(:toc:)

Keskustelualue: ohjeita

Keskustelualue satunnaisia asioita varten. Nimmarit kommenttien perään, ei värejä muuta kuin omaan n i m m a r i i n, ei turhia sisennyksiä, tyhjä rivi kommenttien väliin, uusin kommentti aina alimmaiseksi ja uusin aihe aina ylimmäiseksi, otsikot jotka kertoo selkeästi mistä on kyse. Kiitos.

Uusi hahmo

Hahmon yleinen idea on vanha polunnäyttäjähaltia. Ja joo, mun päässä on paljon enemmän kuin tämä, mutta se tulkoon ilmi sitten hahmolomakkeesta.

Tällä hetkellä vahvin ehdokas sääntöteknisesti on fighter (lore warden) 6 / Pathfinder delver 6. Stattirivi 14 17+3 10 16 13 8. Featit 1 Point-blank shot, 1b precise shot, 2b dodge, 2b combat expertise (pahuksen turha bonus feat, jos voisi edes vaihtaa dodgeen tjtn), 3 weapon focus, 4b weapon specialization, 5 point-blank master, 7 breadth of experience, 9 clustered shots, 11 rapid shot, 12 6b manyshot.

Jos tämä on jonkun mielestä huono idea, yrittäkää puhua mut ympäri ja ehdottakaa jotain muuta. :)

Veltzeh

Ultimate Magic ja eräs alkemisti

Niin, uuden nastan kirjan alkemistiosiosta sivuilta 19-20 löytyivät arkkityypit Mindchemist ja Vivisectionist. Jos ei haittaa, lisään ne Nierolle. Ensin kuitenkin hieman syitä noiden valitsemisesta, jotten tarjoa sikaa säkissä:

  • Mielikemisti korvaa myrkyttelyt kasalla yleishyödyllisiä kykykikkoja. Älykkyysbonus knowledge-heittoihin tuplaantuu mm. Tämä siksi, että myrkyttelyä en ole päässyt vielä harrastamaan, mutta kaikki taitavat luottaa Nieron kykyyn onnistua kykyilyissä. Esimerkiksi siihen disable deviceen voi nyt ottaa bonusfeattinä Skill Focuksen discoveryn sijaan.
  • Vivisectionist näyttää hurjalta, mutta jos olen ottamassa kaverilla piakkoin uuden parin käsiä ja tietoisen kasvaimen, niin lihallinen itsetutkiskelu ei liene poissa kuvioista. Sneak attack on tietty se pääsyy. Jotenkin noiden demonien ihan alle on päästävä, nyt kun ei ole Sujiuta lataamassa viinellistä nuolia joka toisen mörmön naamaan.
  • Internal alchemist olisi myös vinkeä vaihtoehto, mutta se on niin taolaisen wuxia-kemistin oloinen, että voisi toimia paremmin hahmolle jonka shtickki ei ole hiljalleen etenevä kemikaaliaddiktio. Selvää Jade Regent-kamaa chirurgeonin kanssa.

Siipiä en kyllä ota, koska tätä kampanjaa ei ole kirjoittanut Cronenberg. Tai epämuodostunutta kaksosta, koska Craveniakaan ei pelin puikkoihin päästetty.

Ja sitten vielä simppeli juttu: Mindchemist korvaa Nieron mutageenin cognatogenillä, joka siis on kuin hyvä kaksonen edelliselle: Fyysiset statit kärsivät mentaalisten kasvaessa. Nieroa joutuu siis kirjoittamaan jonkun verran uusiksi, koska muuten Puukon hulkihtavat sekoilut on vähän vaikea selittää.. Ei mitään radikaalia, riittää että eka valitsemani discovery korvataan mutagen discoveryllä.. En käyttänyt vanhaa discoveryä kertaakaan, joten saa mennä menojaan minun puolestani.

Voidaan puida neljää kättä ja Multiweapon Fightingiä joskus toiste. :D

-Muser

Lisää sääntökysymyksiä NiTelle

Onko hahmonluonnissa voimassa joku semmonen rajotus, ettei saa käyttää kun tietyn osan rahoistaan yhteen esineeseen? Ja jos on, päteekö tää myös, jos esineen tekee ite? Eli onko mahdollista järjestää +4 stattiesine tässä vaiheessa peliä?

Toinen ja kolmas: onko mahdollista alkaa keräämään Healer's Touch-achievement-feattia? Jos on, onko sinne mahollista saada ennen pelin alkua pankkiin jotain? -Gastogh

Ei tommosta rajotusta taida missään olla. Eiköhän tuommoinen vehje ole mahdollinen. Vähän bore, mutta minkäs teet.

Healer's Touchiin antaisin tällä tasolla 200 pistettä pohjalle, saman minkä lupasin jo aiemmin Jussille jos Mogashi lähtee metsästämään History of Scarsia. -NiTessine

Gamesmastering, Placing Treasure:
Table: Character Wealth by Level can also be used to budget gear for characters starting above 1st level, such as a new character created to replace a dead one. Characters should spend no more than half their total wealth on any single item. For a balanced approach, PCs that are built after 1st level should spend no more than 25% of their wealth on weapons, 25% on armor and protective devices, 25% on other magic items, 15% on disposable items like potions, scrolls, and wands, and 10% on ordinary gear and coins.

Derp, siinä. -Muser

Ja entäs se ilmeinen kiertokikka: pidetään alkurahat taskussa ja lumotaan esine kuntoon vasta pelin alettua? -Gastogh

Mikäs siinä, mutta se syö tietysti aikaa. -NiTessine

Bardin versatile performance

Sääntökysymys joka ei ole välittömän relevantti mutta saattaa tulla esiin jos pitää tuoda kehiin varahahmo kuolevan tilalle: miten toimii Bardin 'Versatile performance'-kyky?

Siteeraus: "At 2nd level, a bard can choose one type of Perform skill. He can use his bonus in that skill in place of his bonus in associated skills. When substituting in this way, the bard uses his total Perform skill bonus, including class skill bonus, in place of its associated skill's bonus, whether or not he has ranks in that skill or if it is a class skill. At 6th level, and every 4 levels thereafter, the bard can select an additional type of Perform to substitute." Huomatkaa, että tuossa sanotaan, että se voi käyttää tiettyä _bonusta_ jonkun toisen sijasta sen sijaan, että käyttäis jotain toista _taitoa_ toisen sijasta.

Eli; 1. Mihin tuo "including class skill bonus" viittaa? Johonkin noista varianttiluokkien keräämistä bonuksista, jotka antaa puolet bardi-leveleistä johonkin taitoon? Ja 2. Vaihtuuko tuon kyvyn kanssa se taito, jota milloinkin käytetään? Kyvyn wördaus antaa ymmärtää, että kyseessä on bluffatessa yhä edelleen bluff-check, eikä perform-check. -Gastogh

1) Käsittääkseni class skill bonus on se +3 joka tulee class skilleihin kun niihin ottaa rankkeja.
2) Taito ei vaihdu, ainoastaan bonus. Täten esim. jos sulla on Bard jonka CHA on 18 ja perform (oratory)ssa on kolme rankkia (eli +4 abilitysta, +3 rankkia, +3 class skill bonus = +10 bonus) voi heittää sense motivea +10 bonuksella vaikkei siinä olisi yhtään skill rankkia. DM korjatkoon jos olen väärässä. -Zathow

Joo, noin mäkin sen luen. Ja jos muuten nyt pelin alettua pistettäis toi hahmosäätösäie kiinni ja alotettaisiin uudet aiheet tänne sivun yläpäähän, kun tätä ei oo enää kaikkein näppärintä selata. -NiTessine

A fine idea. Tässä vielä pelin kirjoittajien selvitystä tuosta bardin kyvystä. Zathow on oikeassa, toimii juurikin noin. Taitaa muuten olla vanilla-bard ainut, jolla on tuo taito. Varianttiluokat korvaa sen poikkeuksetta jollain toisella, usein huomattavasti vähemmän vängällä, kyvyllä. Muser

Hahmosäätö ennen pelin alkua

Säätö alkakoon! 20 pisteen point buy.

Muser: Niero, ihmisalkemisti (-kelmi 1) Varisiasta
Zathow: Kailn, puolituissorcerer, paennut orjahovimestari
Korgull: mwangilainen ranger
Gastogh: Sujiu, puolihaltia, jousiampuva taistelija
Veltzeh: Malje, puolihaltia, oraakkeli, kolonisti

Mun hahmolle voisi sopia taustaksi orjuuttava siirtomaaisäntä (tai -emäntä, kattoo ny). Rotuna puolihaltia, joka ei kai ole ihan tavatonta vaikka chelaxialainen olisikin, eihän? Mikä tahansa paitsi ihminen käy, mutta chelaxialaiset eivät kai yleensä ole muita kuin ihmisiä...
Sääntöteknisesti meinasin kiroukseksi kuuroa tai kielilläpuhujaa. Tai ehkä jopa jotain omatekoista. Mysteeriksi taas sopisi Battle (selvä tapaus, ehkä hieman tylsä), Bones (kutostasolla vois ruveta vehkeilemään omaa zombikatrasta, kunhan muut eivät vedä hernettä nenään epäkuolleista), Heavens (kuulostaa aika hyvältä utilityltä), Stone (viskoo kiviä ja mennään läpi harmaan kiven). Muutkin käynee, mutta nuo kiinnostaa eniten. Mitä taisteluun tulee, niin loitsujen lisäksi voi olla joko etu- tai takajoukoissa, miten vain muille käy paremmin.
~Veltzeh

Joo, kyllä Cheliaxissa puolhaltiakin voi nousta asemaan. Voipa peräti olla jonkun aatelishuoneen äpäräpenikka. En sanois että varsinaista aristokraatin asemaa olis, mutta eipä sitä tuo hahmokonsepti tarvitsekaan. Jos hahmo on Sargavan natiivi eikä just hypänny Cheliaxissa laivaan, anything goes, kun siellä aatelisarvotkin on myynnissä asevelihintaan. Toi Sargava, the Lost Colony on ihan hyvä lukea jos hahmo on sieltä kotoisin. Siinä ei oo mitään pelinjohtajan salaisuuksia (toisin kuin läskimmässä broidissaan Heart of the Junglessa), eikä PDF ole hinnallakaan pilattu. -NiTessine

No, mä oon nyt saanut sen verran katottua sitä summoneria (lue: sen evoluutioita), että voin sanoo että olitte sikäli ihan oikeessa, että Dairhea oli pelattu juurikin semmosena nyt hyvän aikaa (vaikkakin nyt alkaa taiat jo oleen sen verran vahvoja, että itse hahmokin pystyy tekemään muutakin kun sanomaan "Sic, boy!"). Harmi taas on siinä, että tämmönen summoner ois ihan hyvin voinu täyttää Dairhen roolin siinä pelissä, mitä just nyt pelataan, koska suurin osa siitä on ollu kylissä ja linnakkeissa ja luolissa ja temppeleissä dunskausta. Ja sit, just kun siirryttäis ei-kovin-pastoraaliin viidakkopeliin, jossa druidin taidoilla oikeesti olis jotain arvoa...

Hahmopäätöstä tosin helpottaa sekin, että toi summoner on tuon eidoloninsa kanssa mun silmissä aikamoinen yhen hitin ihme. Sen se tekee oikein, muu ei sitten kiinnostakaan. Sillä on tuo Summon Monster-jutska jota en ollu aikonu käyttää sen enempää kun Dairhekaan on luonnon petoja kutsunut, 2 skill pointtia surkeesta listasta, vaivanen taikoja, eikä osaa edes parantaa, ja meiltähän se cleeri ilmeisesti puuttuu, ja kaikkea ei tekis mieli sälyttää sen yhen oraakkelin niskaan.

Hahmoksi näyttää tällä haavaa siis tulevan puolihaltiaviidakkodruidi, kaverinaan tiikeri. Varsinaisen hahmohistorian kyhään, kunhan oon saanut taas palautettua mieleen jotain Varisian ulkopuolisesta geografiasta ja yhteiskunnista.

Kysymyksiä:

-Mitenkä se point buy meni? Kaikki statit alkaa kympistä, 15 pointtia käytettävissä?

-Voiko Improved Natural Attack-feattia ottaa useempaa kertaa samaan hyökkäykseen?

-Onko Rake-kyvyn vahinkonopat erilliset Claw-hyökkäysten nopista? SRD:ssä sanotaan, että ne on periaatteessa claweja, mutta että lisätiedot on annettu kunkin otuksen kohdalla erikseen, ja stattiblokeissa ne on lueteltu erillisinä hyökkäyksinä (tai niinkin sen voi tulkita, I dunno). -Gastogh

Mitä kysäreihin tulee, Gastogh, 15 point buyssa kaikki alkaa kympistä, INAa ei voi ottaa kuin kerran per läimäystyyppi ja rake antaa 2 uutta claw attackia grapplatessa. Ideana on, että iso kissa läimäisee kyntensä kiinni viholliseen ja polkaisee takatassuillaan sen vatsaa, AUH.

Meillä tosiaan on nyt se 3 parantajaa(tai siis, kolme taistelijaa jotka voi parantaa), joten siitä ongelmasta ei ainakaan tarvitsisi huolia. Summoner osaa parantaa eidoloninsa, sillä on alusta asti longspear ja hyvä syy ottaa Arcane Strike, se on erittäin kätevä Create Pit/Spiked Pit/Hungry Pit-loitsujen kanssa(eidolon ottaa push-evoluution ja nauraa vihollisille) ja eidolon saa lopulta fast healingin ja säännöstön isoimman läjän natural armoria, joten se ei ole ainakaan parannustaakka. Minusta druidi on melko väärä hahmo tehdä tähän hätään, kun meillä on ranger(favored terrain, hunter's bond, class skillit), kykykoneita(alkemisti, rankkuri) ja tarvetta raa'alle vahingolle. Skill pointtien vähäisen määrän voi kattaa satsaamalla älykkyyteen ja eidolonhan voi ottaa mihin tahansa(tai useampaan) skilliin +8 bonuksen evoluutiona(jotka voi tosiaan vaihtaa transmogrify-loitsulla tilanteen vaatiessa, vaikka flysta perceptioniin, etc), tehden siitä ekspertin asiassa kuin asiassa, jolloin parille hassulle kykypisteelle ei ole edes tarvetta.

Tee jooko summoner, haluan nähdä vastustajian ilmeet kun jättimäinen lentävä sähkötiikeri(/valas, käärme, kuollut rakastajar) aloittaa taistelun breath weaponilla ja sitten claw, claw, claw, claw, tentacle, tentacle, bite!(6 eveolution points) Ja esitelmöi trooppisista köynnöskasveista sujuvalla muinaiselle azlantilla sen tehdessään(2 evolution points).

Öhm, niin tosiaan, Niero multiclassaa alkemistiksi, jahka taso varasta on ohi(haluan sen trapfindingin). Keskeisenä juttuna mutageenit ja keskisuurella astalolla huitominen. Tekee tosiaan alkemiakamaa tuplanopeudella lopulta, omaksuu beast shape kakkosen, heittää dispellaavia pommeja ja aivan viimeiseksi 5d4 wisdom damage pommeja full attackinä. 4+Int(int on loitsustatti, gimme headbands) skill pointtia, keskiraskas haarniska ja korkea voima löytyy. Loitsulistalla on parannukset, restorationit, kasa buffeja ja polypiloja, ja niitä voi opetalla lisää mistä tahansa kääröstä tai kirjasta, joten loitsukirjat on todellisia aarteita.

Lopuksi, Veltzeh, älä ota kuuroutta, PF:ssä kuurot kuolevat. Tongues(aklo) on varmasti parempi, niin on hauntedkin. Mysteereistä vielä, Battle on eri kiva, koska featit riittää ottamaan esim. Deadly Stroken ja kleerin loitsulistalla on monta hyvää itsebuffia(Divine Power, etc). Toisaalta Bones antaa kanssa monta hyvää taitoa ja sillä on parhaat bonusloitsut. Stonella on kaksi ihan ok spesiaalia(crystal sight ja earth glide), mutta kivien viskominen on tosi tosi tilannekohtaista ja aluksi heikkoa. Heavensissähän on se rainbow pattern-revelaatio? Se on melko tehokas, mutta muut(moonlight bridge, coat of stars) on melkein fluffia. Dweller in darkness ja breaching the gulf tosin saa multa Lovecraft-pisteet! Kannattaa muuten katsoa vielä se lore-mysteeri. Sidestep secret, handybook ja arcane archivist, sekä spontaneous symbology ovat todella hyviä. Wind taas saa kanssa lentonopeuden, näkymättömyyden ja vaikka mitä!

Ihan viimeiseksi(jopas muuten vaahtosin taas), Niteseni, onko tämä traitti, Heirloom Weapon, kosher? Tahdon sen isä-Hjalmarin grosse messerin, se on niin päheä. -Muser

Mitkä kolme ne parantajahahmoo on? Oraakkeli osaa heti, divinisti kun on, rankkuri saa jotain hyvin pientä sitten joskus, mut kuka on se kolmas?

Longspear? Öh. Hahmo ei kerää strenaa, BAB:illa ei juhlita, ja toi Arcane Strikekin antaa vaan damagee, ei osumista. Aika lohdutuspalkinnon näkönen juttu, en tiiä mikä tuota oikeesti ajais kenenkään käyttämään.

Juu, saahan eidolle nuo seittemän hyökkäystä, sitten tasolla 19 - jos kamppis sinne asti kestää. Alussa se kärsii samasta kun druidin AC elikkä mihinkään ei ota osuakseen jos ylimääräsiä hyökkäyksiä lähtee kasaamaan. Tentaclet on halpoja mutta Multiattackia odotellessa niillä hyökkäillään semmosilla bonuksilla, joilla ehkä vois osua panssaroimattomaan commoneriin. Strenaa vois puskee, mutta puolustuksistakin pitäis kantaa huoli ja evoluutiopojoja ei riitä loputtomiin. Siinä kestäis mun havaitakseni koko lailla yhtä pitkään kun AC:n kanssa, jos eidosta haluaa minkään merkittävän taistelijan. Kyllähän se eido lopulta ajaa ohi, mutta AC pysyy rinnalla reippasti keskitasoille asti, varsinkin kun Summonerin taikalistalla ei oo vastinetta Animal Growthille tai Strong Jaw'lle. Arkanistit "spells known"-listoineen näin muutenkin joutuu itkemään monipuolisuutensa perään.

Nuo Pit-loitsut kieltämättä näyttää aika hassuilta, mutta kun näitä isompia mörköjä tulee vastaan, niin ei niiden kanssa kyllä oikein ole mitään asiaa alkaa kilvoittelemaan CMB:n and CMD:n suhteen. Muutenkin aika tilannesidonnainen manööveri; todennäkösesti tulee vaan joku iso ja ruma ja heittää kaikki meidän omat velhot sinne monttuun. Or so I fear.

Skillien kanssa ongelma ei oo pelkkä määrä, vaan laatu. Summonerin taitolista on aivan käsi. Druidilla on se etu rankkureihin ja muihin esim. Survivalin tai Perceptionin käytössä, että druidi puskee Wisdomiaan. Luontotietämys taas saa muuten vaan luontasia bonuksia. Muutkin osaa, juu, mut ei yhtä hyvin. -Gastogh

Muser, joo. Nierolla on sit toi ja Boarded in Varisia? -NiTessine

Nite, joo, näillä mennään.

Gastogh, Nieron alkemiat voi kippaa naapurille infuusioina. Curet, restoraatiot, yms. Tekee muuten potukoitakin tuplanopeudella(swift alchemy).

Longspear oli esimerkki taistelutaktiikasta jota summoner voi käyttää, koska aseessa on reachiä ja eidolon antaa shield bonuksen(+2-+4) kutsujalleen jos sen vieressä tai takana lymyilee. Tietenkään hahmo ei osu mitenkään mainittavasti, mutta saat ilmaista vahinkoa Arcane Strikestä ja loitsulistalla on esim. Greater Heroism ja Haste. Dexaako meinasit sitten puskea? Ja ampua ohi(Precise Shottia ei saa, ellei ole ihminen, kun vasta tasolla 3) tasolle kolme asti ja sitten viitosella saada Rapid Shotin/Deadly Aimin? Kuulostaa kohtalokkaalta.

Eidolonin ei tarvitse puskea strenaa, kun se saa sitä tasonnousujen yhteydessä ja on kuitenkin large(+14 strength), claw attackit on primary attackeja, joten Multiattack tulee kuvaan vasta monella sekundäärillä iskulla. Eidolon saa myös saa kiinteän nousevan haarniskaboonuksen(kuustoistalevelillä muuten 12) ja voi boostia natural armoria paljon helpommin kuin companion, samalla sillä on myös dr 10/alignment(lopulta). Animal companionia on pakko koko ajan buffia ja sillä on myös feat tax(INAt, IUA), koska et anna sille haarniskaa tai Inttiä feattejä varten ja pelaat sitä kuin tankkia. Enlarge personin voi taikoa eidoloniin(ykköstason loitsu) ja strong jaw on lähinnä graavia, koska eidolonilla on samoilla tasoilla niin monta hyökkäystä, jotka on maagisia ilmaiseksi, yms. Mielestäni kiinteät vahinkoboonukset voittaa aina kasan noppia. Sitten se kanssa lentää. Voi olla myrkyllinenkin.

En edes ymmärrä miksi me eritellään eidolonia ja lemmikkiä. Koko luokka perustuu monsuun(tai boostattuun hirviönkutsuntaan), tottakai se monsu silloin on parempi kuin animal companion.

Kun tulee isompia jannuja vastaan, niin sitten kokeillaan jotain muuta. Black tentacles, esim. Minusta tuo vaan kuulostaa hauskalta jutulta johon summoner pystyy. Itseasiassa vain summoner.

Mitäs muuta, no rankkurilla on varmana headband ja aloituswissiä, koska se loitsii wisdomista ja parit sen class abilityt perustuu siihen. Se kanssa saa boonuksia favored terrainista(esim. viidakko, koska viidakko-opas) ja enemystä. En näkisi, että meillä tarvitsisi olla suuria survival ja perception-kertoimia usealla jannulla(roguekin nimittäin pitää perceptionin tapissa, koska ansat). Kunhan jokainen erikoistuu muutamaan omaan juttuunsa.

Tietenkin saat tehdä druidin, it's a free game, en vain näe sen etua tässä. Ehkä Erastilin Inquisitor jolla on Animal Domain ja Boon Companion-featti? Sitten saisit druidin muut puolet(korkea wisdom, lemmikki, paljon skillejä) paitsi massatuholoitsut.

Anteeksi jos tää vaikuttaa riidanhaastamiselta, se nyt on vimonen mikä kiinnostaa, on vain sääli, kun haluat pelata käytänössä samaa hahmoa(ellet sitten pelaa kääpiötä jolla on stone plate, tai wildshape-jannua, pisteet jos pelaat) kolmatta kertaa, vaikka varteenotettavia vaihtoehtojakin on. -Muser

Muser, joo. Nierolla on sit toi ja Boarded in Varisia? Ja tosiaankin, ne pisteostohinnastot, kuten esim. sääntökirjasta katsomalla olisi selvinnyt, näyttävät tuolta: http://paizo.com/pathfinderRPG/prd/gettingStarted.html Scrollatkaa vähän alaspäin. Ja nyt kun katon, on toi 15 aika köpönen, boostataas 20 pisteeseen. Korjaas, Muser, samalla sit Nieron statit uuteen uskoon. -NiTessine

Wohoo, moar points! -Muser

Hmm, kyllä tuo Bones näyttäisi kaikkein houkuttelevimmalta. (Eihän kukaan muu hahmo vedä hernettä nenään?) Lisäksi Haunted on hauskempi tapaus kuin kuurous, joten valitsen sen. (Vaikka en usko, että kuurous olisi niin tappava...)
Alustavasti hahmon tausta voisi olla vaikkapa tällainen: hahmo on jonkun aatelisen chelaxialaissuvun äpärä, joka joutui pakenemaan kotoaan, kun poltergeist alkoi juhlaillallisella mätkiä suvun päätä siankoivella, ja päätyi jonnekin (vaikka Shackles, sieltä tulee ihan hyvä trait), josta on nyt palaamassa. Ja mun ja Zathow'n hahmoilla voisi olla orja-mestarisuhde. ~Veltzeh

Veltzeh, kuulostaa hyvältä! Ajattelin nimittäin omaan taustaani paon syyksi kirjata jonkin maagisen hovissa/aatelitalossa sattuneen "onnettomuuden" jonka seurauksena henkilö X kuoli. Tässä voisi olla jonkinnäköinen hahmojen yhteinen juoni talossa valtaa pitävien pään menoksi joka ei sitten mennytkään ihan niin hyvin -> jouduttiin pakenemaan. Kumpikin olisi siis saman suvun kartanosta lähtöisin joskin sillä erotuksella että sun hahmosi on siellä ylemmässä portaassa ja mun hahmoni on ollut siellä hovimestarina. (Hovimestari on syyllinen lol). Traitiksi tosin aattelin ottaa boarded in cheliax, koska sen saisi helpoiten kirjoitettua taustaan. Jospa tässä juonessa oli mukana kolmas osapuoli joka ei paljastunut ja hankki sitten molemmille paikan Jenivereen että päästiin karkuun? -Zathow

Valmiit yhteydet hahmojen välillä ovat plussaa, kannatan. Kattokaa sit samalla että stoorit ja traitit synkkaa ja kertokaa mullekin että mistä päin maailmaa ne teidän perään lähetettävät puukkojunkkarit ovat sitten peräisin. -NiTessine

Nieron puukkojunkkarit saattaisi tässä vaiheessa olla melko esoteerisia öhköjä, koska Karzoug on vielä voittamatta. Jos sitten lähetät jonkun muun vihamiehet meidän perään, jookos? Appropos, onko Knowledge(Local) muuten tässä kampanjassa Knowledge(Local:Sargava) tai Knowledge(Local:Mwangi)? -Muser

Mulle saa kyllä väittää vastaan, ei se ainakaan automaattisesti rekisteröidy riidan haastamiseks. :b

AC:ta ja eidoa eritellään, koska se on kätevä tapa verrata druidia ja summoneria, ainakin osittain.

Large ei anna +14 strenaa, mistä sä ton numeron sait? Large antaa +8, ja jos maksaa sen kuus lisäevopistettä Hugeks päästäkseen, niin se on +16. Mutta se on sitten joskus, ja se tulee kalliiks. Missasin tuon, että clawit on primaareja, se parantaa niiden käytettävyyttä huomattavasti. Oon aika tottunu näkemään ne sekundaareina.

IUA? Improved unarmed strike? Strong jaw'n pointti ei oo viilata jotain surkeaa 1d6-hyökkäystä hiukan isommaks, vaan nykästä damage 3d6sta 6d6een, tai pitemmälle. Se on tarkotuskin kombottaa INA:n ja jonkun kasvuloitsun kanssa. What we are after is the 12d6 goodness. Se, että eidoon kelpaa Enlarge Person, oli taas sellanen kohta, mihin ei kerenny kiinnittään huomiota. Gargantuan eido muilla plussillaan alkaa jo kyl kuulostaan aika hienolta, mutta se on sitten joskus tasolla käpy; Hugen saa pystyyn jo tasolla 8, mut sitten se vaan tapetaan saman tien, koska pelkkä Con ei riitä, tarvitaan HD:takin.

Rankkuri voi ja saa kasvattaa wisdomiaan, mutta se hahmo ei sen abilityn ympärillä pyöri. Sitä otetaan alussa sen verran, että sitä ei tarvii nostaa (joku +1 tai +2 modifier alussa riippuen tarjolla olevien pisteiden määrästä) ja stattiesineet tiysti kelpaa, mutta kyllä se ennemmin ottaa plussansa primaaristattiinsa, oli se sitten strena tai dexa. Druidi sen sijaan pistää lisäpisteensa wissiin ja ottaa sinne isoimman stattiplussaesineensä. Seison korjaamattomana: muutkin osaa, mutta druidi paremmin. Favored terrain on kätsy ja jos peli tosiaan tulee siellä viidakossa koko ajan olemaan, niin lopputasoilla se voi jopa ajaa druidin ohi. Until then, though... Ja kysymyshän on lopulta täysin kosmeettinen; kuten on nähty, se ei suuren suurta vaivaa vaadi, että Perception tai Survival pusketaan lukuihin, joissa nopanheitto on lähinnä muodollisuus. Druidi vaan pääsee sinne luonnostaan ja ilman tilannesidonnaisutta.

Se, mikä mua tässä eniten vaivaa, on just se, että hahmo olis väkisinkin aika sama kun edellinen. Muhun vaan toisaalta vetoo utility-loitsut, taistelun ulkopuoliset kyvyt ja muut semmoset. Tehokkainta ryhmän kannalta ois kait tehä joku simppeli twin-falcata-faittaava Faitteri nimeltä Adam Oltermanni, mutta se ois vaan niin meh. Kävelee taistelusta toiseen, kävelee vihollisen viereen, ja lyö. Ei edes arssun manööveröintiä, ei mitään. Valinta Power attacking käytön suhteen ois koko lailla ensimmäinen ja viimenen päätös, joka sen tyypin kanssa tehdään.

Asiasta toiseen: SRD:stä löytyy traitteja, muttei juurikaan tietoa ite maailmasta. Onko jossain olemassa sivua, jota vois käyttää hahmohistorian luomiseen? (Pahoittelen paskaa sivuformatointia, en tiedä mitä tää tässä teki. Onko täällä kaks ihmistä editoimassa samaan aikaan tai?) -Gastogh

Ja tosiaan, Veltzeh mua ei ainakaan bones haittaa pätkääkään. -Zathow

Jeesh. Tähänhän saisi Korgullinkin mwangilaisen mukaan niin, että se olisi voinut olla aatelisilla puutarhurina tms., ja olisi siten se kolmas osapuoli, joka auttaa oraakkelin ja taikurin karkuun. Sitten hypätään laivaan, mennään Cheliaxiin (tapaamaan aatelissuvun alkuperäisiä jäseniä, jotka eivät ole kuulleet vielä onnettomuudesta) ja palataan takaisin Jeniveren paluumatkalla.
Tai hetkinen... Zathow, sun idea taisi olla, että hahmot ovat kotoisin Cheliaxista? Sekin toisaalta sopii, eikä tarvitse miettiä, miksi ne olisivat palaamassa takaisin Sargavaan. Mun hahmolle sopisi Get the cargo through paremmin, joten ehkäpä laivalippua vastaan on tarvinnut vannoa, että vie hämärän lastin perille? Ja jos sitten vielä ottaa traitin Rich parents, niin on 1200 aloitusrahaa! Sillähän saa jo maagisen sormuksen. :D
Oraakkelia ja taikuria jahtaavat puukkojunkkarit ovat varmasti ihan sopivia vastuksia.
Gastogh, täältä löytyy jotain luurankoa ainakin: http://pathfinder.wikia.com/wiki/Pathfinder_Wiki ~Veltzeh

Ideana oli juurikin olla Cheliaxista kotoisin jolloin Sargava toimisi lähinnä kaukana olevana pakopaikkana noilta suvun palkkaamilta puukkojunkkareilta, jotka sitten luonnollisesti voisivat olla cheliaxialaisia, varisialaisia tai melkein mitä vaan rahalihasta jota käytetään koska omaa sukua ei sovi (kait) kovin näkyvästi sotkea mihinkään murhiin tai muihinkaan veritöihin.
Jos tähän sotkuun haluaa ympätä muita mukaan niin tottakai! Mä tarvin vaan tota traittia varten jonkun ylempiarvoisen kanssajuonittelijan joka pystyy hoitamaan mun hahmolle kartan Sargavan alueesta ja 200gp:n edestä mundaania seikkailukamaa. Tähän ei puutarhuri ehkä ole se kaikkein sopivin... Oma ajatukseni olisi joku arvoasteikossa ylöspäin pyrkivä heppuli jolla on kyseenalaisia haluja puolituisia kohtaan (muinaisten kreikkalaisten malliin) ja jolla olisi siten resursseja ja motivaatiota hankkia noita traitin tavaroita. Lisäksi tuumin tuota Charming-traittia joka antaa bonuksia bluffiin ja diplomacyyn sellaisia hahmoja vastaan jotka ovat tai voivat olla seksuaalisesti kiinnostuneita tämän traitin omaavasta hahmosta. Kun tähän lisää sorcererin luonnostaan korkean charisman on paletti koko lailla valmis...
Jos tämä konsepti on NiTessinelle OK niin menen sillä, tuostahan vetää jo kaikkea häijyä niskaan. Lisäkysymyksenä vielä semmoinen että voinko ottaa ammatiksi Butler jos päätän laittaa rankin professioniin? -Zathow

Gastogh, 16 strenaa saadaan kun lasketaan yhteen eidolonin saama strength/dex-bonus(katso se class-ability) jota se saa muistaakseni joka kolmas leveli ja sitten se size(large). Strenaan ei tarvitse laittaa pisteitä itse abilitynä bonuksena tai evoluutiona, koska eidolon saa sitä ilmankin. Sen sijaan se voi esim. ostaa kasan hyökkäyksiä tai huitoa kahdella greatswordilla. Tai kuudella shortswordilla, heh. Hugea ei nyt kannata ottaa muutenkaan, koska se ei mahdu mihinkään ja maksaa hitosti evoluutiopisteitä.

IUA oli oma moka, meinasin Imp. Natural Armoria, feattiä joka tulee feat taxina haarniskattomaan companioniin.

Kasa noppia voi näyttää ihan hyvältä, mutta eidolon ei tosiaan tarvitse edes loitsuja päästäkseen samoihin lukemiin pelkällä perusvahingollaan full-attackilla. Kiinteät bonukset voittaa aina pari kolme noppaa. Kysy vaikka barbaariltamme. 12d6 näyttää melko isolta, mutta esim. tiikerin kanssa juokset resurssiongelmaan. Jotta se vois tehdä keskimäärin ton 3.5x12(plus kiinteät vahingot) vahinkoa, tarvitset kaksi loitsua, joista toinen on vitostason druidiloitsu(joten tason 9 cl tarvitaan). Nää on loitsuja joiden sijaan olisi voinut taikoa esim. Baleful Polymorphin tai Insect Swarmin, eikä toivoa että tulee ykkösien sijaan nelosia. Niin joo ja eidolonin strena ja hyökkäysmäärät on tasolla 9 muuten jo jotain älytöntä(5 hyökkäystä, +4 strenaa). Voi kanssa tehdä tripin tai grapplen ilmaiseksi ottamalla evoluution. Tai sitten sen pouncen ja grapplen.

En ymmärrä miksi Eido yhtäkkiä kuolisi, koska sillä on tasolla kasi ensinnäkin armor bonus +6 ja sitten se voi ottaa kolmella evoluutiopisteellä dr:ää ja parilla pisteellä lisää natural armoria ja esim. dexaa. Toki animal companion voi pukeutua haarniskaan, joka antaa about saman verran ac:tä, mutta sen vauhti laskee ja haarniska maksaa.

Valitus faitterista on melko kumma, koska taistelijan valintojen vähyys on vaan omasta mieltymyksestä kiinni. Voi hyvin ottaa parit manuuverit siihen sivuun. Samalla voi olla expertti esim. knowledge(dungeoneeringissä) ja/tai intimideitata. Taistelijalla on varaa tehdä noin, koska kukaan ei odota siltä laajaa kirjoa expertiisejä. Ja minusta argumentti pelkästä taistelusta toiseen kävelemiseen ja lyömiseen on melko falskia, kun "susi syö" ja "sinne tulee flame strike" on sulta melko kuultuja. Jos rajaa druidin vain neljään juttuun, niin kyllä faitteri sen ottaa kiinni. Rankkuri ottaa kiinni ja menee ohi. Rogue ottaa skill focus(umd)n ja nauraa kummallekkin 8+int pisteillään ja hirveällä läjällä vaihtoehtojaan.

Tehokkainta ryhmälle ei olisi tosiaan tehdä yhtä lähitaistelijaa lisää(koska meillä on niitä kohta kolme), vaan joku pystyvä jamppa jolla on a) hauska pelata ja b) joka ei tunnu siltä että sen luokka- ja featti/skilli-valinnat on sellaisia, että pelaaminen tuntuu tilanteen pakottamalta.

Ja hei, katso vaihteeksi sitä Inquisitoria. Se voi tehdä vaikka mitä. Laput silmiltä mies! Pelissä on valtavasti toimivia luokkia. Kokeile vaikka noitaa tai animal domain-kleeriä, jos haluat mielekästä tekemistä. Muser

Mitä tulee vaadittaviin loitsuihin AC:n buffaamisessa, en nää sitä ylitsepääsemättömän isona ongelmana. Kaks loitsua kelpaa kustantaa, ellei niitä tosiaan halua käyttää johonkin muuhun. Noiden Swarmien hienoutta en käsitä, ja BP... no. Tuolla tasolla sen DC ei oo järin ihmeellinen. Oon sitä tässä Riimuherrapelissäkin heitelly monta kertaa, muttei tuu mieleen tapausta, jossa kukaan ois sitä seiviään koskaan mokannu.

Joo, eido saa sitä panssariaan itestään enemmän kuin AC, ja voi puskee sitä helpommin ylöspäin, mutta puskettava sitä oliskin. Kumpikaan ei progaa HD:nsa kanssa täyttä tahtia, ja eidolla on luonnostaan heikompi Con kuin joillain elukoilla, esim. sudella. Jos otetaan se lvl 10 Largeks kasvanut eido, sen luontanen AC on 10+8(nat)+2(+4 dex)-1(size)-1(-2 dex size) = 18, plus sitten mitä dexaa sillä perusmuodolla oli pohjilla. Susi kasvo aikanaan jotakuinkin samaa tahtia, ehkä hieman hitaammin, ja se oli harvinaista herkkua kun sen panssariin joku hyökkäys pysähty. Panssarit päälle vetämällä ois kai päässy parempiin lukemiin, mut joo.

Eido pystyy parempaan pienillä investoinneilla, mutta todettakoon nyt taas kerran että evopisteitä ei riitä loputtomiin, varsinkaan alussa, ja siitä seuraa että kaikki hengissä pysyminen otetaan suoraan vahinkopisteiden selkänahasta. Jos eidon *oikeesti* haluaa *tuntuvasti* parempaan selviämiskuntoon kun AC:n, niin puhe ei ole pienistä investoinneista.

Kyllä se eido > AC, mutta ei niin paljon, että se voittais druidin kaikki muut edut.

Mitä tuohon falskiin argumenttiin tulee, niin siinä en nyt pysy kärryillä. Siis totta kai susi syö. Mitä muuta se voiskaan tehdä? Tuli-iskujen lisäks taas on sotien mittaan keretty tekemään jo herra ties mitä kaikkee muuta; hilitystä, buffausta, the occasional BP jonka kaikki aina seivaa, jne. Tuota "druidin rajaamista neljään juttuun" ja sitä seuraavaa loppuparagraafia en pysty seuraamaan ollenkaan.

Ja taistelujen välilläkin sitä tekemistä on ollu, vaikka myönnettäköön, että tuntuvasti vähemmän kun olin etukäteen luullu. Ei ollu ihan niin erämaan valloitusta peli kun olin luullu, mutta se nyt on historiaa. Jos taas olis pelannu Riimuherrapelissä faitteria tai summoneria, niin sitten ois kyllä väistämättä ollu taistelun ulkopuolella vielä kerpeleen paljon köyhempää.

Inkvisiittoria oon kattonu, mutta e onnistunu lukemaan sitä niin, että se alkais näyttää erityisen mielenkiintoselta. Vaikuttaa olevan paljolti väliinputooja, lähinnä cleran ja paladiinin välille. Keskinkertanen casteri keskinkertasella BAB:illa, class abilityt suurimmalti osalti raavittu kasaan cleran, paladiinin ja rankkurin listoilta. Kombo on uniikki, muttei uniikin kiinnostava allekirjoittaneelle.

Nuo Judgementit varsinkin näyttää olevan lähinnä kustomointivaihtoehtoja johonkin tiettyyn suuntaan, kun jommankumman vertailuluokan kanssa vois mennä kätevästi pitemmälle. Esimerkkinä vaikka tuo Justice-judgement, joka on aivan ilmiselvästi läsnä ainoastaan paikkaamaan keskinkertaista BABia. Lisähyökkäyksiä se tosin ei anna, which sucks. Kyllähän noilla vaihtoehdoilla pystyy sitten mukautumaan tilanteeseen hieman joustavammin, mutta henk.koht. ei se oikein innostusta ruoki. Tää on yleinen ongelma luokille, jotka ei osaa päättää, ovatko castereita vai mättäjiä.

En oo täysin kuopannu jonkun muun hahmon kun druidin tekemistä, mutta se kakkosvaihtoehto eli rankkurikin meni jo. Kattoo nyt vielä kerran kun ei mitään erityistä kiirettä hahmonteon kanssa oo.

Tätä aihetta sivuten: koitin kattoo noita tiedostoja tuolta linkistä, lataus ei ottanu käynnistyäkseen (juu, huomasin sen captcha-palkin siinä oikealla). Toimiiko se muille hyvin? -Gastogh

Knowledge (local: Mwangi Expanse) ja Knowledge (local: Sargava) ovat tietenkin eri skillejä, joista kummastakin voi olla hyötyä. Profession (butler) on OK. Muser, eipäs jaeta warelinkkejä tällä sivustolla. -NiTessine

Ja, no, se mitä saa aikaan taistelun ulkopuolella on enemmän kyllä pelaajasta ja aloitteellisuudesta kuin hahmoluokasta kiinni. -NiTessine

Voiko tätä loitsua käyttää: http://www.d20pfsrd.com/magic/all-spells/b/biting-wind ? Menisi temaattisesti nappiin Stormborn-bloodlinen kanssa ja on muutenkin kätevän oloinen näille alatasoille. -Zathow

Kielletään epäilyttävänä ja asiavirheellisenä (subdual damage lakkasi olemasta osa peliä joskus 2003). Mä näkisin myös että stormbornin teemaan sopii enemmän electricity ja sonic, kun niihin se saa bonaritkin. -NiTessine

Hahmokonsepti vaihtuikin sitten druidista faitteriksi. Joku inspiraationpullahdus antoi käytännössä valmiin hahmohistorian, saatan jopa kirjottaa sen täydessä mitassaan jonnekin fictionpressiin, tms. No, tähän hätään se on täällä nimellä Sujiu. Kun koko homma oli valmiiks kasattu, aloin lukemaan näitä mitä tänne on tehty, ja yleisö kyllä tunnistaa yhteneväisyyksiä Veltzehin hahmoon. No, se on hahmohistorian loppusilauksia ja linkityksiä vaille valmis nyt, joten olkoon. -Gastogh

Mainiota. Sulla on tosin 24 pisteen hahmo kun pisteitä on käytössä vain 20. Also, mistä noi armor-piercing arrow't on? Mä en löydä niitä mistään ja ne vaikuttavat epäilyttäviltä. -NiTessine

Gastogh: no tosiaan meni hahmo ihan samaan suuntaan kuin mitä ajattelin omalle hahmolleni. :D Ehkä mä väsään sitten jotain erilaisempaa. Saa antaa vinkkejä.
NiTe: armor piercing arrow, luulisin.
Zathow: mitenkäs väsätään tuota taustatarinaa? ~Veltzeh

Ookoo. Armor-piercing arrows kielletty, ensinnäkin siksi että ne ovat ihan rikki, toiseksi siksi että ne lisäävät säätöä pöydässä ja kolmanneksi siksi että niistä ei kysytty. Ja vielä jotain fanikyhäelmiä, lol. -NiTessine

Suljiu näyttää melko mainiolta, mutta kannattaa nakella piste tai pari wisdomiin ja intelligenceen. Taistelijalla ei tosiaankaan ole puutetta osumisbonuksista ja vahingosta, mutta mielenlujuus on vähän niin ja näin ja useampi skill point on aina kiva. Päästään kuitenkin tilanteisiin jossa koko ryhmää koetellaan, eikä pieni focus pelasta.

Veltzehseni, meinasit ottaa Bonen mysteeriksi sitten? Jos halajat lähitaisteluun, niin ehdotan bonus-Skill Focuksen vaihtamista johonkin Martial tai Exotic Weaponiin, jossa on reachiä. Tämä onnistuu ottamalla APG:stä vaihtoehtoisen rotuominaisuuden:

Ancestral Arms: Some half-elves receive training in an unusual weapon. Half-elves with this racial trait receive Exotic Weapon Proficiency or Martial Weapon Proficiency with one weapon as a bonus feat at 1st level. This racial trait replaces the adaptability racial trait.

Miksi reach? No, meillä on tässä kaksi rusikoijaa jotka kumpikin ovat tiukasti iholla. Sijoittuisit yhtä tiukasti jomman kumman taakse ja antaisit ohjeita alemmille roduille kantomatkan suoman edun turvin! Kaikkein haltiaimminhan tämä suurieleisyys onnistuisi jousitse, mutta sen saaminen toimivaksi 3/4 babin hahmoluokalla on melko hidasta. Samoin niin vähillä feateillä se on tuskallista aluksi. Reach toisaalta antaa myös taikoa vihollisen tuntumassa ilman liiempää manööveröintiä Muuten taustatarina on hiano ja mysteeri ihan kahjon kiva. Zombeja ja dekadentteja ylimyksiä! -Muser

Epähyväksyttävät esineet oli peräsin Pathfinder SRD:stä, kun mulla ei niitä ite Core-kirjoja ole koneella ollut edellisen romuuntumisen jälkeen. Tätä sattuu noin kerran pari vuodessa. En tiiä, mitkä niistä lähteistä on hyväksyttäviä ja mitkä ei; ilmeisesti mikään fanimateriaali ei käy? Epäkelvot nuolet on nyt poistettu, jätin sen kiltin.

Statteihin sisältyy rodun antama vapaasti allokoitava +2, joka meni dexaan. Pyöräytin noi numerot kahesta tai kolmesta laskurista, ja niiden mukaan ne on oikein as they are.

Noiden hyökkäysbonusten ja damagen suhteen; mä sitä laskeskelin, ja päädyin siihen, että jos meinaa käyttää Rapid Shottia ja Deadly Aimia samaan aikaan (ja aion, kunhan saan tarpeeks leveliä), niin osumisbonus varsinkin alkaa oleen aika ahtaalla. Saatan joutua jopa kasvattaan aseen maagisuutta ihan vaan kasvattamalla plussaa erikoisominaisuuksien ottamisen sijaan, mutta sitä nyt kerkee kattoon kunhan peli lähtee käyntiin.

Williä olin ajatellu buustia ennemmin tuolla alkutraitilla ja Iron Willillä ehkä sitten joskus. Conin kasvatus alkuun ei ehkä ole arssufaitterille se kaikkein kriittisin manööveri, mutta selviääpähän nyt sen hiukan paremmin. Intin kasvattaminen vaikuttaa aika lailla hukatulta vaivalta, tää kaveri ei kerkee ottamaan Skill fokuksia ainakaan ennen tasoa viistoista, sen feat-kehitysohjelma on sen verran tiivis.

Kysymyksiä: 1. Eikö mistään Sourcebookista tms. löydy mitään pitkääjousta parempaa? Jossain oli aikanaan greatbow't sun muut, mutta PF:ssä ei tunnu olevan. Ancestral arms ois ollu hieno ottaa johonkin päheeseen eksoottiseen jouseen, mutta nyt tuli ihan vaan pitkäjousi. 2. Onko komposiittijousen strenaplussaa mahdollista kasvattaa myöhemmin? -Gastogh

Stattien hinnat täältä: http://www.d20pfsrd.com/basics-ability-scores/ability-scores
Ability scoren nosto 18:n maksaa 17 pistettä joka jättää 20 pisteen systeemillä 3 pistettä (20-17=3), joilla ei voi saada kahteen muuhun abilityyn 12 (maksaa 2 pistettä, 3-2=1) ja 14 (maksaa 5 pistettä, 1-5= -4). Tuppauduinpa nyt mukaan vääntämään rautalankaa vääntelyn ilosta. No offence. -Zathow

Kyllähän ne esineet ja semmoiset on tuolla SRD-wikissä lähteytetty, ja tuolta kampanjan sääntösivulta voi kivasti lukea että mikä kaikki on kosher. -NiTessine

Njoo. Saahan sitä vääntää ja ilmeisesti tarvitseekin, kun alkaa tuntua että vitustako mä mitään ite saan selville. Jos ei käy mielessä tarkistaa, että onko point buy-systeemiä muutettu Syystä X tai mitä sääntösivulla sanotaan, niin sitten ei käy mielessä tarkistaa, onko point buy-systeemiä muutettu Syystä X tai mitä sääntösivulla sanotaan.

Dexasta otetaan pojo pois, ja kiltti heivataan. Rahaa vapautuu muutenkin sellasta tahtia, että koko inventaarion vois järjestellä uudestaan. -Gastogh

Syy X lienee se, että varsinaisen D&D:n hahmonluonti oli yks niistä jutuista, mitkä eivät olleet avointa matskua, joten kun joku halusi tehdä oman, itsenäisen ja kokonaisen D20-pelin, sen piti kirjoittaa expataulukot ja ability score generation uudelleen. -NiTessine

Appropos, Archives of Nethys, saitti joka arkistoi PF:n OGL-kamaa muutama viikko julkistamisen jälkeen, uppasi äskettäin uuden Oracle-mysteerin: Juju!. Tämähän on julkaisulähteestä päätellen juurikin tässä AP:ssä vastaan tuleva mysteeri. Näyttää melko temaattiselta kampanjalle voodoohoodoollaan ja voisi sopia vielä paremmin Maljen "aatelinen gone native"-ideaan kuin Bones. -Muser

Sääntökysymys: käyttääkö Rapid Shotin antama ylimääränen hyökkäys täyttä BAB:ia? SRD:n wördaus on vajanainen; "When making a full-attack action with a ranged weapon, you can fire one additional time this round. All of your attack rolls take a –2 penalty when using Rapid Shot." -Gastogh

Joop, jos sulla on vaikka aloitusosumisbonus +5, ni Rapid Shot ampuu nuolet +3/+3. Babin noustessa kuudeksi, iteratiivisen kanssa, se menee tietty +4/+4/-2. Sitten kun otat Manyshotin, attack routine pysyy samana, mutta eka +4 ampuu kaksi nuolta. Featit voi yhdistää Pathfinderissa, 3.5:ssa muistaakseni ei. Lisäksi, toiseen nuoleen pätee Deadly Aim, muttei skirmish/sneak attack, etc. -Muser

Juu, Manyshot löytyy menulta, tosin oma tulkintani sen kuvauksesta on, että Deadly Aimin bonukset tulee molempiin nuoliin. Siellä sanotaan vaan, että Precision-damage (eli SA, Skirmish, etc.) tulee vaan kerran, ja kritit tulee vaan kerran. Ymmärtäisin, että DA lukeutuu noihin "other damage"-bonuksiin. -Gastogh

Niinhän tuossa kirjoitinkin. "Toiseen nuoleen pätee Deadly Aim, muttei..."

Anyhow, kattelin tuossa ettet ole laittanut Suljiulle mitään jumalaa vielä. Jos et meinaa tehdä hahmosta ateistia(joka on kyllä ihan mahdollista settingissä), niin Korvosassa siinnelle neutraalille haltiansukuiselle joko Calistria(kosto, himo, kateus) tai Pharasma(kuolema, kohtalo, uudelleensyntymä) osuvat aika nappiin. Toisaalta onhan Gozreh, mutta nämä osuvat paremmin urbaanille henkilölle. -Muser

Ja mä taas tarkotin nimenomaan että Molempiin nuoliin pätee DA. :p

Thx linkistä. Jumalan valinta tosin on hankalaa, kun kellään ei oo kovin osuvaa portfoliota. Pelkän Favored Wpn-bow:n ettiminen käy urheilusta. Calistria... no. Temperamentti, joo; kateus, mjoo; himo, njoo, mikä ettei; kosto, njaa, ehkä; ailahteleva mielenlaatu, fuck no. Vaikka tuolla riittää liiakskin asti kaiken maailman sodan ja teurastuksen jumalia, niin ainoo asiaankuuluvasti jonkun taidon kehittämiseen keskittynyt jumala oli Irori. Harmi ettei oo edes kunnon jousiampujia sodanjumalien joukossa. Mitä sille arkkityypille tapahtu? Golarionin Artemis näyttää olevan Ketephys, mutta missä on Apollo?

No. Calistria lienee se paras tarjolla oleva, joten otetaan se. -Gastogh

No yksi piirre mikä on helppo sisällyttää henkilöihin, joiden maailmankuvaan kuuluu se, että jumalien olemassaolo on objektiivinen totuus, on tietynlainen sekulaarisuus. Voi neppailla vuoroin sitä, vuoroin tätä jumalaa ja kumartaa/pyllistää vähän joka suuntaan, jos ei tule tietystä uskonnollisesta perinteestä tai yhteisöstä. Esim. varmasti sataman asukkaat uhraavat Gozrehille myrskyisinä aikoina ja sitten taas Abadarille kun juhlitaan kaupungin perustamista. Samalla tavoin sankari voi omaksua tiettyjä jumalan aspekteja, kuten kosto ja ja kateus, kantamatta mukana mitään pyhää symbolia tai kokematta obligaatioita tälle. Esim. Erastil(jonka pyhä symboli on muuten pitkäjousi) on aika olennainen jumala maanviljelijöille, mutta hänen palvontansa on vahvoilla periferia-alueilla ja siellä uskontoon lähinnä synnytään ja kasvetaan, eikä se (välttämättä) ole ideologinen valinta. Samoin sodanjumalille(Iomedae, Gorum, Sarenrae) rukoilu tehdään taistelun aamuna ja illalla palvotaan lähinnä kuppia(siis Cayden Caileania).

Ja voihan olla tapa-uskovainen. Esim. Pharasman palvojat on melko monet tällaisia. Hyväksytään, että kuolema ja sitä seuraava siirtymä ovat väistämätön osa elämää, mutta ei lopulta mietitä asiaa arjessa. Varsinkin kun Pharasman muut aspektit, kohtalo ja ennustukset(varsinkin kun ennustukset ovat Arodenin kuoltua melko epäluotettavia) ovat vähän liian abstrakteja juttuja arkisiksi konsepteiksi. Ei ehdi/jaksa miettiä

Golarionin Apollo saattaa muuten olla joku Empyreal Lordseista. Tommoiset antropomorphisemmat voimahahmot ovat muutenkin ehkä parempi vertailukohta helleenien pantheonille kuin Golarionin "isot" jumalat.-Muser

Sujiu lienee syvimmiltään juuri joku tapauskovainen, jos sitäkään; koko ukon usko kun lähtee lähinnä omasta itsestään ja loppuu samaan. Mutta vaikka hahmo ei paladiini tai clera oliskaan, niin ois se silti vaan niin tylsää heittää sinne jumalan kohalle joku mikä hyvänsä nimi, jolla saattais olla temppeli Korvosassa.

Noista Lordseista on aika heikonpuoleisesti tietoa saatavilla. Erastilin portfolio on aika vieras Sujiulle, vaikka tuossa Perheessä oiskin tietynlaista hyvin istuvaa ironiaa. Alignmenttikin on parin askeleen päässä oikeasta, vaikka se ei niin tärkeä Fighterille olekaan. Hankala tota Calistrialiakaan tosin on vakavasti puolustaa, kun ei silläkään satu kunnolla kohdalleen oikeestaan mikään osa portfoliosta, domaineista, elämänkatsomuksesta, tai edes lempiaseesta.

Tarttis jumalan, jolla on portfoliossa Determination, Self-improvement, Neutrality ja Freedom, ja Domaineina jotain vastaavaa, ja aseena jousi. Can has obscure cult, plox? ;D

Ja pistäkää nyt loputkin jotain hahmoistanne ylös luettavaks, harrumph. -Gastogh

Tässä vois olla jännä pieni persoonallisuuspiirre: Sujiu on lähtenyt viidakkoon etsimään jumalaa, jota viitsisi kunnioittaa. :D ~Veltzeh

Jos hahmo ois pala tai clera ja uskonnollinen, niin mikä ettei. Not this guy, though. -Gastogh

Joo, noi Taivaalliset Valtiaat oli jo tosi obskyyrejä. Siis tosi. Kattelin tuossa Gods and Magicin läpi ja yksi vaihtoehto joka sopisi tohon itsensä parantamiseen ja determinaatioon on Kurgess. Ketephyksen ja tuon kun yhdistäisi, ni päästäisiin lähelle. Ja ripaus Iroria.

Niin, ellet halua palvoa jonkinlaista synkretististä Irori-Ketephys-Kurgess-trifectaa, niin nyt pitäisi valita joku. Hyvä jos näistä on apua.

Haltiajumalista vielä sen verran, että ne paskiaiset tuppaavat olemaan melko xenofobisia, samoin niiden kultit. Melkein helpointa Yuelralin, Alsetan, Ketephyksen ja esim. Findeladlaran(huhhuh) kanssa on jättää ne huomiotta, jos hahmo ei ole Mieranista tai Kyoninista. Kyoniiteille kultit ovat arkipäivää, vähän kuin Kadotetuille ja puolhaltioille joku avosydämminen Desna tai laajalle levinnyt Calistria, mutta esim. juuri korvosalaiselle vaatii melko erikoiset ihmis(tai haltia-)suhteet, että sattuu edes kuulemaan näistä kulteista. Vrt. esim. joihinkin kääpiöiden avioliiton jumalaan tai demoniruhtinas Dagoniin, ei niitä näy missään. -Muser

Papukaijamerkki sanan 'trifecta' käyttämisestä orgaanisessa keskustelussa. Ja onhan noita komposiittijumalia tosin ollukin, muistelen lukeneeni jostain noista viidakkokirjoista, että Sargavassa oli jossain yhdistetty Desna ja joku muu. Mutta no, sopii Kurgess ainakin Calistriaa paremmin. -Gastogh

Shimye-Magalla! Desnan ja Gozrehin kombo. Vähän kuin se Peacock Spiritin sulkakynä, kukaa ei tiedä kuka antaa Shimye-Magallan kleroille loitsuja.

Taitavat kuitenkin olla NG ja CG. Onneksi.

Ja hyvä että löytyi. -Muser

Gastogh: meinasin ihan vaan pientä persoonallisuuspiirrettä (ei siis sitä, että se on koko Sargavan-matkan päätarkoitus), eli hahmo kysyisi "mitäs jumalia te palvotte", jos sattuu olemaan aikaa tms. Mutta näköjään sopivia jumalia löytyi.
Väkersin Maljelle vähän ulkonäköä ja lisää taustaa. Nyt siellä on Kailn mukana ja Zathow vois ehdottaa siihen muutoksia ja lisäyksiä, esim. jotain sille mysteerihenkilölle. ~Veltzeh

Öhm, tausta on siisti! Tosi siisti! Tykkään erityisesti koko vahingon turhanpäiväisyydestä. Voin kuvitella kun kumpikin "sankari" on hykerrellyt tulevan makean kaaoksen edessä ja sitten tajunnut tilanteen vakavuuden yhtenä aaltona. Hienoa.

Olisiko mahdollista saada Maljen kotikartanon paikka selville? Siten olisi helpompi sitoa tapahtuma hahmoni taustaan ja saada selville josko tuo mysteerinen henkilö olisikin Niero tai joku muu ryhmäläisistä.

Muuten, kannattaa harkita tarkkaan negatiivistä Conia. Aloitus-hp:si tulee olemaan todella matala. Vissiinkin seitsemän luokkaa. Samalla saat miinuksen fortitude-heittoihin, joka on omiaan varmistamaan, että myrkyt, sairaudet ja sensellaiset, joita viidakossa tuppaa tapaamaan, tulevat olemaan todella raskaita hahmollesi.

Ennemmin kuin negatiivinen Constitution, mieti esim. Dexterityn, Strenan(onhan Divine favor, Magic Weapon ja Heirloom Wpn-traitti ja 15 nousee jo tasolla 4 kuudeksitoista) tai Wisdomin vähentämistä. Korkea casting stat on tietty hyödyllinen, kysy vaikka Dairhelta, mutta se samalla rampauttaa muun toimintasi. Meidän on kuitenkin selvittävä ennen kuin voimme erikoistua.

-Muser

Joo, vaihdoin itse asiassa Conin ja Wisin paikkaa. Silti Will save on jotenkin kaksi kertaa korkeampi kuin muut. :D
Saa ehdottaa kotikartanon paikkaa, sillä ei itselleni ole erityisemmin väliä. Jossain Cheliaxissa kuitenkin. ~Veltzeh

Jossain Egorianin tienoilla ehkä? Varmaan ei kuitenkaan itse pääkaupungissa, sillä puolihaltioilla Cheliaxissa on se huono puoli, että heitä luullaan usein pirunsikiöiksi, koska kumpienkin piirteet ovat tutun terävät ja silti ihmismäiset. Pirunsikiöt usein tekeytyvätkin puolihaltioiksi tullakseen helpommin hyväksytyiksi yhteiskuntaan. Tästä sitten seuraa käänteän se, että puolihaltiat ovat oletuksena chelaxialaisissa maakunnissa epäilyksen alla. Maaseudulla ei olisi suurta ongelmaa pitää oudon näköistä perillistä näennäisen turvassa.

Korkea Will save on niitä juttuja joita arvostan esim. jopa täyden base attack bonuksen yli. *peukku*

-Muser

Malje on kyllä naamioitunut ihmiseksi, että on sinänsä säästynyt puolihaltioihin kohdistuvilta ennakkoluuloilta. Missäs tuosta pirunsikiöyhteydestä kerrotaan? Tahtoo lukea lisää. ~Veltzeh

Meinaat ettei Maljen valepuku ole pilaantunut kertaakaan? Vaikka, varsinkin suoraan alenevan polven, puolhaltioiden piirteet ovat erittäin helposti tunnistettavissa Golarionissa? Jo pupillit paljastavat henkilön perimän, ne ovat nimittäin melkein tuplasti ihmisten pupillien kokoiset. Toisaalta jos se sopii hahmoon paremmin, niin miksikäs ei? Luulin, että se naamioituminen oli mennyttä aikaa nyt kun Malje ei ole enää perheen keskuudessa.

Pirunsikiöyhteydestä löytyy jonkin verran esim. Cheliax - Empire of Devilsistä, joka on Gastoghilla. -Muser

Millä sivulla?
Kyllä se naamioituminen jäi väemmälle siinä vaiheessa, kun piti paeta. Luulisin kuitenkin, että se pako oli sen verran salainen, ettei siinä kerkeä paljoa ennakkoluuloja kohtaamaan. Ja jos puolihaltiat ovat tosiaan niin helposti tunnistettavissa, niin koko historia menee uusiksi. D: Ärsyttävää, kun ei tiedä, miten hommat toimivat. ~Veltzeh

Kailnin kuva: Severus Snape meets Salvador Dali. x) -Gastogh

-Salvador Dali: esoteerinen taiteilja ja ns. "valtava panomies".

-Severus Snape: juonitteleva, käärmemäinen antisankari.

Joo, peesaan! '''

 DayDatePort daysSea daysKyytiin
Magnimar, Varisia025. Erastus010Niero, Sujiu (kapteeni Kovack, perämies Devers, maahinen Gelik, Ieana, kokki Terillo
Kintargo, Cheliax105. Arodus28
Pezzack, Cheliax2015. Arodus310
Corentyn, Cheliax3328. Arodus711Malje, Kailn (vanki Derindi)
Ilizmagorti, Mediogalti Island5116. Rova211(Sasha Nevah)
Ollo, The Shackles6429. Rova72
Quent, The Shackles738. Lamashan23
Port Peril, The Shackles7813. Lamashan36(puolihaltia Aerys Mavato)
Bloodcove, Mwangi Expanse8722. Lamashan45Mogashi (Ishirou)
Senghor, Mwangi Expanse961. Neth35
Total104 3371

Väsäsinpä tällaisen. Silmäilin nuo satamien välillä vietetyt ajat, että jos jossain on tarkempi/virallinen aikataulu, niin muuttakaa. ~Veltzeh

Rok rok. Uteliaille tiedoksi, botski lähti Magnimarista Erastilin 25. päivä vuonna 4708, Absalomin laskentaa. Pitänee seuraavaksi laskea, koska se on perillä... -NiTessine

Hoplaa. ~Veltzeh

Ässää! Loistavaa! -NiTessine

Noni, josko ruvettaisiin säätämään hahmojen suhteita vähän tarkemmin? Vai pysyvätkö ne toisistaan tarkasti erossa koko matkan ajan? Malje aikoo ainakin kysellä tyhmiä puolihaltia-NPC Aerykseltä. Tuleeko nyrkistä naamaan? Malje myös varmasti taikoo vettä sen maahisen päälle kerran tai useammankin.
Mitäs Sujiu tykkää muista puolihaltioista? ~Veltzeh

Tjaa. Nyt kun se on päässy pois boksistaan, Sujiu harjoittelenee väen arvioimista jonkin muunkin kuin aseman ja hyödyllisyyden perusteella. Ei sillä oo mitään puolihaltioita vastaan, joskaan ei mitään erityisesti niiden puolestakaan... Mutta sosialisoida tämä ukko ei ainakaan osaa. (Tarkoittaen tällä kertaa ehkä pikemminkin sellasta "-ttu mikä hyyppä"-tyylistä vierastusta herättävää itseilmaisua kun sitä, että se jurottais koko matkan hiljaa nurkassaan.) -Gastogh

Kiitos Veltzehille tosta taulukosta, auttoi aivan saatanasti.

Niero ei ole mikään valtava aateliston ystävä, mutta sillä ei ole onneksi rotupreferenssejä. Näin siis Kailn ja Malje ärsyttävät sitä sosiaaliluokan perusteella. Toisaalta matka on niin pitkä, että mieli varmasti muuten muuttuisi, ellei Niero viettäisi paljon aikaa hytissään tai sopessaa näpertelemässä ekstrakteilla. Toisin sanoen, hahmo viettää kannella kunnolla aikaa vasta Verilahdesta(Bloodcove) lähdettäessä, koska pystyy harvojen uimiskertojen ja jokapäiväisten kannenalaisten lihasharjoitusten(50 PUNNERRUSTA NYT!) sijaan treenaamaan miekoitse. Täten mies alkaa tulla tutuksi ja tutustua muihin aika myöhään. Mietin, että se tuntisi Gelikin magnimarilaisena jo etukäteen ja lyöttäytyisi helposti yhteen ainakin Mogashin ja Sashan, sekä puosun kanssa.

Mistä tulikin mieleeni, onko Suljiu hiljaista sorttia? Kirjoitin hahmoprofiiliini sille sellaisia piirteitä, mutta nehän voi vaihtaa tai käsitellä sellaisena, että jousisankari ei vain välitä/ehdi puhua Nierolla.

Ja se märssypojan outo sairastapaus voi sitten jäädä jokaisen mielikuvituksen varaan, mutta musta siihen sopii hyvin Kailnin luontainen taipumus pistäytyä milloin kenenkin vällyissä. -Muser

Onko täällä suoritettu Talk-sivun ulkopuolista hahmosuunnittelua vai mikä tää Kailnin "taipumus" oikein on? ಠ_ಠ

Sujiu ei yritä olla erityisen hiljaa, mutta ei myöskään tule ensi töikseen esittäytymään käsi ojossa ja Pepsodent huulilla. Sanoisin että se aloittaa matkansa ujuttautumalla laivan messissä käytäviin keskusteluihin hieman jälkijunassa, mutta tulee sen jälkeen toimeen kaikkien sellasten kanssa, jotka ei tieten tahtoen hypi silmille. Viettää ylimääräsen aikansa kannella, siitä saa hyvän sparrausparin ja helpon häviäjän myrskysäiden juomakilpailuihin. -Gastogh

Hahhah, oivaa! Voisin kirjoittaa johonkin noista laivan pitkistä pysähdyksistä jonkinlaisen maissa suoritetun väkijuomannauttimiskohtaamisen, jossa on mukana Suljiu. Lähteekö kukaan muu esim. Ollon satamassa "tutkimaan paikallissävyä?" Jos saisi sellaisen tilanteen aikaan, että hahmot soljuu joten kuten luonnollisesti kampanjan alkuun mennessä yhteen. Tai ainakin suurin osa niistä. Esim, Niero on niin tyhjätasku(ja mieluummin myös esittäytyy sellaisena), että ei melko varmasti lähde mihinkään yläluokan tavernaan, johon esim. Malje(?) saattaisi astella mieluummin. Varmaan tulee kampanjan aikana ajankohtaiseksi pari kertaa.

Ja Gelik ja Sasha koitetaan ainakin saada mukaan.

Appropos, miksi "Sanastoa"-osiossa on Sarenreasta juttua? Miksei Gozrehistä tai Shimye-Magallasta esim? Niin joo ja jos kerran Mogashi onkin Bekyar-pirunsikiö(hell yeah), voisi mwangilaiset etnisiteetit(Ijo, Bekyar, etc) varmaan laittaa tuonne. -Muser

Sarenrae on siellä tasan siks että kopsasin ton pohjan Riimuvaltiaiden nousun sanastosivusta, enkä jaksanu poistaa sitä Sarenraeta. Lisään sinne kyl kaikkea muuta sitä mukaa kun ehin. Ja Jussihan ei ole vielä vahvistanut että onko Mogashi sittenkin pirulainen vai puoliörkki. Vaikka pirulainen olisi omasta mielestäni ehdottomasti päheämpi. -NiTessine

@Muser, kirjota pois. Lisäilen Sujiun profiiliin tähän rustaamiani juttuja kunhan pääsen pois koulun info-koneilta. -Gastogh

Joo, Malje voisi hyvinkin mennä johonkin parempaan tavernaan aina kun pysähdytään jossain, ja voi ottaa mukaan muitakin, joita kiinnostaa välillä "sivistyneempi" meininki. Toisaalta sen saa kyllä suostuteltua tavalliseenkin tavernaan, kunhan ei ole ihan hirveä räkälä.
Se katsoo muiden sparrausta paheksuvasti ja varmaan lähinnä kiusaa sparraajia orisoneilla Kailnin kanssa. :D Muuten Malje varmaan lähinnä oleskelee tai kirjoittelee jossain kannella. Ja heittää takuulla sen maahisen ainakin kerran laidan yli. Se yrittänee opettaa muille (ainakin Sujiulle, Nierolle, Deversille ja Ieanalle) jotain sivistyneitä tapoja jossain vaiheessa (lähinnä vihjailee, että nyt olisi hyvä käyttää kohteliasta kieltä ja on aina selvästi tyytyväinen ja iloinen, jos joku osoittaa tapaedistymisen merkkejä). ~Veltzeh

Devers kyllä viettää mielellään aikaa matkustajien kanssa, mutta Ieana on sen verran syrjäänvetäytyvä että siihen sä et saa yhteyttä. Se viettää aikansa lähinnä yksin ja joskus harvoin kapteenin kanssa. Näkyy hyvin harvoin edes kapteenin pöydässä, vaikka kutsuttu onkin.

Kapteenin kanssa illastamaan pääsevät Kailn, Malje ja Sujiu, sekä änppäreistä Gelik, Ieana ja Aerys, joskin viimeksimainittu tykkää enemmän ryypätä yksin hytissään. Niero taitaa olla liian rähjänen siihen pöytään ja Mogashista nyt ei edes puhuta. -NiTessine

Profiili päivitetty. Mogashista en sanonu mitään kun en tiedä siitä mitään, Kailnista heitin summamutikkaisen arvion tässä käytävän keskustelun perusteella. -Gastogh

Laitoin nyt taustaa ja muuta tauhkaa Kailnin kohdalle, kommentoikaa jos on huomautettavaa. Pahoittelut etten ole käynyt täällä pitkään aikaan; joulu meni töissä ja viime päivät erinäisten yliopistoasioiden parissa. Kailn voisi tosiaankin hengata Maljen mukana satamabaareissa, pääsee hetkeksi ulos laivalta katselemaan muitakin kuin samoja naamoja. Myös 'Sleep'-loitsulle löytynee käyttöä kapakkakierroksella... -Zathow

Onko Trait-bonukset stäkkivää laatua? Tuolla puhutaan yleisistä asiaa koskeviasta säännöistä, mutta Trait-bonuksia ei varsinaisesta listasta löydy laisinkaan: http://www.d20pfsrd.com/basics-ability-scores/glossary#TOC-Bonus -Gastogh

Ei pinoudu, ovat samannimisiä. -NiTessine

Pörrr, voisitko NiTe tulostaa muutaman character sheetin huomiselle? Itse en ainakaan ehdi mikroluokkailemaan tässä. -Muser

Tein vielä yhden pienehkön muutoksen hahmoon, kun peli ei oo kerenny alkaa (nyt äkkiä, omg!); vaihdoin ykköstason featin Additional Traits:iin. Mielestäni uudet traitit on laillisia, mutta haen PJ:n varmistusta tuolle Noble Scion:ille; Korvosahan kuuluu Cheliaxin vaikutuspiiriin, joten ei pitäis olla mahdotonta, että siellä on tavalla tai toisella läsnä yks näistä suurista suvuista. Is it a go?

Edit: joo, huomasin. Pläh. -Gastogh

Hei, Korgull, onko Mogashilla kanssa rankkeja Profession (slaverissa)? -NiTessine

Saanko käyttää osamääriä BABin ja pelastusheittojen kanssa Nieron kohdalla, kuten käytin Kajollakin?

Seuraava hahmo on sitten yksiluokkainen, promise. -Muser

Joo. -NiTessine

Käärmeen Kallo

Hahmot

Entiset

Seikkailut:
Sieluja Ryövärinpuukolle

Kilvan kohti kuolemaa

Seitsemän keihään kaupunki

Hulluuden holvit

Syvät salit suomuisat

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Maailma

Muuta

Mekanismiin

edit SideBar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped