Hunclayn luola ja huutokauppa

Tullaan pätkimästä koboldeja, osa porukasta ryyppää Lemarun viiniä. Arezza ja Jawarlal nököttävät huoneissaan. Jaetaan viime seikkailun lootti. Käydään katsomassa Hunclayn luolaa, jonka edustalla on kuollut joku ja syykin selviää kun sudet käy kimppuun. Luola itsessään on vähän pienempi kuin olisi odottanut, ja siellä on ällö aivojenkerääjäkauhu tähtien takaa. Puree kovaa, mutta saadan kumoon. Tutkimaan oudon lämmin luola, jotain summonointeja Hunclay on ilmeisesti siellä yrittänyt (ja siellä oli kai jokin koje, jonka tarkemmat speksit katos just täysin mielestä). Löydetään myös pimepölyä, jolla käydään takaisin kylille päästyä vapauttamassa shae. Hän jää hengaamaan Hunclayn kämpille, koska valo on heikentänyt ja kyläläiset saattaisi suhtautua hassusti. Palautetaan shaen varusteet.

Huutokaupassa päätetään, että Nahzawa on puhemies ja muut auttaa. Kaikkea, mitä halutaan ei saada, koska bidataan aika varovaisesti. Saadut tavarat voi tarkistaa alempaa. Hienoimpana täytetty karhu. Sit ensin hyökkää griothit, jotka ei tuota ongelmia, mutta tulidraakki tuottaa. Otusta nirhitään pikkuhiljaa kun se vihdoin laskeutuu. Lopulta Mitja kaatuu kiitos heikkouden tulelle. Myös Jawarlal ja Lemaru ovat tajuttomia, mutta elossa. Draakki saadaan kumoon hyvin niukasti ja Mitja todetaan kuolleeksi. Helpotuksen huokausten juuri päästyä suusta taivaalla lentää jotain vielä isompaa ja Aeteperax laskeutuu talon katolle ja esittää vaatimuksensa. Kylästä ei saa poistua, järkyttävä läjä rahaa ja kirjat pitäisi toimittaa sille suolla olevaan paikkaan.

Kohdatut

Susia Yksi turkasen iso ja pari vähän pienempää. Syöneet paikallisia ja niiden lampaita.

Maffei Vapautettu, heikentynyt shae, joka vihdoinkin esitteli itsensä. Tarjoutui ryhmän palvelukseen.

Huutokaupan vieraat Joukko Kalistokraatteja, Maheton kauppiaskonsortion edustajia, Cassomirin paronitar Selphine Telegonuksen edustaja Herra Aidanseipäät, ja "tuntematonta pohjoisen tahoa" edustanut Clausyre-niminen mies, joka lähti kesken huutokaupan melko dramaattisesti.

Griotheja Lepakkohumanoideja tähtien takaa.

Lieskatraakki Pieni lohikäärmeensukuinen, joka koitui Mitjan ja melkein monen muunkin kohtaloksi.

Aeteperax Arvioidenne mukaan jonkinlainen undead great wyrm black dragon. Vaatii huutokaupassa olleet viisi harvinaista kirjaa ja 2000 gp jokaisesta kyläläisestä kahden viikon kuluessa, yhteensä 766000 gp.

Huhutut ja viitatut

huuda, huuda lootista

  • täytetty karhu
  • läjä potioneja (2x oil of keen edge, potion of undetectable alignment, potion of protection from acid, potion of protection from fire)
  • läjä kääröjä (scroll of campfire wall, scroll of excruciating deformation, scroll of haunting mists, scroll of magic circle against chaos)
  • Hunclayn muistikirja

Kommentteja

RIP Mitja. You will be missed. -Rei

Title drop. Voi juma, tuossa onkin sitten hommaa. Jostain syystä en oikein osannut odottaa tätä. :o ~Veltzeh

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped