Max Loponen

Ravings of a Madman

- Max Loponen ja Samu tarkkailevat toisiaan Samun asunnon suojissa. Kaksikon välit eivät ole missään tapauksessa hyvät ja keskustelu on sen mukainen. Loponen koittaa saada Samun myöntämään osallisuutensa keskustan virastotalon ryöstöön, tai vähintään kertomaan kaiken mitä tietää siitä. Samu tanssii totuuden ympärillä taitavasti, saaden etsivän turhautumaan. Selvästi vanhat kaunat ja selvittämättömät asiat painavat Loposta, tämä pitää Samua suurena uhkana kaupungille, rikollisen toiminnan pääpiruna. Samu onnistuu kuitenkin vaikuuttamaan Loposen ettei hän ole uhka kaupungille. Loponen ei silti usko, etteikö Samulla olisi ollut sormensa pelissä viraston tapahtumien kanssa..

- Seuraavana päivänä kolmikko tapaa uudelleen. Felix kertoo Kissanmaan näkijästä, jonka luokse hän haluaisi mennä. Samu kertaa Loposen kanssa käydyn keskustelun ja kertoo myös Saaran tiedot eteenpäin. Taian lähettäneen velhon metsästys voi jatkua siis kahta reittiä, joko Saaran vihjeitä seuraten tai näkijän avun saamisella. Felix haluaa löytää näkijän ja kaksi muuta eivät laita vastaan, edessä on siis uusi reissu Kissanmaalle.

- Tappara-baarin kulmilta löytyy oikea kerrostalo, jossa näkijä asuu. Kolmikko suuntaa määrätietoisesti ovelle, jossa lukee "Herrala". Oven avaa elämää nähnyt, hieman väsyneen ja kurjan näköinen mies, jonka silmistä näkyy monien vuosien taakka mutta myös pieni kiilto. Ennen kuin mies päästää heidät sisälle, hän tekee jotain jonka Sampo tajuaa Kolmannen Silmän avaamiseksi. Sampo vannoo voimiensa kautta ettei tuo pahaa talolle ja näkijä päästää heidät sisälle.

- Näkijä on Pekko Herrala, mies joka on nähnyt kaikenlaista. Kolmikko selittää tilannettaan hänelle ja pyytävät häntä selittämään ja selventämään Sampon näkemää kuvaa. Pekko ja Sampo vaihtavat katseita ja näkevät toisten sisään, Sampon jääden vaihdossa kakkoseksi, nähden kuitenkin miten näkijän-lahja on Pekkoa riivannut tämän elämän ajan: miten ihmiset eivät ota häntä tosissaan vaikka hän näkee vaarat ihmisten ympärillä niin selvästi. Vaihdon jälkeen Pekko näyttää järkyttyneeltä, hän on liikuttunut Sampon aidosta halusta olla avuksi ja laittaa itsensä likoon. Pekko päättää auttaa heitä tehtävässään, jos hän saa vastapalveluksen heiltä. Sampo ja Samu suostuvat auttamaan Pekkoa.

- Pekon lahjan avulla kuva Sampon näkemästä velhosta saadaan selkeämmäksi ja tarkemmaksi, Pekon ollessa taitava piirtäjä. Kolmikko saa siis näkijältä tarvitsemansa avun, nyt yhdessä Saaran antamien tietojen pohjalta loitsijan jäljittämisen ei pitäisi olla vaikeaa! Pekon palvelus tosin tulee myös hoitaa..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped