Varjot Enganokan yllä

Aika: 2. Erastus - 8. Erastus

(:toc:)

Prologi

Seikkailijat vapauttivat geishan velhon labyrintista ja palasivat voitokkaina Sakakabeen. Geishat olivat mielissään seikkailijoiden otteista ja aloittivat aateliston ja kauppiaiden koolle kutsumisen. Seikkailijoiden ollessa retkellään Sandru on saanut myytyä ison kasan aarteita Kuihtuvien Kukkien Pagodasta ja Seinaru Heikikosta. Seikkailijat päättävät jättää geishat sopimaan tapaamisia ja suuntaavan kohti Enganokaa, on tullut aika tavata nokizarusan, kolme apinaa katolla.

Enganoka, Kuroi-Yane tori

Laivamatka Enganokaan sujuu suunnitellusti ilman välikohtauksia. Matkalla Halla on yhteyksissä Seinaru Heikikoon, josta Koya kertoo vihollisten liikkeistä linnakkeen lähellä mutta vakuuttaa heidän olevan turvassa. Halla informoi seikkailijoiden tilannetta kotijoukoille.

Matkalla Titos ja Ameiko päätyvät yöllä kahdestaan laivan kannelle. Pitkien katseiden ja vakavien sanojen jälkeen kaksikko vaihtaa suudelman ja viettävät loppu yön yhdessä Merten Tuulen kannella tarinoita kertoen ja toisistaan huolta pitäen. Aamun valjetessa kaksikko livahtaa takaisin omiin huoneisiinsa, muilla ei ole tästä uudesta tilanteesta muuta kuin arvauksia.

Enganoka on vielä suurempi kaupunki kuin Sakakabe. Kuitenkin nopea kiertely kaupungissa paljastaa totuuden: vaikka päällisin puolin kaupunki näyttää hyvinvoivalta, on varallisuudessa isoja eroja. Köyhiä, orpoja ja kerjäläisiä on hyvin paljon sivukaduilla jonne paikallinen poliisi heidät ajaa pois paremman väen jaloista. Saatuaan tavaransa Iloisen Meritähden majataloon, seikkailijat yhdessä Sandrun, Ameikon ja oppaitensa kanssa lähtevät etsimään Kuroi-Yane toria.

Kaupungin suurinta toria ei ole vaikeaa löytää. Tori on kuitenkin väärä sana kuvaamaan tätä toripöytien, kojujen ja kärryjen sokkeloa, joka on muodostunut kaksikerroksisen rakennuksen ympärille. Erilaiset kauppiaat käyvät heti vierasmaalaisten kanssa kaupantekoon. Seikkailijat pyörivät alueella tehden pieniä ostoksia mutta suunnaten kohti itse Kuroi-Yanea, rakennusta basaarin keskellä. Sen ovilla ulkomaalaisilta paikallinen poliisi kerää pienen sisäänpääsymaksun. Sisältä löytävät ne hienoimmat putiikit, jotka ovat ilmeisesti jo pitkään olleet osa Kuroi-Yanen sisustusta. Ameiko, Halla, Nazrak ja Titos päätyvät lopulta ravintolaan nimeltä Punainen Tähti, Sandru on liian kiireinen hieromaan kauppoja.

Syötyään ravintolassa Titos kysyy tarjoilijalta tietääkö hän mistä he voisivat tavoittaa kuuluisat kolme apinaa. Nainen osoittaa varovasti nurkassa istuvaa miestä, joka sisääntullessaan tönäisi Hallaa selästä. Titos lupautuu maksamaan miehen laskun ja kun mies on syönyt, seikkailijat lähestyvät häntä. Mies esittelee itsensä Palkkasoturiksi ja kuullessaan seikkailijoiden halun tavata kolme apinaa, hän lupaa hoitaa tapaamisen 8. päivälle. Seikkailijat kiittävät ja jättävät Punaisen Tähden.

Sikutsu Sennakan julmuus

Matkalla ulos Kuroi Yanelta seikkailijat eivät voi olla huomaamatta tilannetta, joka torilla on kehkeytymässä. Maanviljelijän kaupatessa tuotteitaan joukko sotilaita ympäröi hänet ja vaati kertomaan mistä mies on kotoisin. Kerrottuaan nimensä ja kylänsä sotilaat nappaavat miehestä kiinni ja toteavat tämän valehtelevan ja olevan vakooja. Sotilaiden johtaja vetää jo pitkää miekkaansa esille kun Halla astuu esiin ja keskeyttää julkisen teloituksen. Sotilaiden johtaja vaatii Hallaa olemaan puuttumatta, joka tuttuun tyyliinsä kyseenalaistaa miehen toiminnan ja uskoo maanviljelijän olevan syytön. Sotilaat vilkuilevat hetken toisiaan, kunnes johtaja määrää myös Hallan teloitettavaksi!

Sotilaat vetävät aseensa esille, paitsi kaksikko joka pitää maanviljelijää tiukasti otteessaan. Muut seikkailijat syöksyvät Hallan tueksi, vaikka muuten olivatkin sivummalla tilanteesta. Sotilaat hyökkäävät voimalla, nodachit halkovat ilmaa suorastaan yliluonnollisella nopeudella. Kuitenkin seikkailijoiden vastahyökkäys on lähes yhtä voimakas: Hallan ja Nazrakin miekat leikkaavat sotilaita, Titos siirtyy auttamaan maanviljelijää ja Ameiko tukee edellisten otteita laulullaan. Ensimmäisen sotilaan kaatuessa kaikki varovaisuus katoaa, sotilas muuttuu oniksi kuollessaan! Aiemmin varovaisemmin taistelut Nazrak antaa iskujen tulla kaikella voimalla ja pian onit alkavat kaatua seikkailijoiden eteen. Viimeinen oni yrittää paeta mutta sen pako jää lyhyeksi.

Maanviljelijä on kiitollinen henkensä pelastamisesta ja kertoo olevansa sankareille velkaa tästä hyvästä. Halla ostaa maanviljelän kuorman velan poistamiseksi ja he kehoittavat maanviljelijää palaamaan kotikyläänsä, tarkistamaan ovatko kaikki kunnossa. Maanviljeli kertoo sotilaiden olleen osa Daikan Tetsukua, Sikutsu Sennakan maaseudun poliisivoimia, jotka ovat viime aikoina saaneet lisää valtaa myös kaupungeista. Seikkailijat poistuvat nopeasti ennen tavallisen poliisin saapumista paikalle, he eivät halua enempää huomiota osakseen.

Varjo illassa

Illasta seikkailijat ovat hajaantuneet ympäri Enganokaa. Halla on ottanut tehtäväkseen jakaa pelastamansa kauppiaan kuorman kaupungin nälkää näkeville, hänen iltansa kuluu sivukatuja kiertäen ja ruokaa jakaen. Nazrak nauttii Iloisen Meritähden antimista hyvän kirjan parissa. Titos ja Ameiko palaavat Kuroi Yane torille tutkimaan miten tilanne torilla kehittyi heidän lähdettyään.

Nazrak ei kuitenkaan saa viettää iltaansa rauhassa. Vanha naishenkilö saapuu miehen luokse ja pyytää lupaa ennustaa tälle. Nazrak ei näe tästä mitään harmia ja kuuntelee naisen sepustuksia: "vihollisia joka nurkan takana", "hän näkee kolme eläintä, jotka tahtovat hänelle pahaa", "lyhyt elämä elämässä jos jatkaa valitsemallaan polulla". Nazrak on lähinnä huvittunut naisen ennustuksista kun yht'äkkiä tämä vetää esiin veitsen ja yrittää viiltää Nazrakin kaulan auki! Nazrak onnistuu välttämään kuolettavan iskun mutta on pahassa paikassa vihollisen ottaessa parempaa taisteluasentoa. Nazrak ei kuitenkaan ole aseeton, katanan isku saa vihollisen vetäytymään ja katoamaan näkyvistä. Salamurhaaja hyökkää näkymättömyytensä turvin uudestaan ja tällä kertaa ei enää vanhan naisen hahmossa vaan vahva rakenteisen, mustiin pukeutuneen miehen hahmossa. Nazrak saa toisen osuman lyötyä hyökkääjään, jolloin tämä taas katoaa näkyvistä, tällä kertaa kuitenkin paetakseen paikalta. Nazrak tarkistaa vielä lähialueen vihollisten varalta mutta uskoo vahvasti vihollisen karanneen.

Samaan aikaan Halla alkaa tehdä paluuta sivukujilta, kun hänen tielleen asettuu tummiin pukeutunut mieshahmo..

Titos ja Ameiko saavat olla ensimmäistä kertaa sitten laivamatkan kaksin ja nauttivat olostaan. Matkalla he törmäsivät Sandruun, joka oli matkalla takaisin Meritähdelle, jolle he kertoivat suunnitelmastaan. Ilta-aikaan Kuroi Yanen olemus muuttuu melkoisesti: punaiset lyhdyt valaisevat basaaria ja monissa kojuissa myyjät sekä tuotteet ovat vaihtuneet. Ollakseen herättämättä epäilyjä Titos ja Ameiko tekevät pieniä ostoksia torilta mutta suuntavat sisätiloihin. Taistelun jäljet on pääosin siivottu pois, jos verijälkiä ei osaisi etsiä niitä ei huomaisi. Teekauppias tarjoaa ilmaisia maistiaisia nuorukaisille, Titos ja Ameiko eivät osaa olla kieltäytymättä. Kun horisontti alkaa heittää ja tajuttomuus uhkaa, Titos tajuaa ansan johon he juuri astuivat. Ameiko kaatuu tajuttomana lattialle ja Titos kääntyy uhkaamaan teekauppiasta, joka on kuitenkin kadonnut. Sen sijaan kaksi verestävää silmää tuijottaa Titosta verenhimoisesti..

Sandru saapuu Meritähdelle Nazrakin kiertäessä lähialuetta ja kertoo törmänneensä Titokseen ja Ameikoon matkalla, Nazrak ymmärtää kahden toverinsa olevan ehkä vaarassa. Ollessaan tietämätön Hallan olinpaikasta Nazrak laittaa juoksuksi ja suuntaa torille. Hallan tielle asettunut mies väistää anteeksi pyytelevästi, hän olisi halunnut vain lisää ruokaa hyväntekijältä..

Titos on vaikeassa paikkaa: myrkkyä elimistössä, tajuton Ameiko suojeltavanaan ja vastassaan tuntematon mutta ilmeisen vaarallinen vihollinen. Titos aistii miten miehen ki janoaa verta, kuolemaa ja tappamista. Kuitenkaan hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kohdata vihollinen omilla ehdoillaan. Käyttäen nunchakua aseenaan myrkyttäjä käy hyökkäykseen mutta Titoksen Vapaan Nyrkin-tyylin puolustus ei anna miehelle mahdollisuutta kunnon osumiin. Kuitenkin Titos tietää olevansa huonossa tilanteessa väistellessään hyökkääjän iskuja, hän ei myöskään onnistu saamaan muutamia hyökkäysyrityksiään perille asti. Kahden ninjan yhteenotto kestää jonkin aikaa ilman häiriötä kunnes Nazrak saapuu torille ja näkee Titoksen puolustavan tajutonta Ameikoa. Samurai hyökkää karjaisten vihollisen kimppuun, jolle taistelu sekä Titosta ja Nazrakia vastaan on liikaa: vihollinen pakenee paikalta käyttäen ki-voimiaan.

Nokizarusan

Saatuaan tajuttoman Ameikon takaisin Meritähdelle seikkailijat saavat huokaista helpotuksesta. Myrkky oli vain tajunnan vievää, Ameikon henki ei ole vaarassa. Titos vartioi Ameikoa tämän heräämiseen asti. Tämän jälkeen koko joukko keskustelee seuraavasta siirrosta: voisivatko kolme apinaa olla hyökkäyksen takana? Miksi taho, jonka kanssa he haluavat neuvotella pilaisi neuvottelut heti kättelyssä? Seikkailijat päättävät, että seuraava päivä pidetään matalaa profiilia ja odotetaan ylihuomista tapaamista ihan rauhassa. Kukaan ei lähde yksin minnekkään, eikä mielellään majatalon ulkopuolelle.

Seuraava päivä kuluu neljän seinän sisällä ilman ihmeellisiä yllätyksiä.

Lopulta koittaa päivä, jolloin seikkailijat pääsevät tapaamaan kolmea apinaa, eli kolmen merkittävimmän/suurimman/tärkeimmän ninjaklaanin kontakteja. Punaisen Tähden ravintolassa nimetön palkkasoturi ottaa heidät vastaan ja johdattaa salaoven lävitse piilotettuun yläkerrokseen. Sali on hämärä, kolmea pientä ikkunaa vasten istuu kolme hahmoa harmaissa kaavuissa ja riisihatuissa. Palkkasoturi pyytää seikkailijoita istumaan ja jää itse nojaamaan salaoven suulle. Kolme hahmoa nostavat riisihattujaan ja esittelevät itsensä. Mustan Lotuksen Ishibasho on kaljuuntuva keski-ikäinen mies; Smaragdi Oksan Kondo Yori on tanakka maalaisnainen; Lohikäärmeen Varjon Kazu on kolmikon nuorimmainen, ei juuri Titosta vanhempi, nuorukainen näyttää hymyilevän puolikasta hymyä koko ajan.

Esiteltyään itsensä klaanien kontaktit haluavat kuulla mitä seikkailijat klaaneista haluvat. Titos ottaa puhujan roolin ja kyselee Minkain ninjaperinteistä ja miten klaanit toimivat jos heidät palkkaisi. Seikkailijoille tulee selväksi se, että täysin suoraa vastausta kolmikolta he eivät tule saamaan, asioista ei tunnuta puhuvan suoraa. Ainoa, joka tuo omia ajatuksiaan suoraa esille on Kazu, joka näyttää herättävän närkästystä kahdessa toverissaan. Seikkailijat saavat kuulla, että jos klaanilla on sopimus henkilön tai tahon kanssa, ei toinen klaani voi tehdä sopimusta joka liittyy ko. henkilöön tai tahoon. Tämä vaikeuttaa myös seikkailijoiden yrityksiä palkata klaaneja puolelleen sillä heistä on olemassa jo sopimus. Varovaisen kysymyksen jälkeen seikkailijat saavat kuulla kenellä on heistä sopimus.

Jadevaltiaalla ja Onin Naamio-klaanilla. Jadevaltias on palkannut legendaarisen Kaibuninshon heidän peräänsä ja kolme klaania eivät voi toimia ennen kuin tämä sopimus on rauennut jollain tapaa. Seikkailijat kysyvät riittääkö tämän ninjan kuolema sopimuksen raukeamiseen ja hymyillen Kazu vastaa, että riittää. Seikkailijat lupaavat palata mahdollisimman pian mukanaan todiste ninjan kuolemasta, jotta sopimuksia voidaan alkaa laatia. Nokizarusan jäävät odottamaan seikkailijoiden paluuta.

Kaibuninsho

Seikkailijat joutuvat hetken miettimään miten saavat perässään olevan ninjan hengiltä. Ensinnäkin ninja on näyttäytynyt vain kahdesti, heidän ollessaan hajallaan ja tällöinkin vihollinen on käyttänyt epäsuoria tai mielestään varmoja tapoja tappaakseen heidät. Eli ilmiselvät ansat tai joukolla odottaminen ei tule kysymykseen. Lopulta päädytään suunnitelmaan "Herra Gunlao", jossa Nazrak toimii houkutuslintuna, Titos viestimiehenä Miyarolta saadun viuhkan kanssa, jolla hän ilmoittaa Hallalle vihollisen saapumisesta. Halla tuo Ameikon, Sandrun ja oppaat taisteluun sateenkaarisiltansa avulla. Suunnitelma on luontevan oloinen vaikka sisältääkin riskinsä.

Nazrak kiertelee Kuroi Yane toria useamman tunnin ajan ennen kuin mitään tapahtuu. Samurai tuntee miten hänen kaulaansa uppoaa ohuen ohut neula, tälläkin kertaa hän onnistuu välttämään sen kuolettavaa vaikutusta. Sama toistuu muutamaan kertaan, Nazrak ja piilossa kulkeva Titos eivät näet onnistu paikallistamaan hyökkääjää kun vasta muutaman iskun jälkeen. Titos päättää kutsua Hallan rientoihin kun Kaibuninsho tekee ratkaisunsa ja loikkaa Nazrakin kimppuun väkijoukon keskeltä!


Kaibuninsho

Nazrak vaihtaa muutaman iskun Kaibuninshon kanssa ennen tukijoukkojen saapumista paikalle. Titos kiertää ninjan selkäpuolelle, koittaen näin yllättää hänet. Kuitenkin ninjalla on suunnitelmia useiden vihollisten voittamiseen: yhdellä huitaisulla Kaibuninsho riisuu Nazrakin Suishenista ja luo miekasta kopiokehän ympärilleen, joka satuttaa kaikkia muita pahasti. Halla, Sandru ja Ameiko liittyvät taisteluun ja Sandru näyttää mallia miten miekkamuurista tullaan ohitse, varisialainen tanssii miekkojen halki iskemään ninjaa sapelillaan. Ameiko ja Halla tukevat taistelijoita loitsuillaan. Kun Kaibuninshon miekkakehä alkaa tuhota myös torin irtaimistoa, saa Nazrak tarpeekseen. Keskittyen Miekan Tien oppeihin hän keskittää kaiken yhteen iskuun ja syöksyy Kaibuninshon kimppuun, lävistäen tämän miekallaan keskeltä kahtia! Seikkailijat ovat voitokkaita!

Seikkailijat keräävät tavaransa, ninjan ruumiin ja siirtyvät nopeasti pois torilta etteivät joudu tekemisiin paikallisten lainvalvojien kanssa. He ovat kukistaneet Kaibuninshoon ja nyt sopimuksien solmiminen ninjaklaanien kanssa on mahdollista.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped