Yleisimmät jumaluudet Katapeshissa ja lähialueilla


Abadarin symboli

Abadar, Lawful Neutral
Ensimmäisen Kammion herra on kaupunkien, lakien, kaupankäynnin, kauppiaiden ja varallisuuden jumala. Abadar on kärsivällinen jumaluus, jonka seuraajat vievät sivityksen valoa maailman synkkiin kolkkiin. Jokainen kaupunki ja uusi kylä on merkki Abadarin tehtävän edistymisestä. Häneen yhdistyy myös oikeudenmukaisuuden aspekteja, sillä Abadaria kutsutaan myös Jumalien Tuomariksi, ollen sovittelija ja neutraali osapuoli monissa tilanteissa. Abadarin temppelit tekevät aina läheistä yhteistyötä paikallisen hallinnon kanssa.


Nethyksen symboli

Nethys, Neutral
Taikuuden jumala Nethys pitää taikuutta tärkeimpänä ja arvoikkaimpana yli kaiken muun. Nethys on yhtäaikaa taikuuden molemmat puolet: kyky tuhota ja hävittää olevaa mutta myös mahdollisuus parantaa ja luoda uuttaa. Tämä näkyy myös maailmankuvassa: taikovat olennot ja ihmiset ovat arvokkaita ja tärkeämpiä, kuin ne jotka eivät lahjoista suurinta pysty käyttämään ja käsittelemään. Kuitenkin Nethys ja hänen seuraajansa ovat hyviä liittolaisia kenelle tahansa, taikuus tuo ratkaisun moneen ongelmaan ja haasteeseen.


Sarenrae symboli

Sarenrae, Neutral Good
Auringon jumala Sarenrae on parantamisen, katumuksen, rehellisyyden ja maltillisuuden jumala. Hänen opetuksiinsa kuuluu, että kaikilla olennoilla on mahdollisuus katumukseen ja parannuksen tekemiseen. On kuitenkin olemassa luonnottomuuksia ja elämää pilkkaavia hirviöitä, joille tällainen mahdollisuus ei kuulu, eikä niille jotka hakevat kunniaa kuolemasta ja tuhoamisesta. Näitä olentoja kohtaa Sarenraen toinen puoli, raivokas, nopea ja oikeudenmukainen tuomio. Sarenrae on kuin aurinko, lämmin ja elämää ylläpitävä mutta samalla polttavan kuuma ja armoton. Toisia nimiä Sarenraelle ovat Sarastuksen kukka, Ikituli ja Parantava henkäys.


Lamashtun symboli

Lamashtu, Chaotic Evil
Hirviöiden Äiti on hulluuden, hirviöiden ja painajaisten jumaluus, jonka suojatteja ovat kaikki epämuodostuneet ja muodottomat olennot, jotka matelevat, lentävät ja ryömivät Golarionin pinnalla, alla tai sen taivaalla. Lamashtu oli demoniruhtinas, joka nousi täydeksi jumaluudeksi. Monia hirviömäisiä rotuja ja olentoja pidetään Lamashtun luomuksina, varsinkin gnollit palvovat Lamashtua omana jumalanaan. Muita nimiä Lamashtulle on Demonien Äiti ja Hulluuden Valtiatar.

lista päivittyy vielä

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped