Hylätty luostari


Sarenrae, Ikuinen Aurinko

Aika: 8. Sarenithia

(:toc:)

Luostarin tutkimus

Kolme kulkijaa keräävät tavaransa ja ostavat Zastoranilta alennuksessa olevia taikajuomia tulevaa luostarin tutkimusretkeään varten. Garavel osaa osoittaa heidät oikeaan suuntaan ja kertoa muutamalla sanalla luostarista: se hylättiin samaan aikaan kuin Kelmarane ja on ollut siitä asti pois sivistyksen parista. Almah lähettää heidät nimenomaan tarkistamaan luostaria, jos siitä saataisiin suojaisempi asemapaikka retkikunnalle kuin Sulttaanin Koura.

Noin tunnin kulkemisen kalliosen aavikkomaaaston halki tuo kolmikon luostarin läheisyyteen. He piilottavat vetojuhdan pensaikkoon ja lähestyvät eteläsuunnasta, polku veisi läntiselle seinälle mutta varovaisuus vie tällä kertaa voiton. Eteläseinän ikkunoista osa on hajalla, niistä Malak ja Wincent käyvät kurkkimassa sisälle. Reitin näyttäessä selvältä, he loikkaavat luostariin sisälle, Wincent ensimmäisenä. Tutkija joutuu saman tien katossa väijyneen jättiläishämäkin hampaisiin!

Hämähäkki ei yksin tosin pärjää kolmikkoa vastaan, Malak upottaa miekkansa sen päähän muutaman hetken jälkeen. Wincent selviää säikähdyksellä, arolukin myrkky ei ole päässyt hänen elimistöönsä. He tutkivat läheiset huoneet ja kuulevat, että lähistöllä on hieman elämää mutta jättävät olennot vielä rauhaan. Huoneesta johtava ovi on paksun kasvuston peitossa, jonka kasvun Wincent huomaa kovin erikoiseksi, aivan kuin kasvusto pyrkisi ulos oven läpi. Ovi ei heilahda auki Malakin ja Willin sitä tönätessä, joten he jatkavat toiseen suuntaan.

Pyhä Vardishal ja Viiden Tuulen Ritarit

Vähän matkan päässä nyt tutkituista huoneista löytyy patsas, tosin aiemmin kuulut äänet tulevat siltä suunnalta. Lähistöltä löytyy huonossa kunnossa oleva kirjasto, jonka tutkimiseen kolmikko ei nyt käyty aikaansa. Itäistä seinää seuraten he saapuvat luostarin keskiosiin, jossa on seinille tehtyjä komeita koristeluita, sekä jonkinlainen sisäpiha. Seinän kohokuvioinneissa kuvataan sotureita taistelemassa tulesta ja magmasta muodostuvia hirviöitä vastaan, näkyvillä on on naispuolisen hengen ja mieshengen välinen taistelu, kuvissa Vaskihuiput on kuvattu taistelun taka-alalle.

Kolmikko löytää myös hiljentymiskappelin, jossa on yksi näistä sotureista kuvattuna paremmin, pyhimyksenä. Pian löytyy taideteos, joka nimeää viisi soturia: Kardsvann, Pazhvann, Zayfid, Davashuum ja Vardishal, Sarenraen pyhimys. Nämä viisi tunnetaan Wincentin kuulemissa saduissa myös Viiden Tuulen Ritareina. Kolmikko keskustelee aiheesta lyhyesti, Malak tuntee tarinoita joissa on ainakin joitain samoja elementtejä kuin Wincentin kuulemissa hengellisissä tarinoissa.

Taistelu keittiöstä

Keskiosa ja sen loput taideteokset saavat jäädä odottamaan parempaa tutkimusta, Malak ja William jatkavat takaisin kohti etelää ja ääniä jotka kuuluivat aiemmin. Hiipiminen tuottaa toivottua tulosta, he onnistuvat yllättämään keittiössä metelöivät shakaalikoirat, eli pugwampit. Keittiön lattia on terävien piikkien ja romun peitossa, tehden siitä vaarallisen kulkea halki mutta kolmikko käy silti taistoon riiviöitä vastaan.


Shakaalikoira eli pugwampi

Taistelu on pitkähkö ja haastava, pugwampien epäonnea aiheuttava olemus tuntuu tekevän osumisesta todella haastavaa ja kun päälle ryntää vielä joukko paviaaneja läheisestä huoneesta, on kaaos valmis. Kuitenkin taistelu kääntyy heidän edukseen, pugwampit kaatuvat yksitellen ja vaikka paviaanien alkurynnäkkö oli näyttävä, eivät ne kestä Williamin ja Wincentin edessä. Will ampuu myös pakenevan pugwampin, joka oli selvästi lähdössä hakemaan apua isommasta salista, joka on vielä tutkimatta.

Epilogi: kohti luostarin pyhättöä

Kolmikko palaa kuormajuhdan luokse viettämään päivän kuuminta hetkeä ja lepäämään taistelun jäljiltä. Wincvent selittää vielä tekemistään löydöistä taideteoksien luona ja saa jonkinlaisia vastauksia ajatuksiinsa myös kahdelta muulta. Kuitenkin päätavoite on häätää pugwampit pois, kolmikko tosin toivoo, ettei näitä raivostuttavia riiviöitä olisi enää lisää.

Luostarin pyhättö on kookas mutta huonossa kunnossa, paikoin jopa marmoriset penkit ovat hajalla ja alttarialue näyttää todella huonossa kunnossa olevalta. Kattokruunu on myös pilalla, sinne on viritelty luita ja pääkalloja koristeeksi ja näyttäisi siellä myös yksi pugwampi keikkuvan! Will yrittää ampua kattokruunun alas mutta onnistuu vain kiinnittämään pugwampin huomion, joka kiljaisee hälytyksen, johon useampi vastaava ääni vastaa.

Shakaalikoirien heimo on tietoinen heistä..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped