Kaupunki sotatilassa

Aika: 13. Neth

(:toc:)

Prologi

Enganokan kuvernöörin virkaanastujaisten jälkeen karavaani aloitti pitkän matkan kohti Kasaita, jossa koko kevään ja kesän kestänyt suunnittelu ja valmistautuminen vallan palauttamiseksi Amatatsuille tulee tapahtumaan. Matka on rauhaisa ja pian Minkain pääkaupunki häämöttää heidän edessään.

Taifuunivartiosto

Tiellä kulkee pitkä letka pakolaisia, kauppiaita ja pyhiinvaletajia kohti Kasaita. Varisialainen karavaani kerää katseita mutta kukaan ei uskalla lähestyä heitä. Kaupungin reunaa lähestyessä karavaani huomaa, että kaupunkiin päästäkseen on kaikkien kulkijoiden läpäistävä tarkastus: erityisesti naisia jututetaan pitkään ja viedään syrjempään. Nopeasti karavaani kääntyy ympäri, he tarvitsevat aikaa saadakseen suunnitelman valmiiksi.

Titos päättää lähteä tutkimaan onko vastaavanlaisia tarkistuspisteitä muualla kaupungissa. Käyttäen nopeuttaan, puhujanlahjojaan ja rahaa Titos pääsee kaupunkiin helposti. Hän kiertelee kaipungilla, etsien turvallista reittiä seikkailijoille, jotka haluavat löytää Asachi Isaon. Tarkastuspisteitä on kaupungin sisällä lisää, samoin kierteleviä partioita mutta Titos uskoo voivansa tuoda seikkailijat kaupunkiin.

Käyttäen Titoksen pientä paikallistuntemusta ja Hallan loitsuja, seikkailijat, Ameiko ja Koya pääsevät kaupunkiin. Karavaani jää odottelemaan läheisen kukkulan taakse, pystyttäen kulkutaudista kertovia viirejä vaunuihin saadakseen olla rauhassa.

Kaupunki on eläväinen vaikkakin pelon vallassa. Taifuunivartioston vaikutus näkyy nopeana kulkemisena ja katseen pysymisenä maassa. Suuri kaupunki, ulkopuolelta ylevän näköinen kaupunki on suuren pelon vallassa. Seikkailijat kulkevat kaupungilla, väistellen kierteleviä partioita ja etsien tietoa Asachi Isaon talosta. Titoksella on eniten onnea matkassa ja pian seikkailijat suuntaavat kohti Isaon kartanoa.

Kuitenkin Hallan siirtymisloitsu tuo heidät lähelle partiota josta kaksi soturia lähtee jututtamaan seikkailijoita. Titos puhuu minkä kerkiää, valehdellen heidän aikeistaan. Titos tuntee miten joku tunkeutuu hänen mieleensä ja näkee hänen valheensa! Partion komentaja käskee partion hyökkäämään ja vangintsemaan heidät.

Taifuunisoturit lähtevät liikkeelle nopeasti mutta seikkailijoiden reaktio on vähintään yhtä nopea. Taistelulaulut kajahtavat ja taistelu on täydessä käynnissä. Ensinnä kohdataan taifuunisoturit, joiden hyökkäys ei kuitenkaan ole kovin vakuuttava. Ameiko ottaa osuman, kuten myös Halla. Nazrak kaataa yhden soturin nopeasti, komentajan kadotessa näkyvistä. Pian komentaja ilmestyy taas, Nazrakin selän taakse iskien tätä miekallaan. Koya huutaa varoituksen: kaikki taifuunit ovat oneja! Taistelun isoin käänne on Hallan uusi laulu, joka kylvää pelkoa vihollisten sydämiin: onit kääntyvät komentajaa ja kaatuneita lukuunottamatta pakoon. Taistelu päättää onien kuolemaan ja seikkailijoiden voittoon.

Nopeasti seikkailijat liikkuvat Isaon kartanolle.

Asachi Isao, Amatatsujen ystävä

Kartano on pahassa kunnossa, puiden keskellä sijaitsevan talon maalipinta rapisee pois ja pihalla kasvaa metrin mittaista heinää. Selvästi talon ulkomuodosta ei ole viime aikoina pidetty huolta. Kuitenkin Titoksen koputukseen vastataan, vanha lempeä kasvoinen mies tulee avaamaan oven. Titos esittelee joukkonsa ja kertoo heidän olevan Jiron ystäviä. Asachi Isao kutsuu heidät sisään, ensin kuitenkin varmistaen heidän väitteen kysymyksellä liittyen Seinaru Heikikoon.

Sisällä kartanon sekaisuus näkyy uudemman kerran, pölyn ja tavaroiden sekaisuus luo kuvaa vanhasta miehestä joka asuu yksin. Asachi keittää vierailleen teetä ja haluaa kuulla Jiron ystävien viestin. Titos kertoo heidän tuoneen Amatatsu perillisen kaupunkiin ja Jiron kehoituksesta he ivat nyt täällä. Vanha mies liikuttuu kuullessaan Amatatsujen sukulinjan olevan elossa ja Ameikon kertoessa olevansa perijätär. Isao kertoo saaneensa haltuunsa paljon Amatatsujen omaisuutta Ameikon isoiso-isältä, kun Amatatsut pakenivat kaupungista. Se aarre lepää kartanon salaisessa kellarissa turvassa.

Kaupungin tila kiinnostaa seikkailijoita ja Isao pystyy valoittamaan sitä heille. Ensinnäkin Jadevaltias on linnoittanut itsensä keisarilliseen palatsiin lähimpien liittolaistensa kanssa. Nämä liittolaiset ovat Renshi Meida, näkijä ja huhuttu Jadevaltiaan rakastajatar, Korppien Prinssi, keisarillinen salamurhaaja ja Anamurumon, keisarin neuvonantaja. Seikkailijat kauhistuvat kuulleessaan viimeisen nimen, Anamurumon on Viiden Myrskyn onien johtaja! Nimi ei liene sattumaa. Seikkailijat pohtivat onko mahdollista, että onit olisivat vaihtaneet Jadevaltiaan tilalle toisen mutta Isao ei pidä tätä todennäköisenä sillä Jadevaltiaan henkilöllisyys on lähes kaikkien tiedossa. Soto Takahiro oli ennen käskynhaltijuutta keisari Shiguren henkivartija ja sai tältä oikeuden toimia käskynhaltijana kun keisari piilotettiin salamurhavaaran takia. Keisaria ei tämän jälkeen ole nähty.

Isao kertoo seikkailijoille myös toisen tärkeän asian: Ameikon tulee käydä Keisarillisessa Pyhätössä hakemassa menneiden aikojen keisarien siunaus itselleen. Muutoin Jadeistuin ei hyväksy häntä hallitsijaksi, koska sillä istuu käskynhaltija. Pyhättöön voi päästä vain viiden hallitsija suvun jäsenet ja heidän lähimmät toverinsa. Pyhättö on saari lähellä Minkain satamaa, Amatatsu sinetti johtaa heidät oikealle tielle.

Epilogi

Seikkailijat päättävät, että tässä on heidän suuntansa, Keisarillinen Pyhättö. Titos lähtee ostamaan heille venettä matkalle, muut jäävät suunnittelemaan turvallista tapaa liikkua halki kaupungin. Titos saa ostettua veneen kalastaja Kadei Ejigorolta, jolle Titos maksaa 1000 kultarahaa kahdesta veneestä. Mies vannoo uskollisuutta Titokselle, kertoen olevansa oman henkensä ja poikansa hengen hänelle velkaa. Titos tyynnyttelee miestä ja kertoo, että kun kaupungissa alkaa tapahtua niin miehen on hyvä levittää sanaa auttajistaan. Mies lupaa tehdä näin.

Matkalla takaisin Asachin kartanolle Titos huomaa talon seinään liimatun paperin johon on piirretty Habesuta Hatsuen kasvot ja kirjoitettu teksti: Habesuta Hatsue ja hänen kapinallistoverinsa teloitetaan huomenna aamunkoitteessa Keisarillisella aukiolla. Teloitettavat on tuomittu syylliseksi maanpetturuuteen, kapinan lietsomiseen ja maata vahingoittavien valheiden lietsomiseen Kasaissa.

Titos nappaa kuulutuksen mukaansa ja laittaa juoksuksi.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped