Katanavampire!

Vili: Mun ainoat kosketukset tähän [surullisen] kuuluisaan ja [idiottimaisena] pidettyyn genreen on yksi pelikerta Kotkassa ja IMP/Vampir testipeli Helsinkiläisten ja hyvin eri taustaisten pelaajien kanssa. Tästä lähtökohdasta en oikeastaan tunne genreä kuin pahalta maineelta - mutta olisi silti kiinnostunut vetämään yhden tälläisen kertapelin - kunhan premissin saisi riittävän kasaan

Milloin tehdään hahmot? :) -Jere

Vili: kts alla.

Mitä

In

 • Katanat
 • Aurinkolasit ja mustat pitkät takit -Alvan
 • Moottoripyörät
 • Fosforiräjähdenuolet komposiittijousessa
 • Mauttoman ylilyödyt hahmot (hahmonluonnin pisteiden rajoissa)
 • Kirjaimellisesti otettava ja pyhä metaplot, jonka on oltava niin kuin kirjassa tai muutoin olet idiootti
 • Huumori (jos se ei tule ylläolevasta esille)

Out

 • Soveltaminen ja yllätyksellisyys
 • Pelinjohtajan tiedot - pelaajan oletetaan tietävän *eniten* omasta klaanistaan, fluffistaan jne.
 • 2000-luku
 • Trikoot, jokin raja tähänkin pitää vetää.
 • Nillitys

Säännöt

EPH:sta

Jos EPH:lla ei ole virallisen kirjan mukaisia statteja, on kyseessä aina ei-kukaan, ja sen päihittäminen onnistuu normaalisti yhdellä testillä ilman kierroksia jne.

Jos taas statit löytyy kirjasta, käyttäytyy EPH kuten pelinjohtajan pelaama PH - ja pelinjohtaja yrittää (kirjan stattien ja sääntöjen puitteissa) huijata ihan samalla tavalla systeemiä, kuin pelaajatkin.

Vampire the Masquerade revised as given + klaanikirjat+ tämä sivu.

Talon lisät:

 • Tilaneessa esiintuotu katana laskee kaikkie sosiaalisten haasteiden vaikeutta yhdellä.

Asetelma

Vili: 1. Kaikki tapahtuu tietysti... Berliinissä? Nykissä?... Kairossa? Jossain totaalisen FLUFF-kaupungissa, kunhan saan sen kirjan luettua uudestaan.

Vili: 2. Kaikki tapahtuu Gehenna-kirjan fluffilokaatiossa ja gehenna-kirjan aikana? Olikohan mulla tota kirjaa...

Hahmonluonti

1. Tarvitset klaanikirjan. Osan niistä voi lainata Vililtä. 2. Tee karkea konsepti tuohon alle 3. Kun konsepti hyväksytty, tee hahmo VtM:Revised ja klaanikirjan mukaisesti.

Karkeat konseptit

Keskustelu

Keskusteluun värejä vaan nimmariin kiitos ;-)

Mitä sä hourit? Mitä risaisempi systeemi, sen helpompaa munchaus. -Navdi
Vili: Niin, no. Jos kaikki hahmot rikkoutuu itsestäänkin, niin mitä rikkomista niissä sitten on? ;-)
Ei ne rikkoudu itsestään, eikä se systeemi oikeasti ole toimimaton niinkuin tunnut uskovan. Se vaan ei toimi ilman vahvaa GM-moderointia. Jos pelaajat saavat vapaat kädet niin kohta ollaankin jo laskemassa näkymättömistä tulevaa massiivi-aggraa. Mihin ilmeisesti pyritkin tällä pelillä. -Navdi
Vili: Out, viides pykälä ;-). Itse pelautun 12 vuotta pääsääntöisesti pelkästään oWoD ST:n eri variantteja, joten en suoranaisesti laskisi itseäni ko. systeemin vastustajiin tai pitäisi sitä toimimattomana. ;-) ;-) ;-)
Kato heti tajusin kerran rupesin jo nillittämään. Ja kerroinko jo Assamite antitribusta, jolla on äänettömyys-aura, moottoripyörä ja hopeoidulla ketjulla varustettu moottorisaha? -Navdi
Vili: ;-) Mä vähän epäilen, että meidän kommunikaatiotavat ei ihan toimi riittävän hyvin yhteen, että voitaisi pelata samassa pelissä. Mutta jos haluat yrittää, niin tuo mainitsemasi on ihan pätevä hahmokonsepti, jos assamite antitribut löytyy peruskirjasta tai klaanikirjasta. Itsehän en muista edes mitä tein viime kesänä, joten pitänee tarkistaa sieltä spekseista ;-)
Älä murehdi, en minä tähän olen osallistumassa. ;) -Navdi
Vili: Harmi. Sun konsepti vaikutti just siltä mistä mua on peloiteltu ;-)
Ja muutenkin, kuka ajaa moottoripyörällä. Muistelisin, että (ainakin jossian sääntöversiossa) polkupyörä liikkuu lujempaa kuin moottoripyörä jos on tarpeeksi potencea ja celerityä.... -Alvan
Vili: Ventruet.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped