Kategoriassa Lhazaar -seikkailut

The Investment

17.6.2010 (Hesmah, Deus, PKJedi, NiTessine)

Rikas Lhazaarilainen kauppias Glaselen on tarkastamassa sijoituksiaan saarella vielä useamman päivän ajan. Hänelle nousee akuutti tarve palkata luotettava seikkailijaryhmä joka on valmis matkustamaan. Enempää tietoa hän ei voi antaa ennen sopimuksen ja asiakasluottamuksen solmimista. Sanotaan että vaitiolovelvollisuuden pettäminen tulee johtamaan kuolemaan, mutta lojaaleille seikkailijoille tarjolla on helppoa työtä hyvällä palkalla.

Time is of the essence.

Epilogi

Byroktratian läpi talsittuaan, "sankarimme" pääsivät lopulta Glaselenin puheille. Ongelma oli seuraavanlainen: Glaselen halusi hiljaisesti palkata erään pyramidihuijausta suorittavan maahisen Mönsin ennen kuin huijauksen kohteet huomaisivat tätä. Nerokas moraalisesti kyseenalainen liikemies kun on Glaselenin imperiumille hyvin paljon arvokkaampi kuin muutaman tuhannen kullan tappio.

Mönsin jalanjälkiä seurattiin maahisten kotisaarelle asti, josta hänet löydettiin linnoittautuneena bordelliin pienen koukkauksen ja flyygelin tapaamisen kautta.

Aarteet ja palkkiot

 • Mammonaa:
  • 140 kultaa päiväpalkkaa per naama
  • Kuparinen yksinkertainen täysin merkityksetön (vai onko..?) sormus (1gp)
  • Herttaisen mummon hopea-astiasto (30gp)
  • Kymmeniä litroja olutta
  • Kompensaatiot listatuista kuluista
 • Rojua: Nuijalle en laita arvoa koska esine on kirottu, ei toimi markkinoilla ellei ole oikein hyvä myyntipuhe ja sopiva kohde. Hatussa lähes sama asia, vaikkakin joku rikas maahinen varmasti kiinnostuu esineestä.
  • Seal Cub Clubbing Club +1 Animal Bane Club, +1 morale bonusta osumiseen päiväksi, jos nuijii puolustuskyvyttömän eläimen pennun hengiltä. Kirottu: -2 int, -2 wis, -2 cha.
  • Masterwork Gnomish Bucklever Spear Toimii spearina ja longspearina. Pyörittämällä vipua move actionilla voi vaihtaa aseen reachin 5 ja 10 jalan välillä. Bucklerin ac bonus +1 tulee vaikka aseella lyö, taiotessa sen kuitenkin menettää, koska oletetaan että käsi pitää vapauttaa somatic komponentteja varten. -1 osumiseen jonka masterwork bonus kumoaa. Ei ACP:ta tai ASF:ää. Exotic weapon profiency poistaa osumispenaltyn ja muuttaa move actionin swiftiksi. Jos osumiseen heittää natural 1, terä vapautuu ja painautuu varteen, jolloin asetta ei voi käyttää hyökkäämiseen ennen reachin säätämistä uudelleen. Paino 10 lb.(400gp)
  • The Most Awesome Hat There Is Hyvin suuri, värikäs ja koristeltu hattu joka aiheuttaa hämmennystä paikassa kuin paikassa. Nähdessään hatun humanoidit joutuvat heittämään dc 12 will saven tai ovat fascinated 2 vuoron ajan. +2 diplomatiaan maahisten kanssa. -6 intimidate. (500-1000gp?)
 • Favor!
  • Glaselen on kiitollinen avusta, vaikka ei välttämättä kovin näkyvästi. Tästäkin huolimatta, Glaselen on niitä maahisia jonka ystävä on mielummin kuin vihollinen.
  • Mönsi sai hyvän työpaikan, rikastui eikä hänen ystäviinsä tai häneen käyty käsiksi. Kiitollinen maahinen on nyt Kotkankuurman Glasene's Emporiumin toimiston johtaja ja antaa mielellään konsultointiapua tulevaisuudessa.

Poimin sen 140gp, esineet ei kiinnosta Mureenaa. -xJx
Mummon hopea-astiasto on sitten minulla. -Sneekeri
Arimo kaiketi sitten kuittaa keihään. -NiTessine
Athos nappaa normipalkkionsa sekä tuon 1 gp arvoisen kuparisormuksen. Deus

Kommentit

Pelikerran aikana tuli puhuttua paljon paskaa, hivenen ehkä liian paljon. Mutta siitä viis. Muuten juoni oli oikein maittava, jännät monsut ainakin. Kuvittelenko, vai pyörikö peli hyvin paljon isojen hattujen ympärillä? :P

Never disrespect the hats!!!

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped