Jälkitilanne

Suurten voimien liikehdintä antaa energiaa muutokselle. Vaikka Mwangissa viidakko nopeasti peittää alleen yritykset tuoda sivistystä sen valtaisaan vihreään hornaan, edes sademetsä ei voi häivyttää kaikkea, mitä olette saaneet aikaan. Jumala on kaatunut, kadonneet kaupungit ovat löytyneet, kirouksia on nostettu ja toisia langetettu. Sargavan seudun voimatasapaino on järkkynyt.

Vielä enemmän kuin politiikkaan tai talouteen, sankaruutenne on vaikuttanut elämiin, joita seikkailunne on koskettanut; kumppaneihin, jotka matkasivat kanssanne ja vihollisiin, joiden kanssa taitoitte peistä.

Ryövärinpuukko

Ryövärinpuukon ikiaikainen kirous on hälvennyt ja kätketty Zuran temppeli rapistuu nopeasti. Saari on kuitenkin edelleen vaarallinen merenkululle ihan vain olemassaolonsa vuoksi ja tarinat sen kauheuksista kiertävät edelleen. Majakka saa vastedeskin seistä tyhjänä, mutta vuosien varrella tapahtuu yhä useammin, että saarelle haaksirikkoutuneet myös pelastuvat ennen kuin jättiläisravut heidät syövät.

Eleder

Eleder ei juuri muutu. Huolimatta Saventh-Yhin avautumisesta, seikkailijoiden ja onnenonkijoiden virta kaupungin läpi on vakio. Sama koskee olennaisesti Kalabutoa.

Tazion

Tazionin rauniot seisovat tyhjillään viiden retkikunnan iskujen jätettyä hyvin vähän mitään elävää alueelle. Ei kuitenkaan kauaa. Kerrankin viidakko ei saa otettua omaansa vaan tiennäyttäjien retkikunnan Amivor Glaur iski raunioon lippunsa. Siitä tulee ajan myötä pieni mutta tärkeä etuvartio, jonka kautta järjestön retkikunnat lähtevät kohti eteläistä Mwangin alankoa sekä Saventh-Yhita.

Saventh-Yhi

Muinaiskaupunki on jo toinen, joka avautuu seikkailijoille lyhyen ajan sisällä. Seitsemän keihään aktivointi kuitenkin tuhosi suurimman osan laajemmista lumouksista ja viidakko alkaa hiljalleen edetä kaupunkiin. Lisäksi sen maagisesti kätkevät lumoukset särkyvät. Punaiset sirkat ja Kassata Lewynn ovat saaneet täältä jo kaiken haluamansa, mutta tiennäyttäjät, sargavalaiset, Aspiskonsorti, Ruthazekin seuraajat sekä useampi muu taho käyvät kaikki toisiaan vastaan saadakseen kaupungin jäljelläolevat aarteet. Lisäksi jäljellä on vielä useita paikallisia heimoja ja etenkin voimakas Hohtava muusa. Monimutkainen ja alati muuttuva liittoutumien sikermä syntyy eikä kukaan kykene julistautumaan kaupungin valtiaaksi. Suurinta aarretta, Savithin kryptaa, ei kukaan pääse avaamaan vielä pitkiin aikoihin.

Ilmurian

Ilmuriania vaivaa pitkälti sama kuin Saventh-Yhita. Kaupunki on käytännössä raunioitunut, käärmekansa on vailla johtajaa ja kaaoksen vallassa, kun erilaiset Synkmaiden heimot kuten urdefhanit ja morlokit valloittavat aluetta. Sekä Aspiksella että tiennäyttäjillä on intrenssinsä myös täällä, mutta Ilmurian on monin verroin vaarallisempi kuin aurinkoinen Saventh-Yhi.

Kuka kukin on nykyään

Cheiton

Kääpiö palkitaan ansioistaan ja nousee täydeksi Punaiseksi sirkaksi, luultavasti ensimmäisenä kääpiönä koskaan.

Chivane

Sirkat saivat mitä halusivat. Chivane palkitaan ansioistaan mutta jää Sargavaan paikalliseksi ylipapittareksi.

Ishirō

Jää Saventh-Yhiin johtamaan Aspiskonsortion operaatioita alueella. Tianimies saa uutta suuntaa ja tarkoitusta työstään. Ehkäpä sekalaisen seurakuntanne ansiosta hänen metodinsa eivät ole aivan niin häikäilemättömiä kuin Aspiksen yleensä.

Kassata Lewynn ja Aerys Mavato

Kapteeni sai mitä halusi ja lähti takaisin Kahlemaille, missä hän nousee neuvoston jäseneksi. Aerys Mavato nousee kapteeniksi Lewynnin merirosvolaivastossa. Hänen nimeää laivansa Savithin keihääksi. Hän myös saa lopulta valmiiksi eeppisen runoelmansa, joka julkaistaan Elederissä ja saa paljon huomiota Absalomissa. Ajan kanssa siitä sovitetaan myös taldorilaistyylinen ooppera.

Sasha Nevah

Katoaa. Tiettävästi hän ei jää Punaisten sirkkojen hommiin. Aika ajoin kuuluu raportteja että hän olisi suunnannut pohjoiseen ja välillä sirkat lähettävät iskujoukkoja joko tuomaan hänet takaisin tai surmaamaan hänet. Useimmat palaavat tyhjin käsin. Taitavimmat jäljittäjät eivät ollenkaan.

Ruthazek, Gorillakuningas

Usaro ei ole kosmopolis eikä sieltä ole helppoa saada tarkkoja uutisia. Kuitenkin muutamaa kuukautta Mogashin lähdettyä seuraamaan isäänsä, viidakkorummut kertovat suuresta uhrijuhlasta Usaron korkeimman temppelin laella ja sisällissodasta kaupungissa. Kun usarolainen retkikunta lopulta saapuu Saventh-Yhihin osingoille, heidän shamaaninsa eivät kanna enää Anghazhanin symboleita ja he uhraavat paikallisia charau-kaita innolla alttareillaan. Kuuluu myös että Usarossa olisi uusi hallitsija, vaikka kaikki kumartavatkin vielä Ruthazekia...

Käärmeen Kallo

Hahmot

Entiset

Seikkailut:
Sieluja Ryövärinpuukolle

Kilvan kohti kuolemaa

Seitsemän keihään kaupunki

Hulluuden holvit

Syvät salit suomuisat

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Maailma

Muuta

Mekanismiin

edit SideBar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped