Saara

You telling me my waifu isn't real?

- Tunkeutuva voima tärisyttää Arotuulen asuntoa uudestaan. Sampo avaa Kolmannen Silmänsä nähdäkseen uhan todellisen muodon, paljastaen sen loitsuksi. Arotuulen suojaukset näyttävät vielä pitävän mutta loitsu ei ole vielä luovuttamassa. Felix ja Samu auttavat Arotuulta ja Sampoa parhaansa mukaan, sytytellen kynttilöitä ja kantaen kummallisia esineitä paikasta toiseen. Sampo kuitenkin päättää koota nopeasti kasaan vastaloitsun rituaalin muodossa. Keskittäen voimansa ja kuluttamalla omaa jaksamistaan Sampo saa aikaan voiman, joka kääntää loitsun takaisin lähettäjäänsä. Samalla hän näkee myös vilauksen loitsun lähettäjästä Kolmannella Silmällään. Tilanne rauhoittuu, kun loitsun lähettäjä rikkoo loitsukehänsä.

- Sampo rysähtää väsyneenä nojatuoliin, kertoen nähneensä betonisen tilan joka oli lyhdyin valaistu, jossa loitsija istui hopeisen loitsukehän keskellä. Arotuuli ja päähenkilömme käyvät keskustelua siitä kuka loitsija voisi olla, onko hän mahdollisesti Arotuulen vai kolmikon perässä vai mistä tässä on kysymys. C-kasetin suojaaminen jäljittämiseltä ja sen käyttäminen jäljittämiseen nousevat keskustelussa esille. Lopulta kolmikko päättää jatkaa matkaansa, Sampon täytyy päästä lepäämään ja kahdella muulla on suunnitelmia tilanteen selvittämiseksi tai seuraavan askeleen löytämiseksi.

- Samu suuntaa kaupungille, etsimään tietoja hopeapölyn kaupustelusta. Hänen tiedonkeräjäänsä, Puutarhakadun divarissa työskentelevä Saara, ei ole kuullut vielä mitään mutta lupaa illaksi jotain tietoja. Samu tekee myös oman kierroksen keskustan alueella, törmäten tietoon alueen yleisestä loitsu- ja okkulttitavaran kaupasta. Väsyneenä pitkästä yöstä ja päivästä hän suuntaa kohti kotiaan Hervannassa.

- Felix saattaa Sampon kotiinsa, missä velho jää lepäämään yön ja varsinkin päivän koetoksista. Felix itse suuntaa tiedonlähteiden perään, hän on päättänyt löytää tämän maagin joka lähetti loitsun Arotuulen luokse, maksoi mitä maksoi. Hän haluaa löytää näkyjen selittäjän, ehkä tällainen taituri voisi saada Sampon näkemästä miehestä enemmän irti. Muutaman vaiheen kautta Felix päätyy Hervantaan, Kultainen Apina-baariin. Paikan isäntä, Rane, ohjaa Felixin takaisin Kissanmaalle, jossa kuulemme asuu häntä ja muita kadunmiehiä ja -naisia auttanut kaveri. Kaverilla on kuulemma taitoa nimenomaan näkemänsä selittämisessä mystisillä tavoilla. Felix päättää jättää etsintänsä kesken ja suunnata kotiin.

- Kotonaan, Kultaisen Apinan yläkerrassa, Samu koittaa nukkua kun hänen puhelimensa värinä herättää hänet. Saara lähettää tietoja kun samalla ovelle koputetaan. Ovelta löytyy Samua tarkkaileva etsivä Loponen. Etsivä toteaa Samulle, että tämän on parempi päästää hänet sisälle jutulle, hän saa etsintäluvan Samun asuntoon niin nopeasti että ei se maksa edes vaivaa. Samu kysyy mistä etsivä haluaa jutella, Loponen hymähtää ja astuu ovesta sisälle.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped