Peliraportti

(:toc:)

Tapahtumat

Plopsahdamme Käärmelinnakkeen ulkopuolelle sinne, missä kämpimme aiemmin. Tiikki juo potion of lesser restorationin. Uusi dimension door Udarran luo. Pelästynyt morlokkipartio kumartaa Eando Kleinia.

Viemme hänet lepäilemään Udarran luo. Hänen mielensä on järkkynyt, mutta keho on kunnossa. Tarvitsee lepoa. Syömme Heroes' Feastin ja nukumme.

Aamulla puhumme Udarran ja Eandon kanssa Ydersiuksen tulemisesta. Sitten käymme Izonin luona palauttamassa petturikenraali Belkorin tavarat. Hän tarjoaa armeijansa vastineeksi.

Amivor Glaur on vieläkin tiennäyttäjien pomo ja Kassata Lewynn merirosvojen.

Ilmurean kärmesläisten ylipappi aikoo herättää käärmejumala Ydersiuksen Sekaminasta, alaisesta maailmasta.

10000 vuotta sitten Savith-sankari leikkasi Ydersiuksen pään irti. Puhdasveriset älykkäät kärmesläiset ja degeneroituneet raakalaiset edustavat jumalan jälkeenjättämää kansaa.

Vyr-Azul, nykyinen ylipappi, on löytänyt Ydersiuksen kallon. Jos hän löytää jossain alisessa maailmassa ryömivän ruumiin ja yhdistää sen ja kallon, jumala voi herätä henkiin.

Vyr-Azulin päämaja on jossain Ilmurean ulkopuolella.

Morlokit kertoivat Eandolle salaisesta aseesta, joka on Saalistajan sokkelossa.

Niero ja Tiikki etsivät ja tutkivat paikkoja, jotta löytyisi tietoa siitä, miten Ydersius lyötiin. Sillä aikaa Kailn ja Kuros käyvät muiden retkikuntien luona puhumassa heitä armeijaan, jonka avulla voimme harhauttaa Vyr-Azulin armeijaa. Ishiron aspikset tulevat mukaan, samoin sirkat.

Savithilla oli mukanaan älykäs maaginen miekka, joka kykeni lävistämään Ydersiuksen. Sen happoinen veri kuitenkin tuhosi miekan. Hänellä oli mukanaan azlantilainen velho, kyklooppikenraali, joku liskolainen sekä pari muuta. Savith kasvatti itsensä taialla tarpeeksi isoksi, että miekka kykenisi leikkaamaan käärmeen pään irti.

Kailn käy juttelemassa sargavalaisille. Meinaa mennä hieman päin mäntyä, koska kaikki ei ole pätkää... Apinoiden kanssa ei onnistu. Ne luulevat, että olemme valloittamassa niiden maat. Boggardit eli konnalaiset eivät suostu.

Niero selvittää toisena päivänä, että Ydersiuksella on myrkyllinen hengitys ja myrkyllinen kaikki ja hapokas veri.

Menemme Ilmureaan. Siellä on pohjoisosassa rotko, josta pääsee kadotetun aseen luo. Sienimetsässä kimppuumme hyökkää nyljettyjä morlokkeja! Tiikki tietää, että ne oksentavat verta ja kuristavat roikkuvilla suolenpätkillään. Niitä johtaa terkow, nyljetty vampyyrimainen otus.

Nieron kimppuun syöksyy mokoma. Tiikki tutkiskelee sitä! Se kuolee kohta hänen nuoliinsa. Polutamme sen.

Jatkamme sienimetsän läpi. Akveduktin vesi seisoo. Rakennusten ulkoseinissä on kuivunutta verta kämmenen muodossa. Kukkulan takana korkeammalla on korotettu alue ja portti, joka johtaa syvemmälle.

Akvedukti kuplii vähän. Tiikki jatkaa seinän taakse, ja sitten vedestä nousee proto-shoggoth! Se hämmentää Nieron ja Kailnin. Kuros kääntää grapplet ja confusen pois päältä. Kimppuumme hyökkää myös urdefhaneja. Kuros kutsuu jättimäisen dinosauruksen. Kailn taikoo kahteen urdefhaniin reverse gravityn. Roikkumaan jäänyt räjähtää Nieron päälle.

Tiikki ampuu shoggothin kuoliaaksi. Yksi katossa leijuva tippuu alas ja kuolee lätsähtäen. Polutamme urdefhanit.

Jatkamme eteenpäin. Luolan suu on korkeammalla tasolla. Niero lähtee lentävänä ja näkymättömänä tutkimaan. Siellä on kolme urdefhania ja jättikokoinen sakaalinpäinen meladaimoni. Se ampuu Nieroa lightning boltilla.

Tiikki lentää perään. Daemon saadaan hengiltä ja sitten sen pienet kaverit.

Ison luolan molemmin puolin on kaksi kärmesläistä esittävää patsasta. Siellä on myös pienempiä luolan aukkoja. Niero menee tutkimaan ja häneen yrittää vaikuttaa joku ansa. Kailn dispelloi sen.

Ähistään salvattu ovi auki ja mennään sisään. Kailn panee unseen servantin kävelemään edellä valokivi kädessään.

Siellä on kärmesläispatsasilluusioissa piilottelemassa vanhoja tuttuja. Tapamme urdefhanit.

Näyttää olevan sokkelo. Käännymme aina vasemmalle, ja Tiikki laskee käännöksen ja tekee seiniin merkkejä. Tulemme suureen kammioon, jossa on musta rätisevä pallo maagista energiaa, jonka pinnalle kohoaa outoja näkyjä. Lisäksi kaksi meladaimonia. Tiikki ampuu niitä, Kailn kääntää painovoiman ja Niero kurmuuttaa, kunnes ne molemmat päättävät hypätä rätisevään energiaan. Se on kuin portti! Se muuttuu epäaktiiviseksi.

Portin voi aktivoida tarpeeksi isolla UMD:llä (35) ja sillä pääsee jonnekin toiselle maailmantasolle, mutta se vaatii realignoimisen pois Abaddonista eikä takaisin samaa kautta ole tulemista. Päätämme lähteä nukkumaan. Suunnistamme pois sokkelosta ja Kailn teleporttaa meidät morlokkien leiriin.

Päivämäärät

Gozranin 22.-25. päivä, 4709 AR.

Sivuhahmot

 • Eando Kline, legendaarinen tiennäyttäjä
 • Amivor Glaur, tiennäyttäjien retkikunnan päällikkö
 • Kassata Lewynn, vapaakapteenien retkikunnan päällikkö
 • Chivane, Punaisten sirkkojen retkikunnan päällikkö
 • Udarra, morlokkien oraakkeli
 • Izon, Ilmurean urdefhanien johtaja
 • Ishirō, Aspiskonsortion retkikunnan päällikkö
 • Osond, Sulkakäärmeen heimon päällikkö
 • Garluu, Saventh-Yhin konnalaisten päällikkö

Palkkiot

 • 175,200 xp
 • +1 arrow (110), 2.532,75 gp (23 gp, 25 cp gp per nuoli)
 • +2 chain shirt (11), 2,3375 gp (1,125 gp per paita)
 • +1 rhoka sword (11), yhteensä 12.677,5 gp (1,155 gp per räkä)
 • +1 composite longbow (+6 Str) (11), 16,500 gp, (1,500 gp per jousi)
 • potion of inflict serious wounds (11), 4,125 gp, (375 gp per juoma)
 • wand of ray of exhaustion (20 charges) (2), 13,500 gp, (6,750 gp per sauva)
 • bracers of armor +4 Kailn
 • belt of incredible dexterity +2 Kailn
 • boots of speed Tiikki
 • ring of improved jumping, 5,000 gp.
 • ring of protection +2, 4,000 gp Kuros
 • cape of the mountebank, 5,400 gp

Palaute

Hyvin menee. Aloitettiin tarpeeksi aikaisin, eikä ehtinyt väsyä, vaikka pelattiin pitkään. Hahmotkin pääsevät taas uusiin jänniin paikkoihin. Veltzeh

Le sigh, taas dunsku, mutta onneksi ainakin vastus on jännää. Ei sitäpaitsi ole skenun vika, että ryömitään nilkkoja myöten suolissa. Tätä vartenhan tällä systeemillä pelataan :D

Tossa on noita hintoja sit. Aika monella noista ei valitettavasti tee oikein mitään, mutta ainakin vyö ja rannesuojat löytänevät omistajan. Näillä lopuilla nyt voi joko heittää vesilintua tai varustaa halvalla eksotiikalla koristellun vartioston tulevalle sienifarmillemme, jonka ostamme ja linnoitamme sitten kampanjan jälkeen. Ajatelkaapa: Sieniviinaa, sienipaistosta, sieniviiniä, sienisylttyä, sienihyydykettä, sienijäädykettä, jne

Bliss! -Muser

Juuh, elikkäs nyt on taas enemmän menemisen tuntua tässä maailmanpelastuksessa. Jännät paikat ja jännät vastustajat rules. Olin harmillisesti alkupelin ihan jäässä eikä mikään diplomatia irronnut, mutta no, saatiinpahan ihmiset ainakin mukaan. Ensi kertaa odotellessa. -Zathow

Käärmeen Kallo

Hahmot

Entiset

Seikkailut:
Sieluja Ryövärinpuukolle

Kilvan kohti kuolemaa

Seitsemän keihään kaupunki

Hulluuden holvit

Syvät salit suomuisat

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Maailma

Muuta

Mekanismiin

edit SideBar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped