Eloise Larsson

Tämä kaikki on niin kovin hämmentävää, mutta *sudden visions* minun täytyy auttaa kylääni

Female Changeling Oracle 1
Neutral Good Medium Humanoid (changeling)
Player <Mary Leathert>
Xp 0


Init +1
Senses Perception 0, Darkvision 60 ft.


AC , touch , flat-footed ; (+ armor, +1 Dex)
hp 11 (+8 first level, +3 Toughness)
Fort +1, Ref +1, Will +2
Special Defenses Resist Cold 2


Speed 20 ft.
Melee quarterstaff +0, 1d6/1d6, B, crit x2
Ranged light crossbow +2 1d8, P, crit 19-20/x2
Special Attacks


Spells known
1st (4/day) — Endure Elements, Bless, Cure Light Wounds
Cantrips/Orisons (at will) — Stabilize, Detect Magic, Guidance, Create Water


Str 10, Dex 13, Con 10, Int 12, Wis 11, Cha 17
Base Atk 0; CMB 0; CMD 11
Feats Toughness (+3 HP, +1 for every HD beyond 3)
Skills (5 ranks) Handle Animal +7 (1), Diplomacy +7 (1), Knowledge (nature) +5 (1), Spellcraft +5 (1), Survival +4 (1)
Traits Northern Ancestry (One of your parents came from the North, and the tales of the frozen lands at the top of the world that you grew up listening to excited your imagination. Alternatively, maybe one of your ancestors passed on the blood of some frost-rimed creature. You feel most alive during the chill of winter, and as a child, you spent hours playing in the snow. You rarely feel the cold, and you’ve always had a restless longing to travel north. You gain a +1 trait bonus on Fortitude saves, as well as cold resistance 2; this resistance does not stack with cold resistance gained from any other source.)
The Pack (You are blessed by the beasts that trail the caravan, which represent protection in numbers. You gain a +2 trait bonus on Handle Animal checks to teach animals tricks, and Handle Animal becomes a class skill for you.)
Languages Common, Aklo
SQ


Mystery Nature (Climb, Fly, Knowledge (nature), Ride, Survival and Swim as class skills)
Curse Lame (speed 20 ft, not slowed by encumberance)
Revelations Bonded Mount (megaloceros)


On person Peasant's Clothes (2 lbs.), Scarf (0,5 lbs.) Leather Lamellar (25 lbs.), Quarterstaff (4 lbs.), Sawback Dagger (1 lb.), Light Crossbow (4 lbs.), Bolts x10 (1 lbs.) Compass (0,5 lbs.), Flint & Steel, Whistle
In backpack (2 lbs.) Bedroll (5 lbs.), Canteen (2 lbs.), Rope (silk, 50 ft.) (5 lbs.), Trail Rations x7 (7 lbs.)
Wealth 43,1 gp
Encumbrance x lb. without backpack, x lb. with backpack (Light 33 lbs. or less, medium 34–66 lbs., heavy 67–100 lbs.)


Ulkonäkö
Eloise lähinnä tavallisen ihmisen näköinen. Hänellä on hyvin kalpea iho, mustat hiukset yleensä kahdella letillä ja vihreät silmät. Ruumiinrakenteeltaan hän on sopusuhtainen, mutta häntä luullaan jatkuvasti nuoremmaksi kuin hän oikeasti on, sillä hän on hyvin lyhyt (n. 140 cm). Tämä johtuu hänen vaihdokas-taustastaan, laji kun yleensä jää lyhytkasvuiseksi.

Eloise pukeutuu aika pitkälti maalaistytön vaatteisiin: pitkiin mekkoihin ja nahkasaappaisiin. Väreissä hän suosii maaläheisiä vihreitä ja ruskeita. Mukanaan hänellä on yleensä paimensauva, ja vaatteetkin näyttävät siltä, että hän vihtyy ulkona (kulumia ja ruohotahroja riittää).

Eloisella on tapana hieman piiloutua otsahiustensa taakse ja muutenkin hänen olemuksensa huokuu tiettyä ujoutta ja epävarmuutta.

Luonne
Eloise on tottunut viettämään pitkiä aikoja lähinnä lampaiden seurassa. Siksi hän suhtautuu uusiin henkilöihin hieman epäluuloisesti. Kun häneen tutustuu paremmin, saa huomata, että hän ei niinkään ole hiljainen, koska ei halua puhua, vaan koska haluaa ensin ottaa selville mitä toinen on mieltä asioista, jotta ei töksäyttele ilmoille mielipiteitä, joita toinen ei halua kuulla. Hän ei kuitenkaan ole erityisen valmis joustamaan omista periaatteistaan, jos ristiriitoja lopulta syntyy.

Eloise viihtyy luonnassa muutenkin kuin paimentaessaan, ja tuntuu lähimetsät kuin omat taskumsa. Hän on oikeastaan aika hento, ja sairastelee usein, mutta osa isän pohjoisesta perimästä tuntuu tarttuneen häneen, sillä kylmä ei ole ikinä haitannut häntä niin paljon kuin muuten voisi olettaa. Hänen on vaikeaa ymmärtää henkilöitä, jotka viihtyvät mielummin sisällä kirjojen parissa kuin ulkona katsomassa sattusiko seuraavan tiheikön takana olemaan yhtä hyvä marjapaikka kuin viime vuonna.

Eloise ei suutu helposti, mutta luonnon ja erityisesti eläinten huono kohtelu on varmin tapa päätyä hänen vihamiehekseen. Ainakin jos sen tekee tahallaan, tietämättömiä hän on valmis valistamaan. Hän saakin aina välillä kuullu vitsailua parhaalta ystävältään siitä, kuinka hänen tulisi ryhtyä druidiksi.

Tausta
Eloise oli aivan tavallinen maalaistyttö vielä vähän aikaa sitten. Perheeseen kuuluivat hänen lisäkseen paikallista äiti ja pohjoisesta muuttanut isä. He olivat toki maalaisia, mutta eivät mielestään mitekään erityisen huonossa elämäntilanteessa. Eloisen velvollisuuksi perheessä olivat lähinnä lampaiden paimennus ja siihen liittyvät tehtävät. Näistä Eloise nautti, sillä hän tulee paremmin toimeen eläinten kuin ihmisten kanssa.

Tämä muuttui eräällä paimenreissulla kun yksi karitsoista eksyi laumasta ja Eloise lähti muut kotiin paimennettuaan takaisin etsimään sitä pimenevään metsään. Vuodenaikaan nähden epätavallinen lumimyrsky yllätti tytön. Vaikka alue olikin hänelle tuttua, huono näkyvyys johti hänet lopulta eksyksiin, eikä etsittyä karitsaakaan ollut vielä löytynyt. Tunteja harhailtuaan tyttö lopulta etsi suojaa suuren kuusen alta ja käpertyi sinne toivoen, että ei paleltuisi kuoliaaksi ennen kuin päivä koittaisi uudelleen. Hän nukahti ja näki levottomia unia, joissa hänelle kasvoi terävät kynnet, koko kotikylä peittyi hankeen ja outo olento, joka muuttui peurasta mieheksi ja takaisin, puhui hänelle jotain, josta hän erotti lähinnä sanan "tehtävä".

Herätessään Eloise huomasi, että hänen kanssaan kuusen alle oli käpertynyt urospeura, joka näytti erilaiselta kuin lähiseudun eläimet. Tyttö ymmärrettävästi säikähti ensin, mutta oli sitten ikään kuin muistavinaan jotain viimeöisestä unesta, jossa peuran kerrottiin olevan hänen oppaansa ja tukensa tulevina vaikeina aikoina. Eläin katseli häntä hämmentävän älykkäin silmin ja alkoi sitte tuuppia häntä pystyyn. Yhdessä he raivasivat lumen tieltään, ja peura alkoi auttaa tyttöä suuntaan, jonka hän ei voinut kuin olettaa olevan kotikylä. Tässä kohtaa Eloiselta jäävät huomaamatta pikku hiljaa terävöityvät kynnet, mutta sen sijaan rampauttava ja tahtia hidastava kipu toisessa jalassa ei.

Opas

Male Megaloceros Animal Companion 1
Neutral Medium Animal


Init +3
Senses Perception 0, Low-light vision, scent


AC 16, touch 13, flat-footed 13; (+3 nat. armor, +3 Dex)
hp 13
Fort +5, Ref +6, Will +2


Speed 50 ft.
Melee Gore +4, 1d8+1, P, crit x2


Str 12, Dex 17, Con 14, Int 6, Wis 15, Cha 5
Base Atk +1; CMB +4; CMD 15
Feats Weapon Finesse (use Dex to attack)
Skills (2 ranks) Acrobatics +7 (1) Perception +6 (1)
Tricks (3 per point in int, 1 bonus = 19) Attack x2, Aid, Come, Defend, Down, Flank, Get Help, Grapple, Guard, Heel, Menace, Overrun, Seek, Stay, Track, Trip, Watch, Work


On person Saddlebags (8 lbs.) In Saddlebags Encumbrance x lb. without backpack, x lb. with backpack ()

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped