Taistelumarkkinat

Aika: 16. Sarenithia

Perytonin kaato

Myllyn peryton käy hyökkäykseen, lähettäen varjonsa pelottamaan satamakartanossa piileskelevia kulkijoita. Hirviö saa varastettua Malakin varjon, ja ajaa sylphin pakosalle tällä tempullaan. Kuitenkin Will ja Wincent (joka on edelleen taikajuomien voimalla vahvistettu), käyvät kovaan taisteluun perytonin kanssa. Käymällä taistelua taktisesti edes lentävää peuraa muistuttavalla hirviöllä ei ole kolmikkoa vastaan mahdollisuuksia.

Kolmikon parannellessa itseään kahdesta taistelusta, Trevvis ja Kallien sapauvat paikalle huolissaan, Kallien saa kirveensä takaisin ja yhtenä joukkona he suuntaavat kohti taistelumarkettia. Matkalla he löytävät Dashkin ja Kolmen Leuan gnollit, jotka ovat valmiita hyökkäykseen. Kolmikko muistuttaa, että he ovat täällä vapauttamasssa vankeja, eivät aiheuttamassa yleistä kaaosta.

Jank ja Haaskakuninkaan Suu

Yllättäen ovet valtavaan taistelumarkkinoiden rakennukseen ovat auki. Joukko livahtaa sisään rauhassa muytta joku huomaa heidän saapumisensa, pieni koboldi joknka yllä on sinertävä kaapu ja päässään kolmikärkinen hattu, jossa on kulkusia. Jankiksi itsensä esittelevä koboldi haluaa viedä saapujat Haaskakuninkaan Suun luokse. Ryhmällä tosin on toiset suunnitelmat, he nappaavat Jankin kiinni ja alkavat tukia vankilaosastoa, jonka löytävät pääoven vierestä.

Vankilasta löydetään vankeja, jotka lähetetään Trevviksen ja Kallienin mukana takaisin luostarille. He tutkivat vankilaosaston loppuun ja löytävät asunnoiksi muutettuja sellejä, joista löytyy hieman aarteita ja rahaa mukaan. Kuitenkin lopulta isohko ryhmä alkaa suunnata kohti taistelumarkkinoiden keskusosaa.

Keskiosasta löytyy taisteluareena, jossa on jonkin verran kuivunutta verta. Baarissa on ihmisiä ja koirankuonolaisia istumassa, gnollin tarjoillessa juotavaa. Kauempana näkyy kauppiaita myymässä tavaroitaan gnolleille. Tilanne on vähintään erikoinen mutta gnollibaarimikko ohjaa heidät kohti lavaa, jolle Will lopulta astuu. Ylhäällä, kolmannessa kerroksessa, istuu valtavan kokoinen mies, yhdessä Undrellan ja isohkon gnollin kanssa.

Mies puhuttelee Williä, kertoen olevansa Kardswann, Haaskakuninkaan Suu, Kulldiksen heimon päällikkö ja Kelmaranen johtaja. Will kertoo tulleensa kaukaa tutkimaan kaupunkia, Kardswann utelee onko hän yksin matkoillaan. Kaksikko käy keskustelua jonkun aikaa, kunnes Malak ja Wincent astuvat myös esiin lavalle. Itsevarman oloisesti Kardswann kertoo pitävänsä kylää hallussaan ja ei aio siitä luopua. Lopulta hän väsyy keskusteluun kolmikon kanssa ja lupaa muukalaisten päistä 500 kultarahaa kappalle. Katseet markkinoilla kääntyvät heitä kohti..

Taistelu markkinoista

Ensimmäisenä kolmikon kimppuun käy jätti Hurdvank, ottelija taiistelumarkkinoilta. Yksin jättillä ei ole kuitenkaan juuri mahdollisuuksia kolmikkoa vastaan, tämän taustalla olevat koirankuonolaiset ovat auttamatta myöhässä taistelusta, Will ja Malak levittelevät jätin sisuskalut areenalle. Koirankuonolaiset saavat vastaansa taas taikajuomansa juoneen Wincentin ja kaatuvat lähes yhtä nopeasti. Rakennuksen toisesta kerroksesta alkaa sataa nuolia heidän niskaansa, gnolleja.


Haleen

Gnollit jättävät tasanteensa ja alkavat lähestyä kolmikkoa. Salakuljettajat päättävät jättää joukon rauhaan voittoisan tulevaisuuden nimissä. Kolmannen kerroksen iso gnolli, flind, johdattaa yläkerran vartijat taisteluun mutta nämä tulevat myös yllätetyiksi, kun vihreisiin kaapuihin pukeutunut miekkailija liittyy joukkoon. Taistelu gnolleja vastaan päättyy kun miekkanainen ja Malak halaavat nopeasti, nainen on Malakin kasvattisisko Haleen!

Haleen liittyy heidän joukkoonsa ja he suuntaavat ylös, kohtaamaan Kardswannin, joka ilmeisesti on tarinoiden Viiden Tuulen Ritari. Miehen koko, olemus, ase ja puhetapa olivat kuin suoraa tarinan sivuilta. Kolmannesta kerroksesta löytyy janni-henki valmiina taisteluun. Kuitenkin hän ja muut tulevat yllätetyiksi, kun Will puhuu Kardswannille, olevansa pettynyt häneen, välittäen sisällään asuvan Viiden Tuulen Ritarin tuntemuksia jannille. Kardswannin kova ulkokuori pettää ja tämä kehoittaa heitä toimimaan nopeasti, hänestä ei ole vastustamaan Xulthoksen valtaa joka hallitsee häntä. Aivan yhtäkkiä mahtaileva Kardswann palaa ja käy taisteluun!

Harpyija Undrella lennähtää paikalle, tukemaan kolmikkoa ja Haleenia. Taistelu Kardswannia vastaan on haastava, joukko haluaa ottaa hänet vangiksi elossa, kun selvästi janni on suuremman pahuuden lumouksen alla. Janni ei kuitenkaan välitä kuin kuolemata, musta kirves niittää tuhoa kolmikon keskuudessa. Haleen pyörii miehen ympärillä, tarjoten tukeaan varsinkin Malakille. Malak koittaa saada valtavan miehen kaatumaan mutta on itse tulla tönätyksi alas kolmannesta kerroksesta. Will kohottaa Myrskytuulen Kardswannin Syklonia vastaan, tehden valtavia haavoja aseellaan. Myös Wincent tukee taistelua omilla keinoillaan mutta on ottaa Syklonin syvälle rintakehäänsä mutta onnistuu välttämään kuolettavan osuman juuri ja juuri. Lopulta Kardswann saadaan kaatumaan maahan, Malak komentaa muita pitämään miehen hengissä.

Epilogi: Vapaa Kelmarane

Gnollit hylkäävät kylän johtajansa kaaduttua. Wincent löytää Dashkin gnolliruumiiden keskeltä, nuori mies valitsi puolensa, hänen veitsensä löytyy Kolmen Leuan heiomon jäsenen niskasta. Selvästi Wincentin puheet ja ystävällisyys ovat saaneet nuoren miehen kääntymään ihmisyyden tielle. Haleen ja Malak vaihtavat kuulumisia ja Will yrittää pitää pientä eätisyyttä Undrellaan. Kuitenkin alkuperäinen tavoite on saavutettu, kylä on vapaa.

Hieman myöhemmin, Almah kertoo heille kylän kirkon alla asuvasta pahuudesta ja avaimesta, jota hän kantaa mukanaan. Ongelmat eivät ole vielä ohitse.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped