Hahmonluonti

Pelaajat kokoontuvat yhteen keskustelemaan tulevasta pelikerrasta. Joko pelinjohtajalla on valmis visio siitä, minkälaisen pelin aikoo vetää, jonka hän esittelee pelaajille, tai pelaajat ja pelinjohtaja keskustelevat kunnes pääsevät yhteisymmärykseen siitä, minkätyyppinen pelikerrasta tulee. Tuleeko peli olemaan vanhan koulukunnan luolastokoluaminen, jossa tutkitaan raunioita, luolia tai hautoja? Sijoittuuko peli erämaahan? Onko pelin tapahtumapaikkana pieni kylä tai kaupunki? Tuleeko pelissä esiintymään paljon vai vähän taistelua? Miten suhtaudutaan hahmokuolemiin? Kuinka syvät taustat hahmoilla tulisi olla? Onko hahmoista joku kaoottinen tai neutraali, vai ovatko kaikki hahmot lainkuuliaisia? Ovatko hahmot toisilleen lojaaleja, vai saattavatko ne puukottaa toisiaan selkään? Miten hahmot jakavat löytämänsä aarteet? Nämä ja muut tämänkaltaiset asiat tulisi selvittää ennen kuin päästään varsinaiseen hahmonluontiin.

Kukin pelaajista heittää kuusi kertaa 3d6. Nämä ovat hahmon ominaisuudet Cha, Con, Dex, Int, Str ja Wis heitetyssä järjestyksessä. Heittosarjan saa uusia, jos ominaisuusmuutokset ovat yhteensä alle nolla.

Pelaaja valitsee hahmolleen hahmoluokan. Kaikki hahmoluokat ovat normaalisti valittavissa.

Pelaaja saa vaihtaa kahden ominaisuusarvon paikkaa.

Hahmo saa hahmoluokkansa osumanopan mukaisesti osumapisteitä. Ensimmäisellä tasolla hän saa automaattisesti nopan maksimisilmäluvun. Kirjaa myös hahmon kyky osumisbonus ja pelastusheitot.

Magiankäyttäjä ja haltia saavat kaksi loitsua. Ensimmäinen loitsuista on aina Read Magic. Toisen loitsun valitsee pelinjohtaja tai arpa, tai pelinjohtaja voi antaa pelaajan itse valita.

Hahmoluokan erikoisominaisuudet kirjataan.

Hahmolle valitaan suuntautuminen. Hahmo voi olla lainkuuliainen, neutraali tai kaoottinen. Suuntautumisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa onko hahmo hyvä vai paha, vaan kyseessä on pikemminkin Moorcockin tyylinen erottelu lakiin ja kaaokseen.

Hahmo aloittaa 3d6x10 kultarahalla, jolla hahmolle ostetaan varusteet. Pelinjohtaja saattaa haluta rajoittaa joitain varusteita.

Jo kaikkien aiempien työvaiheiden aikana, mutta viimeistään tässä vaiheessa, pelaajan tulee päättää millainen hahmo on luonteeltaan ja ulkomuodoltaan. Ominaisuudet, rotu, varallisuus ja suuntautuminen voivat antaa hyviä vihjeitä tähän, mutta viime kädessä on pelaajan itsensä päätettävissä millainen hänen hahmonsa on. Muilta pelaajilta voi toki saada ideoita. Hahmolle tulee myös valita nimi, joka on äänettävissä ja muistettavissa, eikä ole typerä. Nimi-ideoita voi hakea vaikka tästä Hyborisen ajan nimien listasta.

Millainen tausta hahmoilla on? Ovatko kaikki hahmot samasta kylästä? Vai tapasivatko he vasta? Miten he päätyivät aluelle, josta seikkailu alkaa? Mikä motivoi hahmoja? Äkkirikastumisen mahdollisuus? Vai kenties muinaisten hautojen salaisuuksien selvittäminen? Onko hahmo pyhällä tehtävällä? Vai suorittaako hän miehuuskoettaan?

Kun kaikki pelaajat ovat tyytyväisiä hahmoihinsa, seikkailu voi alkaa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped