Toivon kilpi on länskruunulainen vallankumouksellinen liike, joka koostuu pääosin opiskelijoista ja työläisistä. Sen johtajat ovat Arael ja Janiven ja sen johtotähdet ovat sankarimme. Toivon kilven turvatalo on entinen Arodenin temppeli Rego Saceron pohjoisella laidalla. Lisäksi porukkaan kuuluvat:

Amaya: tianilainen nainen, joka työskentelee lasinpuhaltajana. Hän on erittäin kaunis ja toivoo joskus pääsevänsä tapaamaan kaukaisia sukulaisiaan Magnimarissa ja Hiekkasärkässä.

Ermolos: chelaxialainen mies, sepän oppipoika ja tavattoman roteva varreltaan. Kävelee lievästi ontuen. Hänen isänsä oli seikkailija.

Fiosa: puolituisnainen. Ammatiltaan palvelija, mutta toisin kuin monet puolituiset, vapaa. Harrastaa orjien vapauttamista ja uskoo lujasti Iomedaen mahtiin.

Gorvio: chelaxialainen mies. Työskentelee setänsä hevostalleilla. Gorvion silmät ovat kirkkaan meripihkanväriset.

Mathalen: chelaxialainen nainen. Entinen satamatyöläinen, joka sai potkut todettuaan työnantajan ja -tekijän suhteen pohjautuvan riistoon ja hyväksikäyttöön. Omistaa kaiken aikansa meditoinnille ja Toivon kilvelle.

Rizzardo: varisialainen mies. Vanttera ja lyhytpinnainen mies, joka työskentelee hanslankarina. Tulee toimeen kaikkien kanssa.

Sclavo: garundilainen mies. Hiljainen mies, joka työskentelee tuomioistuimen kirjurina. Palvoo salaa Iomedaeta.

Tarvi: chelaxialainen nainen. Nokkela ja nopeaälyinen. Työskentelee perheensä korusepänpuodissa.

Vitti: chelaxialainen mies. Kumma tyyppi, joka värjää tukkansa vihreäksi, syö ainoastaan itse kasvattamaansa ruokaa ja tienaa elantonsa puukaiverruksilla.

Yakopulio: naispuolinen maahinen. Työskentelee baarimaijana ja parittajana Murjotun ankeriaan majatalossa. Ateisti, riitapukari.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped