Sivuhahmot

Aberwhinge, Gelik KIA

Maahinen. Yksi Jeniveren matkustajista. Nousi laivaan Magnimarista lähinnä sattumalta pakon edessä, kaartilaisten jahtaamana. Pitää tavattoman hyvää huolta pukeutumisestaan, kirjoittaa paljon ja kun ei kirjoita, puhuu. Gelikillä on tavattoman terävä kieli ja nokkela huumorintaju, mikä käy joidenkin merimiesten hermoille. Taitava tarinaniskijä ja Tiennäyttäjien yhteisön jäsen. Oli kiinnostunut Tiennäyttäjien laiva Yöäänen kohtalosta, mutta kuoli harpyijan hyökätessä majakalle Ryövärinpuukolla.

Akarundo KIA

Rakshasa. Asusti eräässä rakennuksessa Saventh-Yhin keskussaarella ja ilmeisesti saalisti älyllisiä olentoja ruoakseen.

Belkor KIA

Urdefhan. Izonin entisiä kenraaleja, joka petti hänet ja liittyi kärmesläisten riveihin. Izon haluaa Belkorin hengiltä ja niinhän ne sankarit sen sitten ottivat.

Cheiton

Kääpiö. Punaisten sirkkojen yhteyshenkilö Kalabutossa, jonka kämpässä ryhmä majoittui ja jonne ilmeisesti Aspiksen agentit hyökkäsivät. Vetäytyi maan alle myöhempien hyökkäysten pelossa ryhmän jatkettua matkaansa.

Chivane

Haltia. Punaisten sirkkojen veljeskunnan varustaman retkikunnan johtaja. Kertoo päämääräkseen tutkia Saventh-Yhissa mahdollisesti olevaa Achaekekin temppeliä, jonka kätköistä voi löytyä hyvinkin arvokasta materiaalia hänen kultilleen. Palkkasi seikkailijat etuvartiokseen. Työllistää myös Sasha Nevahia.

Derindi, Jask KIA

Garundi. Keski-ikäinen Nethyksen pappi, jota kuljetetaan Jeniverellä vankina Corentynista Elederiin. Kapteeni Kovack paljasti, että Derindiä syytetään petoksesta, muttei kertonut enempää. Hänen oma versionsa on, että hän paljasti todisteita esimiestensä korruptiosta Sargavassa ja pakeni Corentyniin kun nämä lavastivat hänet. Merirosvo Kinkarianin laivan hylystä löytyneet paperit tukevat hänen puoltaan tarinasta. Derindi pidettiin sellissään, mutta pelastettiin saarelle. Ainakin päällisin puolin viisaan ja rehellisen oloinen mies. Denguekuumeen halvaannuttamana ei päässyt pakoon kun harpyija liittolaisineen poltti sairastuvan.

Devers, Alton KIA

Puoliksi mwangilainen. Jeniveren ensimmäinen perämies. Hyväntuulinen ja ystävällinen mies, sekä pätevä työssään ja nopea järjeltään. Osasi myös käyttää hukariaan taitavasti ja sparrasi mielellään Nieron ja Ishirōn kanssa kun ei ollut vahtivuorossa. Ei selvästikään aina arvostanut kapteeninsa tiukkaa kuria. Löytyi lopulta kuolleena Jeniveren hylystä, ruumiissaan pistomiekan ja meriskorpionin tekemiä haavoja. Kapteenia epäillään ensiksimainittujen tekemisestä.

Egzimora KIA

Vihertävä noita-akka, joka naamioitui viehkeäksi naiseksi ja yritti vietellä ryhmää. Valitettavasti valhe oli vielä läpinäkyvämpi kuin hänen asunsa.

Ekubus, "Kapteeni"

Vesimefiitti. Haaksirikkoutuneen salakuljetuslaiva Suolaisen huoran "kapteeni", merenpohjassa Ryövärinpuukon rannikolla. Ilmeisesti vähän hullu, mutta koska suostui avittamaan seikkailijoita merenalaisen temppelin tutkimisessa. Selvisi elossa ja palasi laivalleen.

Etters, Dargan KIA

Aspiksen konsortion retkikunnan johtaja. Häikäilemätön ja ahne mies, jonka epäillään usuttaneen Vapaamiesten veljeskunnan seikkailijoiden kimppuun. Voimakas velho. Ivo Haigan teloitti, kuulemma.

Haigan, Ivo KIA

Aspiksen konsortion retkikunnan uusi johtaja, joka tuli täydennysjoukkojen kanssa paikalle, teloitti ensi töikseen Dargan Ettersin ja rupesi sitten käymään sotaa Sargavan hallitusta vastaan. Kailnin käräytettyä Haiganin naaman, tämän pää tyhjeni kuin puhkaistu sianrakko. Vähän epäilyttävää käytöstä päältä.

Ieana

Kts. Yarzoth.

Ishirō

Tian. Yksi Jeniveren matkustajista. Nousi laivaan Verilahdessa. Hiljainen ja rähjäisen oloinen jätkä. Miehen hiukset ovat harmaat ja naama säänpieksämä ja uurteinen. Kantaa mukanaan käyrää tianilaista äpärämiekkaa. Kun Ishirō puhuu, mikä on harvoin, hän on suorasukainen ja lyhytsanainen. Täysin huumorintajuton. Kerää aarrekarttoja ja saa osansa merirosvoaarteesta. Vastalahjaksi kouluttaa haluavia miekankäytössä. Johtaa Aspiskonsortion retkikuntaa Saventh-Yhissä.

Izon

Urdefhan. Ilmurean urdefhanien päällikkö ja itsekin daimonien sukua ja Szurielin pappi. Suostuu liittymään Eando Klinen suureen allianssiin jos hänelle tuodaan todisteet Belkorin kuolemasta.

Juliver

Puolhaltia. Tiennäyttäjä ja yksi Eando Klinen matkakumppaneista huono-onnisella Ilmurean reissulla. Ainoa, joka pääsi pakoon kärmesläisten väijytyksestä ja kompuroi portaalin kautta Saventh-Yhiin, missä Sulkakäärmeen heimolaiset löysivät hänet harhailemasta vähämielisenä ja lopulta toimittivat seikkailijoiden käsiin. Kiitollisuudenvelassa sankareille.

Kline, Eando

Kuuluisa tiennäyttäjä, jonka retkueeseen Juliver kuului. Pelastettu kärmesläisten linnakkeesta Ilmureasta.

Kovack, Alizandru KIA

Chelaxialainen. Jeniveren kapteeni. Pitää aluksellaan rautaista kuria. Kuitenkin kunnian mies ja kotoisin Sargavasta eikä Cheliaxista - aluksella on Gozrehin, ei Asmodeuksen kappeli. Ei epäröi ruoskituttaa miehistöään tilanteen sitä edellyttäessä, mutta seilorit ovat sentään vapaita miehiä eivätkä orjia. Jeniverellä, kapteeni Kovackin sana on laki. Hänen lokikirjastaan on luettavissa hulluuden ja pakkomielteen kronikka Ieanaa kohtaan, mikä lopulta sai hänet ajamaan laivansa päin Ryövärinpuukkoa. Löydettiin lopulta epäkuolleena kaamiona majakan alaisista luolastoista, missä Sujiu päästi hänet kurjuudestaan.

Laulava muusa

Lillend. Jonkinlainen jumala, joka johtaa Sulkakäärmeen heimoa Saventh-Yhin käsityöläisalueella. Mystinen hahmo, mutta johti heimonsa liittoon vapaakapteenien kanssa.

Lewynn, Kassata

Merikapteeni Kahleista. Yleensä on laivallaan Viimeisellä hurraahuudolla, mutta nyt on varustanut retkikunnan etsimään kaukaista Saventh-Yhin azlantikaupunkia, päämääränään ryövätä sen aarteet. Yritti palkata myös seikkailijoita. Aerys Mavaton vanha ystävä.

Mavato, Aerys

Puolhaltia, Jeniveren matkustajia. Nousi laivaan Vaaraporista. Liki ensi töikseen pieksi pahanpäiväisesti häntä lähennelleen merimiehen ja vetäytyi sitten punkkaansa ryyppäämään käytännössä koko loppumatkan ajaksi. Viettänyt saarellakin suuren osan ajasta krapulassa tai kännissä, kunnes sitten parantui taikajuoman avulla alkoholismistaan. Kirjoittaa runokokoelmaa Abendegosta ja taitavasti kirjoittaakin. Antaa halukkaiden lukea runojaan. Työskentelee vanhalle ystävälleen Kassata Lewynnille.

Nevah, Sasha

Punatukkainen ihmisnainen, yksi Jeniveren matkustajista. Nousi laivaan Ilizmagortista. Iloluontoinen ja optimistinen tapaus, jolta puuttuu vasemman käden pikkurilli. Sasha on aktiivinen nuorukainen, joka on harvoin kauan hiljaa. Sashalla on selässään suuri tatuointi, joka esittää kahta sahalaitaista rukoilijasirkan raajaa - Punaisten sirkkojen tunnus. Pirteällä tuulella, etenkin nyt kun sai lentoliskolemmikkinsä. Kouluttaa halukkaita taistelutaidoissa. Päätyi Punaisten sirkkojen leipiin.

Nkechi

Zenj-heimon jäsen, mwangilainen. Nkechi on vanha Gozrehin erakko ja aika pitkälti pätevin eräopas Kalabuton tällä puolen. Nkechi on myös kärttyinen ja temperamenttinen ukko ja luultavasti jossain määrin hullu. Silti, hän on pätevä ja voimakas, ja uskoi sen olevan Gozrehin tahto että hän johdatti seikkailijat Saventh-Yhiin. Nyt avittaa Punaisten sirkkojen leirissä.

Olujimi KIA

Angazhani. Suuri girallonin kaltainen nelikätinen apinamies, jonka Angazhan on siunannut. Mitä ilmeisimmin Saventh-Yhin kasarmialueiden ja charau-ka -heimojen johtaja. Pääsi hädin tuskin hengissä karkuun seikkailijoilta. Toisessa kohtaamisessa ei ehtinyt karkuun, vaan Niero puri angazhanin kurkun auki.

Osond

Garundi. Sulkakäärmeen heimon päällikkö, joka toteuttaa Laulavan muusan tahtoa.

Pezock

Tengu, joka asusti ravun kuoressa Ryövärinpuukolla. Vähän tärähtänyt. Ilmeisesti alunperin tuli saarelle mediogaltilaisen Korpinhampaan mukana ja on aluksen miehistön ainoa eloonjäänyt. Kertoo kapteenin olleen suuri punainen tengu, joka lahjoitti Pezockille tämän sahalaitaisen sapelin. Katosi Elederin vilinään.

Terillo, Rambar KIA

Mwangilainen. Jeniveren kokki. Kyvyiltään täysin luokaton, mutta päätellen leveästä vyötäröstään, saa ainakin itse omat keitoksensa alas ongelmitta. Rambarin bravuureihin kuuluvat vetinen soppa ja kuiva puuro, mutta myös hänen taitonsa erilaisten kalaruokien kanssa ovat huomionarvoiset. Löytyi kuolleena hylystä, ja haavansa viittaavat aivan helkkarin isoon käärmeenpuremaan.

Ruthazek, Gorillakuningas

Tuli.

Udarra

Morlokki. Ilmurean morlokkien heimonvanhin ja jonkinlainen oraakkeli. Pitää Eando Klinea liki jumalallisena sankarina ja on ilmeisesti valmis seuraamaan tätä vaikka hornan syövereihin.

Ugimmo

Konnalainen. Kummallinen tapaus, joka tavattiin tutkimassa seinäkaiverruksia Saventh-Yhin keskussaarella, mukanaan joukko zombeja. Välttelee konfliktia ja tykkää pysytellä omissa oloissaan. Väittää olevansa tehtävällä "suon ääneltä".

Yarzoth KIA

Kärmesläinen. Jonkinlaisen käärmejumalan papitar. Esiintyi Jeniverellä varisialaisena oppineena Ieanana ja suunnitteli koko haaksirikon Ryövärinpuukolle päästäkseen tonkimaan muinaista Zuran temppeliä. Murhasi Rambar Terillon sekä Alizandru Kovackin ja ties kuinka monta miehistön jäsentä, kunnes kaatui Kailnin taikuuteen temppelin kaikkein pyhimmässä.

Käärmeen Kallo

Hahmot

Entiset

Seikkailut:
Sieluja Ryövärinpuukolle

Kilvan kohti kuolemaa

Seitsemän keihään kaupunki

Hulluuden holvit

Syvät salit suomuisat

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Maailma

Muuta

Mekanismiin

edit SideBar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped