Mekanismin wiki

Meranus / Oxanius

Diaconus G. G. Oxanius
Teknopappi, pyhiinvaeltaja

G. G. Oxanius on orpo, joka sai kasvatuksensa Excelsiorin teknopappiluostarissa. Luostarin pyhä ja ikuinen tehtävä oli käyttää ja ylläpitää ikivanhaa voimavirtaverkostoa, joka tuotti lämmön ja energian Orfeuksen miljardeille ihmisille ja elinvoimaiselle teollisuudelle. Luostarin papit kulkivat määräajoin suorittamassa pyhät rituaalit Orfeuksen 144:ssä Suljetussa Temppelissä, jotka hallitsivat ja ohjasivat Siunattuja Energiavirtoja.

Nuorena pappina Oxanius oli mukana, kun rituaali eräässä Suljetussa Temppelissä epäonnistui ja energiavirrat purkautuivat ylipappiin ja edelleen lähellä sijainneeseen elementtitehtaaseen. Yhtenä henkiinjääneistä Oxanius osallistui valtavaan rituaaliin, jossa Orfeuksen voimavirtaverkosto pysytettiin toiminnassa tuhoutuneesta temppelistä huolimatta. Myöhemmin Oxanius oli suunnittelemassa tuhoutuneen temppelin restaurointia. Silloin örkit hyökkäsivät.

Orfeuksen voimavirtaverkosto oli samalla puolustuslaite, jota ei kuitenkaan ollut käytetty tuhanteen vuoteen. Excelsiorin luostarissa käytiin kiivas väittely siitä, miten vanhojen kirjoitusten ohjeita tulisi tulkita, ja pitäisikö puolustuslaite aktivoida vai koko voimavirtaverkosto ajaa alas. Inkvisitiota ja warppimalfunktiota pelkäävät ylipapit kielsivät lopulta hankkeen. Luostarin kaikki voimavarat kuluivat örkkipommituksessa vaurioituneen voimavirtaverkoston alasajoon. Kun vaurioituneesta verkostosta ei enää ollut vaaraa Orfeuksen asukkaille, puolet heistä oli jo kuollut. Pian sota saavutti Excelsiorin luostarin ja sekaannuksessa teknopapit hajaantuivat kuka minnekin.

Oxanius liittyi Keisarillisen Kaartin pataljoonaan, joka perääntyi kohti läheistä lentokenttää. Lentokentälle piti perustaa uusi tukiasema, ja kiertoradalta oli kuulemma tulossa tekniikkaa ja raskaita aseita. Lopulta kiertoradalta saatiin pinnalle kuitenkin vain lääkäri Martin Leone ja kasa varaosia ennen kuin yhteydet kiertoradalle katkesivat ja örkit mursivat ihmisten linjan. Herooisessa Orfeuksen taistelussa Oxanius ja Martin taistelivat rinnan Kaartin ja siviilien kanssa pidätellen örkkipäällikkö Fhurgazin joukkoja kaksi viikkoa, kunnes CCCLXI Tähtilegioona laskeutui niiden selustaan ja löi ne.

Orfeuksen taistelut käytännössä tuhosivat voimavirtaverkoston, joten Oxanius lähti Martinin kanssa jälleenrakennuskomitean töihin. Kuullessaan Vapaakauppiaiden Liigan toiminnasta he hakeutuivat sen palvelukseen. Olisiko muilla planeetoilla muinaista teknologiaa, jonka hyödyntämisessä Oxaniuksen rituaalitiedot auttaisivat? Lyhyen perehdyttämisen jälkeen tämä on ensimmäinen Liigan tehtävä, jolle veteraanikaksikko ottaa osaa.

Page last modified on 2009-09-04 09:36

Mekanismin wiki is powered by pmwiki engine running with lt960.