Peliraportti, LoF-seikkailut

(:toc:)

Tapahtumat

Tää on viimeinen taisto

Aamuhämärässä sekalainen joukko lähti luostarilta kohti Kelmaranea, viimeiseen koitokseen. Hargk, Dashki ja gnollisoturit kulkivat edellä, keskustellen kurkkuäänteisellä gnollinkielellä siitä miten he tulisivat teurastamaan Kulldiksen gnollit ja herkuttelemaan heidän pennuillaan. Mitä ne hävisivät mielikuvituksessa, ne voittivat verenhimoisuudessaan.

Kuljettuaan jonkin matkaa, Hargk tiuskaisi takana lähestyville seikkailijoille "Kulkekaa ilman rytmiä, tai kutsutte madon".

Kryptinen kommentti ei tuottanut toivottua tulosta, vaan Fenthor ja Burburtep rupesivat marssimaan tahdissa, mulkoillen haisevaa hyeenamiestä alta kulmien. Tätä jatkui muutaman minuutin, kunnes hiekkainen maa yhtäkkiä petti Burburtepin alta ja viisi lonkeroa kurottivat hänen ympärillään, yrittäen kiskoa hänet suureen hampaiden reunustamaan kitaan, joka oli avautunut maahan.

Tomussa kaivautuvat otus kiskoi puoliörkkiä luokseen pontevasti, mutta sen muut seikkailijat kävivät äkkiä sen riuhtovien lonkeroiden kimppuun aseillaan, sivaltaen niitä poikki. Todettuaan makupalansa tavallista vaikeammaksi, hietakaivautuja yritti vetäytyä takaisin maan alle, mutta Amra näki tilaisuutensa ja survaisi Niittäjän, maagisen pitkänmiekkansa, olennon suun keskelle. Haavasta purskahti mustaa sappea ja lonkerot vaipuivat maahan. Gnollit nauroivat pilkallisesti kun puolhaltia veti miekkansa esiin ja pyyhki sen puhtaaksi.

Seurue saapui Kelmaraneen kun aurinko alkoi näkyä itäisten vuorteen takaa ja Hargkin johdolla gnollit lähtivät sen kummempia miettimättä ylös pengertietä kohti markkina-areenaa. Paikalla haisi kuolema, vaikka ruumiit olikin jo korjattu pois.

Kukaan ei yrittänyt pysäyttää heitä kun he astelivat markkina-areenan porteille ja työnsivät kaksoisovet auki.

Vastarinnan sijaan, he kohtasivat pienen otuksen, joka oli kuin puolituinen, mutta monin verroin rumempi. Sen nahka oli kurttuinen ja vihreänharmaa ja sen pää yhtä leveä kuin sen ruumis. Punaiset silmät tuikkivat syvistä kuopista. Sen päässä oli narrin lakki.

"Jank odottanut teitä! Tervetuloa! Tervetuloa! Tännepäin!" pieni hiisi tervehti seikkailijoita, viittilöiden innostuneesti heitä seuraamaan häntä käytävää pitkin. Hargk ja gnollit vilkuilivat otusta epäluuloisena ja viittilöivät Amraa ottamaan johdon.

Päättäväisesti, seikkailijat seurasivat outoa narria, tietäen kävelevänsä ansaan mutta varmana kyvystään voittaa mikä hirviö käytävän päässä sitten majailikaan.

Käytävän päässä oli korotettu areena, jolle Jank viittilöi seikkailijat nousemaan. Areenan ympärillä oli kojuja, katsomo, sekä baari. Myyntikojuista katseli kolme epäilyttävän näköistä ihmistä, katsomossa istui suuri jätti ja baarissa kolme otsolaista joi laihaa olutta. Baarin takana hääri yksisilmäinen gnolli. Rakennuksen toisessa kerroksessa oli toinen katsomo, joka oli tyhjä, ja kolmannessa näkyi kolmen valtaistuinta valvomassa areenan tapahtumia.

Seikkailijoiden ja gnollien noustua areenalle, keskimmäisen valtaistuimen takaa astui esiin suuri kalju mies, yli seitsemän jalkaa pitkä, kädessään valtava kirves. Hänen hartiansa olivat leveät kuin härällä. "Olenkin odottanut teitä. Olen Kardswann, Haaskaruhtinaan airut ja Kulldiksen päällikkö, Kelmaranen herra. Millä asialla liikutte valtakunnassani?" hän sanoi.

"Tulimme tänne tappamaan gnolleja," Amra vastasi lakonisesti. "Tiesinkin tuon, mutta halusin kuulla sen teiltä itseltänne. Vieraani! Viisisataa kultaa jokaisesta heidän ruumiistaan!" Kardswann huusi, astuen takaisin valtaistuimensa taakse ja väistäen Amran ampuman nuolen.

Ensin areenalle loikkasi jätti, joka tarttui suurilla kourillaan lähimpään Hargkin sotureista ja nosti tämän korkealle päänsä yläpuolelle. "Hurvank murskaa!" hirviö julisti, ja käytti ensin nappaamaansa gnollia torjuakseen Fenthorin ruoskan, sitten Amran nuolet. Bouzak kuitenkin varrasti olennon keihäällään samalla kun otsolaiset juoksivat baarista heidän kimppuunsa, haavoittaen Burburtepia piikkinuijillaan.

Taistelu muuttui veriseksi kaaokseksi kun joukko gnolleja ryntäsi vartiotuvasta ottamaan osaa mäiskeeseen ja neljä lisää rupesi ampumaan nuolia taistelijoiden niskaan, haavoittaen vakavasti Hargkia. Salakuljettajatkin ryntäsivät kojuistaan miekat ojossa.

Lopulta areenalla seisoivat pystyssä vain seikkailijat, Dashki, Hargk sekä kaksi tämän sotureista. Ainoa menetys oli jätin nappaama gnolli, ja senkin oli oikeastaan tappanut Amra. Verenhimossaan puolhaltia oli myös ampunut Jankin ovensuuhun sekä baarimikkona toimeen gnollin.

"Kardswann, olet viis hunttia pystyssä Amralle!" Fenthor huusi.

Ryhmä poimi nopeasti mukaan ryöstösaalista ja lähti tutkimaan markkina-areenan syvyyksiä, etsien Kardswannia. Päällikön sijaan he kuitenkin löysivät varusvaraston sekä vankityrmät, joista he vapauttivat kaksi Senaran leijonien jäsentä ja Fellipedin kumppania, pappi Oxvardin ja soturi Andruksen. Lisäksi he kohtasivat Haleenin, Bouzakin ottosisaren, joka oli taistellut areenalla vapaana gladiaattorina. Näin kasvaneena joukko jatkoi eteenpäin.

Pian he olivat putsanneet koko markkina-areenan, kohdaten vain yhden viimeisen ryhmän gnolleja. Kardswann sekä hänen oikea kätensä, flindi Ugruk, olivat kadonneet kuin tuhka tuuleen, jättäen tosin jälkeensä kookkaan arkullisen kultaa.

Lopulta he löysivät nämä areenan ulkopuolelta, Kardswann huutamassa jyrkänteeltä "Undrella, sinä petollinen huora! Ripustan nahkasi kuivumaan tästä hyvästä!"

Seikkailijoiden lähestyessä, Ugruk ja Kardswann huomasivat heidät ja lähtivät hyökkäykseen. Nähdessään Fenthorin ruoskan, Kardswann kuitenkin pysähtyi, ja puolituinen osoitti häntä, julistaen: "Olen Vardishal, ja olen pettynyt sinuun, veljeni! Olet langennut ja astunut pimeyden tielle!"

Kardswann näytti olevan hetken epävarma, mutta huusi lopulta "EI!" ja ryntäsi päälle massiivisen kirveensä kanssa.

Taistelu oli lyhyt ja tyly. Ugruk kaatoi oudolla terässauvoista koostuvalla varstallaan yhden Hargkin gnolleista, mutta Amra lopetti otuksen nopeasti nuolillaan. Kardswannin kirves oli vaarallinen ja iski Burburtepin maahan, mutta sai siitä hyvästä vain Bouzakin keihään keuhkoihinsa. Amra leikkasi tajuttoman Kardswannin pään irti.

Burburtep saatiin nostettua pystyyn Bouzakin parantavilla voimilla.

Jälkipyykki

"Kulldiksen heimo on tuhottu ja heidän johtajansa kuollut. Palaamme kaltaistemme luokse," Hargk ilmoitti, kun ruumiilta oli putsattu kaikki rahanarvoinen. Hänen sotureistaan oli enää yksi hengissä.

"Mainitsitkos aiemmin, että teidän ei tarvitse pitää ei-gnollien kanssa tekemiänne lupauksia?" Amra kysyi tyynesti.
"Orjaroduille ei tarvitse lupauksia tehdä. Jos Haaskaruhtinas niin päättää, Kelmarane hukkuu vereen," gnolli vastasi.
"Jotain tuommoista arvelinkin," Amra vastasi, ja ampui molemmat gnollit niille sijoilleen.

Dashkin primitiivireaktio ja päällekäynti ei yllättänyt ketään ja lyhyen iskujenvaihdon jälkeen Burburtep halkaisi jäljittäjän Kardswannilta ottamallaan kirveellä.

Seikkailijat kävivät tarkastamassa vielä Kelmaranessa sijaitsevan Sarenraen kirkon, joka oli sisältä raunio, vaikka seinät ja katto vielä ylhäällä pysyivätkin. Tuli oli riehunut sen sisuksissa ja lattioilla lojui niin papistoa kuin punapanssarista valaherrain vartiostoakin, selvästi taistelussa kuolleina. Tarkempi tutkimus päätettiin jättää myöhemmäksi.

Bouzak päätti tarkastaa vielä hautuumaan, ettei mikään olisi sattunut ryömimään ylös viimeiseltä leposijaltaan - ja olihan siellä. Karmiva epäkuollut pappi oli kestävä ja löi lujaa luisilla nyrkeillään, mutta saatiin iskettyä maahan ilman enempiä henkilövahinkoja.

Ryhmä palasi Kelmaraneen.

"Mitäs teidän uusille leikkikavereille kävi? Kävikö liian kovaksi kun ootte turpaan ottaneet?" portilla seissyt vartija kyseli virnuillen laiskasti, nojaten portinpieleen ja jauhaen jotain suussaan. Amra löi miestä nyrkillä naamaan.

Kun Almah oli saanut tilanneraportin ja uutiset Dashkin petturuudesta, hän antoi seikkailijoille vielä yhden tehtävän - Kelmaranen taannoinen tuho ei johtunut gnolleista vaan suuresta pahuudesta, joka oli ajanut kylänväen hulluuteen ja jonka valaherrain vartiosto oli onnistunut lukitsemaan Sarenraen temppelin alle. Nyt oli aika hävittää tämä pahuus lopullisesti, kunhan seikkailijat olisivat levänneet. Almahilla oli avain, joka päästäisi heidät sinetin läpi kirkon alaisiin käytäviin. Lisäksi, heidän palkkiotaan nostettaisiin 500 kultarahaan.

Päivämäärät

Calistrilin 8. päivä, 4709 AR.

Sivuhahmoja

 • Kaupparuhtinatar Almah Roveshki
 • Dashki, tyly gnolliekspertti
 • Isä Zastoran, Nethysin pappi
 • Fixx, Keldon, Podarn ja Vodrave, Almahin henkivartijoita
 • Trevvis, Utarchus, Dullen, Kallien, Brotis ja Yesper, palkkasotureita
 • Felliped, Tiennäyttäjien killan jäsen, bardi
 • Hargk, gnollisoturi Kolmen leuan heimosta
 • Andrus ja Oxvard, Senaran leijonia
 • Haleen, Bouzakin ottosisar
 • Kardswann, salaperäinen janni, joka johti Kulldis-gnolleja
 • Ugruk, väkevä flind-soturi, Kardswannin oikea käsi

Palkkiot

 • 5005 xp
 • 3'459 gp aarrearkussa
 • ring of protection +1 Burburtep
 • cloak of resistance +1 Amra
 • masterwork chainmail Säilöön
 • +1 dagger Säilöön
 • wand of bull's strength (6 latinkia) Fenthor
 • neljä annosta silversheenia Yksi kpl per naama
 • amulet of natural armor +1 Burburtep
 • cloak of charisma +2 Fenthor
 • slippers of spider climbing Amra
 • splint mail +1 (Oxvardin)
 • potion of cure moderate wounds (3) Burburtep (1), Amra (1)
 • potion of protection from good Säilöön
 • ring of feather falling Bouzak
 • 2 masterwork breastplate (toinen haisee pahalle) Bouzak (1), Säilöön
 • masterwork flindbar Säilöön
 • +1 lawful outsider bane greataxe Burburtep
 • neljä suurta granaattia, 400 gp/kpl Säilöön myöhempää jakoa varten

Senaran leijonat ovat valmiita luovuttamaan menehtyneiden tovereidensa omaisuuden teille kiitokseksi pelastamisestaan. Käytännössä tämä meinaa että Oxvard kuittaa splint mailinsa ja saatte viedä loput. Lisäksi Haleen pyrkii jaolle isosta aarrearkusta, kun itsekin taisteli.

Tuen Haleenin pyrkimystä arkun sisältöön.
Burburtep suostuu. Rahamäärä on muutenkin yli hänen odotustensa.
Kuten myös Fenthor
Joo, vaikka.

Mun mielestä Burburtep vois ottaa myös amuletin, koska se on kuitenkin meidän "tankki" Amralle släpärit ja resistance cloak koska ampuja seinillä ja katossa on kätevää. FF sormus imo Bouzakille, koska se on kömpelin. -Hesmah

Kas, jo toinen Ring of Feather Falling. Missäs tehtaassa ne näitä väsäilee? ;) Fenthorin ehdotus sopii Amralle (Slippers, Cloak of Res). Nappaan tuosta vielä parantavan juoman taskunpohjalle. Yksi granaatti kullekin, rahat viiteen osaan ja loput rojut kirstuun odottelemaan ostajaa tai ottajaa? Ellei sitten Kelmaranesta selviytyneet seikkailijat halua noista jotain (takaisin).-Navdi

Pistinpä tuommoiset ehdotukset. Yliviivataan kun otetaan, kuten nyt olen tehnyt niiden kamppeiden kohdalla, mitkä on otettu. -Deus

Senaran leijonat ottavat kyllä mielellään tuon masterwork chainmailin ja sen +1 daggerinsa jos te ette niille mitään keksi. Almah puhuu niille työstä. -NiTessine

Palaute

Kiitoksia pelijohtajalle. Viimeinkin Kelmaranen sissisota lopussa. Neljä sessiota putkeen samaa on aika jaksamisen äärirajoilla. Hahmot alkavat pikku hiljaa muotoutua, which is nice. Kuvittelenko vain vai onko meillä ollut aika helppoa? -Navdi

Joo, tää on ollut aika pitkä. En ollut itsekään enää ihan parhaassa vedossa, osittain sen vuoksi että jossain session puolivälissä iski armoton jysäri. Kyl teillä on ollut melko helppoa. Johtunee osittain kai siitä että mä en näköjään koskaan konvertoinut perusgnollia vaan ne on kaikki olleet normaaleja MM3.5-otuksia. -NiTessine

Senaran haukoista tuli mieleen; meidänkin ryhmä tarvitsee päheän nimen. Heitän pari ehdotusta: Kelmaranen Haukat, Kelmaranen Sudet. -Navdi

Jaa niin. Pelitarinoita sessioista, joissa on itse ollut mukana pelaamassa on aina kiva lukea. Toivottavasti Jukka jaksaa jatkaa noiden kirjoittelemista. -Navdi

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped