Vanha luola

Lyhytseikkailu robin hoodin hengessä, alhaisfantasiaa. Käyttäen Fantasiapeli 09:n sääntöjä, as is.

Seikkailijamme ovat liittyneet Vanhan valan ritarin, Gabriel Kaukokatseen, joukkioon, joka tekee matkaansa kohden kapinallisten leiriä. Matkaa tehdään melko hitaasti ja aivan kuin etsien jotakin. Eräänä päivänä Gabriel tapansa mukaan lähettää hahmot tutkimaan epäselvää merkintää kartassaan...

Seikkailu 1-2 polun hahmoille käyttäen Fp09:n systeemiä sellaisenaan.

Seikkailu on ensisijaisesti suunniteltu jatko-osaksi seikkailulle Metsärosvoja vainen

Keskustelu

Sanoisin tämänhetkisellä mutulla (Sope korjannee tarvittaessa) että 1 "taso" on tausta+1 ura. 2 "taso" olisi silloin "tausta"+"ura"+"ura". Tai sitten noi urat on maineita. --V

Komppaan. Ura ja maine on molemmat työnimiä. Kuten myös tausta. Tausta on noista ainoa, joka on ehkä ihan selvä nimenä. Tuo taso-nimitys on vähän sellainen jota jostain syystä karsastan. -sope

GM Ohjeet

AAA - hukkasin pelissä käytetyn version - tässä copy paste draftista, jota muokkasin vielä ennen peliä -- V

Vanha luola

Seikkailu yhden tai kahden maineen hahmoille FP09:n meiningeissä

Alkuasetelma

Vanhan valan ritari, Gabriel Kaukokatse johtaa pientä retkikuntaa kohden kapinallisten leiriä - tai sitten ei. On jo kierrelty jonkin aikaa ympäriinsä. Aika ajoin seikkailijat lähetetään tarkistamaan Gabrielin kartan merkintöjä.

Tämä on yksi sellainen kerta. Ehkä se kaikista jännittävin.

1. Hylätty leiri

Hahmot löytävät jonkin matkaa matkattuaan hylätyn leirin. Vaikuttaa siltä että sitä olisi käytetty ihan muutaman tuntia sitten.

Jos hahmot jäävät tutkimaan, paljastuu kyseessä olevan Jonkinlaisten ryövärien joukkio.

Joukkion pääjoukko palaa kuitenkin paikalle, kesken tutkimisen ja 2.

Muussa tapauksessa siirrytään kohtaan 3.

2. Rosvojoukon paluu

Rosvoja on pelaajien maine per 2.

Rosvon profiili: Käsirysy: 2 Aseet: 3 Havainto: 1 Kesto: 2

Kun pelaajat jäivät himmailemaan, palaa paikalle joukko rosvoja. Nämä ovat sellaisia oikeita, melko armottomia lainsuojattomia - jotka ovat paenneet metsään heitä jahtaavaa Hramin voutia.

Jos pelaajat selviävät rosvoista, siirrytään kohtaan 3.

Jos pelaajat jäävän vangiksi, siirrytään kohtaan 5.

Rosvojen taustojen tutkimisesta saa saavutuksen "Utelaisuus sen kissankin tappoi (havainto)"

3. Vaarallinen rinne

Matka jatkuu syvää rinnettä alas. Rinne sortuu kesken matkan, ja seikkailijat päätyvät joko sen alapuolelle, tai selviävät rinteestä kunnossa. Rinteestä tippuminen on 1 kuntopisteen edestä vahinkoa.

Jos hahmot tulivat tähän kohtaan kohdasta 1, törmäävät he rosvojen tiedustelijaan. Tämä yrittää viivyttää pelaajia yrittämällä käydä näiden kanssa kauppaa (huonosti) - tai taistelemalla näistä ensimmäistä vastaan.

Matka jatkuu vääjäämättä kohtaan 4.

4. Rantarosvojen jäljissä

Tämä kohtaus jakaantuu kahtia sen mukaan, miten pelaajat toimivat kohtauksesa 1. Jos hahmot tulivat suoraan eteenpäin, kohta a, muuten kohtra b

Tässä kohtauksesa on rikottu laiva tai vene maissa.

4a. Ystävät hädässä ?

Paikalliset lainsuojattomat, ovat yllättäneet pienen seurueen, joka on hätää kärsimässä kohdattuaan rosvojen koko joukon. Seureesta on enää elossa vanha mies Cagliostro, Kauppamies Gunnar ja tämän tytär Camilla. Jos pelaajat pelastavat kauppaseurueen rosvoilta saavat he saavutuksen "Teiden ritari (taistelu)".

Jos pelaajat eivät osallistu tilanteeseen (rosvojen ehdotuksen mukaisesti) ei seuraa mitään.

Kummassakin tapauksessa siirrytään kohtaan 6

4b. Kuin sudet haaskalla

Pelaajien hahmot tulevat surulliselle paikalle. He todistavat rosvojen jälkeensäjättämää hävitystä. Useita kuolleita ja yksi henkihieverissä makaava apua huutava nuori neito. Neito on veren peittämä ja rääsyissä. Tätä piirittää kaksi haaskaa tutkimaan tullutta karhua (tappelus 10, kesto 8) Jos hahmot pelastavat neidon, saavat he saavutuksen "teiden ritari (taistelu)"

Jatkuu kohtaukseen kuusi

5. Kohden alajuoksua.

Pelaajien hahmot vanginnut rosvojoukko kuljettaa nämä kohtien 3 ja 4 ohitse kohden joen alajuoksua. Rosvot leiriytyvät päivää myöhemmin joen alajuoksulle erään kallion viereen. Kun eräs rosvoista väittää nähneensä basiliskon vedessä - päättävät nämä ottaa porukalla hatkat, jättäen pelaajien hahmot vapauttamaan itse itsensä ennen pelottavien äänien rantautumista. Palatessaan yläjuoksulle, saavat hahmot toisen tilaisuuden pelastaa Camillan (kuten kohtauksessa 4a, mutta vain yksi karhu on jaksanut enää jäädä haaskalle)

Jatkuu kohtauksen kuusi.

6. Peitelty laituri

Hahmot löytävät syrjäisen joenpoukaman - jossa on vanha kivinen laituri. Laiturista voi vielä lukea heikosti "Ilyan·parok". Laiturin päässä on pieni kivinen ja osittain sortunut torni.

Jos hahmot lähestyvät tornia heitetään nopalla havaintoa. Jos hahmot epäonnistuvat, ammutaan heitä jousella. Jos onnistuvat, huomaavat he jousimiehet (4kpl) mäen yllä juuri ajoissa.

Hahmojen suojauduttua voivat nämä joko 1. päättää taistella ->7 3. päättää palata takaisin ->8

Jos Cagliostro on pelaajien matkassa, katoaa tämä tässä vaiheessa savupilvenä ilmaan.

7. Taistelu jousimiehiä vastaan,

Jousimiehet ovat punakaapuisia, viisauden temppelistä karkoitetun Kyyn sisarkunnan (miespuolisia) vartijoita. Vartijat pyrkivät ottamaan hahmot elävinä vangiksi, jotta paikalla olevat sisaret pääsisivät tutkimaan tilannetta. Sisaret eivät ole kapinallisten puolella - vaan itseasiassa näitä ja käskynhaltijaa vastaan. Sisarkunnan tavoitteena on löytää paikan päältä todisteet käskynhaltijan (ja siten valtiaan) sukulinjojen tekemästä vallankaappauksesta Valtias Ilyan aikaan.

Temppelivartijoita on yhteensä pelaajien maineen verran Jouset 3 Tappelu 4 käsirysy 1 kesto 2

Jos hahmot onnistuvat peittoamaan jousumiehet siirrytään ratkaisuun 9a.

Jos hahmot jäävät vangiksi, siirrytään ratkaisuun 9b

8. Hramin vouti

Alajuoksulla hahmot yllättää Hramin vouti. Tämä ja tämän 20 ratsumiestä ovat jäljittämässä rosvojoukkoa. Koska hahmot vaikuttavat epäilyttävältä - ottaa Julius hahmot kiinni - ja pakottaa nämä opastamaan itsensä kohden sitä paikkaa josta nämä tulivat.

Jos hahmot suostuvat, vyöryttää vouti väijytyksen ja siirtytään ratkaisuun 9b.

Vouti lähettää tiedustelijan tutkimaan asian, ja tämä palaa sanoen ettei siellä ole mitään muuta kuin vanha luola. Havainto heitolla voi havaita tiedustelijalle ilmestyneen suuren rahamassin.

9. Ilyan salaisuus

Hahmot löytävät polun takaa vanhan pienen luostariluolan. Luola on monessa suhteessa hyvältty ja ränsistynyt.

Luolassa on vanhan sankarikuninkaan ja valtiaan Ilyan hautapaikka ja tämän ruumis. Ruumiin päällä on Ilyan panssari, joka on tavattoman keveä suomupanssari, tuntemattomista suomuista.

Ilyan panssari kantaa Türingin suvun sinettiä. Seinäkirjoitus kertoo salamurhatun Suurkuninkaan mahtavista teoista unohdettuna aikaan.

9a. Cagliostron vankina.

Hahmot pääsevät paikalle kun Cagligostro on vanginnut kaksi naispuolista viisauden temppelin papitarta (kontaktit tai katutieto heitto paljastaa tämän kyseisen kultin nykyisin valapatoksi). Cagligostro yrittää lahjoa hahmoja poistumaan paikalta. Jos nämä eivät suostu, pyrkii cagligostro päihittämään nämä miekkamittelössä (miekkamies 3, kunto 3). Jos cagligostro on häviöllä - vetoaa tämä herrasmieskunniaan ja antautuu. Jos tähän ei suostuta - vie cagligostro hengen itseltään teatraalisesti (ja ei oikeasti)

Cagiostron peittoaminen, mutta pakoonpäästäminen tuottaa saavutuksen "Vanhan luolan miekkamestari (miekkamies)"

Jos hahmot vapauttavat sisaret eivät nämä kerro tarkoitusperiään. He kuitenkin vannovat taistelevansa käskynhaltijaa (ja tämän sukua) vastaan. Sisarten vapauttaminen tuottaa maineen "Uuden ajan äänen etsijä (kontaktit)"

9b Sisarten vankina

Kuten 9a mutta Cagligostro ensin tiputtaa sisaret nukutusnuolilla.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped