Sallittu kirjallisuus

Melko lailla kaikki Paizon julkaisema (poislukien non-canonin puolelle lipsahtaneet 3.5-tavarat) mutta esim. uskonto- ja rotuspesifit loitsut muilta kuin pelattavan hahmon omalta uskonnolta/rodulta ovat pannassa, samoin kampanjan tapahtumapaikkoihin täysin liittymättömät uskonnot, archetypet ja prestige classit – tästä lisää alempana. Third party -tavara, joka lisää peliin uusia hahmoluokkia, on pannassa, koska GM ei jaksa ruveta opiskelemaan uusia alimekaniikkoja. Saa inttää vastaan jos välttämättä haluaa, mutta GM haluaisi kovasti, että sekä pelaaja että pelinjohtaja tietäisivät edes suunnilleen, miten hahmo toimii. Mythic-säännöt ovat myöskin banaanissa.

Mekaniikasta

Hit pointteja saa ensimmäisellä tasolla maksimin, siitä eteenpäin nopan keskiarvon.

Hahmoluokat, jotka saavat normaalisti Pathfinderissa 2 + Int mod -skillpointteja, saavat tässä kampanjassa 4 + Int mod, koska onhan kahdella skillipojolla kitkuttaminen nyt tosi tuskaisaa.

Hahmojen aloitusrahat ovat oman hahmoluokan aloitusrahaheiton maksimi. Tämä siksi, että nyt lähdetään liikenteeseen melkoisesta tuppukylästä, ja hahmot ovat suurella todennäköisyydellä Taldorin parratonta ei-aatelista massaa, mutta Heldrenissä on kuitenkin sen verran kaupankäyntiä, ettei siellä tarvitse elää köyhyysrajan alapuolella. Jokaisella on jotain säästöjä elämän varrelta tai vaikkapa pahan päivän varalle säilötty isoenon perintö.

Nyttemmin jo perinteeksi muodostunut ja hyväksi havaittu Combat Expertise – Deadly Aim – Power Attack -feattitrion lisääminen perussääntöihin on osa myös tätä kampanjaa. Nämä featit saa siis effektiivisesti ilmaiseksi mikä tahansa hahmo, joka pystyisi niitä käyttämään (esim. kaikki hahmot, joiden Str on vähintään 13, pystyvät käyttämään Power Attack -featia). Tämä tosin pätee myös vihuihin, joten olkaapa varuillanne.

Leadership-feat on sallittu, mutta sillä saa vain yhden cohortin, ei followereita. Cohortin pelaamisesta voidaan keskustella, jos joku kyseisen featin ottaa.

Tuliaseiden käyttöön liittyviä featteja saa ottaa vain, jos hahmo on ollut jossain tekemisissä tuliaseiden kanssa – muussakin tekemisessä kuin ollut niiden tähtäimissä, siis.

Ekspaa ei lasketa, GM ilmoittaa levutuksista.

Class- tai arkkityyppispesifejä sääntöjä

Eläinkumppareita ja mountteja harrastavien classien otusvalikoima voi olla ajoittain hyvinkin rajattu. Heldrenissä ei ole myytävänä taistelukoulutettuja hevosia, joten jos hahmo haluaa sellaisen, hänen on koulutettava se itse, ostettava se kylän ulkopuolelta, tai etsittävä jostain joku, joka osaa sellaisen kouluttaa. Cavalierin ja muiden mountin tai kumppanin saavien classien edustajien katsotaan kouluttaneen aloituseläimensä itse. Hahmolla saa olla maksimissaan kaksi eläin- tai muuta kumppania, jos hänen class abilitynsä mahdollistavat useamman (huntmaster cavalier, pack lord druid, beast master ranger, broodmaster summoner). Player's Guidessa listatut vaihtoehtoiset familiarit ja animal companionit mammuttia lukuunottamatta ovat ehdottomasti sallittuja, myös winter witch -arkkityypille.

Hex channeler -witch-arkkityyppiin kuuluva hahmo ei saa ottaa lisää channel-noppia Extra Hex -featilla.

Skirmisherin trickejä saa ottaa elukalleen vain skirmisher.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped