(:toc:)

Yleistä

Maailma elää ja aikaa kuluu sekkailuissa X määrä. Koska pelejä pelataan (oletetusti ainakin aluksi) vain yhtä kerralla, voi pelinjohtaja ja pelaajat katsoa paljonko In-Game aikaa seikkailun aikana kului. Tämä aika on sitten seikkailun ulkopuolisten hahmojen käytettävissä esimerkiksi ostoksiin ja maagisten esineiden väsäämiseen. Aikaa voidaan myös edistää pelien välillä, jotta kaikilla hahmoilla on mahdollisuus hoitaa seikkailuiden ulkopuolisia asioita, ja pitää taukoja.

Pelit seuraavat kalenteria, joista nähdään muunmuassa säännöllisten kauppalaivojen visiitit. Kun haluat ostaa jotain mitä ei löydy piskuisesta kylästä (raja 1400 gp), joudut tilaamaan sen joltakin kauppalaivalta tai lähteä itse ostoksille (tai rakentamaan itse). Laivaliikenne Regalporttiin on aika vilkasta, ja kalenterista voi iteroida sopivat lähtö- ja saapumislaivat.

Tämä pätee myös tavaroiden myymiseen. Kylässä on ostosvoimaa vain rajallisesti, eikä jollekkin Gnu Bane Longswordille löydy aina ostajaa. Tämän takia yli 7500 gp arvoisten taikaesineiden myyminen pitää hoitaa muualla, esimerkiksi Regalportissa. Mundaanit kuten Full Platut menevät kaupaksi, joskin on hyvä pitää mielessä, että full platu on mittatilaustyö. (Modaaminen uudelle käyttäjälle maksaa 2d4 x 100 gp)

Pelaajat voivat toki käydä kauppaa keskenään, joka säästää aikaa ja vaivaa. Kaupat voidaan sopia omalla in-character kauppapaikkasivulla.

Hahmon ollessa ostosmatkalla oletetaan, että craftaaminen tai muu ansaitseminen ei onnistu. Mikäli hahmo on ammatiltaan merimies (Profession (Sailor) rankkeja levelien verran), voi hän maksaa matkansa työllä.

Perustavaroiden ostaminen

Jokainen on aina havitellut hahmollensa geneeristä Adventurer's Kittiä. Ihan semmoista ei ole tarjolla, mutta helpottava ostoslistataulukko on varmasti kenen tahansa mieleen.

Craftaus

Craftaaminen pathfinderissa ei enää vaadi kokemuspisteitä, joten siinä on helpompi edetä sääntöjen mukaan.

Materiaaleja maagisen esineen rakentamiseen kuluu puolet ostohinnasta. Rahat pitää käyttää jo etukäteen vaikka itse esineen rakentaminen olisi kesken.

Magic Item Creation PF:ssä on 1000 gp / päivä. Lisäämällä DC heittoon 5 onnistuu rakentelu nopeudella 2000 gp / päivä. Nämä arvot ovat alkuperäisiä hintoja. Eli 3000gp arvoinen miekka vaatii 3 päivää työtä ja 1500 kultaa. Kuitenkin alle 250 gp hintaiset esineet saa rakennettua 2 tunnissa. Tämä on olennaista mm. taikajuomien ja kääröjen kanssa.

DC rakentelussa on 5 + Spell Level + 5 jokaisesta vaatimuksesta mitä et täytä. Heittoon voi käyttää Spellcraftia tai asiaan kuuluvaa craft taitoa (Esimerkiksi Craft Weaponsmithing kun rakentelee taikamiekkoja).

Esim: Xab on hankkinut itsellensä Craft Magic Arms and Armor featin, ja haluaa rakennella itselleen Dagger of Venomin. Puukolla on kaksi vaatimusta: Caster Level 5, Sekä Poison taika. DC normaalisti on puukolle 5 + 5 eli 10.

Jos Xab ei ole 5-tason Caster Level, nousee DC viidellä. Jos Xab ei pysty taikomaan Poison taikaa, nousee DC taas viidellä. (Unohdetaan nyt se, että feat vaatisi sen 5-tason)

Nopan heittelyä ei suoriteta, sen sijaan craftausheitoissa otetaan take 10. Eli DC 10 rakentelu onnistuu käytännössä ilman Spellcraft rankkeja. DC 15 vaatii Spellcraft +5 jne.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped