Peliraportti

(:toc:)

Tapahtumat

Mennään tutkiskelemaan kasvikaupunginosaa. Se on hyvin hiljainen. Mogashi partioi edellä. Taloissa ei ole juuri mitään. Löytyy läjä kuolleita vegepygmejä. Mennään pyramidia päin. Sen edellä on korotettu tori, jolla on taistelun jäljet. Kuolleita vegepygmejä ja ihmisiä, joilla on hukarit (cutlass). Pyramidin juurella näkyy liikettä, siellä on seitsemän ihmistä nuolemassa haavojaan. Ne kuulevat ja tunnistavat meidät. Heidän puolestaan voimme tutkia pyramidin... huomenna. No, mennään sitten muualle.

Loppukaupunginosassa ei ole oikein mitään. Löydetään kartano. Siellä on joku succubuksen tavalla käyttäytyvä. Eggsimora, joku velho sitoi hänet tänne vuosituhansia sitten. Voisimmeko vapauttaa hänet? Tai sitten voisimme viettää yön hänen kanssaan... Kailn hyväksyisi. No, ruvetaan etsimään jotain magiaa, jota voisi tutkia ja jonka dispelloimalla sen voisi vapauttaa. Ei ole mitään muuta maagista kuin se, ja siinä on illuusiota. No jaa. Mätkyn mätkyn. Nyysitään sen taikaesineet.

Temppelikaupunginosa. Mennään isolle aukealle, jossa on satajalkaisia pilareita. Yhden päässä on nelimetrinen rukoilijasirkka. Se plopsahtaa alas sieltä. Se halii Mogashia. Kaksi sen kaveria laskeutuu toisista pylväistä. Toinen halii Kailnin. Ne kuolevat kuitenkin nopeasti. Piilossa kykkineet troglodyytit raivostuvat ja syöksyvät kimppuun. Tapetaan ne. Yksi tippuu Kailnin kuoppaan, Mogashi liiskaa yhden pään vasaralla.

Kauempana näkyy toinen joukkio. Rynnitään niiden kimppuun ja tapetaan ne. Nirhataan vielä kolmaskin joukkio.

Mennään keihään luo. Tämä pyramidi on täysin koristeeton. Mutta siellä on uusia, huonohkoja kuvia rukoilijasirkoista. Azaekekin kuvia myös.

Pyramidin leveämmällä keskiportaalla on partio, joka koostuu troglodyytistä ja Deidonykuksesta. Se huutaa hälytystä draconiciksi. "Tunkeilijoita, pakanoita, vääräuskoisia!"

Se lähettää dinosauruksensa alas ja loitsii itse. Niero viipaloi dinon ja Mogashi rynnii loitsijaa päin. Paikalle tulee toinenkin druidinkaltainen ja dino, sekä troglodyytti, jolla on varsijousi ja viikate. Kailn kutsuu paikalle taivaallisen krokotiilin, joka ryysii suoraan viikatetyypin kimppuun. Malje tappaa yhden druidin, Mogashi toisen dinon. Taivaallinen kroko jyrsii viikatepappia, joka kanavoi kahdesti ja tappaa krokon. Tapetaan muut loitsijat.

Tähän pyramidiin on tehty myöhemmin sisätiloja! Nieron mukaan se on tehty magialla. Siellä on pienehkö kammio, jossa on sänky ja Azekekin pyhättö. Siellä ei ole mitään! Höh.

Käydään kasvikaupunginosan keihäällä. Sen luo ei kyllä pääse koskematta homeeseen. Mennään sitten takaisin Chivanen luo raportoimaan. Hänen mukaansa siellä pitäisi olla joku sapeli, artefakti. No jaa... Mennään huomenna tutkimaan sitä. Viimein Mogashi löytää sileämmän kohdan seinästä.

Leiri

 • Puolustus: 13
 • Tutkimus: 15
 • Huolto: 17
 • Hävityspisteet: 0/20
 • Tutkimuspisteet: 30/120

Leiriä johtaa Kassata Lewynn. Lisäksi paikalla on noin 50 kantajaa ja merirosvoa, sekä Aerys Mavato, Nkechi ja Sasha Nevah.

Vapaakapteenit hallitsevat markkina-aluetta, kasarmeja, temppelialuetta sekä asuntoaluetta.

Mitä olette oppineet

Päivämäärät

Pharastin 28.-30. päivä, 4709 AR.

Sivuhahmoja

 • Chivane, Punaisten sirkkojen retkikunnan päällikkö
 • Kassata Lewynn, vapaakapteeni
 • Halibur Vaskisulka, hirveä vittunaama
 • Egzimora, "vangittu neito"

Palkkiot

 • 11,200 xp/lärvi
 • 7737,5 gp = 1547,5 gp per lärvi
 • elixir of love myydään, hinta 75 gp lisätty loottiin
 • +1 light crossbow myydään? hinta 1167,5 gp lisätty loottiin
 • +1 mighty cleaving scythe -Mogashi
 • potion of barkskin, arvo 150 gp lisätty loottiin
 • 8 x potion of cure light wounds 200 gp, lisätty loottiin
 • 2 x potion of cure moderate wounds -Kuros
 • 8, 7 x potion of invisibility -Kuros otti yhen, loppujen arvo 1050 gp lisätty loottiin
 • potion of shield of faith +3, arvo 150 gp lisätty loottiin
 • potion of resist energy (fire), arvo 150 gp lisätty loottiin
 • wand of bestow curse (9 charges) -Malje
 • wand of lightning bolt (23 charges) -Kailn
 • 2 x wand of sound burst (18 charges), arvo yhteensä 4500 gp lisätty loottiin

Palaute

Dat Halibur.

No niin, saatiin sitten se palkanmaksaja, jonka Niero alun perin halusi. Tsiksei, kiksei ja rommia pullo. Nieron sukat pyörii jalassa, vaikka sen hyvästit Haliburille jäikin väliin. Kirjoitan niistä sitten.

Ja oikeassa oltiin, hillitympi lähestymistapa toimi paremmin. Taikojien CMD:lle nyt vain ei voi mitään ilman jotain feattejä. Poor Kailn. :( -Muser

Toisaalta, Kuroksella on nyt Freedom of Movement. Vielä kun vois ennakoida, että kuka joutuu hugejen dudejen halinalleks...

Näitten potukoitten voimalla vois kohta jo tehäkin jotain... Tai sitten annetaan ne hyväntekeväisyyteen, tai myydään.

Varmistan vielä, että komboaako tosiaan Maximize ja Empower Spell niin tyhmästi kun sanottiin. I mean, ORLYOWL.JPG.

Kuros alkoi heti kasilevelin saatuaan loihtia Headband of Inspired Wisdom +4:ta. Oliko meillä siinä kuinka monta päivää väliä siinä yhessä välissä kun tunkeuduttiin sinne Pyhän Miekan Kammioon? -Gastogh

Sessio lähti vähän hitaasti käyntiin, mut parani loppua kohden. Jotenkin tuli hieman yllätyksenä, että sirkat lähti suoraan menemään sen aseen saatuaan... ei ole muistissa kehumista, ei. Kuroksen ei varmaan tarvitse koskaan muistella Freedom of Movementia, koska Malje taikoo sen vaikka viis kertaa päivässä.
Vois tosiaan myydä pois kaiken tarpeettoman, niin Maljellakin olis rahaa karismapantaan! -Veltzeh

Viikate meni kai myyntiin, ja crossbow kans? CLW-juomat voi myyä, ei me niillä enää mitään, CMW:tä on niin paljon ja mullon se sauvaki vielä. Freedom of Movement löytyy sikskin että se on domain-taika. -Gastogh

Olin väärässä FAQin suhteen, mutta muistin sentään jotain oikein. Valitettavasti tuo intepretaatio ei enää päde, koska Paizo erratoi myöhemmin Empower Spellin vaikuttamaan koko loitsuun, eikä pelkästään randomoituihin lukuihin. Kajon kohdalla errataa ei ollut vielä saatu, joten viskoin puolitettavan määrän aina parantaessani. :P

Viikatteen otti Mogashi, koska viikate. Lopuilla voi heittää vesilintua. Tarjoaisin kasaani DC 15 spider vine poisoneita, mutta sen hintaa ei löydy mistään ja vastaavaa myrkkyä(paralysis etc) samalla DC:llä ei ole vertailukohteeksi, joten hintaa on vähän vaikea arvioida.

Ja joo, hieman harmittaa toi sirkkojen lähteminen. Ehdin jo tottua seuramaan Chivanen käskyjä ja veljeskunnan tappotiimit olivat oikeastaan aika leppoisia. Parhaat lawful evil-kaverit koskaan! -Muser

Erratassa ei näkyny mitään Empowerin ja Maximizen kombotuksesta, eli jos CL 8 clera taikoo Empoweroidun ja Maximoidun CSW:n, paljonko se tekee? -Gastogh

No jos Empower on korjattu erratassa(siis tuossa äskeisessä) vaikuttamaan koko loitsuun, niin eihän se silloin päde pelkästään rollattavaan osioon? Ergo, Maximize ja Empower toimivat kombottuna juuri niin kuin sanoitkin: (24+8) x 1.5. Vaatii vähän funtsimista, mutta noin se toimii. Kiinteät bonukset kertautuvat. Maximoitu loitsu on kiinteä bonus.

Toinen vaihtis on, että joudut vieläkin viskomaan sen puolitettavan osion, mutta nyt se CL-bonus parantavaan voimaan, tasolla 8 siis 8, kertautuu 0.5:llä. Kummatkin luennat on valideja. -Muser

Käärmeen Kallo

Hahmot

Entiset

Seikkailut:
Sieluja Ryövärinpuukolle

Kilvan kohti kuolemaa

Seitsemän keihään kaupunki

Hulluuden holvit

Syvät salit suomuisat

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Maailma

Muuta

Mekanismiin

edit SideBar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped