Raunioiden keskeltä

Aika: 15.-16. Sarenithia

Kelmaranen kirkko

Kolmikko palaa luostarille mutta Malak haluaa palata takaisin Kelmaraneen, tämän päivän aikana pitää saada enemmän aikaiseksi! He hakevat parannuksen Andrukselta ja suuntaavat tällä kertaa ilman gnolli liittolaisiaan takaisin kaupunkiin. Tällä kertaa suuntana on läntinen puoli yläkorttelista. Ennen lähtöä Malak etsii retkikunnan jäseniltä demonin tappamiseen soveltuvaa asetta, löytäen sellaisen palkkasoturi Kallienilta. Palkkasoturi antaa perintö kirveensä palvelusta vastaan Malakille lainaan.

Yläkorttelin länsipuolelta löytyy iso kirkko ja hautausmaa. Will hiipii lähemmäksi ja näkee miehen haravoimassa hautausmaata. Hän tervehtii miestä, joka reagoi häneen ja toivottaa hänet tervetulleeksi. Turvallinen lähestyminen muuttuu kuitenkin kauhuksi, kun miehen piirteet sulavat ja epäkuoleman runtelema hahmo käy huutaen hänen kimppuunsa! Luurankomainen olento repii kynsillään Williä ja pian paikalle rynnänneitä Malakia ja Wincentiä. Kuitenkin näiden kolmen edessä epäkuolleella ei ole paljoa mahdollisuuksia, mutta tämä onnistuu haavoittamaan kolmikkoa jonkun verran. Pian epäkuollut on kappaleina maassa.

Kolmikko tutkii kirkon ja löytää sieltä taistelun jälkiä: Valaherrojen viimavartioston punaisia haarniskoita ja muita kuolleita. Yksi haarniskoista on hyvässä kunnossa, se autetaan Willin päälle. Kirkossa on erikoinen portaikko, joka johtaa sinetöidylle ovelle. Oven sinetti on taiallinen ja avattavissa vain voimakkaalla taikuudella tai siihen suunnitellulla avaimella. Näiden puuttuessa kolmikko jättää kirkon taakseen. Ulkona Malak polvistuu Sarenraen patsaan eteen ja saa pysyvän siunauksen kirotun papin epäelämän lopettamisesta.

He käyvät vielä laittamassa gnollien lemmikkikarjun lihoiksi, ennen kuin raunioissa vieläkin vaaniva demoni saa heistä hajun.

Wincentin valinta

Aamusta Malak huomaa olevansa sairaana ja hakee oloonsa helpotusta Andrukselta. Luostarilla joukko suunnittelee seuraavan päivän retkeä Kelmaraneen. Tavoitteena olisi päästä taistelumarkkinoiden vankilaan, josta nyt vapautettaisiin vankeja. Mukaan halutaan pari palkkamiekkaa, Trevvis ja Kallien, ottamaan vastaan vapautuneita ja johdattamaan heidät luostarille. Liittolaisgnollit saavat toimia houkutuslintuna ja hämäyksenä. Puhe gnolleista ja varsinkin Dashkista on vaikea paikka Wincentille. Hän etsii nuoren oppaan ja kyselee häneltä hieman kuulumisia, Dashki kun on vaikeassa paikassa.

Kuten aiemmin, Dashki on hyvin ymmällään saamastaan positiivisesta huomiosta ja jopa huolesta. Wincent antaa hänelle yhden parantavanjuoman toivoen, että siitä on nuorukaiselle hyötyä. Dashki kysyy miksi Wincent on hänelle sellainen kuin on, vanhempi mies vastaa, että Dashki on osa retkikuntaa ja edelleen ihminen. Dashki näyttää yhä hämmentyneeltä ja Wincent vihjaa, että vaikka ehkä jotkut retkikunnasta näkevät Dashkin uhrattavana pelinappulana, Wincent ei ajattele näin. Dashki näyttää ymmärtävän mistä on kyse. Wincent toivottaa hänelle onnea ja toivoo, että minkä tahansa ratkaisun nuori mies tekee, ettei tämä luovuta.

Wincentin lähdettyä Dashki itkee muutaman kyyneleen ymmärrettyään Almahin olevan yksi heistä, joka on valmis uhraamaan hänet.

Uusintaottelu

Seuraavana päivänä isompi joukko suuntaa kohti Kelmaranea: kolmikko, Dashki, Trevvis, Kallien ja lauma gnolleja. Tarkoituksena on ensin hoitaa demoni pois päiväjärjestyksestä ja sen jälkeen suunnata taistelumarkkinoille. Brotiksen veistämällä pillillä kolmikko aikoo houkutella demonin kartanon läheisyyteen ja taloon sisälle, paikkaan missä tämän rynnäkkö ja hypyt eivät anna sille isoa etua.

Suunnitelma toimii hienosti, houkuttimena toiminut Will ehtii juosta taloon sisälle ennen kuin demoni pääsee rynnäköimään. Kuitenkin kolmikon ryhmätyö hieman rakoilee taistelun aikana, Malak jää hetkeksi aikaa yksin demonin kanssa ja joutuu sen kampittamaksi. Kuitenkin Willin raivo saa demonin horjumaan ja pian syöveri ottaa omansa takaisin. Kolmikko huokaisee helpotuksesta, Malak tosin antaa hieman palautetta kahdella toverilleen.

Yhtäkkiä ulkoa kuuluu mylväisy ja varjo lipuu talon ulkopuolella taivaalle. Peryton on saapunut.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped