Mekanismin wiki

Meranus / Martin

Martin Leone
Lääkäri, folkloristi

Kotoisin Centrianuksen maatalousplaneetalta, joka on kuulemma täysin tuhoutunut örkki-invaasion seurauksena. Sadunhohtoinen tarina Keisarikunnan syrjäkylän pojasta, jolla oli siunaus huomata, mikä ihmisiä vaivasi. Kyky havaittiin, poika pääsi kaupunkiin oppiin, hän sai lentoliput Sixtus IV:n akatemiaan ja opiskeli itsensä nopeasti valmiiksi. Ei koskaan kadottanut yhteyttään yksinkertaisten ihmisten selityksiin siitä, mikä heitä vaivasi. Alkoi kerätä ”vanhan kansan” tietoja, joissa silloin tällöin oli totuuden siemeniä – kenties perimätietoa Pimeää Aikaa edeltävältä sivistyksen ajalta.

Örkkisotien aikana palveli sairaalalaivalla, joka haaksirikkoutui potilaineen Arcon kuuhun. 1200 potilasta kuoli, 112 selviytyi. Kuusta käsin saattoi seurata kuinka örkit pommittivat Arcon kuusimiljardisen väestön kadotukseen ja laskeutuivat planeetalle taistelemaan keskenään. Saapuessaan paikalle XIV Tähtilegioona pommitti planeetan pinnan lasiksi ja jätti Arcon haaksirikkoiset evakuoimatta.

Liki puolen vuoden jälkeen inkvisiittorilaiva pysähtyi kuussa, teloitti puolet selviytyneistä lyhyen oikeudenkäynnin jälkeen, antoi kunniamerkit Martinille ja haaksirikkoutuneen sairaalalaivan navigaattorille sekä ohjasi heidät Keisarillisen Jälleenrakennuskomission töihin.

Martin lähti vapaaehtoisena perustamaan Keisarillista tukiasemaa örkkien miehittämälle Orfeukselle, jossa invaasio oli saatu pysäytettyä kymmenen uuden Keisarillisen Kaartin divisioonan avulla. Täällä Martin tapasi Diaconus Oxaniuksen, joka tuntui jokseenkin järkevältä mieheltä. Tukiasemalle saatiin 15 henkilöä ja kasa varaosia ennen kuin yhteydet kiertoradalle katkesivat ja örkit mursivat ihmisten linjan. Herooisessa Orfeuksen taistelussa Martin ja Oxanius taistelivat rinnan Kaartin ja siviilien kanssa pidätellen örkkipäällikkö Fhurgazin joukkoja kaksi viikkoa, kunnes CCCLXI Tähtilegioona laskeutui niiden selustaan ja löi ne.

Martin ja Oxanius toimivat jonkin aikaa jälleenrakennuskomitean töissä Orfeuksella, mutta kuullessaan Vapaakauppiaiden Liigan toiminnasta he hakeutuivat sen palvelukseen. Lyhyen perehdyttämisen jälkeen tämä on ensimmäinen Liigan tehtävä, jolle veteraanikaksikko ottaa osaa.

Page last modified on 2009-09-04 09:35

Mekanismin wiki is powered by pmwiki engine running with lt960.