seikkailijoista Halla onnistuu lyömään Jorganin maahan, nopeasti skaldi myös silpaisee tajuttomalta Jorganilta pään harteilta. Taistelu on ohitse mutta Titos kuulee yläkerrasta askelia, lisää vihollisia!

Portaikossa Titos törmää lintumiehiin, ei Kikonun näköisiin vaan aivan uudenlaisiin olentoihin. Nämä linnut osaavat monenlaisia temppuja, näkymättömäksi muuttumista ja muuta. Nazrak ottaa erityisesti vahinkoa tässä taistelussa mutta lopulta nämäkin viholliset on kaadettu. Seikkailijat suuntaavat Spiveyn luokse parantaakseen itseään. Nazrak kritisoi Hallan toimintaa, skaldi jätti Nazrakin selkäpuolen suojatta taistelussa tenguja vastaan.

Kalliopolku ja maanalainen kerros

Spiveyn parannettua heidät taas jatkamaan taistelua ja tutkimusta, seikkailijat suuntaavat keittiöstä löytyneelle ulko-ovelle jonka takaa löytyy pihamaa sekä polku, joka johtaa kohti metsää. Seikkailijat seuraavat polkua jonkin matkaa, kunnes yön tummuus pakottaa heidät palaamaan takaisin. Myös tornissa asuvien korppien hyökkäys pakottaa heidät palaamaan takaisin taloon, seikkailijat näkevät punarintaisen korpin lentelevän lähettyvillä.

Päätös lähteä etsimään Ulfia maanalaisesta kerroksesta on yksimielinen. Nazrakin johtamina seikkailijat laskeutuvat portaita alas pimeyteen. He kuulevat veden ääntä kulkiessaan ja erään käytävän halkaiseekin maanalainen poru. Titos loikkaa puron yli siirtämään tukkia jota pitkin muut voivat tulla ylitse, hän kuitenkin tarvitsee Hallan apua tähän. Nazrakin tullessa yli käytävän päähän ilmestyy utelias hahmo, joka on vihreä, iso, valtavilla kynsillä sekä hampailla varustettu olento. Halla tunnistaa kauhukseen olennon peikoksi ja pian seikkailijat ovatkin taistelussa olennon kanssa.

Taistelu on pitkä ja raskas, joka koettelee seikkailijoiden yhteispeliä. Ahdas käytävä estää kaikkien hyökkäämisen peikkojen kimppuun. Nazrakin voimakkaat lyönnit sekä Titoksen näppärä väisteleminen antaa Hallalle mahdollisuuden keksiä tavan polttaa peikko: lyhty ja siinä ollut öljy sytyttää ensimmäisen. Toisen peikon kaatuessa hätä on suurempi mutta peikkojen huoneesta löytyy ratkaisu, valtava uuni johon seikkailijat kantavat peikon ruumiin osissa.

Epilogi

Seikkailijat ovat väsyneitä ja kärttyisiä ja päättävät olla jatkamatta pidemmälle. He palaavat Spiveyn luokse, joka etsii heille suojaisan kummun Korpinpesän läheisyydestä. Varastetut peitot, juoma ja ruoka ovat heille mieleen leirissä, johon ei voi edes tulta sytyttää aiemmin kohdattujen korppien vuoksi. Korpinpesän valloitus jatkuu vielä..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped