Kaiken Näkevän Silmän suoja


Ipeqin Haukkaemiiri Haidar Yunan

Aika: 14.-15. Sarenithia

Uusi suunta

Pyhän Vardishalin luostarilla retkikunta lepää ja valvoo kuun valossa loistavaa kaupunkia. Garavel kertoo jatkoa tarinalleen, tällä kertaa päästen tarinan osaan, jossa Rovagug vangitaan ja Asmodeus saa avaimen tämän vankilaan. Aamun sarastaessa kolmikko päättää suunnata kohti Kelmaranen itäpuolisia raunioita, ajatuksenaan hieman rikkoa rutiiniaan. Tämä huomataan hyväksi suunnitelmaksi, Kelmarane on selvästi aktiivisempi kuin aikaisemmin. Joen ylityksen jälkeen he kiipeävät kohti raunioita.

Erakko raunioissa

Rauniot ovat selvästi jäänne muinaisilta ajoilta, vain keskiosat ovat selvinneet vuorten laaksojen kautta puhaltavan tuulen vaikutuksilta. Tuuli tuo mukanaan hyräilyn ääntä, joku on alueella. Heidän tutkiessaan raunioin ensimmäisiä saleja, neljä hämähäkkiä melkein yllättää heidät mutta nopean taistelun jälkeen olennot on tapettu. Hyräilijän ääni lähestyy ja pian he ovat vastakkain erikoisen ihmisen kanssa.

Haidariksi itsensä esittelevä erakkolla ei selvästi ole kaikki kunnossa. Mies on lian ja hiekan peitossa mutta vaatteista näkee, että ne ovat joskus olleet arvokkaat. Mustat hiukset ovat rasvaiset ja silmissään miehellä on erikoinen kiilto. Puheissaan hän on vaikeasti ymmärrettävä, aivan kuin hän ei olisi pitkään aikaan käynyt keskustelua muiden ihmisten kanssa. Haidar kuitenkin tarjoutuu esittelemään Kaiken Näkevän Silmän suojaa kolmikolle, onhan hän tullut hakemaan täältä suojaa. Haidar näyttää heille lattiassa olevan luukun suojan maanalaisiin osiin.

Nethyksen suoja

Maanalainen osio on omistettu Nethyksen ja taikuuden tuhoavalle puolelle, kiviset salit on koristeltu monenlaisilla patsailla ja ansoilla. Wincent pääsee tutkimaan kappelia, jossa on maaginen alttari, Malakin löytäessä epäilyttävän umpikujan. Kun uusia teitä eteenpäin ei löydy, he palaavat tutkimaan yläpuolisia osia. Kolmikko löytää lisää aarteita ja reitin maanalle.

Maanalaisen reitin päästä löytyy kivinen huone, jossa ensimmäisenä ryöminyt Malak joutuu kolmen kuristaja-hirviön hyökkäyksen kohteeksi. Kuitenkin muut ovat matkalla avuksi ja Myrskytuuli repii olentoja kappaleiksi. Hetken levättyään tutkimus jatkuu.

Pyhien kirjoitusten kopioimiseen tarkoitettu huone on tuhottu lähes täysin, Wincentin pettymykseksi. Kuitenkin salista löytyy salaovi, jonka taikuus avaa. Oven takaa aukeaa käytävä, joka on enemmän luonnonmuovaama kuin rakenettu. Käytävässä olevat patsaat esittävät heille kysymyksiä, joihin Wincent vastaa. Käytävässä leijuu lattian tasalla erikoista sumua. Patsaiden takaa aukeaa isompi luola, jonka seiniä koristavat raapustukset ja lattialla leijuu lisää sumua. Sali jatkuu pidemmälle mutta heidän huomionsa kiinnittyy satulalaukkuihin luolan keskiosassa.

Heidän lähestyessään satulalaukkuja, Haidar päästää vihaisen karjahduksen, joka ei kuulosta ihmisestä tulevalta. Sekavan murinan ja puheen aikana miehen olemus alkaa muuttua: hampaat kasvavat, lihakset kasvavat ja miehen ylle kasvaa pilkukas turkki! Heidän edessään seisoo ihmisleopardi, joka käy heidän kimppuunsa!

Yllätys on melkoinen mutta Malak ja Will käyvät nopeaan hyökkäykseen petoa vastaan. Ihmisleopardi lyö julmalla tikarillaan Williä ja valtavan raatelujäljet ilmestyvät sekä Willin että Haidarin kehoon. Malak yrittää kaataa Haidarin jotta heillä olisi helpompi työ taistelussa ja lopulta Will upottaa miekkansa ihmisleopardin nahan halki. Sali hiljenee.

Uusia liittolaisia

Kaiken Näkevän Silmän suojasta löytyy hieman lisää aarteita ja Nethyksen puisia sphinksejä. Kolmikko jättää suojan taakseen ja palaa takaisin luosutarille. Siellä he kertovat kohtaamisestaan ihmisleopardin kanssa. Yöstä Malak huomaa soihtuja lähestymässä luostaria ja huolestuneena syöksyy varoittamaan luostarin asukkaita. Pimeänäkönsä turvin hän lähtee tiedustelemaan ja hänen pelkonsa on tosi, joukko gnolleja lähestyy luostaria! Erikoista on kuitenkin se, että heillä on soihdut ja ne eivät yritä piilottaa itseään.

Luostarilla valmistaudutaan taisteluun, jota ei kuitenkaan synny gnollien saavuttua. Gnollien johtaja kertoo olevansa Harg, jonka on lähettänyt Kolmen Leuan heimon Narg. Gnollit ehdottavat yhteistyötä Kelmaranen gnolleja vastaan. Samassa Dashki ryntää pimeydestä ja huutaa, etteivät gnollit ole tulleet taistelemaan. Gnolliekspertti on hämmentynyt siitä, ettei tilanne olekaan uhkaava. Will on puhemiehenä ja keskusteltuaan Garavelin ja Almahin kanssa, he suostuvat yhteistyöhön, kunhan gnollit eivät leiriydy luostarille. Harg toivoo, että he voivat tappaa Kelmaranen gnollit ja syödä heidän pentunsa yhdessä, gnollit poistuvat yöhön. Dashki jää kahden tulen väliin, lopulta lähtien gnollien perään kun Will pyytää tätä katsomaan mihin gnollit tekevät leirinsä.

Almah esittää kolmikolle ajatuksensa, gnolleista voi olla hyötyä mutta kun Kelmarane on vapautettu, tulee nämäkin gnollit tappaa. Sama koskee Dashkia, jos tämä valitsee gnollit heidän ohitseen. Wincent on hieman yllättynyt kauppiasprinsessan ajatuksesta mutta Almah on varma ajatuksestaan ja sen oikeudesta.

Epilogi: Demoni

Aamusta kolmikko suuntaa tapaamispaikalle, jossa Dashk ja Harg joukkoineen liittyy heidän mukaansa. Gnollit suuntaavat aiheuttamaan kaaosta muualle kaupunkiin, Malak haluaa suunnata taistelumarkkinoille vapauttamaan vankeja. Hiiviskely raunioissa jää kesken kun he törmäävät kolmeen gnolliin, päättäen tappaa nämä kolmikko ryntää esiin kauppakillan rakennuksen tienoilla. Gnollit eivät ehdi juurikaan reagoida vaaraan mutta jokin hyppää kadulle, liittyen taisteluun.


Demoni

Vuohimainen olento, demoni, ryntää Wincentin päälle ja on jyrätä tämän katuun sarvillaan. Malak siirtyy kohtamaan ulkopuolisen, Willin tehdessä silppua gnolleista ja näiden lisäjoukoista. Demoni vahingoittaa Malakia ja tämä joutuu siirtymään kauemmaksi demonista, joka käyttää tilaisuuden hyväkseen ja kutsuu toisen kaltaisensa taisteluun. Alkuperäinen demoni kaatuu Willin iskuihin mutta kutsuttu on vahvempaa tekoa, sen nahka ei lävisty ja vaikka Malak kuinka yrittää saada sen pysymään selällään maassa, on heidän pakko vetäytyä. Pako raunioiden halki kestää useita minuutteja, demonin ajaessa heitä ulos kaupungista.

Ensimmäistä kertaa kolmikko on joutunut kohtamaan vihollisen, joka ei kaatunut heidän edessään. Taistelumarkkinat on vielä koskematon ja vangit jäävät odottamaan uutta päivää.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped