Perijätär astuu esiin

Aika: 14. Neth

(:toc:)

Prologi

Löydettyään Asachi Isaon Kasaista ja kuultuaan, että Ameiko tarvitsee menneiden aikojen hallitsijoiden siunaukset päästäkseen keisarinnaksi, seikkailijat aloittivat valmistelut päästäkseen Keisarilliseen Pyhättöön. Hankittuaan veneen Titos törmää kaupungilla julisteeseen, jossa kerrotaan kapinallisten, Habesuta Hatsuen joukon, teloituksesta! Matkaa viivästynee siis hetken..

Teloitus

Suunnitelmille ei ole juuri aikaa, teloitus tapahtuu aamunkoitteessa. Päivä oli jo illassa kun Titos törmäsi julisteeseen. Muut ovat järkyttyneitä asioiden tilasta mutta myös päättäväisesti lähdössä pelastamaan tovereita. Teloituspaikka on keisarillinen tori, aivan palatsin nurkalla. Asachin veikkaus on, että vangit ovat palatsissa ja tuodaan sieltä saattueessa torille. Suunnitelma on hyökätä nopeasti kesken teloituksen ja mikä olisi parempi aika näyttää Kasaille, että Amatatsu perillinen on palannut kuin toverien pelastaminen. Ameiko on samaa mieltä muiden kanssa, hän on valmis astumaan esiin.

Yö kuluu valmistautuessa, aukiota ennen on varmasti useita tarkastuspisteitä ja aseet sekä haarniskat voivat herättää huomiota liian aikaisin. Aseita piilotetaan kaislakoreihin ja erilaiset kaavut piilottavat raskaimmat haarniskat. Vankien suhteen päätetään toimia niin, että kun vangit on saatu vapaiksi, Koya siirtää heidät pois aukiolta. Tämän jälkeen muut pakenevat Hallan loitsujen avulla. Titos ja Nazrak ovat valmiita taistelemaan tiensä ulos aukiolta mutta toivon mukaan siihen ei tarvitse mennä.

Aamusta seikkailijat ovat aikaisin liikkeellä. Titoksen ostamaa venettä käyttäen he kulkevat lähelle palatsialueen porttia, välttäen kaupungilla olevat tarkastuspisteet. Keisarilliselle torille he saapuvat muun väkijoukon mukana ilman ongelmia. Halla, Nazrak, Titos, Ameiko ja Koya ovat valmiita keskeyttämään teloituksen ennen kenenkään toverin kuolemaa. Paikalla on paljon väkeä, mikä antaa heille hyvän suojan ja yleisön.

Lopulta palatsilta marssii joukko vartijoita ja vangit. He tulevat torille pystytetylle temloituslavalle ja lukevat tuomion syyt. Titos toimii ensimmäisenä, loikaten väkijoukosta lavalle ja lyöden lukijaa voimalla palleaan. Samalla Nazrak ja Ameiko vetää aseensa esiin, Halla lataa jousensa ja upottaa nuolen toiseen sotilaaseen. Koya valmistelee loitsun. Ameiko tulee esiin väkijoukosta, puhuen teloitusväelle: Minä olen Amatatsu Ameiko, Amatatsujen viimeinen ja Minkain oikeutettu hallitsija! Äsken kuulemanne syytökset ovat kaikki valheita, Amatatsut ovat palanneet ja haluan tälle maalle vain hyvää. Alas Jadevaltias!

Väkijoukko (ja seikkailijat) pysähtyvät kuuntelemaan Ameikoa hämmennyksen mutta myös toivon vallassa. Hallan aloitteesta väkijoukko alkaa hurraamaan Ameikolle! Taifuunivartiosto reagoi kuitenkin nopeasti, Titos ottaa lavalla yhteen kahden taifuunin kanssa kun Ameiko ja Nazrak kohtaavat kaksi maan tasalla Hallan ampuessa nuolia ympäri taistelua. Koyan varoitusnhuuto tulee muutamaa hetkeä liian myöhään, Ameikon ympärille kietoutuu vihreä ketju ja ankkuri, joka kuitenkin katoaa samantien. Ylhäällä taivaalla on yksi vihollinen lisää! Koya paljastaa lentävän vihollisen, taifuunikomentajan, taian poistolla. Komentaja lennähtää alas, kohteenaan selvästi Ameiko. Vihollinen kohottaa miekkansa, joka leimahtaa mustiin liekkeihin ja iskee sillä Ameikoa kahdesti. Toinen sivallus osuu pahasti Ameikoa kaulaan ja tämä kaatuu verta vuotavana maahan.

Titos karjaisee raivosta, hylkää vangit lavalle ja loikkaa Ameikon rinnalle. Nazrak ryntää kohtaamaan taifuuninkomentajan Hallan liikkuessa vankien luokse. Koyan loitsu pelastaa Ameikon hengen ja tuo tämän takaisin tajuihin. Halla vapauttaa vangit, Koya ja Ameiko liikkuvat kauemmaks taifuunikomentajasta, jota Nazrak ahdistaa kauemmaksi muista. Taifuunikomentaja yrittää muuttua näkymättömäksi mutta Suishen palauttaa tämän nopeasti takaisin näkyviin. Komentajan nähdessä alaistensa kaatuvan, tämä kutsuu paikalla Yuugomonin, joka hyökkää maan alta Titoksen kimppuun. Olento on kiven kaltainen, kolmisilmäinen oni, joka muistuttaa paljon Seinaru Heikikoon hyökännyttä tuli-yaita.

Titos väistelee ja hyökkää kivi-yaita vastaan parhaansa mukaan. Vangit on vapautettu ja Koya on lähdössä vankien kanssa kun Halla käskee Ameikoa lähtemään mukaan. Ameiko protestoi, hän ei jätä Titosta yksin. Kuitenkin Hallan vakuutteluiden ja Titoksen lupauksen jälkeen Ameiko suostuu lähtemään Koyan mukana pois taistelusta. Seikkailijat kohtaavat maa yain kolmisin, Nazrakin kukistettua taifuunikomentajan komeasti yksin. Maaonilla on vaarallisia taitoja, joista eniten ongelmia oli aiheuttaa kyky luoda maanjäristyksiä mutta seikkailijat onnistuvat kukistamaan onin ilman tappioita. Hallan loitsujen avulla he perääntyvät torilta karavaanille.

Kohti Keisarillista Pyhäkköä

Karavaanilla on iloinen tunnelma vankien pelastamisen vuoksi. Ameiko ja Titos syleilevät pitkään, Halla käy tervehtimässä Keldaa ja Nazrak Hatsueta. Hatsue on kiitollinen pelastamisestaan ja kertoo miten he jäivät vangiksi. Kaksi munkkia kuoli heti taistelun alussa ja loput heistä jäivät vangiksi. Titoksen tullessa paikalle Hatsue pyytelee heiltä kovasti anteeksi aiheuttamaansa vaivaa ja kertoo olevansa pahoillaan kaikesta. Hieman ymmällään Titos sanoo Hatsuelle, ettei ole mitään syytä pyydellä anteeksi. Hatsue jää istumaan nuotiolle pelon sekainen ilme kasvoillaan.

Halla yrittää pyytää Keldalta anteeksi aiheuttamaansa vaivaa, olihan Keldan lähettäminen Hatsuen mukana hänen ideansa. Kelda ei kuitenkaan hyväksy anteeksipyytnöä, koska ei ole mitään anteeksipyydettävää. Lähtö oli hänen valintansa ja hän kantaa siitä vastuun. Shalelu ja Sandru ovat kiinnostuneita seuraavasta vaiheesta. Titos kertoo, että heidän tulee ottaa Amatatsu sinetti mukaansa ja suunnata Keisarilliseen Pyhättöön. Titos saa ajatuksen, että Asachi Isao tulee hakea turvaan karavaaniin, jos onit onnistuvat jäljittämään heidät vanhan miehen luokse. Samalla hän voi hakea satamassa odottavan veneen heidän lähtöään varten.

Kaupungilla puhutaan aamuisista tapahtumista ja Titos lisää vettä myllyyn korjailemalla tarinaa oikeaksi. Kuitenkin koko kaupungin huulilla on Amatatsu perillisen paluu kaupunkiin. Titos suostuttelee Asachin tulemaan karavaaniin. Titos huomaa myös Bravoksen pihamaalla ja toteaa ettei voi jättää hevosta oman onnensa nojaan. Nuori mies soutaa Asachin ja Bravoksen kohtaamispaikalle.

Meren äärellä vaihdetaan matkustajia: Nazrak ja Halla kokosivat varusteita ja lähtijöitä saarelle. Mukaan lähtevät Ameikoa, Shalelu ja Spivey. Sandru ja Ulf saattavat Asachin karavaanille ja toivottavat hyvää matkaa pyhätölle.

Soutumatka saarelle ei ole kovin pitkä mutta mystinen. Soudettuaan useiden torii-porttien halki saari tulee pikku hiljaa näkyviin. Lopulta he rantautuvat saarelle, jonka yllä leijailee kevyt sumu.

Prologi: Hiljainen saari

Saaren ensimmäinen rakennus on Shizurun temppeli, joka kuitenkin ohitetaan. Torii-portin takaa tulee esiin hautausmaa, jossa Halla yrittää houkutella menneiden aikojen keisareita paikalle mutta huonolla menestyksellä. Pieni myymäläkoppi on tyhjä ja saarella on hiljaista. Seikkailijat päättävät tutkia hautoja, jos sieltä tulisi esiin tuttuja nimiä. Titos löytää nopeasti tutun nimen hautakivestä: Amatatsu Ha'ouken, jonka taistelutyylin nuorukainen on matkan aikana opiskellut tämän kirjoittamasta teoksesta. Samoin Nazrak löytää Amatatsu Hideyorin haudan. Molemmat sytyttävät haudoilla suitsukkeen ja hiljentyvät asian mukaisesti mestariensa haudoilla.

Matka jatkuu halki hautumaan kohti siltaa, joka kulkee lammessa sijaitsevalle saarelle. Ennen sillalle pääsyä hautakivet alkavat liikkua ja kerääntyä yhteen: heidän eteensä nousee valtavan kokoinen hautakivistä muodostunut olento! Olento karjaisee ja hyökkää heidän kimppuunsa. Taistelutilanne ei ole suotuisa mutta silti Titos ja Halla kohtaavat olennon nopeasti, Nazrak tarkkailee tilannetta. Kuitenkin juuri Nazrakin ansiosta hautahirviö antautuu: samurai keskittää voimansa yhteen iskuun joka on tuhota koko hirviön. Hautaolento antaa heille tietä.

Sillan yläpuolella lukee minkaiksi: taivaallisten hallitsijoiden hauta. Se lienee seuraava tutkimuskohde tällä saarella, joka sijaitsee materian maailmantason ulkopuolella. Saarella, jonne menneiden aikojen hallitsijat on haudattu. Saarella, jossa kaikki ei ole kunnossa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped