Peliraportti

(:toc:)

Tapahtumat

Mennään kaikki kuusi veneeseen. Illalla sataa, kaikkia potuttaa ja Nkechi on kärttyisä. Niero: "Mitä/ketä suuri käärme merkitsee?"
Nkechi: "Suuri käärme unesta merkitsee suurta pahuutta."
Malje: "Merkitseekö pieni käärme pientä pahuutta?"
Kailn: "Onko käärme aina paha?"
Nkechi: "Vittuiletteko te?"
Palataan viimein Elederiin. Siellä odottaa kärttyisä Chivane. "Mikä kesti?" Osoitellaan Nkechiä.

Kerätään kamat ja saadaan ratsut. 5 päivän ja yön jälkeen... etelässä on Kirkuva viidakko (usvametsä), joka on vihreä seinämä. Kaakossa on suolakaivos, joka johtaa suoraan etelään, ei niin kuin hirveästi kiemurteleva tie.

Kailn huomaa puskassa jonkun naisen. Se ei vastaa commoniin, joten Mogashi puhuu sille polyglottia. Se väittää, että tämä on hänen maataan hänen vanhempiensa oikeutuksella. Mogashi vastaa, että valkoihoiset eivät täällä maata omista. Se uhkailee tappavansa meidät, jos jatketaan. Edessäpäin odottaa kuolema. Yksikseenkö muka tappaisi? Jatketaan matkaa. Nainen juoksee Sujiun kimppuun ja puskasta tulee myös dinosaurus deinonychus Maljen kimppuun. Dinosaurus repii Maljen hevosen auki, mutta Malje parantaa sen. Mogashi repii dinosauruksen ja Sujiu ampuu nuolen naisen pään läpi.

Jatketaan eteenpäin pitkin polkua. Kukkulan kyljessä on aukko ja vuosikymmenen hylätty leiri. Lahoja tukipilareita. Hetken kuluttua käytävän keskikohtaan tulee lammikko, joka jatkuu eteenpäin. Lankkusiltoja. Jatketaan satoja jalkoja eteenpäin, ja tulee pieni leiripaikka ja kolmen muulin muumioituneet jäänteet.

Mietitään hetki, että pääseekö täältä nyt pois ollenkaan.

Jatketaan vain eteenpäin. Lankkusilta. Sillan alta tulee kaksi yllättävän kuivaa ruumista. Nopeampia kuin zombit. Sujiu kaataa yhden tylpällä nuolellaan veteen. Mogashi repii toisen. Se oli wight.

Vitsaillaan kovasti syvemmälle menemisestä. Kailn pääsisi "syvemmälle" enlarge personilla. Flesh to stone... flesh to wood... joo.

Edessä ylhäällä on kaksi wightiä lisää paukuttamassa. Malje saa toisen kontrolliin, mutta se ei saa grappletettua toista ja tippuu alas. Mogashi tappaa toisen hunga-mungalla.

Laitetaan Mauri kolmonen kävelemään edessä. Vedessä kykkii kaksi wightiä lisää. Mauri III repii toiselta pään ja Mogashi liiskaa toisen vasarallaan halkaisten veden ja aalto tuntuu luolan suulla asti.

Tämän kammion perällä on joku ihmeellinen vekotin. Häää? Siinä on pussi, jossa on timantteja.

Jatketaan eteenpäin. Tullaan saarekkeen kohdalle, jossa on pallo, joka koostuu ohuesta sinisenä hohtavasta kalvosta. siinä on iso ihmisenmentävä reikä. Kailn menee sinne ja negatiivinen energia imee hänen elinvoimaansa. Sieltä nousee joku epäkuollut mainari ja sen pienempi kaveri, joka repii Maurin. Mogashi menee repimään sinisen tyypin. Seuraavaksi sen wight-seuralainenkin kaatuu Mogashin kynsiin.

Mogashi vasaroi nekromantiapallon rikki. Malje ottaa sirpaleen mukaan.

Jatketaan vielä muutama tunti. Tullaan isoon kammioon, jossa on isoja suolaläjiä. Siellä on isot pariovet. Työn jälkeen saadaan se auki ja ne avautuvat ulkoilmaan. Siellä ovat Sasha ja Nkechi. Lähetetään Sasha kertomaan oikoreitistä karavaanille.

Jatketaan matkaa. Päivän ja puolen päästä tavataan hyvin väliaikaine leirikievari, jossa on kukkotappeluareena, jota pyörittää joku garundimies.

Mogashi, Niero ja Kailn lyövät vetoa. Niero lyö vetoa toisen ja Mogashi ja Kailn toisen puolesta. Kailn huijaa vedonvälittäjää ottamaan hänen vetonsa velaksi. Maksimiraja on 500, ja Kailnhan lyö 500. Lopulta Kailnin kukko voittaa, mutta vedonvälittäjä väittää, että Kailn käytti taikuutta! Möh! Ruvetaan väittämään vastaan, mutta se alkaa vain kovistella. Se käskee kolme apulihastaan hyökkäämään. Kaadetaan kaksi tajuttomiksi (vaikka Mogashi ja Malje tekevätkin letaalia) ja Mogashi tappaa päätyypin (melkein) vahingossa. Niero vetää siitä herneen nenään. Sillä ei ole enempää rahaa, nöy!

Intetään tyyppien tappamisesta.

Jatketaan matkaa, päivän päästä ohitetaan zenji-kylä. Ollaan noin puolivälissä. Päivän päästä yöllä Nieron vartiovuorolla Kaksi isoa gorillakarhua hyökkää. Yksi niistä tappaa Sujiun ennen kuin yksikään nuoli ehtii lentää. On juuri menossa syömään Sujiun aivoja, kun Malje taikoo siihen Cause fearin ja se pakenee. Mogashi saa toisen kaadettua ja liiskaa sen pään.

Öy nöy! Sujiu on kuollut! Nkechi voi tehdä siihen aamulla Gentle reposen. Päätetään etsiä druidi, joka voi reinkarnoida. Jatketaan vielä 6 tapahtumatonta päivää. Nkechi kertoo yhdestä tutustaan, jostain kääpiöstä. Mennään sen luo ja pyydetään sitä reinkarnoimaan.

Sujiu tulee takaisin maahisena! Nööööööy. Malje nauraa itsensä kipeäksi. Voitaisiinko Sujiu kasvattaa tai jousi pienentää? Kauhea angsti. Sujiu päättää pysäyttää matkan muiden kanssa tähän ja lähtee etsimään tapaa palata omaan ruumiiseensa.

Päivämäärät

Abadiuksen 14.-28. päivä, 4709 AR.

Sivuhahmoja

 • Sasha Nevah, iloluontoinen ja äkkipikainen mediogaltilainen
 • Chivane, Punaisten sirkkojen retkikunnan johtaja
 • Nkechi, kärttyinen Gozrehin pyhä erakko
 • Athyra, outo barbaarinainen
 • Riisitauti-Perga, liero vedonvälittäjä

Palkkiot

 • 2000 xp
 • amulet of natural armor +1
 • +1 heavy pick, myyntiarvo 1154 gp
 • potion of cure light wounds, myyntiarvo 25 gp
 • potion of cure moderate wounds, myyntiarvo 150 gp

Jakomäärä siis 265 gp 8 sp/lärvi

Palaute

Jees, päästiin viimein matkalle. Kaivoksen tonkiminen oli aika jännää ja pääsi kasvattamaan Mauri-luvun kolmeen. Sujiun kuolema oli aika ikävää ja palautti itse kunkin maan pinnalle, mutta Malje nauroi kyllä itsensä kipeäksi kun Sujiu uudelleensyntyi. Hih hih.
Sanoinkin jo Terolle, että jos Tero haluais tehdä mieluummin parantajatyyppisen hahmon, niin mulle sopii, että Maljekin häippäsee ja teen itse jonkun taistelijan. (Maljea on ihan ok pelata, mutta mun on tosi hankala pelata korkean karisman hahmoa (kuten on varmasti huomattu :P).) ~Veltzeh

Sujiu, oh poor Sujiu! Wherefore art thou, Sujiu!

Tämä tarkoittaa kyllä mullistuksia ryhmässä. Enää ei voi luottaa siihen, että puolhaltiamme teilaa viholliset ennen kuin ne ovat iholla. Enää ei ole tarkkaa silmäparia pitämässä vahtia. Woe is us!

Minen ole ihan varma, että onko skenun kirjoittaja miettinyt chemnositien lisäystä kovin tarkkaan, mutta haluan kuullaa mitä Sujiulle lopulta sitten tapahtui(esim, kronikan tai päiväkirjan muodossa), kun se lähti partystä. Se nyt kuitenkin otti tästä lootista omansa, eiks jeh? Pistin hintoja ja omistuksia. -Muser

Niin, en mä kyllä ymmärrä, miksi ihmeessä te koskaan myitte sen helkkarin raise dead -käärön. -NiTessine

Noh, ryhmähän hajosi Elederissä kahdeksi viikoksi ja vain Malje osasi käyttää kääröä. Ei siinä myydyn lootin suurta viidesosaa katsellessa ole tarvinut paljon muuta miettiä. Nierolle tuo ainakin riitti syyksi. Varsinkin, kun ei ollut mitään takuita, että koskaan näkee ketään niistä muista.

Minusta kova veto tässä vaiheessa olis jonkinlainen 3/4 babin casteri. Mieluummin vielä ei charisma sellainen. Meiltä jotensakin puolittuu tuotettu puhdas vahinko nyt kun Sujiu lähti, joten pelkkä utility caster ei välttämättä olisi hyvä. Clera, inqu, magus ja druidi ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Ne kun yltävät lähinahinaan ja myös loitsivat siinä samalla. Malje on sen verran mainio hahmo, että räjähdän tyystin, jos se häviää keskuudestamme! Kyllä tähän lössiin mahtuu useampi divine caster, sano. -Muser

Vaihtoehtoina uudeksi pelihahmoksihan ovat myös Sasha Nevah, Nkechi sekä Cheiton, se teidän kontaktinne Kalabutossa. Niillä on kaikilla tietyt, pienet rajoitteet, mutta muuten antaisin statata vapaasti uusiksi. Sasha on human ranger 5, jolla on dimorphodon animal companion, Nkechi on human cleric of Gozreh 5 ja Cheiton on kääpiö. -NiTessine

Kantsii antaa alignmentit ja esim. domainit myös, jos Veltzehiäkin kiinnostaa hahmon vaihdos. -Muser

Nkechi on N, Sasha on CN. Nkechin domainit on Plant ja Weather, mutta ne saa kyllä vaihtaa. Se on se Gozreh, se olennainen juttu. Tietty, voin heittää sekaan myös Ishirōn, joka olis jonkunlainen mättäjä (Kirjan mukaan fighter/rogue, mutta tärkeää on lähinnä se Craft [trapmaking]. Voi olla vaikka ronin cavalier jos joku tahtoo.), Pezzockin (sama juttu) ja Aeryksen. -NiTessine

Se Raise Dead-scrollin myyminen oli joo sen takia että party oli hajoamassa ja koska luutti jaettiin raha-arvon perustella.

Jos ne karhut ei ois hyökänny kahden kovimman taistelijan kimppuun heti ekalla rundilla, ois tullu aika vitun rumaa jälkee, mark my words. Esim, Kailn ois kuollu yhteen fulariin ja jos Malje ois tiputettu, ei ois toista saatu ajettua karkuun Fearilla. Örgh. Mutta pitäähän sitä haastetta ollakin, ja joskus se vaatii sen, että joku splätätään.

Sujiun väistyminen on vaan siitä pottumainen että se oli tosiaan se ykköshahmovaihtoehto näin pelaamismielenkiinnon kannalta, ja kakkosvaihtoehto ei nyt vaan käy. Myös tietty se, että sille oli hommattu noita uniikkeja sääntösysteemin ulkopuolisia bonuksia, joista ite tykkään huomattavasti. Prkl.

Munkki vois olla mielenkiintonen, mutta semmosen runnominen uskottavaan taistelukuntoon on vaan niin hirvee prosessi, että ei. Inkvisiittoria en oo koskaan oikein tajunnu, jos joku osaa antaa siitä crash-kurssin, niin voin harkita. Parannusclera ois yks vaihtoehto, muttei kovin jännä. Fightereita vois tehä monenlaisia, mutta mikään buildi ei just nyt oikein innosta; semmosta mukavaa duelisti-luokkaa ei tykkää löytyä mistään, vaikka sille on omistettu oma variant-luokkansa ja prestige-class. Druidi on vaihtoehto pöydällä, joskin vanhat argumentit ja mielipiteet pätevät. (Haluatteko nähdä miten Survival tai Perception maxataan Kunnolla? :b) Sashan kommandeeraus ois sekin vaihtoehto, mutta yhen arssun vaihtaminen huonompaan... Äh. Mikä toi "magus" on, Muser?

Nyt on tosiaan hahmokonsepti haussa, kaks parasta ideaa meni jo ja mikään muu ei toistaseks erotu edukseen.

Ite en ainakaan voi kirjottaa scenua tuosta taistelusta tai sen jälkimainingeista, koska kotiläksyvuori ja esseerevisio ja Chapter 5: Fun and Games in Eleder. En tajua, miten Jukkakin koulun lisäks kiertää kaikissa noissa juhlissa ja tapahtumissa, lukee siinä sivussa kirjoja ja ropekirjoja ja valmistelee tätä peliä ja herraties mitä muuta ja mikä helvetin 30-tuntinen päivä sulla ylipäätään on, mies? xO -Gastogh

Epäilen, että se on se yliopistoajan venyttäminen 7+ vuoteen.
nimim. Valmistuin Kandiksi Seitsemäntenä Vuotena. ~Veltzeh

Sashan, joka muuten on lähitaistelija, ottaminen hahmoksi olis mulle vähän awkwardia. Ajattelin pelata sitä Nieron ja Sashan suhdetta ainakin jonkin verran tässä kampanjassa.

Munkki tosiaan melkolailla vaatii magic martin tai sitten taltioidun kampanjan. Ainut tapa miten kuvittelisin esim. AC:n pysyvän hyvällä tasolla kun ollaan fuckin viidakossa, on joko Ironhide+Improved Natural Armor X kertaa tai sitten se munkin arhetype, joka saa naturalia pisteen omasta takaa. Hirveän min maxin se luokka ainakin vaatii, jos haluaa siis taistella, eikä tehdä skill monkey-akrobaattia.

Magus taas on Paizon uuden splättikirjan, Ultimate Magicin, luokka, joka on tosiaan vapaasti kokeiltavissa. Hipat heitetään kahdeksansivuisella, kutostason maagiloitsut ja 3/4 bab. Schtickinä on yhdenkäden aseen ja touch-loitsun(joista se osaa tehdä kaikista melee toucheja) dualwieldaaminen. Evokaatioita, buffeja ja miekkailua. Tässä vaiheessa se on vähän meh, koska itse kirjaa, joka siis tuo vaikka mitä luokalle(kuten archetypet straight outta boat) ei ole vielä julkaistu, ellei tykkää esim. käyttää Dervish Dancea multiple ability dependencyn korjaamiseen. Itsehän teen juuri näin tulevalla PFS-hahmollani.

Inqusta on vähäsen vaikea antaa crash coursea, kun sellaista ei ole koskaan pelannu, mutta aika paljon mietintöjä löytyy esim. täältä. Periaattessa kyseessä on siis erikoistuneempi versio kleeristä, joka korvaa ysitason loitsut omalla versiollaan smite evilistä(ei merkkaa ketään vaan boostaa itseään), 6+int taitopisteillään ja isommalla kasalla proficiencyjä. Buffaat ja tapat. Wisdom on tärkeä statti, ei DCeiden takia, koska ne ei koskaan kuitenkaan nouse tarpeeksi korkeiksi, vaan koska saat wisdom modin esim. hirviöiden tunnistamiseen ja initiativeen. Tosta sais mm. jousiampujan aika helposti, koska ollaan tasolla viis ja pelkällä Point-Blankillä nitkutus on jo ohi. Anyhow, en huolisi parin pisteen tiristämisestä, koska tää on Paizon kampanja, jossa mokomaa ei tarvita. Minusta Sujiu ois ollu ihan pelattava maahisenakin.

Mitä tulee ehtimiseen. Noh, kolmosvuoden tienoilla tuntien määrä puolittuu ja opiskelusta tulee dediksiin osumista ja oikean sivuaineen kanssa hämmäilyä. Itsekään en ehtinyt yhtään mitään ekana vuonna. Kerran pelasin Arkham Horroria. :P -Muser

Lisäksi mä en nuku. -NiTessine

Dervish Dance oli yks niistä yhtä yhen käden asetta käyttäviä buildeja tukevista jutuista, mutta duelismi näin yleensä on aika gimpattu tyyli. Panssarin puutteesta johtuvaa AC-vajetta ei vaan paikata näillä tarjolla olevilla tempuilla, ja DPR:stä nyt ei ees puhuta.

Mutta hei, koska V sano, että vois kokeilla pelaavansa muuta hahmoa jos joku muu ottaa parantajan tehtävät vastaan, mä voisin tehä sen. Keksin tavan yhdistää osan sen kakkoshahmoni kikoista cleraan. Eli mä teen ensiapupakkauskleran, tietyillä mausteilla. Näätte sitten.

P.S. toimiiko multiclassauksen Save-bonukset tosiaan niin, että sen alkubonuksen saa joka kerran ottaessa ensimmäisen tason mitäkin luokkaa?

Ja P.P.S. montako alotusTraittia tässä vaiheessa tehty hahmo saa, ja valitaanko niistä joku joltain tietyltä listalta? -Gastogh

Möh, Malje häviää jonnekin. Känninen mieleni on vihainen tästä, mutta jos se käy kaikille asianosaisille, niin ok.

Mitä tulee P.Sään, niin sovittiin Jeariksen tapauksessa RotRL:in aikoihin, että multiclassaus noudattaa tota periaatetta. Tekee siitä vaan mielekkäämpää yleensä. Esim. wanha kunnon fighter/rogue-kombo PF:n multiclassaussäännöillä saisi niin vähän Will-heittoa, että se ei vaan voi toimia. Samoin kun mun alchemist/rogue.

Aivan todella mainio luokka tähän kampanjaan olisi 3.5:n archivist(Heroes of Horror), mutta sitä tuskin meinaat pelaa, joten jään innolla odottelemaan. Vois melkein kirjoittaa siitä sitten tonna Keskustelu-osioon. -Muser

Traitit: http://paizo.com/pathfinderRPG/prd/advanced/advancedNewRules.html#traits

Kaksi traittia. Niitä kampanjaoppaan campaign traiteja ei ymmärrettävistä syistä tässä vaiheessa enää saa. -NiTessine

En tiedä tuota Archivist-luokkaa, ja netistä ei löytyny (saa antaa linkkiä jos löytyy). Jos se on tyyliltään lähellä noita Loremastereita tai Bardin Knowledge-suuntaisia variantteja, niin mielipide olisi tod.näk. tämä: konsepti mielenkiintonen, mutta taistelussa liian derp. -Gastogh

Archivistin saa vain lähdekirjastaan(löytyy Jukalta), mutta se on siis clera, joka taikoo Intillä ja oppii loitsunsa kääröistä.

Anyhow, Pathfinder Savant josta puhuin(mikä muuten ei ole nimestään huolimatta järjestöspesifi) on täällä ja sitten noi traitteja on lisää myös siellä. -Muser

Mietin tässä jotain tapaa, jolla voisi yrittää vähän helpottaa Maljen pelaamista sosiaalisissa tilanteissa. Itsellä kun leikkaa aivot just niissä kohdissa yleensä täysin kiinni. Meinasin esim. monta kertaa panna Maljen puhumaan Aeryksen kanssa, mutta en millään saanu aikaseks ja heti, kun alkoi olla jotain ideantynkää päässä, siirryttiin jo eteenpäin. Luin jostain kirjasta (olisikohan ollut Gamemastery Guide), että voisi ottaa pienen aikalisän ja/tai muutkin pelaajat ehdottaisivat jotain hyvää sanottavaa tai toimintatapaa. ~Veltzeh

Riippuu vähän, mitä haluaa sanoa. Jos jotain yksinkertasta sanottavaa on, sen voi sanoa suoraankin. Small talkin kanssa en osaa auttaa. Diplomatiaa tai bluffia heitettäessä ei tarvii sanoa ihmeitä; samat asiat eri ihmisten suusta tehoo eri tapaan, ja sen asian hoitaa se noppa ja numerot. Intimidate-heittojen johdannoissa taas on huumoripotentiaalia, ja niitä voi miettiä etukäteenkin, ei tarvii improta hirveesti. -Gastogh

Osaan jotain sanoa small talkista: Kantsii pitää hahmon intressit mielessä aina kun joudutaan keskustelemaan. Jos sillä on jotain tavoitteita, niin suhtautuu se usein niiden puitteissa muihin. Esimerkiksi Malje ja Kailn haluavat varmasti oppia lisää voimistaan ja jonkin verran valtaa, joten ne saattavat olla kärsimättömiä niiden hankinnan suhteen. Alkukantaisen oloiset viidakkolaiset ja niiden turinat eivät kiinnosta liiemmin, elleivät ne puhu käärmemagiasta tai kuolleiden herätyksestä. Turhat sivureitit jäävät huomiotta, koska matkakohdehan on ihan selvä.

Joten, small talkkiakin ohjaa nuo hahmon tavoitteet. Niero haluaa Sashan pöksyihin, noin diplomaattisesti sanottuna, joten se käyttäytyy vähän liiankin rohkeasti ja leikkii ritaria. Samalla sitä ei pelota oikein mikään, koska kuolema on jo koettu, joten se ei varo sanojaan. Toisaalta ajattelin muuttaa ton piirteen, ettei Kajo puske liikaa esiin hahmosta. Anyhow, yksi tapa tunnustella oman hahmon intressejä on tehdä muistilista tyyliin:

 • Mitkä ovat tavoitteeni?
 • Mikä pelottaa?
 • Ketkä koen vihollisikseni?
 • Miksi siedän näitä muita matkaseuranani?

Tätä voi sitten soveltaa kun on sormi suussa keskustellessa. Hyvänä neuvona voin sanoa, että puhuu vikana, niin voi miettiä asiat kunnolla. -Muser

Diplomatiaa tai bluffia heitettäessä ei tarvii sanoa ihmeitä – Mä luulen kyl, että pitäis sanoa vähän enemmän kuin "mä uhkailen sitä" tms., joka on valitettavan usein se ainut asia, jonka mä saan ulos suustani, köhköh.
Muser: njuu, suunnilleen noin mä olen yrittänytkin toimia. Aivot tuppaa vaan toimimaan niin hitaasti, että vikanakin on liian aikaisin. :P ~Veltzeh

"Ei-ihmeillä" tarkotin tässä enemmän jotain tyyliin, "Kerros nyt mitä tiiät niin pääset meistä sitä nopeemmin." Ei se oo mikään henkevän retoriikan katedraali, mutta ihan riittävä johdanto nopanheittoon. Bluffiin tarvii vielä vähemmän, siellä riittää hätävaraks ihan vaan "ei me sitä tehty!" tai mahollisesti "Toi sen teki!" Intimidaten uskottava esitys on vähän vaativampi, mutta ne replat on helpompi laatia etukäteen, koska pelottelu ei oo yhtä tilanneriippuvaista. -Gastogh

Käärmeen Kallo

Hahmot

Entiset

Seikkailut:
Sieluja Ryövärinpuukolle

Kilvan kohti kuolemaa

Seitsemän keihään kaupunki

Hulluuden holvit

Syvät salit suomuisat

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Maailma

Muuta

Mekanismiin

edit SideBar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped