Sanastoa

Corentyn
Raskaasti linnoitettu satamakaupunki Cheliaxin etelärannikolla, rakennettu puolustamaan Arodenin kaaren kautta tulevia hyökkäyksiä vastaan. Malje, Kailn ja Jask Derindi nousivat täällä laivaan.

Eleder
Sargavan pääkaupunki. Kivimuurien suojaama, noin 9000 asukkaan kaupunki, joka perustettiin aikoinaan luonnonsataman rannalle. Vilkas kauppasatama, jota hallitsee chelaxialainen aristokratia. Natiivit kyhjöttävät olkimajoissa muurien ulkopuolella ja näkevät nälkää. Jeniveren kotisatama.

Jenivere
Sargavalainen kaljuuna, jonka kotisatama on Eleder. Jenivere, kapteeni Kovackin komennossa, reissaa edestakaisin Magnimarin ja Elederin väliä kahdesti vuodessa. Jeniverellä on ollut kauan onni matkassaan, eivätkä merirosvot, Nidalin laivasto tai Abendegon silmän myrskytuulet ole kyenneet siihen kajoamaan.

Kalabuto
Sisämaakaupunki Sargavassa. Kookkaampi kuin Eleder ja rakennettu vanhemman, tuntemattoman mwangilaisheimon rakentaman kaupungin raunioille. Lähinnä Mzalia olevana sargavalaiskaupunkina kärsii eniten paikallisten hyökkäyksistä, ja Kalabuto onkin poltettu kolme kertaa viimeisten 30 vuoden aikana.

Kahleet
(The Shackles)
Merirosvojen hallitsema saarirykelmä Sargavasta pohjoiseen. Kahleiden rosvopäälliköt uhkaavat koko alueen kaupankäyntiä ja saariston piilopoukamat ja harvojen tuntemien riuttojen sokkelot tekevät rosvojen jahtaamisesta vaarallista ja vaikeaa.

Kintargo
Yksi Cheliaxin suurista satamakaupungeista, Katharevousajoen suulla. Monien chelaxialaisten kauppalaivojen kotisatama ja Cheliaxin kaupungeista ehkä ystävällisin ja avoin.

Kirkuva viidakko
Yksi Mwangin suurista viidakkoalueista. Saa nimensä metelöivästä apinapopulaatiostaan.

Magnimar
Yksi Varisian suurista kaupungeista. Chelaxialaisten perustama muinaisten thassilonialaisten raunioiden päälle. Jeniveren lähtösatama, josta Niero Brandt, Sujiu, Gelik ja Ieana nousivat laivaan.

Mzali
Mwangilainen temppelikaupunki Kirkuvan viidakon eteläpuolella, jota hallitsee epäkuollut lapsijumala Walkena.

Mwangin alanko
Suuri, läpitunkematon viidakkoalue Garundin mantereen keskellä. Sitä saartavat kolmelta suunnalta vuorijonot ja viimeiseltä meri. Mwangin viidakoiden uumenissa on lukemattomia kadonneita valtakuntia ja raunioita ja vielä enemmän sinne on hävinnyt retkikuntia ja seikkailijoita.

Ollo
Satamakaupunki Kahleissa. Surkeanoloinen kaupunkipahanen, joka kärsii satamansa edustalla asuvista sahuagineista. Kalamiesten hyökkäyksiä pelkäävät kapteenit pysyvät loitolla Ollosta, mutta Kovack on toista maata, eivätkä sahuaginit käyneetkään Jeniveren kimppuun.

Pezzack
Satamakaupunki Cheliaxissa, jonka siivekkäät asukkaat ovat pitäneet kaupunkinsa itsenäisenä ja rakentaneet sen uudelleen aina sen tuhouduttua. Cheliaxissa ei hirveästi arvosteta, että Jenivere käy kauppaa Pezzackissa, mutta Kovack osaa lahjoa oikeat ihmiset.

Quent
Eloisa satamakaupunki Kahleissa ja varmaankin saariston ilmapiiriltään tervein kaupunki. Huomionarvoinen myös siksi, että Quentissa on Varastettujen suudelmien talo - läntisen Garundin suurin Calistrian temppeli.

Sarenrae
Aamunkoiton ja auringon jumalatar. Merkittävä jumalatar etenkin Osirionissa ja Qadirassa, mutta varsin suosittu muuallakin militantin hyväntahtoisuutensa vuoksi. Vihaa epäkuolleita.

Sargava
Kuutisensataa vuotta sitten Cheliaxin perustama siirtokunta Mwangissa, Arkadianmeren rannalla. Nykyään nimellisesti itsenäinen, Thrunen huoneen noustua valtaan Cheliaxissa vuonna 4637. Sargava on turvattomassa paikassa, sillä sitä uhkaavat mantereelta mwangilaiset ja mereltä Cheliax sekä Kahleiden vapaat kapteenit ja merirosvopäälliköt.

Saventh-Yhi
Muinainen azlantikaupunki, joka on ollut viidakon kätköissä kymmenentuhatta vuotta, kunnes seikkailijat löysivät sen Ryövärinpuukolta ja Tazionin linnakkeesta saamiensa vihjeiden avulla. Rauniokaupunki on kuitenkin kaikkea muuta kuin asumaton, ja sen kätköissä asuu vegepygmejä, Angazhania palvovia charau-kata ja erinäisiä kammottavia hirviöitä, joita vastaan viisi eri tutkimusmatkailijoiden ja seikkailijoiden retkikuntaa kamppailevat.

Senghor
Kaupunki Kaavamaiden rannikolla ja Jeniveren viimeinen pysähdyspaikka ennen Elederiä. Caldarujen kaupunki, jossa ulkopuolisia katsotaan karsaasti. Senghor on hyvin vanha ja erittäin puolustettava.

Tazion
Muinainen azlantilainen linnake, 20 mailia Saventh-Yhistä etelään. Oli charau-kaiden vallassa ennen etnistä puhdistusta tulella ja raudalla. Tazionin muinaiset kartat paljastivat tien Saventh-Yhihin.

Vaarapori
(Port Peril)
Kahleiden suurin satama. Sokkeloisten katujen kaupunki, joka elää salakuljetuksesta, ryöstösaaliista ja epämääräisestä kaupankäynnistä. Aerys Mavato nousi täällä laivaan.

Varisia
Avistanin mantereen luoteisosien kesyttämättömät rajaseudut, joissa sivistystä ylläpitävät yksittäiset kaupunkivaltiot muinaisen Thassilonian raunioiden päällä. Varisian rannoilla on kolme merkittävää kaupunkivaltiota - Magnimar, Korvosa ja Rätselpori.

Varisialaiset
Toinen Varisian alkuperäiskansoista. Paimentolaisia ja vaeltajia. Yleensä musta tukka ja ruskeat silmät, oliivinvärinen iho. Rikas kansanperinne, mutta osittain ansaittu maine varkaina ja huijareina.

Verilahti
(Bloodcove)
Aivan kammottava kaupunkipahanen Vanjijoen suulla, Kaavamaiden pohjoisreunalla, Mwangissa. Täynnä roistoja, rosvoja, ryöväreitä, orjakauppiaita ja rikollisia. Vaarallinen paikka varomattomille ja kokemattomille. Verilahden talous perustuu täysin mwangilaisten hyväksikäyttöön ja riistoon, ja Aspiksen konsortio omistaa puoli kaupunkia. Ishirō ja Mogashi nousivat laivaan Verilahdessa.

Zura
Vampyyrien ja verenimijöiden demoniruhtinatar, jonka temppeli löytyi kätkettynä Ryövärinpuukolta. Mitä suurimmassa määrin pahantahtoinen olento, jonka kultti aikoinaan karkotettiin jo Saventh-Yhista.

Käärmeen Kallo

Hahmot

Entiset

Seikkailut:
Sieluja Ryövärinpuukolle

Kilvan kohti kuolemaa

Seitsemän keihään kaupunki

Hulluuden holvit

Syvät salit suomuisat

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Maailma

Muuta

Mekanismiin

edit SideBar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped