Peliraportti

(:toc:)

Tapahtumat

Sujiu päättää lähteä menemään. Nyt riitti!

Kääpiö Cheiton, tavernassa Kutistettu Pää. Kalabuton sisäosissa. Kalabuto on sokkelo, jossa on rähjätaloja viidakoitunutta. Kaupunki haisee mädältä, kalalta ja mädältä kalalta. Hyi hitto. Haju vaan pahenee.

Kutistettu pää on veden äärellä, jos kaatuu väärään suuntaan, joutuu uimaan. Astutaan sisään, hämärä, tunkkainen mutta haisee vähän vähemmän. Tavataan siellä Cheiton ja joku taldaani, ruskeatukkainen ja ruskeaihoinen. On tullut tänne etsimään seikkailua. Kuros.

Cheiton odotti meitä jo eilen, mutta Sujiun takia tuli pieni viivästys. Mennään puhumaan Cheitonin koiin, siellä on kolme huonetta meitä varten. Cheiton kertoo, että seuraavan etapin varusteita valmistellaan. Mogashi ja Niero menevät kännäämään Kutistettuun päähän ja Malje ja Kailn yrittävät ottaa selville, että onko täällä jotain agentteja. Saadaan selville seuraajien järjestys. Kuros käy tekemässä parantajan hommia.

Nukutaan yöllä Cheitonin asunnossa. Sinne tulee väijytys! Jotain ninjoja tulee ikkunoista. Niillä on halvaannutusmyrkkyä miekoissa. Revitään ne kappaleiksi, Mogashi tiputtaa yhden ikkunasta (kahdesti), repii yhdeltä rintakehän ja Malje silpoo yhden kaulan keihäällä. Niistä jää järkyttävät märät läntit kaikkialle. Cheiton nousee ja kirkuu sotkua.

Cheiton, Niero ja Mogashi pilkkovat ruumiita ja sullovat niitä säkkeihin ja heittävät jokeen. Kailn, Kuros ja Malje putsaavat taloa.

Aamulla lähdetään liikkeelle joenvartta pitkin. Siinä on helpompi kulkea. Matkan varrella on virtahepoja. Juoksevat nopeammin kuin hevoset ja järkyttävät leuat. Tiellä on tukkilauma. Nkechi sanoo, että kierretään. Yksi tukeista haukottelee.

Menee kolme päivää. Vastalle tulee Kadonneiden armeijoiden järvi. Siellä on elasmosauruksia, piiiiitkä kaula ja nielevät ihmisiä kokonaisena.

Seuraavana päivänä tullaan jokien risteykseen. Mwzalissa asuu epäkuollut lapsijumala ja sen kultti.

Lähdetään Kirkuvaa viidakkoa kohti. Puut alkavat lisääntyä. Jossain vaiheessa metsässä näkyy rivi mustia naamoja. Siellä on kannibaaleja. Tapetaan ne.

2 päivän jälkeen saavutaan Kirkuvaan viidakkoon. Se kuuluu ennen kuin näkyy. Syvemmällä viikadossa on Ozibu, joku hyvähkö kultainen kaupunki. Viidakossa on sumua, lehdet peittävät taivaan ja kirkunaa kuuluu joka puolelta kummista suunnista.

Joki levenee, siellä on lisää virtahepoja. Toisella puolella jokea on kahdella jalalla käveleviä liskoja. Ööö. Mietitään, olisiko jotain rauhan merkkejä mitä voitaisiin näyttää. Meidän ja niiden välissä on iso virtahepo. Liskolaiset alkavat paukuttaa aseitaan ja kilpiään ja pelästyttävät virtahevon meidän suuntaamme. Mogashi ja Malje valmistautuvat keihäin ja Niero pommilla. Kailn taikoo sen tulokohtaan greasen. Se kaatuu siihen, hyökkää kerran ja Kun kaikki paitsi Kuros ovat saaneet iskettyä sitä, Niero tappaa sen. Liskot ovat paenneet.

Melkein viikko kuluu ilman, että mitään tapahtuu. Kalastaessa joku syö siiman. Mogashi metsästää krokotiilin ja sillä aikaa, kun hän oli kiskomassa sitä joesta, jokin oli syönyt sen alaosan.

Jatketaan. Puut ovat korkeampia, juurissa kasvaa metrisiä lihansyöjäkasveja. Tavataan läjä kuolleita ihmisiä, joiden kamat on revitty riekaleiksi. Ei ihan ehditä tutkimaan, kun yhtäkkiä lauma pikkuapinoita lähtee kirkuen liikkeelle. Sitten viidakosta rynnistää Gigantopitecus, dire ape!

Se loitsii! Häh? Mogashi juoksee kirkuen karkuun. Tökitään se hengiltä. Vuoron kuluttua sen ruumiista nousee varjomainen varjodemoni! Hakataan sitä yli minuutti ja vihdoin ja viimein se sulaa pois. Lopulta Mogashikin palaa takaisin.

Viiden päivän jälkeen näkyy jonkin ison jälkiä joesta viidakkoon. Viidakkopeikko. Ei seurata sitä. Jatketaan matkaa. Lopulta päästään viidakon reunoille, ja aurinkoakin näkyy!

Kahdeksan päivän jälkeen saavutaan: Liklak, rauniokaupunki, jossa asuu elokoi, pääkallonmetsästäjiä (spriggan).

Lähestytään paikkaa, jossa piti jättää joki ja lähteä länteen.

Parin mailin jälkeen kuullaan neljän nuoren naisen kylpevän joessa. Esittäytyvät ja pyytävät tulemaan luokseen lepäämään. Joo... Niero on epäilevä. Puhutaan infernaalia. Kolmella on samanlaisen lumous päällä... Muututaan nihkeiksi, ja sitten pomo tiputtaa illuusionsa. Se on succubus!

Succubus lumoaa Kailnin! Se imee Kailnilta levelin ja sitten jättää Kailnin tekemään mitä tekee, ja hän päättää riisuutua... Hakataan succubusta, kunnes se päättää häipyä. Greater teleport! Plop.

Päivämäärät

Abadiuksen 29.-31., Calistrilin kuukausi ja Pharastin 1.-8. päivä, 4709 AR.

Sivuhahmoja

 • Sasha Nevah, iloluontoinen ja äkkipikainen mediogaltilainen
 • Cheiton, yhteyshenkilö Kalabutossa
 • Nkechi, kärttyinen Gozrehin pyhä erakko
 • Zakiyya, joka olikin succubus
 • Alala, Masozi ja Osumare, naisia joen rannalla

Palkkiot

Kamat siirretty Tukikohtaan, mutta ottakaa oma osuutenne rahoista.

 • 6,135 xp
 • 144 gp -> Kaikille 28 gp, jakojäännös 4 gp Tukikohdassa.
 • 4 +1 studded leather armours, yhteensä myyntiarvo 2350 gp -Tukikohta
 • 3 +1 human bane arrows Mogashi
 • wand of glyph of warding (3 charges) -Tukikohta
 • ring of sustenance Malje
 • 4 3 potions of invisibility -Niero vei yhden, loput Tukikohdassa
 • 4 thunderstones -Tukikohta
 • 16 doses of spider vine poison -Niero

Palaute

Sujiu I hardly knew ye!

Olipas taas vitsintäytteinen ja brutaali matka viidakkoon. Saataisiin varmana joku "vuoden poliittisesti epäkorrektein seikkailuporukka"-palkinto, jos sessiot olisivat julkisia. Ehkä vähemmän vitsejä ensi kerralla? Ainakin Korgullilta(tirsk). GMkin voisi olla menemättä litaniaan milloin mistäkin biologiasta aina joka toinen vartti :P

Mut hei, diggasin vastustajista. Posessoitu gigantopithecus oli ihan metka, mutta koska Malje ei osannut sanoa demonista juuta eikä jaata, niin jäi cold iron shortspear(jonka vielä ostin ihan keijuja ja demoneja varten, prkl) reppuun ja tappelussa kesti kauuuuuuan. Samat sanat succubuksesta. 1d6+14 olisi kellistänyt kummankin muutamassa vuorossa, mutta nyt toi kympin dr oli aika murhaava. Toisaalta oli hauskaa olla eturintamassa muksimassa ja voisi sanoa, että Nieroa ei just nyt demonit pahemmin pelota. Mzalin kultistit olisivat voineet olla aika murhaavia, jos ryhmässä olisi ollut vain yksi tai kaksi ihmistä. Virtahepo oli mainio ja GM herkutteli niiden maineella, niin onnistuneesti, että oli helppo pelata Nieron "apua, kiipeän puuhun karkuun"-reaktio, kun sellainen sattui vastaan. Upeaa!

Sitten lootista asiaa. Otin erillisvapauden viedä noi myrkyt tuosta. DC 15 or paralysis on ihan jees ja Nieron poison use sekä noin monta annosta varmistaa, että joku ehtii sen mokatakin. Muusta kamasta vielä, eikös tossa pitänyt olla niiden agenttien(of steel) aseet? Jos ne saatas tohon vielä, niin vois laskea kuinka paljon Kalabutossa käynti tuotti. Siis haarniskat+aseet. Jokuhan meinasi jotain viittaa tai vyötäkin väkerrellä. -Muser

Jeh, oli taas hauska pelata näin pitkästä aikaa. Kalabuton lemu oli karmea, ja agenteista tuli kotoisaa mössöä. Joen varrella tuli nähtyä ties mitä jännää mutta Maljella oli silti tylsähköä. Epäkuollut lapsijumala kuulosti kyllä jännältä. Puu... puu... puu... krokotiili... puu... Ja sitten se korvia raastava viidakko, jossa riittää hirviöitä, apinoita ja tymiä liskolaisia. Taistelut olivat aika sujuvia, vaikka jouduttiinkin vähän nitkuttamaan eräiden kohdalla.
Malje nappasi tuon ring of sustenancen, vaikka sitä nyt ei erityisemmin tarvitse kukaan. Onpahan koruna ja voi myydä sitten, kun päästään sivistyksen pariin. ~Veltzeh

Korjailin tässä Kuroksen hahmolomakkeen, joka oli laittomien taikaesineiden lisäks muutenkin yllättävän juosten kustu. Mm. statit ostettu 15 pisteen buy:lla ja hipat oli laskettu väärin. Hur hur hurr. No, onpahan nyt reilut yheksän tonttua taskussa eikä encumberanssia.

Siirtelen tästä noita kamoja Tukikohtaan. -Gastogh

Kantsii varmaan vaan merkitä noi haarniskat myydyiksi. Ne oli kuitenkin(ymmärtääkseni) niillä agenteilla siellä Caytonin tuvassa ja nahkahaarniskoiden kantaminen kaupan toivossa keskelle savannia ei ole ainakaan Nieron mieleen. Eiköhän lähtöaamuna ollut ihan tarpeeksi aikaa heittää ne kaniin. -Muser

Joo, kyl teillä oli aikaa ja oletinkin että pistätte ne rahaksi. -NiTessine

Käärmeen Kallo

Hahmot

Entiset

Seikkailut:
Sieluja Ryövärinpuukolle

Kilvan kohti kuolemaa

Seitsemän keihään kaupunki

Hulluuden holvit

Syvät salit suomuisat

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Maailma

Muuta

Mekanismiin

edit SideBar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped