Peliraportti

(:toc:)

Tapahtumat

Kolme naista kiittävät avusta ja tarjoavat palkintoa. Otetaan se vastaan, ja he vievät porukan majaansa ja ottavat tatuointivälineet esiin... No joo. He tatuoivat erittäin tuskallisesti kaikkien toteemieläimet iholle (Maljelle tietysti selkään), ja siitä saa jänniä bonuksia. Maljen mielestä se oli hyvin uskonnollinen kokemus (koska Zon-Kuthon). Kailn: käärme, Kuros: virtahepo, Niero: jättiläisampiainen, Malje: hevonen, Mogashi: gorilla.

Jatketaan sitten matkaa länteen. Kävellään 8 päivää kivikkoisella tasangolla. Tylsää on. Sitten viimein päästään Mwangin alangon eteläosaan viidakon reunalle! Ja eikun viidakkoon. Huoh.

Viidakosta löytyy hassuja jalanjälkiä, ihmisen ja jonkun isomman. Päätetään seurata niitä, ja parinsadan metrin päässä on aukio, jossa on puuhun sidottu ja suolistettu villisika, jonka suolista on ennustettu. Lisäksi aukion reunalla on jokin hautakummun näköinen. Mennään sitä päin, ja hetken ihmeteltyämme sieltä astahtaa mwangilainen haudanryöstäjä ja sen epäkuollut peikkokaveri. Mwangilla on iso ruma toteemimaski. Mogashi uhkailee sitä polyglotilla ja se ilmeisesti uhkailee takaisin. Sitten tapellaan, ja nopeastihan ne kuolevat.

Jatketaanpa matkaa. Lopulta nähdään edessä päin Tazionin rauniot: satametrinen muurien ympäröimä alue raunioita ja tervakuoppia. Siellä liikuskelee jotain humanoideja. Muurissa on aukkoja, ja muurien sisäpuolella on pari rakennusta. Suunnitellaan hiipimistä sisään, ja lopulta mennään metsikön puolelta.

Ensin Mogashi tutkiskelee, sitten vähän enemmän, ja Niero menee perässä. Mogashi astahtaa ansaan ja verkko vetää hänet ylös. Samalla pienet apinahumanoidit charau-kat juoksevat häntä päin. Mogashi leikkaa itsensä vapaaksi ja sitten tapellaan.

Kohta ovat kolme charau-kata kuolleita. Hetken kuluttua tulee kolme lisää, ja tapetaan nekin.

Vieressä on romahtanut torni, jossa on jokin maaginen ansa, joka kutsuu jotain. Jätetään se siihen. Toisella puolella aluetta on toinen torninjämä. Mennään keskimmäiseen rakennukseen. Siellä on puita, liaaniansa ja pari pientä tervakuoppaa. Isoimman päällä on siltoja, joilla on lisää charau-kaita. Niero heittää pommin...

FWUMPH ja terva syttyy kivasti. Apinat palavat rääkyen. Mogashi ja Niero puhuvat jotain tutkimisesta, Malje ja Kailn eivät jaa savun ja tulen viereen. Mogashi ei löydä mitään ja he palaavat. Mogashi kiipeää vielä puuhun katsomaan rakennuksen toiselle puolelle, jossa on hätääntyneitä charau-kaita, yksi niiden pappi ja hemmetin iso käärme.

Peräännytään ja mennään kykkimään rakennuksen seinän toiselle puolelle, jos ne kiipeäisivät sieltä. Ne kiipeävätkin puusta samasta kohtaa kuin Mogashi. Läimitään niitä ja ne kuolevat, käärme ensimmäisenä yhdestä Mogashin kriittisestä.

Mogashi käy vielä katsastamassa paikan, jossa pappi ja käärme oleilivat. Siellä on musta, tervalla seinään kiinnitetty käärmeen luuranko, jolla on jalokivisilmä. Otetaan talteen.

Mennään tutkimaan iso rakennus pohjoisreunalla. Siellä on kolme jättiläisampiaista. Niero yrittää puhua yhdelle tatuointikyvyllään, mutta ei onnistu. Läimitään ne hengiltä.

Tutkaillaan paikkaa. Jostain nurkan takaa kuuluu vielä surinaa, mutta mennään ensin jostain ovesta. Siellä on iso lihansyöjäkasvi! Niero hipsii sen yläpuolelle (huoneen läpi menee portaat ylös) ja tiputtaa sen päälle pommin. Se ampuu itiöitä. Hetken kuluttua saadaan se hengiltä, mutta Kailn pääsi itiö-tripille hetkeksi.

Käydään tutkimassa surinaa. Siellä on valtava, koko huoneen kokoinen kauhea jättiläisampiaispesä. Keskustellaan sen polttamisesta, jos vaikka haettaisiin tervaa ja poltettaisiin se. Sillä aikaa sen yläosista ryömii vieläkin isompi jättiläisampiainen! Se on paha! Se on hyvin paha! Sillä on sarvet ja pahat punaiset verkkosilmät. Mätkytetään sitä kunnes se kuolee.

Tutkitaan lisää. Löytyy vaaleansinisestä marmorista tehty huone, jossa leijuu neljä pientä patsasta. Hipelöidään niitä, ja niistä saa selvän näyn, jossa jalokivi asetetaan pilariin.

Etsitään pilareita yläkerroksesta. Siellä on ovi, jonka avattuaan Mogashi saa pallotulesta. Katonrajassa kävelee kärmeshumanoidi. Aletaanpa paukuttaa sitä. Se kestää jonkin aikaa ja sitten kuolee. Se oli Issilar, käärmejumala Ydersiuksen palvoja.

Seuraavassa huoneessa on pilareita, neljä kappaletta, joista yhdestä puuttuu jalokivi. Isketään käärmeen luurangon silmästä otettu kivi siihen, jolloin huone aktivoituu. Ruudutettuun lattiaan ilmestyy kartta, josta kukaan ei tajua mitään, ja kattoon tulee tähtikuvioita. Kukaan ei tajua kartasta mitään, mutta Mogashi tajuaa, että tähdet ovat kuin ne, jotka näkyvät Mwangin yllä – tai näkyivät 10000 vuotta sitten! Tästä päättelemällä tajutaan, että kartta on myös 10000 vuoden takainen Mwangi. Valonsäde osoittaa tiettyyn paikkaan kartalla, Saventh-Yhiin Merkitään se ja todetaan, että juuri sinnehän me haluamme mennä.

Lähdetään pois.

Päivämäärät

Pharastin 8.-16. päivä, 4709 AR.

Sivuhahmoja

 • Sasha Nevah, iloluontoinen ja äkkipikainen mediogaltilainen
 • Nkechi, kärttyinen Gozrehin pyhä erakko

Palkkiot

 • 6,480 xp/lärvi
 • Myyntiin menevää kamaa 13120,5 gp:n arvosta. -> 2624,1 gp per lärvi
 • amulet of natural armor +1 Kuros
 • elixir of fire breath Niero
 • figurine of wondrous power (golden lions), myyntihinta 8250 gp lisätty rahaloottiin
 • ring of protection +1, mh 1000 gp Malje
 • shatterspike, myyntihinta 2157,5 gp Mogashi
 • war mask of terror (head slot, 3 lb., +2 competence bonus on Intimidate, +1 deflection bonus to AC, may cast scare 1/day) Mogashi
 • wand of web (20 charges) Kailn
 • +1 dagger (Maljelle kelpais vara-aseeksi), mh 1151 gp
 • +1 heavy mace (Small) Kailn
 • +1 hide armor (Small), mh 582,5 gp likvidoitu, katso rahapalkkio expapalkkion alla
 • +1 spear Malje
 • onyx stones worth 250 gp Malje
 • decorative relics woth 1,500 gp likvidoitu, katso rahapalkkio expapalkkion alla
 • Issilar's spellbook: 3rd lightning bolt; 2nd - hideous laughter, scorching ray, 1st - burning hands, charm person, magic missile, shield. = mh 490 gp lisätty rahaloottiin
 • Jigeke's spellbook: 4th - animate dead, contagion, enervation; 3rd - ray of exhaustion, vampiric touch; 2nd - blindness/deafness, false life, hypnotic pattern, spectral hand, summon swarm; 1st - chill touch, mage armor, ray of enfeeblement, shield. = mh 2300 gp lisätty rahaloottiin

protection from energy, cat's grace, protection from arrows, spider climb, fly ja true strike -Niero

Palaute

In the jungle the quiet jungle the monkeyfolk burn tonight, aweeeeeee~

Niero ottaa omansa ja kiittää hyvästä sessiosta. Navanalushuumorin määrä tosin lähenteli pilviä, mutta s'all good. Huomenna vakavammin, kun ei ole apinoissa polviin asti.

Get it? Get it?! -Muser

Päästiin ihan kivasti jatkamaan pitkän tauon jälkeen. Maljea oli mukavampi pelata vaihteeksi. Tappelut tuntuivat kumman helpoilta, vaikka oltiin ilmeisesti tasoa alempana kuin pitäisi... ei siinä, että yksi taso hirveästi merkkaisi. Jee, Tazion on vallattu ja melkein puhdistettu! -Veltzeh

Eteenpäin kuin puolituinen viidakossa... Oli hauskaa, tosin jatkossa ehkä vähän enemmän keskittymistä ja vähän vähemmän irtovitsejä ja anekdootteja, jookosta-kookosta? :)

Mikä ton Small Hide Armorin myyntiarvo on? Kannattaako meidän raahata sitä mukana? -Zathow

Lisäsin noita hintoja vielä. Lasken loitsukirjojen arvot kunhan selviää, että haluaako joku noita loitsuja. Enervation on kuitenkin enervation, vaikka sen taikoisi kääröstä/kirjasta.

Hide armor painaapi 17,5 libsiä, joten onhan se aika raskas. Mitäs ihmiset tykkää? Meillä kyllä tulee olemaan varmasti isompi base camp kunhan pääsemme Xin-Sha...öh, Savent-Yhiihin, joten sinne voipi sulloa kaiken turhan potentiaalisen myyntitavaran. Ellei matkalla kyseiseen kaupunkiin satu jotain Monty Haulia vastaan, niin mun puolesta painosta ei tarvitse vielä välittää.

Ps: http://youtu.be/oVNNhBtBbOs

-Muser

Eikö kukaan ottanu +1 prot-sormusta? Jos ei, Kurokselle kyllä kelpaa. Ja meinataanko noita leijonafiguriineja käyttää? Raha kelpais. -Gastogh

Shatterspike on kyllä Mogashilla, se mätti sillä sitä angazhania.

Onko tossa myytävässä kamassa vielä loitsukirjoja? Jos ei, niin tossa on noi myyntihinnat. -Muser

Prot-sormus oli Mogashilla, mutta Mogashi otti naamarin, joten nyt se on sit Maljella. Sen sijaan tuon tikarin ja sen ring of sustenancen voi kyl myydä. -Veltzeh

Ring of Sustenance? -Gastogh

Ring of sustenance. Pelistä 9. -Veltzeh

Jossei kukaan vastusta, pistän noi figuriinit ja loitsukirjat myytäväks. -Gastogh

Laita vain. Vois tästä lähtien tehdä niin, että ilmoittaa kaiken jäljelle jääneen suoraan myytäväksi heti, kun suurin osa pelaajista on joinkannut omansa. Myöhästyneet voivat sitten älähtää, jos jotain meni väärin ja jahkailu vähenee. Tässä kamppiksessa näyttää muutenkin olevan aika pitkä varoaika, ennen kuin lootti saadaan vaihdettua rahaksi, niin ei ole hoppua. Muser

Käärmeen Kallo

Hahmot

Entiset

Seikkailut:
Sieluja Ryövärinpuukolle

Kilvan kohti kuolemaa

Seitsemän keihään kaupunki

Hulluuden holvit

Syvät salit suomuisat

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Maailma

Muuta

Mekanismiin

edit SideBar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped